FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1406

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 sie 2011, 10:21

Nihil novi - według prasy
Wczoraj miało być spotkanie na którym Barca powtórzyła ostatnią ofertę - 34+6
Parę dni temu ktoś z klubu mówił cz też prasa pisała na podstawie supertajnego źrodła :lol: , że oferta nie będzie zwiększana, tylko warunki płacenia zmiennych mają być korzystniejsze dla Arsenalu

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1290

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 10 sie 2011, 10:37

Poza tym jak to nie odejdzie? :o Przecież Mazur mówi, że idzie do Was więc jak to jest? :lol:
Dobry dealer :roll:
Hamsik też miał przyjść....

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2011, 17:53

cesc juz praktycznie w barcelonie - podobno arsenal zaakceptowal oferte 30 + 5 + 5 i niebawem zostanie to ogloszone. do ustalenia pozostaly szczegoly

tak twierdza w anglii i hiszpanii

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 sie 2011, 18:02

Żeby się wam lepiej czekało na Cesca to taki mały żarcik zapodam. Po Angielsku, ale chyba każdy zrozumie:
Lionel Messi was going to bang a chick, so he brings her to his house. In the room the chick says "Make youself comfortable, I'll be right back". When she comes back there is two other naked men beside Messi and she screams. "What the fuck is this?!" Messi says nervously "I'm sorry, but I can't preform without Xavi and Iniesta".
:D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sie 2011, 18:05

Poza tym jak to nie odejdzie? :o Przecież Mazur mówi, że idzie do Was więc jak to jest? :lol:
Żeś wybrał wiarygodne źródło, pogratulować. :rotfl:
Fabregas trafi do Barcelony albo do Milanu, nie ma raczej szans na pozostanie w Milanie. Obecnie sytuacja jest taka, że Milan zbiera energię na ten ruch (Galliani, Raiola w Londynie, interwencja Fly Emirates w sprawie Cesca, szereg obietnic potwierdzałby taki scenariusz), ale wciąż dostanie Katalończyka tylko w sytuacji, gdy Barcelona nie będzie w stanie go wziąć. Na tę chwilę z jednej strony masz informację podaną przez rkoeman, a z drugiej dzisiejszy news, że Fly Emirates chce go zatrzymać u siebie i zrobi wszystko, by Fabregas trafił do Mediolanu, skoro musi odejść. Ja jestem przygotowany na to, że spokojnie dwa tygodnie ta telenowela potrwa, i niekoniecznie zakończy się pozytywnie dla Milanu.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 sie 2011, 18:12

czyzby koniec sagi ? w sumie dopieliscie swego , Cesc za takie siano to dobry transfer (o ile przyjdzie!) ale w sumie szkoda ze Arsenal tak tanio go wam oddaje :oops:

rkoeman z podniecenia az 2 razy kliknal Wyślij. :rotfl:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 sie 2011, 18:45

to moj internet w orange zamul [']

podobno juz tylko brakuje oficjalnego ogloszenia transferu

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 sie 2011, 18:46

Spokojnie.Bez paniki.Za rok Barca odda go do ACM za 20 mln € płatne w 5 ratach po 4 mln € ;)

BTW - info z kłamliwego źródła vel. Jaruzel bohaterem narodowym to żadne źródło.Chyba,że trampkarze Puszczy są potencjalnym celem transferowym Wengera :lol:

W obliczu tego co się dzieje obecnie z Xavim na miejscu Barcy bym się nie ośmieszał jakimiś zmiennymi i wyłożył te 45 mln € na stół.Ale jeśli potwierdzi się info od rk to miękka faja zarządu Arsenalu i konsekwencja odpowiedników z Barcy dała efekty.Jak na efektywność Katalończyków na rynku transferowym to nawet spektakularne.

Co do Cesca w Milanie - nie ma tu nic śmiesznego - temat był/jest jak najbardziej poważnienie na tapecie,tylko najwyraźniej Galliani&Berlu uznali,że gra jest niewarta świeczki (nie stać nas na ruch transferowy na poziomie 40 baniek).No chyba że sprzedamy Pato do Chelsea - Basia go kocha,ale jak sama wspomina - każdy gracz Milanu jest dostępny - to tylko kwestia ceny :cry:

Co za parszywy dzień :x

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 sie 2011, 18:53

Ja chcę tylko by po ewentualnym przyjściu Cesca podjeście Pepa nie było takie: Cesc>Thiago. Co jak co ale ani Xavi, ani Iniesta w jego wieku tak nie grali. Dla mnie w tej chwili Thiago>Cesc>Keita. I tak to powinno wyglądać, ale znając Pepa będzie Keita/Cesc>Thiago.

