Ogólna dyskusja o polityce cz.2 - Strona 1404

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo oddasz głos w drugiej turze wyborów prezydenckich?

NAWROCKI Karol Tadeusz
32
67%
TRZASKOWSKI Rafał Kazimierz
12
25%
Nie pójdę na wybory / oddam nieważny głos
4
8%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 12:33

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:27
Jak zwykle wyciągasz wniosek z dupy, ale cóż
Takie mądre posty piszesz, no to i wnioski na odpowiednim poziomie.

"jebać pzpn" jest reakcją na kiepskie sędziowanie, na błędy, analogicznie mogłabys się przyczepić gdybyśmy zawiesili transparent "zapraszamy dzieciaków na mecz derbowy", a obok wisiałby transparent "wypierdalać".

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 paź 2020, 12:34

cloner pisze:
27 paź 2020, 12:33
"jebać pzpn" jest reakcją na kiepskie sędziowanie, na błędy,
a jebać pis jest ręakcją na kiepskie rządy.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 12:34

cloner pisze:
futbolowa pisze:
Jak zwykle wyciągasz wniosek z dupy, ale cóż
Takie mądre posty piszesz, no to i wnioski na odpowiednim poziomie.

"jebać pzpn" jest reakcją na kiepskie sędziowanie, na błędy, analogicznie mogłabys się przyczepić gdybyśmy zawiesili transparent "zapraszamy dzieciaków na mecz derbowy", a obok wisiałby transparent "wypierdalać".
Tak samo "chodźcie do nas" jest reakcją na widok stojących w okolicy ludzi, a nie celem samego protestu ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 12:36

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:34
a nie celem samego protestu
A to nie może być celem pobocznym? ciężko do ciebie przemówić.
futbolowa pisze:
Mógłbyś wyluzować, naprawdę nie musisz brać odpowiedzialności za obcych ludzi, którzy akurat w tym samym czasie co Ty
I tu się właśnie kibice wyróżniają. Bo my bierzemy odpowiedzialność za kolegę, który stoi obok mnie, jedziemy gdzieś jako grupa i trzeba trzymać fason. Są pewne zasady i trzeba się ich trzymać. Ty masz pewnie wyjebane na inne blogerki, które psują opinię całej grupie, Twoja sprawa.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 paź 2020, 12:39

futbolowa pisze:
Rozumiem, że idąc na trybunę najpierw szczegółowo sprawdzasz wszystkich, których tam spotkasz? I gdzie wyznaczasz granicę? Na trybunie nie usiądziesz, ale na tym samym stadionie już tak? Mógłbyś wyluzować, naprawdę nie musisz brać odpowiedzialności za obcych ludzi, którzy akurat w tym samym czasie co Ty, przebywają w danym miejscu. Tym bardziej że ich obecności nie da się porównać do działań KK.
Dokładnie. Kibice są grupą, która się trzyma razem i ma jakieś zasady (lepsze lub gorsze). Ale nie wyobrażam sobie stać obok kogoś, kto złożył na mnie albo kogoś innego zeznania, kto jest pedofilem albo gwałcicielem itd. Oczywiście, nie wiem wszystkiego - ale jeśli wiem, to eliminuje taką osobę ze środowiska. Zresztą całe środowisko ją eliminuje. W KK tego nie ma i dlatego powinni się wstydzić, bo zamiast takie osoby wyrzucać, to je kryli. Ale tak jest wszędzie - jeśli wyszło, że misiek to konfident to wstyd mi jest, że taki ktoś rządził na Wiśle. W każdej grupie społecznej jest czarna owca i należy się jej wstydzić. Więc teksty "w kościele są takie i takie osoby i powinien się za nie wstydzić" uważam za totalnie bezsensowny post nic nie wnoszący do dyskusji.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 12:41

cloner pisze:
futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:34
a nie celem samego protestu
A to nie może być celem pobocznym? ciężko do ciebie przemówić.
futbolowa pisze:
Mógłbyś wyluzować, naprawdę nie musisz brać odpowiedzialności za obcych ludzi, którzy akurat w tym samym czasie co Ty
I tu się właśnie kibice wyróżniają. Bo my bierzemy odpowiedzialność za kolegę, który stoi obok mnie, jedziemy gdzieś jako grupa i trzeba trzymać fason. Są pewne zasady i trzeba się ich trzymać. Ty masz pewnie wyjebane na inne blogerki, które psują opinię całej grupie, Twoja sprawa.
Może, ale nie musi :)

Rozumiem, że Ty, bez względu na wszystko, czujesz się odpowiedzialny za wszystkich kibiców, z fanami Górnika czy Zagłębia włącznie? Fajnie, bardzo szlachetnie!

