AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1402

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 maja 2012, 13:01

Ja tez nie wyobrażam sobie, że Milan wykupi Maxiego, który dostał tylko tyle minut [ ale jak dostawał to się sprawdzał ] bo byłoby to 8,5 mln € w błoto.Najlepiej byłoby odpalić Pato [ choć jak się zastanawiam to przecież on potrafi grać w piłkę :p ] i Robsona, a nie kogoś z trio Ibra, Silva czy Prince.

Chodzi o jakiego Hernanesa, jakiś gra w Lazio i o niego, prawda ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2012, 13:03

Chodzi o jakiego Hernanesa, jakiś gra w Lazio i o niego, prawda ?
Tak. O niego.

Z tym, że Sky i Mediaset podają sprzeczne informacje na temat spotkania. To co pisałem wcześniej to informacje od Sky. Wg Mediasetu za tydzień odbędzie się spotkanie Silvio z zarządem Finnivestu i dziećmi by przeanalizować oferty kupna udziałów w Milanie a sam Berlusconi nie chce wydawać pieniędzy na Milan.

Emanuelson zaczął indywidualne treningi z Tassottim, żeby grać na lewej obronie. W porę się kapnęli...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 14:00

Emanuelson zaczął indywidualne treningi z Tassottim, żeby grać na lewej obronie. W porę się kapnęli...
Kapnęli się o wiele wcześniej, mówił o tej opcji Allegri już w styczniu, tyle że w obronie wcześniej był temat Taiwo, później Mensaha, a gdy teraz nie ma opcji kupienia kogoś świetnego na tę pozycję, to - moim zdaniem bardzo słusznie - starają się z niego zrobić drugiego Abate. To ma duże szanse powodzenia, bo Ignazio dokonał piorunującego postępu, choć był zawodnikiem całkowicie pozbawionym rozumu i zmysłu taktycznego, w defensywie wyglądał strasznie, a teraz nie wstyd go wystawiać na Barcelonę, choć w tym sezonie faktycznie obniżył loty.

Cieszą doniesienia, że o pozostaniu Flaminiego zadecydował Allegri - widzę Francuza jako gracza zdolnego do gry na pozycji Van Bommela, jeśli trochę zluzuje odbiór piłki, ale najważniejsze jest to, że to Allegri decyduje o tym, z kim przedłużyć umowę - a więc plotki o Guardioli plotkami pozostaną, to znakomita wiadomość. Włoch powinien zostać rozliczony z pracy po przyszłym sezonie, jeśli dostanie sensowne transfery. Przyjście trzech piłkarzy (ofensywny pomocnik, napastnik za Robinho/Pato i defensywny pomocnik) może ustawić ten zespół pod warunkiem, że nie odejdą Silva, Boateng i Ibra. Berlusconi z Gallianim muszą wiedzieć, że przyjście Hernanesa za Boatenga nic nie da tej drużynie, bo nie można podbijać Europy mając jednego piłkarza na kluczową pozycję.

Marzy mi się przeznaczenie jednego, któregokolwiek, z kontraktów senatorów na wykupienie Aquilaniego. To by było coś świetnego - on z Montolivo w pomocy, ofensywny pomocnik do rywalizacji z Boatengiem, ktokolwiek za Pato i będzie świetnie. Gorzej, jeśli w pomocy do rozgrywania zostanie tylko Montolivo, bo nawet Emanuelsona się cofnie do obrony.
No i ciekawe, jak rozwiążą odejście Maxi Lopeza - odejść ma nawet dwójka Brazylijczyków, zostalibyśmy wtedy w ataku z dwoma graczami + El Shaarawym i ewentualnie nowym kreatywnym snajperem. Argentyńczyk mnie urzekł swoją grą i byłby cholernie przydatny, bo potrzebujemy takiego zastępcy dla Ibry, który będzie w stanie zagrać na ścianę i powalczyć w powietrzu.

