Manchester United (zbiorczy) - Strona 142

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 22 paź 2005, 0:51

romantyk pisze: trzeba Cie uswiadomic :) radze Ci przeczytac historie osiagniec sir Alexa Fergusona i dopiero wtedy pisac, co o nim myslisz. jest slaby? tak? czekam na argumenty
Mysle, ze czas Fergusona sie juz skonczyl, jesli z takim gwiazdami w zespole przegrywa sie 1-2 u siebie z Blackburn i nie moze wygrac z Lille takze na wlasnym stadionie to cos jest nie tak. A trener przed sezonem mowil: musimy wygrywac ze slabszymi rywalami, a nie gubic z nimi punktow jak to mialo miejsce w poprzednim sezonie, a tu prosze Chelsea ucieka a ManUtd traci punkty ze sredniakami. Ja szanuje Fergusona, sam cieszylem sie jak dziecko po wygranym finale LM z Bayernem, ale to bylo 6 lat temu i widac, ze ten trener powoli traci koncepcje gry.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 22 paź 2005, 9:02

kibic_korony pisze:Mysle, ze czas Fergusona sie juz skonczyl, jesli z takim gwiazdami w zespole przegrywa sie 1-2 u siebie z Blackburn i nie moze wygrac z Lille takze na wlasnym stadionie to cos jest nie tak. A trener przed sezonem mowil: musimy wygrywac ze slabszymi rywalami, a nie gubic z nimi punktow jak to mialo miejsce w poprzednim sezonie, a tu prosze Chelsea ucieka a ManUtd traci punkty ze sredniakami. Ja szanuje Fergusona, sam cieszylem sie jak dziecko po wygranym finale LM z Bayernem, ale to bylo 6 lat temu i widac, ze ten trener powoli traci koncepcje gry

No wiesz Sie Alex Ferguson nie koniecznie musi odpowiadać za te wszystkie "nie udane" mecze.. Poprostu na meczu z Lille chociażby ,nie było paru (żeby nie powiedzieć wielu) podstawowych zawodników, :wink: . A z resztą w Lidze Mistrzów i tak wyjdą z grupy (nawet z pierwszego miejsca :wink: ) więc strata dwóch punktów z Francuzami nie przekreśla awansu...
Gorzej że traca punkty w Premier League :? . Naprawde nie tylko im ale całej lidze będzie trudno dogonić "the Blues".

Większość kibiców MU nie lubi Glazera, ale to może dzięki niemu dogonicie Chelsea. (może Glazer będzie drugim Abramovichem i nakupuje gwiazd :wink: )
Ale wtedy i tak większość kibiców będzie mówić że to drugie chelsea...
Ale nie ma co mówić o przeszłości :wink: . Pożyjemy zobaczymy

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 22 paź 2005, 12:50

Dombroś pisze:Większość kibiców MU nie lubi Glazera, ale to może dzięki niemu dogonicie Chelsea. (może Glazer będzie drugim Abramovichem i nakupuje gwiazd :wink: )
Ale nie ma co mówić o przeszłości :wink: . Pożyjemy zobaczymy
Ale chyba żaden fan Manchesteru nie chce aby z MU zrobić to co z Chelsea. Czy Ty chciałbyś, aby BArce kupił jakiś bogacz i nakupował samych gwiazd :?: Chyba nie. Lepiej wygrywać dzięki umiejętnościom, a nie pieniądzom.
Poza tym Manchester ma coś, czego Chelsea nie ma i czego sobie nie kupi- prawdziwych kibiców. Ci co teraz noszą koszulki Chelsea, to są "kibicami" :lol: Chelsea, bo ona wygrywa. Ale jeszcze dwa lata temu nie znali ich żadnego zawodnika.
A Manchester się podniesie i już w niedługim czasie zacznie wygrywać.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 paź 2005, 12:58

Poza tym Manchester ma coś, czego Chelsea nie ma i czego sobie nie kupi- prawdziwych kibiców.

Ależ Chelsea ma rownież prawdziwych kibicow. Oczywiście to, że zespoł zaczął nagle wygrywać sprawiło, że trochę tych kibicow 'sezonowych' przybyło, ale chyba z każdym zespołem tak jest...podobnie jak z Barcą.
Co nie zmienia faktu rzeczy, że Chelsea ma prawdziwych kibicow.

