FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1404

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 sie 2011, 12:38

Mentor pisze:Nie no nie żartuj. Jeżeli Pinto zawinił przy tym golu to przy bramce Thiago przeciwko MU zawinił De Gea.
Jak to, to i tamto... Wiesz, może to naprawdę nie było do wyjęcia, ale Pinto wykazał się delikatną biernością. Nie wierzę, że nie można było być bardziej aktywnym przy tym strzale, a nie odprowadzać tylko piłkę wzrokiem. Fakt, że obrona dała ciała, bo nikt tam rywala nie atakował. Pewnie będziemy się kłócić, bo ja trochę zbyt surowo oceniam bramkarzy. Wg mnie Pinto mógł być aktywniejszy. Choć możesz spokojnie zarzucić mi, że to tylko gdybanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2011, 13:35

Trochę ilość traconych bramek martwią, wiem, że to mecze towarzyskie, jednak rywale dochodzą do sporej ilości sytuacji. Chivas miało już w pierwszej połowie więcej okazji. Defensywa nie błyszczy rotacją to fakt, ale mimo wszystko powinna się spisywać lepiej. Tu nie mówię o samej linii obrony ale i defensywnym pomocniku czy Pinto, który wg. i w poprzednim sezonie i teraz nie daje jakichkolwiek oznak pewności.
Barca wygląda fizycznie strasznie podle, nie wiem w czym leży wina, ale powoli to wszystko powinno zacząć wyglądać lepiej, nawet jeśli są braki, czy powroty do treningów niektórych zawodników. Mecz z Realem za 10 dni.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 sie 2011, 13:56

bramka na 1:1 nie do wyjęcia , nie wiem jak można w ogóle zwalać winę na Pinto albo mieć do niego jakieś pretensje.Biernością zaś przy trzeciej bramce wykazali się obrońcy , nie wiem kto tam biegł za piłką i nagle zaczął truchtać jakby mu się nie chciało ale trochę wstyd tak odpuścić.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 04 sie 2011, 14:33

Etus2 pisze:przy trzeciej bramce wykazali się obrońcy , nie wiem kto tam biegł za piłką i nagle zaczął truchtać
Barcelona B defender Marc Muniesa has a muscle tear in his right leg and is expected to be out for three weeks.
zaraz po tym zszedl z boiska
pecha ma chlopaczek-od czerwca leczyl kontuzje-2 dni temu dostal od lekarzy pozwolenie na gre a wczoraj znowu zlapal uraz
Jarzinho pisze:Barca wygląda fizycznie strasznie podle
upaly w usa + mega ciezkie treningi fizyczne
nic dziwnego,ze na OBECNYM etapie przygotowan sa wolniejsi niz ich rywale
nogi maja jakby biegali z ciezarkami-szczegolnie widac to na przykladzie pedro-koles gra jak paralityk-pilka mu odskakuje od nogi,zagrozenia w ataku nie stwarza zadnego
ale cos za cos-lepiej teraz ostro pocwiczyc by miec sily na Caly ciezki sezon niz teraz byc w formie na malo znaczace puchary w sierpniu

real za 10 dni bedzie szybszy,silniejszy i moze zagra odwazniej by bylo fajne ofensywne widowisko

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 04 sie 2011, 14:43

Oficjalnie Barca sprzedała Jeffrena - 3,75 + 0,2 zmiennych :lol:
http://www.blaugrana.pl/news/7581/sport ... frena.html

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2011, 15:25

Ja tam nie zagłębiam się w temat przygotowań i całego tego procesu, ale spodziewałem się lepszej dyspozycji zawodników. W końcu to rok w którym nie ma żadnej wielkiej imprezy, nie licząc CA, ale i tak i Leo i Alvesa nie ma. Taki Thiago wygląda lepiej fizycznie po imprezie U21 niż ci odpoczywali. W poprzednim sezonie mistrzowie wrócili praktycznie do gry z marszu, rozgrywając jeszcze jakiś debilny mecz towarzyski dla reprezentacji... W sezon trzeba wejść w dobrej formie, bo co tu ukrywać jakiekolwiek straty będzie ciężej odrobić niż kiedykolwiek.
Puchar to zawsze puchar i warto dołożyć coś do gabloty.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2011, 18:56