Kiedy spotkanie w sprawie kontraktu Muntariego, cokolwiek słychać na ten temat?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2012, 14:17

No i ciekawe, jak rozwiążą odejście Maxi Lopeza - odejść ma nawet dwójka Brazylijczyków, zostalibyśmy wtedy w ataku z dwoma graczami + El Shaarawym i ewentualnie nowym kreatywnym snajperem. Argentyńczyk mnie urzekł swoją grą i byłby cholernie przydatny, bo potrzebujemy takiego zastępcy dla Ibry, który będzie w stanie zagrać na ścianę i powalczyć w powietrzu.
Z tym, że Maxi miałby nas kosztować 10 mln za transfer łącznie co jest kwotą przesadzoną. Galliani próbował negocjować cenę i pewniej dalej to robi. Jak mu się uda to jest szansa, że Lopez pozostanie.

Osobiście oddałbym Pato i Robinho. Pozostaniemy w ataku z Ibrą, Cassano oraz Faraonem. Spróbować wyciągnąć Teveza i mamy 4 graczy + Primaverę.

Nie ma nic w sprawie Muntariego. Wcale się nie zdziwię jeżeli on już w styczniu dostał dłuższą umowę.

EDIT

van Bommel też ogłosił odejście.

Allegri potwierdza przyjście Montolivo.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 15:20

Mam nadzieję, że Muntari przyjdzie.
Montolivo to bardzo ważny ruch, w obliczu odejścia Nesty mam nadzieję na prędkie potwierdzenie Acerbiego, im więcej się nim interesuję, tym częściej słyszę świetne opinie na jego temat.
Van Bommela szkoda, bo Ambrosini nie dawał tak wiele jak on. Holender okazał się rozwinąć wspaniale skrzydła, wiele dał też dla samego Allegriego, który pod niego stworzył ciekawą i bardzo obiecującą taktykę.

Ciekawe newsy dochodzą z mediów - Galliani chce negocjować z Liverpoolem obniżenie kwoty wykupu Aquilaniego (bardzo bym go chciał w Milanie, ale kurde... Przecież te 4-6 milionów euro to już śmieszna kwota!), a na dniach na via Turati pojawi się agent Maxiego. Mam wielką nadzieję na zatrzymanie obu graczy w Milanie, choć brak powołania dla Argentyńczyka na Novarę martwi. To świetny człowiek, jeśli faktycznie ma odejść, to zasługuje na pożegnanie na San Siro, tym bardziej, że ma być komplet na trybunach.

Co najciekawsze - Tognaccini, człowiek odpowiedzialny za przygotowanie atletyczne w Milanie, ma przejść do Juventusu. Nie mnie rozstrzygać, czy to główny winowajca liczby urazów, czy tylko jeden z paru współodpowiedzialnych, ale fakt, że nie przedłuża się z nim umowy jest dość wymowny, więc dziwi mnie to, że ściąga się go do Juventusu, który na braku urazów przy rywalizacji z Milanem B bardzo wiele zyskał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2012, 15:28

LGdS już od dłuższego czasu pisze, że Acerbi to pewniak w Milanie. Ostatnio umieszczono go w jednym gronie z Traore i Montolivo. Ostatnio o wiele więcej się pisze o Ogbonnie, ale tak jak pisałeś dwóch jednych z najlepszych młodych obrońców włoskiego pokolenia w jednym okienku...no nie wiem. Chociaż Silva, Mexes, Silva, Ogbonna + Yepes to wystarczająca liczba. Z tym, że czytałem, że Ogbonna jest szykowany na lewą obronę. Obaj talent na pewno mają choć wydaję mi się, że gracz Torino większy choć Acerbi się rozwija w niesamowitym tempie. No i nie można zapomnieć o Bonerze, który w tym sezonie grał bardzo dobrze i warto go mieć w kadrze. Dlatego zastanawiam się czy na prawdę zarząd nie szykuje się do sprzedania Silvy. I w przypadku transferu tych dwóch stoperów plus pozostanie Silvy podpisanie nowego kontraktu z Yepesem mimo sympatii dla Mario też nie jest dla mnie zrozumiałe.

