Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 142

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
18%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
27%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
14%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
4
18%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 kwie 2007, 15:19

czeher pisze:MU - dla niektorych moze i glowny faworyt ale w LM nie graja jak w premeirship i w zadnym wystepie w tym sezonie mnie nie przekonali - meczyli sie z Lille wygrywajac po 1:0 ale byly to mecze dosc wyrownane, przewazylo raczej ogranie i spryt United, poza tym w grupie przegrali z Kopenhaga i Celticiem
I znowu nic nie pokazali :lol: mam nadizeje ze poza wtorkowym meczem juz wiecej w tym sezonie pokraki przewracajacego sie w polu karnym nie zobacze :!: Trzebajednakl podkreslic ze Roma dala troche ciala :!: Mogla wyjkorzystac sytuacje a tu jedynie 1:0 wystarczy do awansu rywali

Poprzednio po LM nie potrafilem wskazac faworyta do tytulu, teraz juz nie mam zadnych watpliwosci :!: LM w tym sezonie wygra Liverpool (postawie sobie troche grosza - stawka ponad 4zl :P) Jak narazie jako jedyna druzyna, gra w lidze mistrzow bardzo rowno i ma zagwarantowany pewny wystep w 1/2 - poza tym czeka na nich rywal z ktorym albo zawsze radza sobie w licznych pucharach albo druzyna o ktorej Rafa wie prawie wszystko

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 kwie 2007, 13:48

czeher pisze:Roma - MU - dosc ciekawa para - ale zbyt wielu goli bym sie nie spodziewal
:P
Zostało jedno miejsce w połfinale, dla Bayernu :wink: Licerpool jest juz w 99,9% w połfinale. 3 ekipy z Premiership w połfinale, Anglicy maja swój rok w LM. Moze bedzie kolejny final pomiedzy ligowymi rywalami.

Na chwile obecna ciekawiej zapowiada sie przedewszystkim połfinał z udziałem MU, bo pamietajac pojedynki w LM Liverpoolu i Chelsea mozna sie teraz spodziewac tego samego, dodatkowo Chelsea prezentuje jeszcze brzydsza pilke niz w poprzednich latach.
Z kolei Manchester rozegrał wczoraj najlepszy mecz od kilku sezonów w LM i patrzac na ich siłe ofensywna, a przedewszystkim na pierwsze bramki Ronaldo i widzac z drugiej strony poczynania w defensywie ewentualnych przeciwnikow to bedzie co ogladać.

Czy finał bedzie sprawa Anglików, nie. 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 kwie 2007, 13:52

Jarzinho pisze:Moze bedzie kolejny final pomiedzy ligowymi rywalami.
Na to się zapowiada, ManU jest silne w tym roku i nic nie zanosi się na jakąś nagłą obniżkę formy Ronaldo, Giggsa, czy Carricka [ostatnio zagrał kilka dobrych meczów, bo na początku grał słabo]
Liverpool - Manu -> taki finał obstawiam

Kto by się spodziewał po porażkach w pucharach angielskich takie formy L'poolu pod koneic roku ? Może właśnie dzięki odpadnięciu z krajowych rozgrywek pucharowych tak dobrze im idzie ? Arsenal przed rokiem wcześnie odpadł z FA Cup i wyszło im to na dobre w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 14 kwie 2007, 15:51

Ja myślę, że będzie finał Milan - Liverpool.

Liverpool na stadionie Chelsea zremisuje 0:0 a potem u siebie wygra 1:0.

Milan natomiast awans wywalczy w ostatnich dziesięciu sekundach meczu rewanżowego na San Siro.

:wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 14 kwie 2007, 17:45

Paweuu pisze:Ja myślę, że będzie finał Milan - Liverpool.
I powtórka z rozrywki? Szczerze mówiąc nie miałbym nic przeciwko :]

Ja w finale obecnych rozgrywek widzę natomiast Milan i Chelsea. Mimo tego że Manchester rozgrywa świetny sezon to mam dziwne przeczucie że z Milanem polegnie :roll: Szkoda że w Champions League nie może już występować Ronaldo, zawsze dobrze mu się grała z Diabełkami. A dlaczego Chelsea to sam nie wiem... grają słabo a wygrywają prawie wszystko :roll: I sądzę że teraz będzie podobnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2007, 18:36

RóżA pisze:A dlaczego Chelsea to sam nie wiem... grają słabo a wygrywają prawie wszystko
Prawie wszystko bo nie dają sobie rady z Liverpoolem :] I sądzę, że teraz będzie podobnie :lol:

Ja obstawiam na Manchester - Liverpool i taki finał mógłby być całkiem ciekawy. Fajnie będzie jak wygra Liverpool. Będę mógł usprawiedliwiać Barcelonę, że odpadła z późniejszym triumfatorem :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 kwie 2007, 23:40

RóżA pisze:Ja w finale obecnych rozgrywek widzę natomiast Milan i Chelsea.
Milan :roll: przy calym szacunku do tego klubu ale w tym sezonie powinni juz przepasc duzo wczesniej, jednak fortuna im sprzyja - oczywiscie nie chodzi mi tutaj o szczescie na bosiku ale o to ze nikt nie rzuca im pod nogi wielkich klod :lol: czyli w tym sezonie LM jeszcze moim zdaniem powaznego rywala nie otrzymali :!:
- grupa najslabsza z mozliwych
- 1/8 Celtic :roll: zespol w ktory w obronie ma istne klody, a ich dorobek wyjazdowy w LM to naprawde wynik niebotyczny -
- Bayern, ktory mozna w wielu apesktach porownywac nieco do Milanu, sa w podobnej sytuacji - czyli szanse byly 50 na 50 - ktos musial z nich awansowac bo tak sie ta drabinka ulozyla
Bayern chyba najslabszy zepsol od wielu lat maja

Moze Milan z MU zagra mecze sezonu jak Mu z Roma na Old Trafford ale jednak jestem zdania, iz bedzie angielski final Liverpool - MU

Liverpool ma koncept i moim zdaniem wygraja tegoroczna edycje :!:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 kwie 2007, 0:30

czeher pisze:Milan przy calym szacunku do tego klubu ale w tym sezonie powinni juz przepasc duzo wczesniej, jednak fortuna im sprzyja - oczywiscie nie chodzi mi tutaj o szczescie na bosiku ale o to ze nikt nie rzuca im pod nogi wielkich klod czyli w tym sezonie LM jeszcze moim zdaniem powaznego rywala nie otrzymali

Czyli trafił swój na swego... MU, raczej takze nie mial rywali z najwyższej półki. Oczywiscie przy całym szacunku dla kazdej z kolejnych ekip. Najlepsza z nich była Roma, jednak oni to mazna powiedzieć ponowni debiutanci.

Finał Chelsea vs.... Trudno mi wytypowac. Wolałbym Milan, bo ich stawiałem w gronie faworytów od początku i fajnie by było gdyby mnie nie zawiedli. Z innej strony Cristiano Ronaldo po 3 czy wiecej sezonach w LM strzelił bramke, wiec mozna sie teraz spodziewać, że bedzie trafiał regularnie. :lol: Podobnie ma sie z Rooneyem, który złapał forme i regularność. Tu chyba pierwszy mecz da większą odpowiedź niz w dwumeczu MU z Romą.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 15 kwie 2007, 0:42

Jako Milanista chciałbym trafić w finale na Liverpool i liczyć na wielki rewanż sprzed 2 lat bo tamten mecz do dziś pozostawił ślad na mojej psychice :D Finał będzie ciężko osiągnąć bo IMO zagramy teraz z najlepszą drużyną z całej czwórki. Manu jest aktualnie w bardzo wysokiej formie i gra bardzo dobrą piłkę, jeżeli Milan sprosta zadaniu to potem będę wierzył w końcowy sukces. Najważniejsze że pierwszy mecz gramy na wyjeździe. Forza Milan !

