F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 142

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 18 wrz 2005, 23:02

Oj zawdi, porazki coraz blizej a ty nie umiesz sie z nia godnie obniesc :?

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 18 wrz 2005, 23:02

Coś wam chyba nie pykło hahaha a tak sie spinaliście na Real jak miło zakonczony wieczór a to wszytsko dzięki Madrytowi...

Na kolana!

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 18 wrz 2005, 23:06

Toudinho pisze:Coś wam chyba nie pykło hahaha a tak sie spinaliście na Real jak miło zakonczony wieczór a to wszytsko dzięki Madrytowi...
8. Barcelona

15. Real Madryt

:)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2005, 23:07

Ale ciekawy mecz. Widać Barca jak Milan forme szykują na druga cześć sezonu. :roll: W tym meczu Atletico wybiegało tą wygrana. Bo zagrali świetnie mimo ze jak bramke strzelił Eto'o wydawało się że już mecz jest wygrany. Ale fajnie Atletico grał i chyba im sie należało. Nawet to ich dziwne ustawianie sie sprawdziło. Fajnie Petrov robił Olegera :wink: choc dziwne że on grał w takim meczu na flance. . Ronaldinho troche bez formy. Z tym wolnym czarował jak w meczu z Real ale tam mu wszedł.

Chwilami nawet ostro dla ale czy czerwona ? No nie wiem Eto'o wypuścił piłke ale to takie miękie kartki.

Ostatnie mecze Dumy Kataloni i Rossonerich pokazuja że forme szykuja na final LM w Paryży :twisted: także oby tak było :) hehe

POZDRO

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 18 wrz 2005, 23:10

frik23 pisze:Oj zawdi, porazki coraz blizej a ty nie umiesz sie z nia godnie obniesc :?
dlaczego sie nie potrafie "godnie obniesc"? potrafie...
napinka napinką, ale ten kto sie napina powinien miec jakies argumenty. real jest nizej od barcy w kazdym aspekcie. kibice tego klubu powinni siedziec cicho i rozpaczac w samotnosci, a nie jeszcze sie napinac, jakby u nich bylo lepiej, a jest gorzej i to o wiele!
tołdi pisze:Na kolana!
popatrz na real... nic wiecej pisac nie trzeba...

a bogi tyez nie wiem czym sie chwali? ze przegrali z 11 :rotfl2:

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 18 wrz 2005, 23:14

Szkoda, że znowu w lidze tracimy punkty... wydawać mogłoby się, że po wygranej z Werderem wracamy do formy. A tutaj taka niespodzianka. :?

*_For_zaza_Milan_* pisze:Fajnie Petrov robił Olegera
Oleguera zrobić może każdy, bo on to nie jest obrońcą dobrym, o czym większość wie. Nie wiem, co skłania Rijkaarda do podjęcia takiej a nie innej decyzji na temat tego, kto zagra w defensywie. Obrona nigdy nie była silną stroną Barcy, a teraz ten chłopak jeszcze bardziej psuje szyki zespołowi z Camp Nou. Za takie błędy się powinno płacić - on jednak tego nie robi. :?

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ostatnie mecze Dumy Kataloni i Rossonerich pokazuja że forme szykuja na final LM w Paryży
Obyś miał rację. ;)

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 wrz 2005, 23:24

Anka jak mówił "pan statystyk Orłowski" :wink: on jest zdanie ze Frank dla tego wystawił Olegera a nie Belettiego by Brazylijczyk nie zapedzał sie do przodu i nie zostawial luki.

Oleger popełnił w tym meczu dwa błedy i klika razy Petrov do wkrecił w ziemie. Ale potem On (Oleger) zaczą grać do przodu. Raz mu wyszła akcja jak typowemu skrzydłowemu.

W tym meczu było widac że poprostu Atletico wiecej robi by wygrać. Nawet zdawało mi sie że jak by Eto'o nie strzelił na 1;0 tak szybko by Barcelona miala łatwiej. A tak wydawało sie ze mecz jest ułozony. Statystyki mówiły że El Nino i spółka nie strzelają bramek a tu prosze przełamanie. Tak jakprzy bramkce Eto'o - Ludo popisał sie asytą w tepo to przy bramce El Nino Petrov pokazał klase !! Rajd i wrzuta pierwsza klasa.

Obym miałe racje tak tak marze o tym :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 wrz 2005, 23:59

Toudinho pisze:Coś wam chyba nie pykło hahaha a tak sie spinaliście na Real jak miło zakonczony wieczór a to wszytsko dzięki Madrytowi...

