AC Milan (zbiorczy) - Strona 142

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

"Nowa krew" w defensywie (druga edycja)

Chivu (Roma)
9
11%
Bonera (Parma)
5
6%
Heitinga (Ajax)
8
9%
Kompany (Anderlecht)
12
14%
Sagnol (Bayern)
4
5%
Gallas (Chelsea)
3
4%
Yepes (PSG)
2
2%
Alex (PSV)
33
39%
Boumsong (Newcastle)
5
6%
Ujfalusi (Fiorentina)
4
5%
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 wrz 2005, 10:10

Cicinho-Metzelder(Kompany),Chivu-?

Cicinho to już chyba w Real'u. Więc będzie raczej ciężko. Chivu jest jak najbardziej w Waszym zasięgu chyba, że inne drużyny włączą się do wyścigu wtedy może być ciężko. Kompany jest świetny, ale rzeczywiście trzeba poczekać aż się rozwinie. Metzelder to w Milan'ie może być raczej solidnym rezerwowym, a na lewą stronę może Evra z Monaco ?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 wrz 2005, 10:17

Cicinho to już chyba w Real'u. Więc będzie raczej ciężko. Chivu jest jak najbardziej w Waszym zasięgu chyba, że inne drużyny włączą się do wyścigu wtedy może być ciężko. Kompany jest świetny, ale rzeczywiście trzeba poczekać aż się rozwinie. Metzelder to w Milan'ie może być raczej solidnym rezerwowym, a na lewą stronę może Evra z Monaco ?

Hmm, właśnie tak myślałem, ale doszedłem do wniosku, że jednak jest dalej niż bliżej Realu, dlatego jest jeszcze w zasięgu innych klubów.Evra jest bardzo dobry, ale też dużo klubów zagieło na niego parol i będzie trudno.Zawsze można przesunąć Chivu na lewą obronę, bądź zerwać z taktyką 4 obrońców i zrobić : Cicinho-Kompany(Metzelder)-Chivu
Szczerze mówiąc, to Metzleder z MŚ 2002 jest nie do zastąpienia i wątpie by Kompany przy nim pograł.Ale po tej kontuzji, jeszcze nie może dojść do siebie.To będzie bardzo mocna rywalizacja, więc tym lepiej dla Milanu.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 wrz 2005, 11:01

Bogi pisze:To będzie bardzo mocna rywalizacja, więc tym lepiej dla Milanu.
Czy ja o czyms nie wiem ? :lol:
Bogi pisze:Szczerze mówiąc, to Metzleder z MŚ 2002 jest nie do zastąpienia i wątpie by Kompany przy nim pograł.Ale po tej kontuzji, jeszcze nie może dojść do siebie.

moze juz nigdy nie dojdzie do takiej formy, jak w 2002 roku?

Bogi pisze:Cicinho-Kompany(Metzelder)-Chivu

To by bylo samobojstow, jak wiadomo Cininho nadaje sie raczej do gry z 4 obroncami, poprostu za czesto uczestniczy w ofensywnych akcjach, zeby nadazac za kontrami, a kontra przeciw ktorej staje dwoch obroncow, czesto konczy sie golem.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 24 wrz 2005, 11:24

Lakier pisze:Czy ja o czyms nie wiem ?

Była by - oczywiście :wink:.

Lakier pisze:moze juz nigdy nie dojdzie do takiej formy, jak w 2002 roku?
Nie no, aż tak pesymistycznie nie posądzajmy.Jest młody, ma czas i warunki do powrotu.Wydaje mi się, że jeszcze 2, 3 sezony spokoju i będzie napewno w formie z MŚ.Jeżeli jednak po tych np. 4 latach dalej by nie mógł się odnaleść, to niestety już po nim :(.
Lakier pisze:To by bylo samobojstow, jak wiadomo Cininho nadaje sie raczej do gry z 4 obroncami, poprostu za czesto uczestniczy w ofensywnych akcjach, zeby nadazac za kontrami, a kontra przeciw ktorej staje dwoch obroncow, czesto konczy sie golem.

Hmm, nie no to tylko wersja alternatywna.Szczerze mówiąc szkoda jego potencjału ofensywnego, ale bardziej go tam widzę, niż jakiegoś środkowego.Co nie znaczy, że np. Metzelder sobie tam nie poradziłby.W razie czego można przesunąć go bardziej do ofensywy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 wrz 2005, 13:13

Święty napisał wczoraj na www.pilka.pl :arrow:
Ukraiński supersnajper AC Milan, Andrij Szewczenko zapowiedział, że chce przedłużyć swój kontrakt z Rossoneri.

Ukrainiec spodziewa się, że niedługo zostanie zaproszony do rozmów na temat nowego kontraktu. "Gdy negocjacje się zaczną z pewnością nie odmówię."

Obecna umowa Ukraińca wygasa dopiero za cztery lata, ale Szewczenko chce przedłużyć ją o kolejny rok.

Chce dać sygrał Romanowi że nie ma co sie starać. :brawo: Mimo brzydkiego zachowania Romka podczas tego mercato i taktycznych ruchów nie dał rady. Umowe ma Sheva jeszcze 4 lata. I tylko sie cieszyc ze sam zamierz zakończyć temat transferu. :brawo: Milan nie sprzedaje gwiazd :!: Co w tym wypadku powinno uspokoić ale gdy Roman zaczyna jakies podchody to tylko sam piłkarz może pokazać klase. Grazie Andriy :!:

FORZA SHEVA :!: GRANDE BOMBER

Obrazek

Razem stworza duet jakich mało 8) :twisted:

Obrazek

FORZA GILA :!:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1321

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 wrz 2005, 13:43

no to prawda że Milan gwiazd nie sprzedaje.Ale myśle że jak romek za rok rzuci z 85 mln. e. :wink: to silvio go chyba odda .Co do obrońców mam nadzieje że Milan kupi bonere i może felipe,bo cicinho to już chyba zamknięty temat wkońcu on tak mówi.

p.s Milaniści wiecie o której konferencja carlo???bo nie moge znaleźć

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 wrz 2005, 13:53

gilardino11 pisze:Ale myśle że jak romek za rok rzuci z 85 mln. e. to silvio go chyba odda

A powiedz tak szczerze, naprawde tak sądzisz :> ?? :lol: :roll:

Konferencja chyba ok 15:00 dobrze że dziś jest, to poda jakieś konkrety co z Pippo jak Marek sie czuje. Choć wole by w meczu z Treviso jeszcze nie grał. Bo potrzeby za pewne nie bedzie w tym meczu Kaladze, Serginho, Ambro, Vogel czy Seedorf dadzą spokojnie w tym meczu. Bez różnicy kogo wystawi.

La Gazatta typuje skład z Sergio na flance defensywy czyli w praktyce 3-4-1-2 i Andriy - Alberto z przodu. :twisted:

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 24 wrz 2005, 14:15

Jutro mecz o 15:00 z Treviso na stadionie Omobono.
Jak wiadomo Treviso gra najgorzej z całej ligi (wraz z Reggina) jedna strzelona i 9 straconych :lol: ich gra nie zachwyca widac ze druzyna była budowana na ostatnia chwile niecelne podania brak zgrania dlatego nawet dobrze ze juz teraz ich podejmuje bo moga pozniej zgrac sie i byc grozni :wink: .Na najwieksza uwage zasługuja piłkarze tacy jak Pinga ofensywny lewy pomocnik(strzelec jedynej bramki jak narazie) ,Muntasser prawy pomocnik oraz obaj blizniacy tyle ze Emanuele nie moze zagrac.
W obronie najpewniejszym zawodnikiem wydaje sie byc William Viali były pilkarz Violi w bramce młody Handanovic badz ten ktory ostatnio grał Zancope obaj nie przekonowuja tym bardziej ze to młody Samir był winny za strate bramki w meczu z Livorno w 94 minucie :D.
W ataku :roll: Dino Fava były piłkarz Udine nie ma czym za bardzo strzaszyc :D

W Milanie po wygranej z Lazio morale i humory sie poprawiły i dobrze bo ostatnio za duzo było plotek ktore zwalniały trenera i zawodników itp.
Skład widziałbym z rezerwowymi piłkarzami trzeba dac odpoczac podstawowym Kace ,Shevie ,Pirlo oni i tak zagraja jeszcze kilkanascie meczów pozatym w rode czeka nas trudny mecz z Shalke na wyjezdzie.
Boje sie tylko ze nasi zawodnicy moga zlekcewazyc przeciwników a na takie pojedynki zawodnicy ze słabszych klubow zawsze sie mobilizuja i chca sie pokazac z jak najlepszej strone.
Licze ze zagraja w takim stylu jak z Lazio tyle ze bardziej skutecznym przewiduje wynik 0-3 nie sadze abysmy stracili gola a w przodzie moze byc 3 albo 2,4... :lol:
Piłkarze powołani na mecz:
Bramkarze: Dida, Fiori, Kalac.
Obroncy: Cafu, Costacurta, Kaladze, Maldini, Marzoratti, Nesta, Stam.
Pomocnicy: Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho, Vogel.
Napastnicy: Gilardino, Inzaghi, Shevchenko, Vieri.
:shock: Pippo jest wreszcie :D :jupi: :jupi: moze zagra w koncowce jest takze Lino moze i jego wystawic :?:
Sedziowac bedzi pan Palanca z Rzymu.

FORZA MILAN
*_For_zaza_Milan_* pisze:jak Marek sie czuje.
Carlo powiedział ze ma sie lepij.Ale nie mowił kiedy wroci na boisko :(

Czytaliscie to ze Billy został najstarszym piłkarzem ktory wybiegł na boisko :D 39 lat i 5 miesiecy heheh
FORZA BILLY :peace:

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 24 wrz 2005, 18:49

jutrzejszy mecz milanu pokaze polsat sport i sobie z ciekawoscią oglądne ten meczyk :D oczywiscie faworyt jest jeden bo jesli tego meczu milan nie wygra yo napewno bedzie sensacja :!: stawiam ze bedzie 1-3

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 24 wrz 2005, 18:53

No na ten mecz musimy poczekac jeszcze troche niestety. Tak jak Hunter piszesz nie mają czym zbytnio straszyć, nie będzie jednego z Filipinich w popszednim sezonie podpory drugiej lini Lazio. Tylko ten Piga zabłysna ładna bramka jedyna bramka Treviso. Ale na szczeście ten mecz bedzie na terenie neutralnym bo ich stadion to ruina. A ten zastępczy nadaje sie do gry tecnicznej (jak nie pada :roll:) widziałeś ostatnio mecz Ascoli ze Sieną ?? nawet bombe wykopali :lol: :lol:

Oby tylko podeszli do tego meczu odpowiednio bo ja nie kiedy wole jak graja z Parma czy Lazio niż z klubem który nic nie zdziała. Inaczej sie nastawiają wtedy :roll: Ale chyba nikt nie stawia na inny wynik niż rossoneri na plus. Nawet pogrom typuja co nie którzy. Fajnie by było jak by zagrał 45 minut Sheva z Alberto a potem Bobo z Alberto.

Jest nareście w kadrze na mecz Pippo - SuperPippo :jupi:

Obrazek

Nawet końcówka mecz może go uskrzydlić. To tak działa. Nie ma Marka znów choć ja sie dziś dowiedziałem że Niemcy go gdzieś typują do wystepu w LM przeciwko Schalke. :shock: ale to powiedziałe człowiek dla którego Totti to skrzydłowy :lol: :lol: Zreszta nawet chyba Ancelotti by Marka teraz nie wystawił na mecz w którym będzie graczy na lewa strone "od koloru do wyboru" a sądze że zagra Serginho.

To jest piękna sprawa :brawo: Za kilka lat po Cesare i Paolo w Milanie bedzie grał kolejny Maldini. Piękna sprawa. Oby młody był równie dobry jak Tata. W sumie dziadek go wyszkoli na mistrza.

www.acmilan.pl - Dzień wręczenia nagród w obozie Milanu. Adriano Galliani na antenie Milan Channel nagrodził Paolo Maldiniego za rozegranie ośmiuset spotkań w barwach Milanu. Galliani: ;Trudno jest o nim mówić, gdyż wszystko zostało już powiedziane. Gdy Silvio Berlusconi przejął Milan 20 lutego 1986 roku, Paolo debiutował w Serie A rok wcześniej. 800 spotkań to niesamowita liczba, wszystkie w tych samych barwach i niemal zawsze z tym samym numerem na koszulce. Paolo dokonuje rzeczy niemożliwych. Jego dolegliwości nie są już tak dokuczliwe i jeśli będziemy postępować rozsądnie, będzie jeszcze lepiej. Jego kontrakt upływa w 2007 roku, chcę z nim negocjować kolejną umowę. Medal, który dziś mu wręczam jest lekki, ten cięższy trzymamy na okoliczność rozegrania tysiąca spotkań. Paolo jest synem pierwszego włoskiego kapitana, który sięgnął po Puchar Mistrzów. Poszedł w ślady ojca. Pozostanie naszym Kapitanem na zawsze. Kiedy zakończy karierę zastrzeżemy numer 3 w pierwszym zespole. Ten sam numer będzie jednak dostępny dla jego syna w zespołach młodzieżowych;

Odpowiedź Mistrza: Myślę, że postarzałem się w łagodny sposób. Wciąż mam duszę młodzieniaszka. Kolana być może dokuczają, ale postaram się wypełnić mój kontrakt do 30 czerwca 2007 roku. Chciałbym przy okazji ogłosić, że mój syn Christian od poniedziałku rozpoczyna w Linate zajęcia w Milanie.

Obrazek

GRAZIE CAPITANO - GRANDE CAPITANO :!:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 24 wrz 2005, 20:16

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ale na szczeście ten mecz bedzie na terenie neutralnym bo ich stadion to ruina.
hehe tak sie zastanawiam komu kibice beda kibicowac :lol:

Maldini liczymy ze rodzina bedzie nadal w Milanie grac.Jak on to powiedział San Siro to moj drugi dom :D grał tu moj ojciec teraz ja a w przyszłosci moze dzieci.

heh a czytałes ze Kaka ma chrapke na pobicie rekordu Paolo :D

Na konferencji Carlo zdradził kilku piłkarzy ktorzy zagraja jutro od poczatku ma to byc Stam na prawej stronie Serghino na lewej zagra takze Pirlo i Gilardino nie zagraja Kaladze, Cafu i Vieri natomista Ambro ma jakis uraz ktos go kopnał na treningu w piszczel i go do dzis boli :(

Pippo napewno nie zagra od poczatku takze Vogel nie wystapi byc moze dostana szanse w koncowce.Najwazniejsze wygrac i nie zlekcewazyc przeciwnika co kilka razy zrobili nasi pilkarze :evil:

FORZA MILAN

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 wrz 2005, 12:38

Co racja to racja muszą podejść do tego meczu odpowiednio. Ale Ancelotti już mówił co trzeba. I chyba wyzwoli w chłopakach moc. Nie lubie takich meczy wolał bym znów grać z Lazio albo nawet z Udinese.

Jak zagra Stam na prawej a Sergio na lewej to chyba bardzie można liczyć na rajdy Serginho. Dobrze że do odpocząć nie którym, naładować się na mecz LM. Choć to 5 kolejka to chyba przesadą jest pisanie "odpocząć".

Sheva - Gila atak i to mi sie podoba. Andriy może strzeli 150 bramke w Milanie :) Grande Bomber - Czuje coś że Alberto dziś da popis jak wczoraj Brożek :P Oby jeszcze Kaka znów pokazał klase i snajperski nos :D Już strzelił troche w tym sezonie. Jak ma problem Ambro to nie ma co ryzykować, Chyba Rino nie zawiedzie ba jestem pewnien. Ten mecz może być tylko trudny do mometu napoczęcie rywala. Dobrze by było jak strzelą bramki tak jak ostatnio z Lazio czy wcześciej Sienie a nawet Sampdori bo ten mecz to istny brak szcześcia. A zaczeło sie cool.

Teraz Treviso potem Schalke także dobrze by było jak by dał pograć Rui Costcie w czasie meczu. Nie zdziwił bym sie jak by Lino zagrał coś w tym meczu :D A pewnie i Vieri zagra. Inzaghie mu daje sie małe szanse.

Podstawa szybko strzelić bramke i bedzie dobrze. !!! Uważać na tego Pinge i nie pozwalać im na wiele.

Paolo Maldini zagra po raz 571 w lidze. Już wszystko było powiedziane. Grazie Paolo Grazie !!!

Powrót Superpippo i nawet ja nie zagra to sama wiadomośc że jest już do dyspozycji cieszy. Klub pokazał klase wierzył w niego podpisał nowy kontrakt mimo kontuzji. Kibice pokazali jak na niego liczą tylko zdrowia Pippo a znów będzie Curva Sud doprowadzał do eufori i ekstaxy po swoich bramkach.

P.S Mecz dziś wyjatkowo na Polsacie to komentarz do serie A może być lepszy. Wczoraj ponoć Milko był nie do oceny a jak już nota 2,5 hehe :D . A Juve szcześliwie wygrał. Nie widziałem meczu do Wisła ważniejsza. Dziś se zobacze :P Ale jak Zalayeta 4,5 nota a reszta nie lepiej. Bramki za to widziałem i Parma sama sobie winna, nie ogląda meczu chyba Juve - Viera zdobył bardzo podobna bramke po raz trzecie w tym sezonie, oddał na bok i wszedł w pola sobie bez karnie... Camoranesi z czuba bramke strzela to ci technik. hehe

Nara - trzeba zaraz iść głosować - Ku chwale ojczyzny !!! 8)
Oby dzis Milan na plus :!:

**FORZA GRANDE MILAN**
:twisted:

Hunter dziś Polki na złoto :!: Milan na plus :!: i Alonso po raz pierwszy :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 25 wrz 2005, 14:24

Oficjalne 11:
TREVISO: Zancopè; Galeoto, Viali, Lorenzi, Cottafava; Giuliatto, E. Filippini, Gallo; A. Filippini; Reginaldo, Fava. All: E. Rossi.

MILAN: Dida; Stam, Nesta, Maldini, Serginho; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kakà; Shevchenko, Gilardino. All: Ancelotti.

FORZA MILAN
Zobaczymy jak Stam zagra na prawej oby tak jak ze Siena :D
Gila licze na jego bramke jak i na bramki Shevy

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 wrz 2005, 15:00

Już wychodzą na boisko.Skład Milanu optymalny, a to, że puścili mecz na PS, to dla mnie wybawienie.Już nie muszę ściągać by zobaczyć.Widzę, że Carlo zmuszony do wystawienia Serginho w obronie...czyli z Kaładze to nie jest kolorowo.Cafu na ławce, cóż zobaczymy, czy Jaap będzie dobrze prowadził grę na prawej stronie i często się włączał w akcje ofensywne.Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Simonek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Simonek » 25 wrz 2005, 15:56

Po pierwszej połowie Milan wygrywa 1:0 ale gra przeciętnie, momentami słabiej od Treviso (podoba mi sie Brazylijczyk Reginaldo czy jak mu tam, no i dobrze bracia Filippini). Zobaczymy co Milan w II połowie pokaże, jeśli tak samo zagra jak w I to może Treviso wyrówna:)

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”