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 12:42

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:41
Rozumiem, że Ty, bez względu na wszystko, czujesz się odpowiedzialny za wszystkich kibiców, z fanami Górnika czy Zagłębia włącznie? Fajnie, bardzo szlachetnie!
Czuje sie odpowiedzialny za swoją grupę. Blogerki też są podzielone na różne grupy ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 12:42

DDK pisze:
futbolowa pisze:
Rozumiem, że idąc na trybunę najpierw szczegółowo sprawdzasz wszystkich, których tam spotkasz? I gdzie wyznaczasz granicę? Na trybunie nie usiądziesz, ale na tym samym stadionie już tak? Mógłbyś wyluzować, naprawdę nie musisz brać odpowiedzialności za obcych ludzi, którzy akurat w tym samym czasie co Ty, przebywają w danym miejscu. Tym bardziej że ich obecności nie da się porównać do działań KK.
Dokładnie. Kibice są grupą, która się trzyma razem i ma jakieś zasady (lepsze lub gorsze). Ale nie wyobrażam sobie stać obok kogoś, kto złożył na mnie albo kogoś innego zeznania, kto jest pedofilem albo gwałcicielem itd. Oczywiście, nie wiem wszystkiego - ale jeśli wiem, to eliminuje taką osobę ze środowiska. Zresztą całe środowisko ją eliminuje. W KK tego nie ma i dlatego powinni się wstydzić, bo zamiast takie osoby wyrzucać, to je kryli. Ale tak jest wszędzie - jeśli wyszło, że misiek to konfident to wstyd mi jest, że taki ktoś rządził na Wiśle. W każdej grupie społecznej jest czarna owca i należy się jej wstydzić. Więc teksty "w kościele są takie i takie osoby i powinien się za nie wstydzić" uważam za totalnie bezsensowny post nic nie wnoszący do dyskusji.
Ale skąd ja mam wiedzieć, że 100 metrów za mną do protestu dołączył jakiś wykolejeniec? Struktura grupy protestujących nijak ma się do struktury KK, więc to porównanie cały czas jest bez sensu :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 12:45

cloner pisze:
futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:41
Czuje sie odpowiedzialny za swoją grupę. Blogerki też są podzielone na różne grupy ;)
No właśnie, i jak taką grupą blogerską jedziemy razem na event, to trzymamy się razem. Nie odpowiadamy jednak za wszysykich blogerów świata ;) /swoją drogą ja w świecie blogerów nie funkcjonuję już od dawna/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 12:47

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:45
No właśnie, i jak taką grupą blogerską jedziemy razem na event, to trzymamy się razem. Nie odpowiadamy jednak za wszysykich blogerów świata /swoją drogą ja w świecie blogerów nie funkcjonuję już od dawna/
Ale z drugiej strony... jesli np. jakaś grupa przeciwna kibicom jako przykład poda jakieś naganne zachowanie kibiców Górnika czy Zagłębia to jako przedstawiciel kibiców też będzie mi wstyd. I zabraknie mi argumentów na kontrę.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 27 paź 2020, 12:49

KK organizacja która wyrzynała innych w imię swojego Boga przez setki lat zaczyna narzekać że im ludzie pomazali mury które powstały za pieniądze min właśnie tych ludzi :?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 paź 2020, 12:50

cloner pisze:
futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:45
No właśnie, i jak taką grupą blogerską jedziemy razem na event, to trzymamy się razem. Nie odpowiadamy jednak za wszysykich blogerów świata /swoją drogą ja w świecie blogerów nie funkcjonuję już od dawna/
Ale z drugiej strony... jesli np. jakaś grupa przeciwna kibicom jako przykład poda jakieś naganne zachowanie kibiców Górnika czy Zagłębia to jako przedstawiciel kibiców też będzie mi wstyd. I zabraknie mi argumentów na kontrę.
Spoko, rozumiem. Ja od roku uczę się asertywności i już pozbyłam się takiego myślenia. Oczywiście czuję zażenowanie, jak laska reklamuje płaszcz przy okazji poruszania tematu aborcji, ale nie biorę tego na siebie, szkoda mi zdrowia na to.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 paź 2020, 12:55

Zmieniając wątek na jeszcze świeższy, posłanki lewicy zamiast pracować to selfie w pracy, to jest żenujące :badziewie:

Obrazek

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 paź 2020, 12:58

Nasza klasa polityczna jest żenująca tak w ogólności i sami sobie ten los zgotowaliśmy.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 paź 2020, 13:04

futbolowa pisze:
27 paź 2020, 12:42
Ale skąd ja mam wiedzieć, że 100 metrów za mną do protestu dołączył jakiś wykolejeniec? Struktura grupy protestujących nijak ma się do struktury KK, więc to porównanie cały czas jest bez sensu
własnie dlatego teksty typu "wstyd, że w tej i tej strukturze są tacy i tacy ludzie" raczej nie ma sensu. Ewentualnie ma, jeśli te osoby są twarzą tej struktury, ale tutaj wszystko można w sumie podpiąć. Bo raz, że jakiś tam ksiadz, jeśli jest skazany za pedofilie robi się od razu sławny to można go nazwać twarzą KK, ale dwa, jak widzi się kto przemawia i jakim językiem na tych protestach to można takie osoby tak samo pod to podciągnąć. O to mi chodziło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”