Dombroś pisze:może Glazer będzie drugim Abramovichem i nakupuje gwiazd Wink

Śmiem w to wątpieć. O ile mi wiadomo to Glazer chce sobie na MU dorobić, a Roman się po prostu dobrze bawi będąc właścicielem Chelsea.

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 22 paź 2005, 13:19

bagg pisze:Ależ Chelsea ma rownież prawdziwych kibicow. Oczywiście to, że zespoł zaczął nagle wygrywać sprawiło, że trochę tych kibicow 'sezonowych' przybyło, ale chyba z każdym zespołem tak jest...podobnie jak z Barcą.
Co nie zmienia faktu rzeczy, że Chelsea ma prawdziwych kibicow.
Ma prawdziwych kibiców, ale to jest praktycznie tylko w Anglii. Za to w Polsce trudno znaleźć ich prawdziwych fanów.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 22 paź 2005, 14:08

Dombros pisze:Większość kibiców MU nie lubi Glazera, ale to może dzięki niemu dogonicie Chelsea. (może Glazer będzie drugim Abramovichem i nakupuje gwiazd )
Ale nie ma co mówić o przeszłości . Pożyjemy zobaczymy
ostatnia rzecz, ktorej pragne to przeistoczenie MU w druga Chelsea!!!!
Donbros pisze:Ale nie ma co mówić o przeszłości
chyba o przyszlosci :roll:

Manchester ma prawdziwych kibicow i przede wszystkim historie :) Chelsea do czasu przejecia przez Romka miala bodajze jeden tytul mistrzowski...

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 paź 2005, 14:14

romantyk pisze:Chelsea do czasu przejecia przez Romka miala bodajze jeden tytul mistrzowski...

dokładnie jeden. Ale nie można mowić, że Chelsea nie ma historii. Przecież w Chelsea grali wspaniali zawodnicy, często pokazywała ładny futbol. Co prawda może nie jest to historia tak wspaniała jak Arsenal'u, MU, czy Liverpool'u, ale zawsze jest. Choć dla mnie po przyjściu Romana pewna epoka w Chelsea się skończyła....a szkoda.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 22 paź 2005, 14:18

bagg pisze:Ale nie można mowić, że Chelsea nie ma historii
ma historie, ale dobrze stwierdziles, ze o wiele mniej "barwna" niz np. MU. Chelsea do czasu przejecia przez Romka byla zwyklym sredniakiem.
bagg pisze:Przecież w Chelsea grali wspaniali zawodnicy, często pokazywała ładny futbol.
dokladnie :) Tore Andre Flo, Zola... dla mnie to byly takie "ikonki" Chelsea.
bagg pisze:Choć dla mnie po przyjściu Romana pewna epoka w Chelsea się skończyła....a szkoda
dokladnie. skonczyla sie historia sredniego klubu Premiership, ktory mial jakies swoje tradycje, a zaczela sie nowa historia klubu w ktorym rzadza pieniadze...

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 22 paź 2005, 14:29

Cóż, Manchester to teraz chyba najbardziej "skomplikowany" team na świecie :) Są tysiące zarzutów do Fergiego - a to, że nie ma pomysłu na prowadzenie zespołu, że ma złą politykę transferową, że zamiast pracować, to mówi, że wszystko jest dobrze etc.
To jest tak jak z trenerem rep. Anglii - nikt nie widzi geniuszu tego trenera.
SAF ciągle żyje THE TREBLE z 1999 roku i na wzór tamtych sukcesów buduje drużynę, czyli wychowując młodzież. Przykłady :?: Bardsley, Richardson, Pique, Rossi - to tylko niektórzy juniorzy z rezerw ManU.
U Fergusona brakuje ciągłości. Wychował pokolenie Becksa, Neville`ów, Scholesa, oni odpłacali mu się zwycięstwami. Teraz, kiedy ci piłkarze starzeją się, Fergie na ich miejsce wprawadza młodych "Diabełków", czyli w Man Utd następuje zmiana pokoleń, przez to obecnie Manchester przeżywa kryzys - stara gwardia gra z meczu na mecz słabiej, a juniorzy jeszcze nie są gotowi do gry o najwyższe cele, więc należy sprowadzić doświadczonych następców Scholes`ów czy innych Keane`ów :D Przykład: Ballack, który prawdopodobnie przyjdzie na OT. Pogra 3-4 sezony i zastąpi go dajmy na to Jones.
Zmiana pokoleń - to jest główny problem ManU (nie Fergie :) )

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 22 paź 2005, 14:37

Valverde po czesci sie z Toba zgodze :) jednak niektorzy fani MU traca juz cierpliwosc, kilka sezonow praktycznie bez zadnych sukcesow. fani MU sa ich glodni :D

wymiana pokolen na pewno wplywa na nasza slabsza gre, ale trzeba dodac do tego mase kontuzji, ktore w tym sezonie caly czas daja nam sie we znaki...

