Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 142

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 30 sty 2008, 23:48

Ja to pisałem na przykładzie Portugalii gdzie jest 2 defensywnych. W Barcelonie jest Toure ale chyba mi nie powiesz że lata od lewej do prawej :lol: Ktoś z dwójki Xavi-Iniesta chyba w czasie gdy przeciwnik jedzie skrzydłem schodzi do jednego boku bo Toure by nie wyrabiał :roll:
Przecież gdy jedzie taki np. Robinho ktoś asekuruje Abidala/
Zambrotte bo 1 na 1 nikt go nie zostawi.
Bask pisze:Carrick i Scholes w środku pola równie dobrze mogą asekurować skrzydłowych
Chodzi ci asekurować bocznych obrońców swojej drużyny :>
Mogą ale wtedy jest pas startowy w środku. Co innego gdy jest "trzech środkowych" gdzie jeden schodzi do skrzydła i pozostaje jeszcze dwóch. Przecież to podstawy Basku :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 sty 2008, 23:54

Ja wlasnie obserwowalem Ronaldo uwaznie w meczu z Tottenhamem, a szczegolna uwage zwracalem na jego zadania defensywne. Co takiego zaobserwowalem? Otoz najczesciej, gdy Tottenham atakowal to Ronaldo zajmowal sie spacerowaniem w poblizu srodka boiska. Widocznie doszedl do wniosku, ze O`shea nie potrzebuje asekuracji :D Pisze tylko o obserwacji podczas jednego meczu, chociaz szczerze mowiac w innych meczach nie zaczesto widzialem Ronaldo w defensywie, duzo czesciej pojawiali sie tam Giggs czy nawet Rooney.

Dobry punkt Bask, ustawienie 4-3-3 nie musi oznaczac gry 2 DM`ami. Jeden dobry w zupelnosci wystarczy, ale skrzydlowi napastnicy (jesli juz tak ich nazywamy) tez musza udzielac sie defensywnie. Ronaldinho rzeczywiscie jest pozbawiony zadan defensywnych, za to Eto`o cofa sie na wlasna polowe jesli trzeba.

Patrzac na obecna gre Manchesteru mozna powiedziec (podobnie wyrazil sie Michal Pol o Barcelonie 2 lata temu), ze bez Ronaldo ten zespol nie istnieje. Oczywiscie nie jest to prawda, podobnie jak nie jest prawda to, ze bez Ronaldinho nie istniala Barcelona, ale w pewnym stopniu oddaje ile obecnie znaczy dla druzyny ten zawodnik.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 sty 2008, 23:58

Rossi pisze:Chodzi ci asekurować bocznych obrońców swojej drużyny Łypiący
Tak :]
Rossi pisze:Mogą ale wtedy jest pas startowy w środku.
Środkowy napastnik może wtedy wrócić do środka pola. Jak jest dwóch środkowych napastników to jeden może wrócić do środka pola, a drugi zostaje itd. Kombinacji z taktyką i zmian pozycji w trakcie meczu jest tyle w dzisiejszym futbolu, że :shock: :D
Widziałem takie coś bodajże w reprezentacji Argentyny parę lat temu :)
Meksyk kiedyś kombinował coś takiego, że środkowy obrońca przechodził do pomocy :lol:

Btw. często właśnie niestety jest tak, że Toure ma więcej pracy niż standardowo bo przykładowo taki Xavi(który jest kompletnie bez formy) ma zadania i ofensywne i defensywne, a nigdzie nie ma w ogóle z niego pożytku :roll:
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 0:05 przez Bask, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 30 sty 2008, 23:59

Mam szczescie do wybierania meczów United w ktorych szturmuja bramke przeciwnika. Ostatnio ogladalem United- Newcastle, dzisiaj P'mouth i musze powiedziec ze wasza gra wyglada przeelegancko 8)
Blyskotliwe akcje skrzydlami, mnostwo strzalow na bramke i nieustanny atak. palce lizac. brawo :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 31 sty 2008, 0:02

Mecz, o którym zapewne wszyscy szybko zapomną. No może oprócz gola Ronaldo, bo ten rzeczywiście bardzo ładny. Rotacja piłki :shock:

Ale poza tym nic ciekawego się nie wydarzyło. Tak naprawdę po 15 minutach można było skończyć, bo grała tylko jedna drużyna. Po części można się było tego spodziewać, biorąc pod uwagę osłabienia siły ofensywnej Portsmouth. A Baros na pewno wybawieniem nie jest. No i Nigeria jednak nie wraca jeszcze, więc nie wróżę w najbliższym czasie rewelacyjnych wyników naszym dzisiejszym rywalom.

David James 500-tny mecz w Premier League. Szacunek(mimo wszystko :wink: )

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 31 sty 2008, 0:06

Bask pisze:Kombinacji z taktyką i zmian pozycji w trakcie meczu jest tyle w dzisiejszym futbolu, że
I tak dochodze do wniosku że obaj ( tak jak całe forum) gówno wiemy o taktyce, a spieramy się :P Ja pasuje, nie podzielam twojego zdania. Nie przyznam ci racji ty mi tez nie przyznasz. W historii forum chyba jeszcze nikt swoimi argumntami nie przekonał swojego rozmówcy :lol: Więc ide spac z myslą że Manchester posiada najlepszego pomocnika swiata. Ty sobie możesz myslęć że posiadamy najlepszego skrzydłowego-napastnika na świecie :lol: pójde na to :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 31 sty 2008, 0:08

Rossi pisze:Ty sobie możesz myslęć że posiadamy najlepszego skrzydłowego-napastnika na świecie Laughing pójde na to Wink
Tylko, że ja tak nie myślę :P Dla mnie Messi nie jest gorszy od Ronaldo, ani nie jest też lepszy. Najlepszych piłkarzy ciężko naprawdę jest porównywać bo wszyscy są genialni. Tyle. Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 sty 2008, 0:11

Rossi pisze:Ty sobie możesz myslęć że posiadamy najlepszego skrzydłowego-napastnika na świecie Laughing pójde na to Wink

Pamietaj tylko, ze ten najlepszy pilkarz musi to udawadniac grajac przeciwko najlepszym :)
Ostatnio zmieniony 31 sty 2008, 0:19 przez mistyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 sty 2008, 0:18

post do usuniecie, chociaz nie wiem czemu sam nie moge tego zrobic

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 31 sty 2008, 2:05

Bask pisze:Ronaldo tak często schodzi do środka i gra blisko pola karnego, że po prostu ciężko powiedzieć, że to jest pomocnik

Jak dla mnie Ronaldo to skrzydlowy. Nie pomocnik, nie napastnik a skrzydlowy. W sumie ciezko zauwazyc roznice miedzy napastnikiem a skrzydlowym.

A z tym ze CR7 moze byc pomocnikiem to wcale nie takie glupie stwierdzenie. Wszak na poczatku swojej kariery i to nawet w MU nie mial az tylu zadan ofensywnych co teraz gral role wlasnie takiego bocznego.
Bask pisze:Dla mnie Messi nie jest gorszy od Ronaldo, ani nie jest też lepszy. Najlepszych piłkarzy ciężko naprawdę jest porównywać bo wszyscy są genialni.

Prawda, z tym ze ostatnio Messi cieniuje , a CR7... widac po wynikach :)

Co do samego meczu...

2 gol CR7 ----- :shock: chyba nikt nie umie tak strzelic z wolnego jak on. Szczerze mowiac nigdy nie widzialem zeby nawet Juninho nadal taka rotacje pilce. Poprostu cud miod :D

Kolejne 2 gole do kolekcji , a kibice juz zastanawiaja sie co Roni wciaga :lol: :lol:

Za 2 dni na WHL . W tym sezonie gralismy z nimi tylko u siebie . Raz 1:0 po łonderful efort Naniego , a 3 dni temu pamietne "fuksiarskie" 3:1 . Szczerze mowiac jestem ciekaw meczu. Na WHL zawsze bylo ciekawie . Oczywiscie licze na zwyciestwo :)

Glory Glory Man United :!: :boruta:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 31 sty 2008, 2:12

boskigonzo pisze:Prawda z tym ze ostatnio Messi cieniuje
Dobre :spoko: Widać od razu, że oglądasz każdy mecz Barcelony :lol:

Prawda jest taka, że Messi rozegrał po kontuzji dopiero 1 pełny mecz i zagrał dobrze :]

Żeby nie było off:
Ja przestałem oglądać mecz po 35 minutach :lol: . Dziwne, że już nic Man Utd nie strzeliło. Całkowita dominacja. Akcje bardzo ładne. Evra bardzo mi sie podobał, niewiele brakowało by wpisał się na listę strzelców :)

boskigonzo pisze:Za 2 dni na WHL
To będzie bardzo ciekawy mecz :] West Ham ostatnio nadzwyczaj dobrze radzi sobą z ekipą Fergusona :) Kibice Arsenalu na pewno liczą na remis :P Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 31 sty 2008, 2:36

boskigonzo pisze: 2 gol CR7 ----- :shock: chyba nikt nie umie tak strzelic z wolnego jak on. Szczerze mowiac nigdy nie widzialem zeby nawet Juninho nadal taka rotacje pilce. Poprostu cud miod :D
To chyba malo wolnych w wykonaniu Juninho widziales. Styl w jakim Ronaldo dzisiaj strzelil jest identyczny ze stylem w jaki Juninho wykonuje wolne. Szybko opadajaca pilka jest tutaj kluczowa. Ronaldo jedynie wlozyl w ten strzal wiecej sily. Shociaz style maja rzeczywiscie podobne.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 sty 2008, 2:42

2 gol CR7 ----- Shocked chyba nikt nie umie tak strzelic z wolnego jak on. Szczerze mowiac nigdy nie widzialem zeby nawet Juninho nadal taka rotacje pilce. Poprostu cud miod Very Happy

To co napisał mistyk jest prawdą. Uderzają w podobny sposób. Jednak Ronaldo teraz przesadza. Piłkarz obdarzony świetnym dryblingiem, szybkością, mocnym uderzeniem i na dodatek wali takie bramy z wolnych. :shock: Uspokój się chłopie. :lol:

A teraz coś na ostudzenie atmosfery. Gol na Emirates by Flamini był ładniejszy. :spoko:

Awatar użytkownika
siber_vfl
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: siber_vfl » 31 sty 2008, 14:07

No też jestem tego zdania że Flaminiego gol był ładniejszy bo z akcji, ale rzut wolny też niczego sobie, a ronaldo w tym sezonie, az mi brak słów, tak dalej pojdzie będzie jakiś rekord, troche ponad połówka sezonu a ten już tyle tego nazbierał :), przydałby się takim w bochum :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 31 sty 2008, 14:15

boskigonzo pisze:2 gol CR7 ----- chyba nikt nie umie tak strzelic z wolnego jak on. Szczerze mowiac nigdy nie widzialem zeby nawet Juninho nadal taka rotacje pilce. Poprostu cud miod
Trochę stare, ale ta rotacja była lepsza:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”