Na kolana!
jak chcesz mozesz kleknac przed mistrzami

Podsumuje na szybko mecz w punktach

1Ula zagral bardzo slaby mecz i Petrov( swietny zawodnik) wkrecal go w ziemie jak chcial, oczywiscie 2 bramki to jego zasluga
2 czerwona kartka jak najbardziej zasluzona gdyz eto wychodzil sam na sam i zostal ewidentnie nieprzepisowo zatrzymany
3 Atletico wygralo choc remis wydaje sie bardziej sprawiedliwy

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 0:16

3-Atletico wygralo choc remis wydaje sie bardziej sprawiedliwy
Bienias a ja to skwituje dzisiejszymi słowami Shevchenki. :wink: Piłka nie wybacza takich błedów jak brak stuteczności. A on wie co mówi bo tez dziś przegrał miło że nie był gorszy. :roll:

Dla tego wiesz sam jak widziałes że Atletico tym meczem potwierdziło przed sezonowe spekulacje na temat mocnej paki i walki o wysokie cele. Bo po oknie transferowym było sile na papierze a teraz zaczyna grać już coraz lepiej.

Barca troche za mało grała skrzydałmi. Co akurat Petrovowi wychodziło cool. Bo jak Ludo wypracował pierwszą bramke to potem już nie miał takich okazji. Jeden spalony chyba.

Zobaczymy czy Batman potwierdzi Zazy przypuszczenie i okaże sie Forlanam tego sezonu :)

POZDRO :!:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 wrz 2005, 0:23

Pake ma ale jak wytlumaczyc bramke Toresa? Chlopak ma patent na Barce przeciez od 17 kolejek nie strzelil bramki :roll:

Co do Petrova to jestem pewien ze bedzie gwiazda nie tylko Atletico ale i La liga. Nie bez powodow okreslany jest drugim Stojko

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 19 wrz 2005, 7:47

Przegrana z Atletico tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w ekipie Dumy Katalonii konieczne są zmiany i mam nadzieję, że zauważy to również ten, kto ma na to największy wpływ - Frank Rijkaard.

Nie chodzi mi tu o wywalenie połowy składu (jak chcieliby niektórzy - fuera Presas!, fuera Rijkaard!, fuera Valdes1 itd. :roll: ) tylko o korekty ustawienia i taktyki w odniesieniu do klasy i potencjału rywali.

We wczorajszym meczu zawiódł z pewnością Oleguer (którego ostatnio broniłem, bo wydawało się, że gra coraz pewniej), ale nie on sam...

Źle funkcjonował środek pola, piłka była często wybijana na oślep, długim podaniem i to w momencie gdy prowadziliśmy 1-0 ! Barca nie grała swojej gry - wymiany masy podań w środku pola i na flankach i zagrywania podań prostopadłych do szybkich Giuly'ego i Eto'o.

Przy pierwszej bramce zawinili środkowi obrońcy! Dośrodkowanie Petrova? zgoda było dobre, ale w meczu masa dośrodkowań wlatuje w obręb szesnastki, co nie znaczy że muszą one spadać na głowę niekrytego najlepszego strzelca rywali!!! Gdzie byli Edmilson i Puyol? Valdes też się nie popisał...

Po drugie - katastrofalny w skutkach brak gry skrzydłami, nie było dublowania pozycji przez Gio, czy Oleguera, Giuly i Ronni nie wykonują prawie rajdów prawą i lewą stroną.

Jest w składzie Santi Ezquerro... Pytam się: po co on został sprowadzony? bo za darmo był, czy dlatego że miał dać alternatywę dla Giuly'ego, Ronniego, czy Eto'o. A tu za Francuza wchodzi Iniesta i nagle już w ogóle nie ma gry skrzydłami.

Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że środowy mecz z Valencią Blaugrana zagra o wiele lepiej, z nowymi pomysłami na strzelanie bramek i skuteczną grą w defensywie.

Póki co: DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE !
Visca el Barca!

fetko
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 19 wrz 2005, 10:24

Ech, szkoda straconych punktów, na dodatek że szybko strzeliliśmy gola...
Z Atletico zawsze było trudno, ale bez przesady... Teraz w środę kolejny trudny mecz, z Valencią na Camp Nou... Jeśli nie wygramy to ide się pochlastać :lol: Valencia gra słabo, więc trzeba to wykorzystać, inna sprawa, że Barca też nie zachwyca.

Ryjek uparł się aby składu który zdobył Mistrzostwo nie zmieniać, to po cholere sprowadził MvB :? Zawsze można spróbować ustawienie, w którym na prawej flance zagra Puyol, w środku Marquez i syn Edmila, na DM MvB...

Martwi słaba postawa Xaviego, wiele niedokładnych podać... PO zdjęciu Deco środek pola nie istniał...