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 22 paź 2005, 15:27

w United jest kryzys!! nie ma co do tego watpliwosci, tylko nie wiadomo co jest przyczyna tego kryzysu, jedni mowia ze to wina Alexa inni mowia ze to kontuzje, jak jest naprawde nie wiemy..... podobno prawda jest zawsze po srodku ;) wedlug mnie Fergie jak by sie nie staral to juz chyba nie osiagnie nic wielkiego z United, z calym szacunkiem dla Alexa ale uwazam ze moglby zrezygnowac sam, zanim go wywala, powinien powiedziec sobie dosc i z honorem odejsc i pomoc zarzadowi przy wyborze swego nastepcy ;)
a gra United wedlug mnie sie nie klei bo nie ma kolektywu,jest totalny brak porozumienia w zespole. W tym sezonie ogladalem wiekszosc meczy United i musze z przykroscia stwierdzic ze nasz atak jest strasznie bezradny, co z tego ze podejda pod pole karne przeciwnika skoro juzdalej nie wiedza co zrobic? ao obronie szkoda gadac.... Wzmocnienie jest potrzebne, potrzebnyjest srodkowy pomocnik i jakis obronca ktory z Rio moglbybyc nie do przejsca...

No i po meczu..... jestem bardzoniezadowolony, to byl mecz do wygrania..... a obrony to szczerze mowiac nie mamy wcale, tylko Rio prezentuje sie dobrze :/

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 22 paź 2005, 18:17

trzeba jak najszybciej cos zmeinic !!!! remisy mnie nie satysfakcjonuja. jestem zazenowany :/

ogladal ktos mecz Diablow? jezeli tak to prosze o relacje

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 22 paź 2005, 18:23

romantyk pisze:ogladal ktos mecz Diablow? jezeli tak to prosze o relacje

Ja ogladalem tylko pierwsza połowe,

Niech sie ManU cieszy z tego remisu :!: bo według mnie to prze strzale Mido (ładnie skręcił Silvestra :twisted: ) w 19 min. to była ręka Rio w polu karnym ,tylko ,ze sędzia niestety nie zauważył :?

Bramka dla ManU w 6 minucie padla po duzym błędzie bramkarza Kogutów :? Dosrodkowanie po faulu na Rooney'u ,główka Nisterloya ,bramkarz łapie niby ,pilka mu wypada z rąk :? Silvestre to wykorzystal i 1:0.

w 43' Defoe mial oddal silny strzal z za pola karnego ,ale Saar obronil.

Tyle co pamietam....

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 22 paź 2005, 18:25

Ja ogladalem mecz i musze Ci powiedziec ze ManU gralo to co do tej pory, czyli zmasowane ataki beztego conajwazniejsze, czyli wykonczenia, a obronamis ie wcale nie podobala, O'Shea nie wiem co on robi, ma szczescie chlopak ze te jego interwencje nie koncza sie golami. Jak zawsze Rio byl pewnym punktem obrony. Gol Silvestra zawdzieczmy Robinsonowi ktoey po strzale z rzutu wolnego nie potrafil zlapac pilki i Silvestre poprostu ten blad wykorzystal, a Gol Jenasa to poprostu Cudo(w moich oczach ;)) pieknie uderzenie z rzutuwolnego, pileczka wpadla pod poprzeczka... wynik raczej zasluzony, aczkolwiek ManU tak atakowalo ze powinny byc conajmniej dwie bramki.

Awatar użytkownika
kibic_korony
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kibic_korony » 22 paź 2005, 18:42

Nadal zostaje przy swoim zdaniu, ze czas sir Fergusona juz minal, potrzeba zmian w MU bo nic z tego nie bedzie, jesli u siebie traci sie punkty to nie ma o czym myslec. Juz teraz moge powiedziec, ze na 99,97% Chelsea bedzie mistrzem, bo nie widze zespolu ktory moze z nimi nawiazac walke i z tego powodu mi smutno, gdyz widac kto ma pieniadze ten ma wladze.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”