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 12 maja 2012, 15:33

Płacz Van Bommela ;
warto zobaczyć. Mogłoby się wydawać, że grał tylko 1,5 roku w Milanie ale przywiązał się niesamowicie. Aż się łezka w oku kręci. :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 15:39

Fajnie, tylko Ogbonna nie ma warunków do gry na lewej obronie! Poza tym jest tam Antonini, ma się uczyć Emanuelson (raczej nie po to, by być 3 opcją na tej pozycji), kontrakt długi ma Mesbah... Ogbonna to taki włoski odpowiednik Sakho, oczywiście zachowując odpowiednie proporcje (choć kto wie, jak Angelo będzie grał w klubie lepszym), i to nie tylko przez kolor skóry. :wink: To potężny obrońca, dość szybki jak na swoje warunki, ale ustawianie go tam to nieporozumienie i marnowanie jego wielkiego potencjału.
Pamiętaj jeszcze o Bonerze, który też nie będzie grał tylko rezerwowego prawego obrońcy, choć to pewnie jego ostatni sezon w Milanie.
Jeśli zostaną Mexes z Silvą, to Acerbi może grać rolę trzeciego, ale razem z Ogbonną zmarnują się w kadrze. Masz rację, że przyjście jednego z nich oznacza odejście Silvy i nie podoba mi się to. Nawet nie chodzi o to, że nie ma na świecie obrońcy zdolnego zastąpić Silvę, ale rzucenie na głęboką wodę jednego z tej młodej dwójki przy Mexesie, który ma czasem dziwne zachowania, to poważne, bardzo poważne ryzyko. A transfer obu przy zachowaniu Brazylijczyka oznacza posiadanie 6 środkowych obrońców, a tylko dwóch prawych i aż czterech zdolnych do gry z lewej strony - łącznie 10 obrońców, w tym żadnego juniora bez ambicji na pierwszy skład i tylko jeden weteran zdolny do pogodzenia się z trybunami.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 maja 2012, 15:44

To pokazuje jak świetna musi być atmosfera w drużynie, którą de facto miał zniszczyć Zlatan, Robinho i Boateng. On grał u nas tylko półtora roku. Powiedział również, że może jeszcze wróci do Milanu w innej roli. Szkoda, że w 2005 roku wybrał Barcelonę a nie nas, bo pewnie byłby teraz żegnany na równi z innymi. I nawet po włosku rozmawiał...

Mark będzie najtrudniej do zastąpienia z tych co odeszli. Oczywiści potrzebujemy takiego gracza jak Seedorf czy Nesta, ale oni a przynajmniej Clarence nie odgrywali już takiej roli jak van Bommel. Jego pozycja w nowym ustawieniu była i będzie kluczowa.

Ogbonna ma ten plus, że ma szanse grać na dwóch pozycjach. Na lewej jakby grał to takiego bardziej defensywnego. Ja bym go chciał w Milanie jako przyszłego stopera, bo potencjał spory. I tak jak Ty uważam, że nie kosztem Silvy. Zobaczymy jak to zarząd rozwiąże, ale już od dłuższego czasu się piszę, że ma przyjść.

Mesbah odchodzi prawdopodobnie po sezonie. Ostatnio czytałem, że jest blisko Atalanty i że Siena jest zainteresowana.

Osobiście nie wydaje mi się, aby to był ostatni sezon Bonery w klubie. W tym grał bardzo dobrze i to i dziwo na środku obrony. Na prawej i na lewej może grać, nie strzela fochów gdy nie gra i ostatnio nie zawodzi gdy wychodzi na boisko. Na razie zarabia 2 bańki i jeżeli nadal będzie solidny (a więcej chyba nie należy od niego się spodziewać) to kontrakt nowy dostanie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 maja 2012, 15:59

Wilmore może przyznasz sie w końcu do błędu. Na początku jak Mark przychodził, po słabej rundzie w Bayernie, to twierdziłeś, że z całą pewnością, jak tylko większość będzie zdrowa, to van Bommel będzie siedział przez następne pół roku na trybunach.

Mete, w 2005 mógł przejść do Bayernu albo Barcelony. Potwierdzał to w kilku wywiadach dla prasy. Gdyby nie zachowanie van Gaala to dalej by grał w Bayernie pewnie do końca sezonu.

Macie jakiegoś utalentowanego juniora w zespole, który już coś pokazał w piłce (nie tylko młodzieżowej), żeby mógł wskoczyć do zespołu tak jak na przykład Alaba w Bayernie?
I co z Merkelem? Odchodzi gdzieś, tzn z powrotem do Genoi, czy co?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 maja 2012, 16:25

Wilmore może przyznasz sie w końcu do błędu.
Dawno temu to zrobiłem, ale widzę, że czytanie wybiórcze pozostaje w modzie.
Macie jakiegoś utalentowanego juniora w zespole, który już coś pokazał w piłce (nie tylko młodzieżowej), żeby mógł wskoczyć do zespołu tak jak na przykład Alaba w Bayernie?
Merkel, długo nic i paru utalentowanych graczy, którym kontuzje przeszkadzają w dokonaniu skoku. Może w przyszłym roku być jeszcze głośno o Strasserze, ale kto wie, co z nim będzie po urazie. Reszta ma zerowe lub minimalne doświadczenie w seniorskiej piłce.
I co z Merkelem? Odchodzi gdzieś, tzn z powrotem do Genoi, czy co?
Zero oficjalnych wiadomości, ale zdaniem mediów jest w całości już graczem Genoi. Jeśli to prawda, to... Ach, szkoda gadać, strzał w stopę to delikatne określenie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 12 maja 2012, 18:04

Dawno temu to zrobiłem, ale widzę, że czytanie wybiórcze pozostaje w modzie.
Dawno nie czytałem tego topicu, więc nie wiem. Bardzo dawno?
Merkel, długo nic i paru utalentowanych graczy, którym kontuzje przeszkadzają w dokonaniu skoku. Może w przyszłym roku być jeszcze głośno o Strasserze, ale kto wie, co z nim będzie po urazie. Reszta ma zerowe lub minimalne doświadczenie w seniorskiej piłce.
Nieciekawie. Myślałem, że chociaż z racji tego, że notujecie bardzo duże straty (70 mln, tak?), możecie spróbować wprowadzić kilku młodych zawodników do składu, tak aby za rok, dwa byli już bardzo dobrzy. W sumie dobrze, że stara gwardia odchodzi, ale ktoś młody i utalentowany powinien już za nich grać od kilku dobrych lat, tak aby zmiana pokoleniowa przeszła z jak największymi korzyściami i bez strat w tytułach.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6643

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 maja 2012, 18:06

To jak to, zarzucasz mu, żeby przyznał się do błędu, a nie czytasz tego topicu? Nieładnie...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 maja 2012, 18:06

Akarin pisze:rowadzić kilku młodych zawodników do składu
W Milanie to się gryzie.Z oporem szansę dostał Faraon i prezentował się świetnie, trochę szkoda kontuzji Merkela bo od powrotu z Genoi tylko 60 minut zagrał dla Milanu, szansę też ostatnio otrzymał De Sciglio, ale nie wynika to raczej z tego, że Allegri stawia na młodych, a raczej z tego, że nie ma już kim grać.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2891

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 maja 2012, 18:13

Tak się patrzę i wszyscy ładnie i z klasą żegnają się z Milanem a Seedorf, złota kura, siedzi cicho, no nie licząc słów jego agenta, że decyzja będzie będzie za 15 dni. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”