Prawdziwych kibiców poznaje się po tym, jak zachowują się gdy ich drużynie nie idzie...

Visca el Barca

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 19 wrz 2005, 11:08

janiofcb pisze: Po drugie - katastrofalny w skutkach brak gry skrzydłami, nie było dublowania pozycji przez Gio, czy Oleguera, Giuly i Ronni nie wykonują prawie rajdów prawą i lewą stroną.
Nie wiem, czy zauważyłeś, ale są to same 'błędy', które były obecnie podczas meczu z Werderem. Barcelona 2005 nie przypomina mi zbytnio tej, która w zeszłym sezonie zdobywała mistrzostwo Hiszpanii. To martwi. :?

Co do tego, że ktoś tutaj napomnkął o słabej formie Xaviego - OK, trzeba przyznać, że nie gra najlepiej, ale tutaj trzeba się raczej obejrzeć na Rijkaarda: dlaczego nadal stawia na wychowanka, zamiast zaryzykować i postawić na kogoś innego? Mało mamy pomocników?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 12:27

Bienias
Pake ma ale jak wytlumaczyc bramke Toresa? Chlopak ma patent na Barce przeciez od 17 kolejek nie strzelil bramki

Co do Petrova to jestem pewien ze bedzie gwiazda nie tylko Atletico ale i La liga. Nie bez powodow okreslany jest drugim Stojko
Ma patent jak nic jak pamietasz mecz na Camp Nou gdy strzelil w pierwszej i ostatniej minucie to wiesz że chyba zalezy mu na tranferze na Camp Nou. :wink:

Petrow ? w tym meczu zaprezentował sie wspaniale. I może być gwizda jak pisze całej ligi. Zadziwił mnie swoja szybkościa. Kilka razy jego start do piłki był wręcz kosmiczny. :) gupił Olegera na 2/3 matrach :) a wrzuta z tej pozycja na głowe Torresa też niczego sobie. Bo to był trudne jak [... ] zacentrować :wink:

Martwi słaba postawa Xaviego, wiele niedokładnych podać... PO zdjęciu Deco środek pola nie istniał...
Nie ma co oceniać Xaviego po jednym nie udanym meczu. To jest gracz którego "nie widać" ale dla mnie zawsze jedna z najwiekszych postaci w tej drużynie. Jest bez formy teraz ale to chyba cała Barca jest bez formy.

Bardzie może dziwić to że mister Frank stawia na defensywnym nadalna Marqeza. W popszednim sezonie grał tam wspaniale ja wiem. Ale chyba teraz gdy Van Bommel kisi ławke powinieć spróbować z nim grać. A Rafael na srodku z Carlesem ? Van Bommel też potrafi gracć w destrukcji jak mało kto. A probmem lini obrony Dumy Kataloni to chyba brak klasowego partnera dla Puyola. Ednilsona zawsze ceniłem ale on juz nie gra tak jak za czasów Lyonu...

Lubie Atletico dla tego licze że nie zatrzyma sie na tej wygranej. Ostatnio tak mało że sie zachłysło każdym lepszym meczem.. :roll: W tym sezonie mają pake i wczoraj pokazali że nie tylko na papierze. Przyjda derby i tez zagraja swoje :)

Ania Barca ma bilans ligowy 1-1-1 i w LM 3 pkt. Milan 1-1-1 i w LM 3 pkt. Czyli coś w tym jest ze szykuja forme na Paryż 2006 :wink: 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 19 wrz 2005, 13:13

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ania Barca ma bilans ligowy 1-1-1 i w LM 3 pkt. Milan 1-1-1 i w LM 3 pkt. Czyli coś w tym jest ze szykuja forme na Paryż 2006 Wink Cool

no i co z tego jak nie dotrą:P:P :lol:

*_For_zaza_Milan_* pisze:Petrow ? w tym meczu zaprezentował sie wspaniale. I może być gwizda jak pisze całej ligi. Zadziwił mnie swoja szybkościa. Kilka razy jego start do piłki był wręcz kosmiczny. Smile gupił Olegera na 2/3 matrach Smile a wrzuta z tej pozycja na głowe Torresa też niczego sobie. Bo to był trudne jak [... ] zacentrować Wink

Petrov jest bardzo szybki i co ważne zwinny. Dla mnie jest w stanie wybalansować każdego obrońce. Mam nadzieje, że niedługo zobaczycie strzały z wolnych w jego wykonaniu. To też może być poezja :D Pozatym strzały z dystansu....już się nie mogę doczekać kolejnych jego meczy :D

Co do meczu to:

Gratulacje dla Atletico ;)

i tyle :lol:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”