Mercato Rossonerich - Strona 142

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto uzupełni atak Rossonerich?

Mirko Vucinić
7
9%
Carlos Tevez
14
18%
Fernando Torres
10
13%
Ronaldinho
3
4%
Ronaldo
9
11%
Rafaell Sobis
5
6%
Maris Verpakovskis
8
10%
Niespodzinka !
3
4%
Nikt z tej listy ...
8
10%
Nikt, bo zmieni się system gry na jednego napastnika ...
12
15%
K u b a
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 23 sie 2006, 15:29

Na Calderona niestety liczyć już nie możemy. :/ Zaakceptuje ofertę w wysokości 35-40 mln. Nasi na razie dają 18 mln. Stanie pewnie gdzieś w graniach 25-30 mln, co będzie kolejną totalną porażką naszych władz.

Transfer Grubego uznałbym za sukces tylko, jeśli spełniłby te 2 warunki:
1. Przyszedłby do nas za nie więcej niż 15 mln.
2. Oprócz niego dołaczyłby jakiś młody talent (patrz -> np. Tevez).

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 15:43

Nerwowy ale chyba sądziłeś że zaraz po meczu beda oficjalne informacje ? :roll: mnie też denerwują ale spokojnie jeszcze jest nadzieja. :P Sprawa śmierdzi a jak łysy chodzi po forach Milanu w Italli to sobie to uświadomi :roll: Ale nie to tam też po nim jeżdzą troche :lol:

K u b a troche duże różnica 18 - 35/40 - ja bym wiecej niż 10 nawet nie brał pod uwage - ba wcale bym nie brał pod uwage takiej opcji - niestety to nie moja kasa :roll: Teraz Calderon napalił się i znów robi nadzieje faną Real z Kaka :lol: w sumie to i dobrze może bedzie miał warunki i nie wymięknie :twisted:

Tevez ? a on coś odwalił dziś ponoć :roll: nie przyjechał na trenering - ponoć znów z nowym trenerem wszedł w "rozmowe" :lol: Który jest anty do niego :roll: Ma wode bo ten mu zabrał opaske kapitanską. Jednak na temat tego piłkarze było w ostatnim czasie powiedziane tyle że już nic mnie nie zdziwi. Nawet te argumenty na temat jego rodziny, strachu itd.

Atletico szybko działa - dziś rano Maxi po raz 12 łaczony z Mediolanem = nowy kontrakt - no popatrz że tu raz dwa załatwili a z El Nino 3 miesiąc rozmawiają :roll:

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 23 sie 2006, 16:05

Mówi się, że Ronaldo poprosił o pozwolenie na transfer do nas... :roll:

A odbiegając od tematu napastnika - spójrzcie na ten news:
http://juvepoland.com/news.php?id=6180

Wynika z niego, że sam Buffon chce u nas grać. Biorąc pod uwagę, że kasy mamy jak siana (szczególnie po sprzedaniu Shevy) rzućmy na stół nawet te 40 mln i przekonajmy Juventus do sprzedania go :!:

BTW. Nie rozumiem tego dzisiejszego ruchu z wypożyczeniem Coppoli. Przecież kogoś w dwójki Buffon - Amelia MUSIMY pozyskać, a on miał iść właśnie na wymianę za Amelię... :roll:
Ostatnio zmieniony 23 sie 2006, 17:02 przez K u b a, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 23 sie 2006, 16:16

Właśnie po oddaniu Coppoli znów ruszył temat - a Gigi wypowiedział podobne słowa w złym momecie :roll: bo co jest kluczowe mówi:
Gianluigi Buffon pisze:"Powiedziałem Juve, że pozostanę do ich dyspozycji, ale odejdę, jeśli zdecydują się mnie sprzedać."
Czyli nie chce ... ale musze :]

Widziełem teorie mówiące ze jeśli Juve zatrzyma Trezeguet i Camoreansiego to własnie za transfer Buffona :roll: Trzeba pamiętac że popszednie transfery nic im nie dały do kasy bo blisko 50 milionów było przenaczone na koszt afery że tak powiem :roll: Dziś plotek kilka już było na temat Gianluigiego. Ale to jest nadal transfer o małym prawdopodobieństwu.

I tak chyba teraz są wieksze szanse na to by pozyskać Amelia - w sumie to On chyba już jest spakowany - zwłaszcza jak odmówił podpisanie umowy i prezydent Livorno mówił tak otwarcie o ofertach Milanu i tym że tez niec hce ale musi :] Ale i tak był by uzupełnienime. Przeciesz wątpie by Dida był rok rezerwowym :roll: Już teraz by go oddali to Corinthians ? A to nr. 1 , nr. 2 ? Prawde mówiąc to mogli oddać Kalaca już wolał bym by Coppola był na ławce mimo słabego debiutu.