Jarzinho pisze: W końcu to rok w którym nie ma żadnej wielkiej imprezy, nie licząc CA, ale i tak i Leo i Alvesa nie ma.
W tym roku mieliśmy CA, za rok mamy ME przez co sezonu musi się wcześniej skończyć a zatem również rozpocząć. W ubiegłym sezonie zespół grał do końca walcząc o LM przez co wakacje rozpoczęły się bardzo późno. Nic na ten kalendarz nie można poradzić. Ja tam zgadzam się z Tito, który w ostatnim wywiadzie mówił o tym jak ważny jest odpoczynek. Nie można skracać piłkarzom i tak bardzo krótkich wakacji bo to prędzej czy później wyjdzie bokiem. Oczywiście chciałoby się rozpocząć sezon od pokonania Realu w Superpucharze Hiszpanii, ale znowu nie sposób odmówić racji Vilanovie, który mówi, że to jest mało ważne trofeum w porównaniu do kampanii ligowej i LM. Odpowiednie przygotowanie do tych rozgrywek jest priorytetem.
Jarzinho pisze:Taki Thiago wygląda lepiej fizycznie po imprezie U21 niż ci odpoczywali.
To akurat nie jest dziwne jak dla mnie. Nie miał tak ciężkiego sezonu jak kluczowi zawodnicy pierwszego zespołu a turniej U21 niejako sprawił, że Thiago jest ciągle w rytmie meczowym. Poza tym triumf i bardzo dobra gra na tym turnieju bardzo dobrze podziałały na jego psychikę - wydaje się jakby był bardzo pewien swoich umiejętności.

Puyol podobno będzie potrzebowało około miesiąca, aby wrócić do normalnej sprawności :roll: Mam nadzieję, że Xavi jest przynajmniej należycie wypoczęty. Pedro póki co wygląda fatalnie i teoretycznie otwiera się tutaj szansa dla Alexisa, ale ten z kolei nawet jeszcze nie trenuje z zespołem. Do tego kontuzja Afellay'a :/ Kiepsko się to wszystko układa już na starcie, ale nic nie poradzimy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 sie 2011, 21:34

Romeu w Chelsea, z Milito kontrakt rozwiązany, Jeffren w Sportingu. Powoli kształtuje się się kadra. Zubi dzisiaj przypomniał mi, że Hleb jest nadal zawodnikiem Barcy. K.... ten szrot to chyba nawet za darmo nie da się pozbyć, dlaczego ten gościu nie chciał wtedy zawędrować do SerieA. Keirrison ma trenować z Barca B :lol: To też dobra informacja, chyba drożej kupionego rezerwy dawno nie miały.
Fajna sprawa, że każdy wychowanek sprzedany ma zawarte klauzulę pierwokupu, odkupienia itd. Osobiście wątpię, żeby były one wykorzystane(nie licząc tej z Bojanem).
Trochę szkoda mi Milito, bo lubiłem tego zawodnika, miał świetny pierwszy sezon, później długa kontuzja, wrócił w bardzo dobry stylu, jednak ostatni sezon to taki spadek formy, przydatności do drużyny, że na dzień dzisiejszy jeśli by został w drużynie to przegrywałby walkę z 5 zawodnikami, więc sensu większego go trzymać nie było. Przynajmniej na pensji trochę Barca zaoszczędzi.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sie 2011, 22:45

Ja tam jestem zmartwiony nasza forma. Superpuchar z Realem to juz nie jest zwykly mecz a tym bardziej ewentualna feta RM na CN nie bedzie mile widziana przez cules. NIe wierze ze Pep nie szykowal formy juz na mecz na SB.

Wladza sie zmienila a nasze sprzedaze zawodnikow to dalej promocje. Bardzo malo zyskujemy na tych transferach. Milito wart byl jakis pieniadz nawet ten zeby nie oszczedzac na tonerach:P
ale znowu nie sposób odmówić racji Vilanovie, który mówi, że to jest mało ważne trofeum w porównaniu do kampanii ligowej i LM
malo wazne trofeum to puchar Gampera czy Katalonii. Wypada zeby kadra byla na taki dwumecz przygotowania optymalnie. Niekoniecznie pierwszy sklad ale jednak fizycznie nie powinnismy odbiegac od Realu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sie 2011, 22:55

Bienias pisze:malo wazne trofeum to puchar Gampera czy Katalonii.
Daj spokój Bienias. Zaznaczyłem wystarczająco wyraźnie, że Superpuchar Hiszpanii jest mało ważny w porównaniu (!) do rozgrywek ligowych oraz Ligi Mistrzów. Aby optymalnie przygotować piłkarzy na połowę sierpnia należałoby całkowicie zmodyfikować system, który stosujemy od lat. Uznano, że to nie ma sensu i ja się z tym zgadzam.