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 15 kwie 2007, 0:55

Myślę, że największe szanse na zwycięstwo w Champions League ma Liverpool (kurs ok. 4,00 :P ). W tym sezonie w LM pokazali na co ich stać, wygrali w swietnym stylu grupe (inna sprawa, ze zbyt trudna nie byla), ograli na Camp Nou Barcelone, a u siebie polegli po kapitalnym wystepie i fatalnej skutecznosci, nastepnie zdeklasowali PSV. Chelsea wydaje się być do przejscia, choc bron Boze nie mysle, ze bedzie latwo.

Na drugiego finaliste typuje ManU, choc w tej edycji LM nic szczegolnego nie pokazali, poza kapitalnym wystepem z Roma oczywiscie. No ale maja genialnego Ronaldo :brawo: Milan natomiast wylosowal najslabsza chyba grupe, potem bardzo szczesliwie wylosowal Celtic, a nastepnie bardzo szczesliwie wylosowal Bayern :P Choc Bawarczycy juz takim slabym przeciwnikiem nie byli, w tym dwumeczu Milan klase pokazal.

Tak wiec typuje final Liverpool - Manchester, gdzie pewnie na L'pool fajny kursik bedzie :wink:

Awatar użytkownika
Muki
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Muki » 01 maja 2007, 23:52

No i znamy już pierwszego finalistę Champions League 2006/2007. Liverpool pokonał w rzutach karnych Chelsea Londyn 4-1, a w meczu 1-0 (D. Agger). Reina wyciągnął karne Geremiego i Robbena.

No to jest mała szansa, bardzo mała (fan United :P) że dojdzie do powtórki finału z 2005 roku. Obiektywnie mówiąc, widzę angielski pojedynek na greckim gruncie 23 maja 2007 roku. Do składu MU wraca Ferdinand, Vidic też jest uwzględniony na podróż do Mediolanu.

Strach siać będą jutro Kaka i Seedorf. Pirlo genialnie kreuje grę, Rino czyści środek pola jak mu się żywnie podoba. Z drugiej strony Cristiano Ronaldo - którego przedstawiać nie muszę, Paul Scholes, który przechodzi drugą/(trzecią?) młodość, Giggs - ciągle czaruje na skrzydle, Michael Carrick, który wreszcie gra to, czego się od niego oczekiwało, Wayne Rooney - 8). Zapowiada się świetne widowisko, ogromne emocje i jestem głęboko przekonany, że zobaczymy 2-3 gole.

Enjoy IT!

Awatar użytkownika
mnjhau
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mnjhau » 02 maja 2007, 23:30

no i mamy drugiego finalistę
mecz milan - manu był dla mnie naprawdę przykry w odbiorze
niestety trzeba to przyznać - milan był lepszy i zasłużył na awans
manu nie pokazał nic , w całym dwumeczu obrona grała fatalnie- zwłaszcza Brown i heinze
jeśli chodzi o milan to ich gra naprawdę była wspaniała ale i tak rozgromią ich The Reds

Awatar użytkownika
piorun13
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piorun13 » 02 maja 2007, 23:44

No i mamy powtorke z finalu z przed dwoch lat oby historia sie powtorzyla:D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 03 maja 2007, 0:54

mnjhau pisze:jeśli chodzi o milan to ich gra naprawdę była wspaniała ale i tak rozgromią ich The Reds

Rozgromią :)

Respect.Rozumiem, że jak MU został pokonany, to jakaś, obojęnie jaka drużyna już musi rozjechać ich pogromców.W sumie to samo mówiliście przed dwumeczem, że MU to najlepsza drużyna żadna nie ma szans.Dziękujemy, że możemy chociaż rozegrać mecz, jupi.

:) Forza Diavolo !!

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 03 maja 2007, 0:56

Ja tam wole żeby drużyna która pokona Milan potem wygrywała. Przecież lepiej odpaść z późniejszym triumfatorem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”