Ale to wszystko gdybanie bo Fabregas nie przyjdzie :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 sie 2011, 18:55

Co do Cesca w Milanie - nie ma tu nic śmiesznego - temat był/jest jak najbardziej poważnienie na tapecie,tylko najwyraźniej Galliani&Berlu uznali,że gra jest niewarta świeczki (nie stać nas na ruch transferowy na poziomie 40 baniek).No chyba że sprzedamy Pato do Chelsea - Basia go kocha,ale jak sama wspomina - każdy gracz Milanu jest dostępny - to tylko kwestia ceny :cry:
Przy transferze Fabregasa pieniądze są najmniejszym problemem. Dopóki Barcelona wyraża nim zainteresowanie to żadna inna ekipa nie ma szans. Berlusconi na Cesca pieniądze by znalazł(Rok temu na Dzeko czy Krasica nie było a nagle na Zlatana i Robinho się znalazły). Co do wypowiedzi Baśki to po prostu chciała oddzielić sprawy łóżkowe od biznesowych. Dopóki są razem żadna oferta Kaczora z Mediolanu nie wyrwie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2011, 19:05

Wilmore pisze:Fabregas trafi do Barcelony albo do Milanu, nie ma raczej szans na pozostanie w Milanie. Obecnie sytuacja jest taka, że Milan zbiera energię na ten ruch (Galliani, Raiola w Londynie, interwencja Fly Emirates w sprawie Cesca, szereg obietnic potwierdzałby taki scenariusz), ale wciąż dostanie Katalończyka tylko w sytuacji, gdy Barcelona nie będzie w stanie go wziąć. Na tę chwilę z jednej strony masz informację podaną przez rkoeman, a z drugiej dzisiejszy news, że Fly Emirates chce go zatrzymać u siebie i zrobi wszystko, by Fabregas trafił do Mediolanu, skoro musi odejść.
:lol:
Cesc nie musi odejść. Cesc chce odejść. Do Barcy. Jakby nie chciał, to by został w Londynie.
Wiele wskazuje na to, że rzeczywiście odejdzie. 35mln +5 zmiennych. Czyli 40 mln euro, trochę mało, no ale widać że więcej się nie utarguje.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 sie 2011, 19:12

MazurXIII tak się nabijasz bijąc do tego pewnie jak Barca sprzedała Zlatana. Nie wiem czy to takie śmieszne, że taki zawodnik jest na siłę sprzedawany, pewnie mu uśmiech z twarzy do dzisiaj nie schodzi jak się dowiedział, że nie wszędzie będzie alfą i omegą.

Jak przyjdzie Cesc będę zadowolony jak nie to mało mnie to zaniepokoi. Ja nie jestem obecnie aż takim zwolennikiem jego transferu jak wcześniej, ale warto go mieć. W końcu gdzieś znalazłem wypowiedź, że Xavi się kończy :wink:
Ja wierzę, że będzie sporo prawdy w tym co było mówiono odnośnie Cesca i Thiago i Alcantara w razie dojścia Fabregasa nie straci za wiele. To jest zawodnik, który będzie musiał grać, a drużynie z pewnością będzie dawał coraz więcej.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 10 sie 2011, 19:22

Wilmore pisze:Fabregas trafi do Barcelony albo do Milanu
Na jakim ty świecie żyjesz? :lol: Nawet małe dzieci wiedzą, że w temacie Cesca w grę wchodziły dwie opcję: powrót do domu i pozostanie w Londynie. I nie ma w tym żadnego przytyku w stosunku do Milanu i Serie A. Po prostu trzeciej możliwości w stosunku do Fabregasa nie ma.

Jeśli oferta 40 milionów euro się potwierdzi to będzie to wielki wstyd dla Arsenalu. Tyle mam do napisania. Poczekajmy na jakieś oficjalne wieści z obu obozów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 sie 2011, 19:54

Cesc nie musi odejść. Cesc chce odejść.
Użyłem słowa "musi" w stosunku do samego gracza, który nie tylko chce odejść z Arsenalu, ale wszystko wskazuje na to, że on sam ma takie poczucie, że musi odejść już teraz.
(Rok temu na Dzeko czy Krasica nie było a nagle na Zlatana i Robinho się znalazły)
Znajmy proporcje - równo rok temu Zlatan i Robinho kosztowali razem tyle, ile Dzeko. Dopiero później jego cena spadła. Krasić natomiast do nas nie pasuje.
Po prostu trzeciej możliwości w stosunku do Fabregasa nie ma.
Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje - Raiola, Galliani czy Braida nie jeździliby do Londynu dlatego, że przy zamieszkach można sobie kiełbaski na ulicy upiec.
A Raiola to w ogóle jest tam od pół roku. I jak ktoś napisał - to nie jest normalne, że taki stary wyga w trakcie mercato znika nagle i nawet się nie wypowiada w mediach. Zresztą sam Cesc nigdy transferu do Włoch nie wykluczył, przeciwnie - powiedział, że Włochy to ciekawy kraj, a w nim chciałby zagrać tylko w Milanie. Tak nie mówi ktoś, kto odrzuca wszystkie opcje, jak sobie wmówiłeś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”