Oczywiście nie oznacza to, że mamy Superpuchar Hiszpanii odpuścić. W żadnym razie o niczym takim nie może być mowy. Real jest bardzo silny, będzie od nas lepiej przygotowany, ale przynajmniej o wyjątkową motywację naszych zawodników nie będzie trzeba się martwić także spokojnie. Na pewno powalczymy o pierwsze trofeum.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sie 2011, 13:56

Jakbyśmy mieli mało problemów z przygotowaniami to teraz jeszcze okazuje się, że Valdes, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Thiago, Pedro i Villa zostali powołani na towarzyski mecz z Włochami w przyszłym tygodniu ['] Szkoda, że Puyola nie powołali :lol2: ... :roll:

Ja to w ogóle o tych towarzyskich zapomniałem. Wychodzi na to, że wszyscy się rozjadą. Sanchez to może w ogóle nie powinien do Barcelony przylatywać :roll:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 sie 2011, 14:13

Patrząc na listę powołanych, to mi śmierdzi 90 minutami dla Pique
Poza tym nie powinno być aż tragicznie jeśli Vincent nie potraktuje tego mecz ambicjonalnie, Xavi za Thiago, Cazorla za Iniestę, czy coś w tym stylu mam nadzieję, ze Del Bosque będzie mądrze robił zmiany
Gorzej z Messim i Sanchezem. Wrócą 8, potem na reprę i nie wiadomo na ile będą zdolni do gry w supercoppa. Pedro bez formy a Ibi kontuzjowany, ciężko będzie atak sklecić

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sie 2011, 16:14

Te mecze towarzyskie w sierpniu to lekko je..ięty pomysł. Ligi praktycznie jeszcze nie wystartowały i w kilku przypadkach to dość mocno burzy przygotowania. W Hiszpanii część zagra pierwszy oficjalny mecz w meczu kadry...
Mam tylko nadzieję, że nikt jakiegoś urazu nie przywiezie. O powołaniu Thaigo mówiło się sporo i to specjalnie zaskoczenie nie jest. Tym wyróżniającym się zawodnikom z młodszego pokolenia już od jakiegoś czasu powinien dawać szanse Sfinks, czemu tego nie robi częściej nie wiem, a szkoda, bo wielu mógłby przetestować.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 sie 2011, 14:06

Dawno mnie tu nie było, a i teraz jestem na chwilę, więc krótko. W tym okienku mieliśmy wzmocnić przede wszystkim konkurencję w ataku, a póki co sprowadziliśmy Alexisa a straciliśmy Jeffrena i Bojana. Tym ruchem powinniśmy zyskać na jakości, ale ilość też powinna się zgadzać więc przydałby się ktoś jeszcze wg mnie, ale o kolejnym napastniku cisza. Ciągle tylko Cesc i Cesc, a w pomocy mamy przecież urodzaj, czego nie można powiedzieć o ataku. Obronę też przydałoby się wzmocnić, chociazby symbolicznie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 06 sie 2011, 14:39

stary rupieć pisze: W tym okienku mieliśmy wzmocnić przede wszystkim konkurencję w ataku, a póki co sprowadziliśmy Alexisa a straciliśmy Jeffrena i Bojana. Tym ruchem powinniśmy zyskać na jakości, ale ilość też powinna się zgadzać więc przydałby się ktoś jeszcze wg mnie, ale o kolejnym napastniku cisza. Ciągle tylko Cesc i Cesc, a w pomocy mamy przecież urodzaj, czego nie można powiedzieć o ataku. Obronę też przydałoby się wzmocnić, chociazby symbolicznie.
Messi, Villa, Pedro, Alexis + Afellay w ataku - mało potrzebujemy napastnika, brak urodzaju
Xavi, Iniesta, Thiago, Keita = urodzaj ?
Jakoś to do mnie nie przemawia (Busiego i Masche nie liczę celowo, bo oni wyżej niż na pivocie rzadko bedą grali)
Poza tym skoro jest taki urodzaj to można Iniestę do ataku przesuwać :wink:

Bojan i Jeffren w poprzednim sezonie to nie była żadna konkurancja. Teraz mamy 4 "równych" napstników oraz Ibiego w roli zapchajdziury w ataku. Dla mnie git, urodzaj 8)

Nie możemy rozdmuchiwać kadry do niewiadomo jakiej wielkości. Włąsnie pozbylismy sie goscia, który brał 4 bańki za nic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”