Jak tak popatrzymy na ostatnie ruchy z bramkarzami to hola hola:
Grek "Ele" oddany do Romy przed popszednim sezonem [zagrał z 3 mecze w USA ocena dobra = wont :roll: ]
Abbiati oddany na rok do Juve w dużej mierze pomógł wygrać scudetto, mimo że kontrakt miał z Milanem - teraz Torino :roll:
Kalac - nie ma pytań [']
Coppola - przychodzi przed sezonem gra jeden mecz i wypożyczony :roll:

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 23 sie 2006, 17:21

Co do Buffona to wydaje mi sie, iz pozostanie on w Juventusie. Sam zawodnik wypowiadal sie niedawno, ze odszedlby jesli Juventus gralby nadal w Seria A, ale w takim momencie nie chce go opuszczac, bo to byloby zbyt proste. Mysle, ze Milan rowniez nie chce na sile wykupywac graczy Starej Damy w tym trudnym momencie, bo to troche nieetyczne zachowanie. Dida ma jeszcze przez rok wazny kontrakt, a wiec mozna spokojnie poczekac sezon ze sciagnieciem nowego golkipera. Nie ma co sie spieszyc w tej sytuacji. Wystarczy tylko pozyskac jakiegos wartosciowego zmiennika, bo rzeczywiscie nie wyglada to najlepiej. Kalac zupelnie nie przekonuje po ostatnich mistrzostwach. Pytanie - kto ? Trzeba postawic na pewno na kogos doswiadczonego. Ja osobiscie wybralbym Pelizzoliego, ktory kiedys gral w Romie i jeszcze nie tak dawno mial byc jednym z najlepszych wloskich bramkarzy. Jednak zapewne skonczy sie na tym, ze pozostanie Kalac i wieczny rezerwowy Fiori, a wiec oby Dida nie doznal powazniejszej kontuzji.

Nie chodzi o to, ze spodziewalem sie jakiegos transferu toz po meczu, ale przynajmniej nastepnego dnia. Natomiast oni podali tylko informacje, iz sa zainteresowani Ronaldo. No juz gorszego zawodnika to chyba nie mogli wybrac. Niech jeszcze oglosza chec zakupu Rasiaka i Lewandowskiego, a takze Beckhama to zrobia z Milanu kompletna parodie. Denerwuja mnie rowniez tym, ze nie moga dopiac przez tyle czasu nawet transferu Oddo, chociaz z drugiej strony 12 mln euro to dla mnie o 6 za duzo, wiec nie zdziwie sie jak zrezygnuja, jesli nie uda sie obnizyc znacznie tej kwoty.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 23 sie 2006, 19:04

Ma ktoś jakiś skrót z meczu albo bramki :?:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 sie 2006, 19:12

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 23 sie 2006, 19:32

Chłopaczek to co wracamy po Zlatana bo on i Ronaldo to jednak niebo i ziemia :D .... ;/

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 23 sie 2006, 19:41

Cisza przed burzą :D bo ja jednak myslę, że z Ronaldo to zasłona dymna, mimo wypowiedzi samego Ronaldo, że chce przejść do Milanu :? .
Jesat inna ciekawa informacje pośrednio z nami związana. Atletico włączyło się do walki o Reyesa (jeśli on wogóle chce opuścić Arsenal :think: ) .
Skoro tak, to po pierwsze będą potrzebowali dużego zastrzyku gotówki, by przebić Real, a po drugie to chyba znaczy że przewidują, iż im się miejsce w napadzie zwolni :wink: .
Naprawdę sądzę że Ronaldo to zasłona. Tak czuję że być może po cichu do Torresa wróciliśmy :pray:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 sie 2006, 19:49

Jesli mialbym do wyboru Zlatana i Ronaldo wzialbym Zlatana ale tylko dlatego ze mlodszy.
Nie ma co jednak do niego wracac bo starczy myslec a mam pewne watpliwosci czy nasz zarzad to robie.Po kij nam Ronaldo?Nie podejrzewam Silvio o dzialanie na szkode Milanu chociaz tak to wyglada w zwiazku z ta jego zachcianka (tak to trzeba nazwac) aby Brazylijczyk u nas gral. Wiec albo jak to wielu podejrzewa jest to zaslona dymna albo sprowadzenia Ronaldo jest czescia jakiegos genialnego (miejmy nadzieje) rozlozonego na lata planu ofensywy transferowje a sam Brazylijczyk jest tylko trybem przejsciowym.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 23 sie 2006, 21:29

Podobno udało nam się dojść do porozumienia z Chelsea Londyn w sprawie Gallasa 8) , suma transferu ma wynieść 7,3 mln euro. Widac Francuz zapomniał już swoje słowa :lol: link do informacji:
http://www.calciomercato.it/dettaglioNe ... hdnId=4463

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 sie 2006, 21:56

Zobaczylem kto podal ta informacje i bardzo szybko ostudzilo to moja radosc.
Dobrze by bylo ale poczekajmy na bardziej pewne zrodla niz Sun.

Zreszta Braida i Galliani sa chyba w Madrycie teraz :roll: Po Torresa :P

K u b a
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: K u b a » 23 sie 2006, 22:14

Nigdzie więcej o tym nie napisali, więc to chyba jednak nieprawda. :roll:

W każdym razie - uwierzę dopiero, kiedy na oficjalnej stronie Milanu pojawi się stosowny komunikat.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2006, 23:12

Chlopaczek pisze:Zreszta Braida i Galliani sa chyba w Madrycie teraz Po Torresa
Chyba jednak po Ronaldo :P Siedzą sobie z Calderonem w loży honorowej na Santiago Bernabeu :P

Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

mercato

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nerwowy » 23 sie 2006, 23:55

Mi sie tam wydaje, ze jednak udali sie do Madrytu w nieco innym celu. W kazdym razie mam nadzieje, ze ich misja sie powiedzie jesli chodzi o tych graczy, o ktorych mysle. Gallas ? Jak juz mowilem ten transfer moze nastapic ewentualnie po sciagnieciu innego arcywaznego gracza. Zobaczymy...

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”