Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 mar 2016, 22:31
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2016, 22:32
Jak już się czepiamy pojedynczych przypadków to tworzyli John O'Shea czy Wes Brown.Czy wówczas podstawową jedenastką tworzyli gracze pokroju 22-letniego Diera albo 19-letniego Alliego, dla których jest to de facto pierwszy poważny sezon w karierze (może dla Diera drugi, ale w tym gra znacznie lepiej)?
Ale z kim oni grali w niedziele z śmieszną Villa. Ostatni zespół w tabeli co u siebie dostaje szóstkę. Bądźmy poważni. Z nimi to właśnie rezerwy i by wygrały. Przelicytował. Fakt, że jak zrobiło się gorąco posłał Zero Tittuli na plac gry główne gwiazdy świadczy, że jednak mu na tym LE też coś zależało. A wyszła kompromitacja.Kim chcesz grać w Tottenhamie poza trzonem? Winksem? Onomahem? Bentalebem? Daviesem? Tak wygląda właśnie lista graczy, którzy poszerzają kadrę Tottenhamu. Same melodie przeszłości, zaś nie ludzie mający dać triumf w lidze/LE.
Co Ty Kamil masz z tym zero tittuli? Espanyol, Southampton, Tottenham - idealne zespoły do zdobywania trofeów będąc od 7 lat trenerem. Chyba mało się orientujesz w sytuacji Tottenhamu w obecnym sezonie, bo z ich składem granie w tym momencie o mistrzostwo i LE graniczyłoby z cudem, nawet dla Mourinho.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 mar 2016, 22:36
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 14 mar 2016, 22:40
Browna z sezonu 2007/2008 się czepiasz?Kamil232 pisze:Jak już się czepiamy pojedynczych przypadków to tworzyli John O'Shea czy Wes Brown.
A moim zdaniem, to właśnie nawet do takiej Aston Villi trzeba podejść na poważnie. Przecież sezon pokazuje, że mocarze potrafią tracić punkty nieoczekiwanie i w "głupi" sposób. Koguty ciągle gonią Leicester, a za plecami mają Arsenal i Manchestery. Grają z zespołem, który się broni przed spadkiem, co nie zawsze jest wygodne, ponieważ trzeba się nastawić albo na całkowite postawienie na defensywę przez owego przeciwnika, albo ostre gryzienie trawy i twardy bój o każdy centymetr boiska. W dodatku to był mecz na Villa Park. Żadna forteca, ale jednak wyjazd. Wyobrażasz sobie, że Pochettino zlekceważył rywala, wystawił rezerwy i frajersko (co jest możliwe) np. remisuje 1:1, a na koniec sezonu się okazuje, że do Lisów zabrakło mu dwóch punktów?Kamil232 pisze:Ale z kim oni grali w niedziele z śmieszną Villa. Ostatni zespół w tabeli co u siebie dostaje szóstkę. Bądźmy poważni. Z nimi to właśnie rezerwy i by wygrały.
No taki Portsmouth też był w finale. O czym to świadczy? Renomie Pucharu Anglii?Kamil232 pisze:taki Matinez nawet z Wigan potrafił zdobyć trofeum
I to samo Porto w Premier League nie grało, zatem nie ma co porównywać.Kamil232 pisze:Porto to swego czasu na warunki Europejskie było podobnym ciniakiem, a ktoś z nimi LM zdobył.
blackmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 mar 2016, 22:41
Mou był tłumaczem, po czym zdobył LM. Van Gaalowi sukcesów odebrać nie można, a nie trzeba mówić jak mu idzie obecnie. nie ma reguły. Moyes nic nie wygrał, a sam Ferguson go namaścił Widać uważał, że jednak nie trzeba mieć trofeów na koncie by prowadzić UnitedKamil232 pisze:A i btw. taki Matinez nawet z Wigan potrafił zdobyć trofeum także fakt, że zero tittuli z bardziej poważnymi zespołami nie potrafił jak na razie nic wygrać świadczy, że Manchester United to na razie dla niego za wysokie progi.
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 14 mar 2016, 22:45
Ależ ja się z tym zgadzam, sam pisałem, że lubię Pochettino, ale to jeszcze może być powtórka z Moyesa. Tylko po co wprowadzać tę retorykę ośmieszania każdego kto nie ma na nazwisko Mourinho? Jeszcze rozumiem gdyby ktoś na forum chciał McClarena jako następcę van Gaala, ale takie przypinanie głupiej łatki jednemu z 2-3 najlepszych managerów w obecnym sezonie w Anglii jest po prostu nie w porządku.Kamil232 pisze:Żeby zostać szkoleniowcem Manchesteru United trzeba najpierw coś wygrać. To jest szczyt futbolowego świata. Tak jak nagle ja nie mogę zostać Premierem RP, a chciałbym bo nawet nie byłem sołtysem, tak i on najpierw niech się sprawdzi niżej pokaże, że potrafi coś wygrać z kimś słabszym by dostać się na szczyt. Tak to musi funkcjonować. Przykład z Moyesem to dobitnie pokazał.
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2016, 22:47
MGiggs pisze:To zobacz co wygrał obecny trener najlepszego zespołu swiata przed objeciem tam stanowiska i co pokazał w Romie. Pochetinno bedzie wielkim trenerem co pokazał odkąd przybył do Prem.
Wyobrażasz sobie, że Pochettino zlekceważył rywala, wystawił rezerwy i frajersko (co jest możliwe) np. remisuje 1:1, a na koniec sezonu się okazuje, że do Lisów zabrakło mu dwóch punktów?
Mou był tłumaczem, po czym zdobył LM. Van Gaalowi sukcesów odebrać nie można, a nie trzeba mówić jak mu idzie obecnie. nie ma reguły. Moyes nic nie wygrał, a sam Ferguson go namaścił Widać uważał, że jednak nie trzeba mieć trofeów na koncie by prowadzić United
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 mar 2016, 22:51
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 14 mar 2016, 22:53
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 mar 2016, 11:22
No i co z tego? Jakoś wtedy nie polemizowałeś, a teraz się zachciało? To zapraszam do konstruktywnego odniesienia do mojego postu. Bez smiszków, bez spinek. Po prostu. Przypomnę mój post, co byś nie musiał za wiele szukać :porównałeś Herrerę do Cleva? porównałeś
Tymczasem Herrera wchodzi w najlepszy wiek dla piłkarza. Dalej nie wiadomo na jakiej pozycji się najlepiej czuje, w reprezentacji chyba nikt nawet przez chwilę nie zastanowił nad wysłaniem dla niego powołania, a wcześniejszy jego dorobek również nie imponuje. Wszystko to, co zarzucało się wcześniej Cleverleyowi można śmiało zarzucić obecnie Anderowi - nie potrafi wziąć na siebie odpowiedzialności, za mało kreatywny i w zasadzie w niczym się nie wyróżnia. I tylko o to mi chodzi. Herrerę stać na lepszą grę, niewątpliwie, ale raczej nie można już liczyć w jego wykonaniu na wielki progres, a tylko to pozwoliłoby mieć nadzieję, że to materiał na lidera drugiej linii.
Mocno to za duże słowo. Chciałem, jak zdecydowana większość fanów United. trudno było zresztą znaleźc na tym forum kogokolwiek, kto by twierdził, że to zła decyzja, bo na TAMTĄ chwilę wydawała się najbardziej rozsądna. Nie mam kryształowej kuli, nie staram się przewidywać przyszłości. Wypowiadając się tutaj na forum bazuje na doświadczeniach i obserwacji rzeczywistości. Chcąc Luiego mówiłem o ofensywnym futbolu, o stawianiu na młodzież, o tym, że lubi pracować nad grajkami, a nie tylko kupować nowszych i nowszych. Czas pokazał, że nie były to do końca dobre założenia, ale kto to mógł przewidywać? Już na poczatku jego pracy mówiłem o sporych zastrzeżeniach co do budowanej przez niego drużyny. Takie są fakty.chciałeś mocno LvG w United? chciałeś
Nie chcę go teraz. O powodach pisałem.nie chcialeś Mou w United bo gra defensywnie sprzecznie z filozofią United? nie chciałeś. Masz problem z faktami.
To ty sobie odpowiedz po co. Od poczatek siadłeś na mnie niczym mój ulubiony hejter i gadałeś na rzeczy nie mające nic wspołnego z tematem.poza tym nie rozumiem o co twa spina, po prostu tak było i tyle. Zero wyzwisk , normalna dyskusja a ty zachowujesz się jakbym ci krzywdę robił.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 mar 2016, 11:40
Jak zwykle mijasz się z prawdą.. Chciałem, jak zdecydowana większość fanów United. trudno było zresztą znaleźc na tym forum kogokolwiek, kto by twierdził, że to zła decyzja, bo na TAMTĄ chwilę wydawała się najbardziej rozsądna.
Od poczatek siadłeś na mnie niczym mój ulubiony hejter i gadałeś na rzeczy nie mające nic wspołnego z tematem.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 mar 2016, 12:22
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 mar 2016, 12:41
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 17 mar 2016, 23:09
maxskr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 mar 2016, 23:15
red85
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin