AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1412

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 20 maja 2012, 16:02

wg prasy w hiszpanii nie zaplaciliscie jeszcze 18 milionow razem z podatkiem

i byc moze nie zaplacicie ale cena za dolce bedzie nizsza a sandro oglosi wszystkim jak to pieknie oszczedza

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 723

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2012, 16:05

Do tej pory zapłaciliśmy 8 milionów. Reszta zostanie zapłacona do końca czerwca przyszłego roku. Tak została sformułowana umowa. Więc suma sumarum prasa hiszpańska ma rację. Z tym, że nie zapłaciliśmy jeszcze, bo nie musieliśmy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 maja 2012, 16:09

Nikt we Włoszech, gdzie są media o sprawach Milanu świetnie poinformowane, ale i takie, które są skrajnie wrogie i wymyślają najgorsze plotki na temat Berlusconiego i Rossonerich, nie zająknął się na ten temat.
Hiszpańska prasa (piszą o tym pewnie tylko media proBarcelona?) gra na transfer Silvy do Katalonii, jednocześnie podając, że klub Brazylijczyka zalega Barcelonie z jakimiś płatnościami.
Powiąż fakty.

Poza tym - pierwsza rata ma być zapłacona do 30.06 (i pewnie już została, ale nie możemy mieć tej pewności), więc Milan nie ma prawa z niczym zalegać. Jeśli w ogóle, to z 8 milionami euro pierwszej raty - skąd 18 milionów wyczarowali dziennikarze - nie wiem, ale ich fantazja nie raz mnie na kolana rzucała.
Natomiast ciekawe informacje napływają o ofercie za Ganso. Roczna wymiana wypożyczeń z Robinho i po roku Milan może go wykupić za 7 mln + kartę Binho. Jutro ma być spotkanie.
Choć jestem zwolennikiem pozostawienia Binho w składzie, to taka oferta wygląda bardzo dobrze - jedynym jej minusem jest to, że odejście Robinho moim zdaniem oznacza pozostawienie w składzie Pato, a miałem nadzieję, że w czerwcu w jego sprawie Galliani wyjedzie nad morze.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 maja 2012, 16:26

Wszyscy chcą sprzedać Pato,a on w następnym sezonie eksploduje i pociągnie nas do potrójnej korony :lol:
Na poważnie - sprzedawać Kaczora to był czas,kiedy to mówiłem - 2 sezony temu - teraz nie odzyskamy nawet zainwestowanych pieniędzy w niego...pojawiły się plotki o jakimś wypożyczeniu do Brazylii - kto wie czy to nie właściwa opcja,by zyskał na wartości...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 maja 2012, 17:03

Na Pato już nie ma kupca. Więc zarząd go teraz nie sprzeda, bo wie że straci. Chyba, że PSG, ale wszystko zanosi się na to, że oni ściągną Lavezziego i Kakę.

Ponoć Milan zaprosił Strootmana do Mediolanu by dogadać ostateczne szczegół. Bardzo napaliłem się na jego transfer i mam nadzieję, że się uda go pozyskać. Początkowo myślałem, że ściągniemy jakiegoś na wpół emeryta na miejsce van Bommela a wychodzi na to, że dostaniemy być może jego młodszą kopię, która może nam załatać tą pozycję na kilka lat.

W Turcji natomiast podano informację, że przyjście Sahina może być ogłoszone na dniach, ale w to nie wierzę. Sky niby podawało coś, że Galliani będzie gadał z Perezem, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w tak szybkie załatwienie sprawy. Nie, żebym Turka nie chciał.

Albertazzi odnowił kontrakt i pójdzie na wypożyczenie do Torino. To może być kolejny krok do pozyskania Ogbonny.

Obrazek

Zaoszczędzone pieniądze na odejściach po dodaniu pensji nowych graczy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 13:41

Bodajże Wilmore ostatnio pisał, że Acerbi miałbyć a jeszcze go nie ma. W tej chwili agent gracza negocjuje warunki indywidualnego kontraktu. Umowa z Genoą jest już ponoć dopracowana.

Na Via Turati był również dzisiaj Mancini. Co pewnie oznacza, że jakiś transfer na linii Milan-City będzie. Mam nadzieję, że to do nas trafi jakiś gracz a nie do Manchesteru.

Dzisiaj ma zostać przedstawiony projekt modernizacji San Siro. Pierwsze prace mają zostać rozpoczęte po koncercie Madonny. Finisz ma nastąpić w 2015 roku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 maja 2012, 14:18

Nie podoba mi się to całe zamieszanie - Acerbi miał być już dawno i tylko nasz, a jeszcze negocjuje kontrakt i ma być na współwłasność z Genoą. Ciekawe, kim tym razem ją opłacimy - Calvano?
Obecność Manciniego mnie rozbawiła - trener jedzie na takie spotkanie? I to trener kojarzony tylko z rywalami Milanu? Dyrektor (sportowy?) City - Vieira - pasowałby zdecydowanie lepiej. Jeśli on ma coś omawiać, to tylko temat Ibrahimowicia - co miałby powiedzieć o Tevezie czy Balotellim? "Weźcie ich, byle szybciej" może napisać też smsem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 15:34

Acerbi nie miałbyc nasz. Od początku mówiło się o wypożyczeniu z opcją wykupu. O współwłasności nie słyszałem wcześniej.

No ciekawi mnie co wyniknie z obecności Manciniego. Media włoskie piszą, że rozmawiali o Tevezie, ponieważ był tam obecny jeden z jego agentów - Giuseppe Riso.

LGdS napisała, że pokonaliśmy konkurencje w wyścigu o Strootmana.

Wcale się nie zdziwię jak będzie wyglądało to tak - Strootman, wymiana Robinho-Ganso i prezent od Berlusconiego w postaci Teveza. W międzyczasie przyjdzie pewnie Acerbi i być może Ogbonna. Jakby nikt nie odszedł to byłoby świetnie.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 21 maja 2012, 18:09

Właśnie ciekawe czy spotkanie Manciniego rzeczywiście dotyczyło ustalenia springu MC z Milanem. I to chyba jest najmniej prawdopodobne. Niedługo się przekonamy czym te spotkanie zaowocuje. Fajnie jeśli transferem takiego Kolarova, gorzej jeżeli kogoś z naszej rozchwytywanej dwójki.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 18:39

Plotki na temat wizyty Manciniego na Via Turati:
- chciał wybadać czy Milan nadal chce Teveza,
- zaoferował Balotelliego i Kolarova za Ibrę,
- pytał o dostępność Silvy,
- zainteresowanie Boatengiem,
- City chce Ibrę, Thiago i Boatenga.

Takie plotki powstały we włoskiej prasie na temat wizyty trenera City. Szczerze to jeżeli miałbym kogoś sprzedać z tej trójki to byłby to Boateng. Bardzo go lubię, ale ma ciągłe problemy z kontuzjami i nie jest graczem klasy światowej na ofensywnym pomocniku a od City można by było wyciągnąć za niego taką kasę, że starczyło by na naprawdę klasowego gracza do gry za napastnikami (Jovetić, Hamsik, Hernanes dla przykładu).

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobna jest opcja numer jeden (bo był obecny agent Teveza) oraz druga, bo wiadomo, że Mancini bardzo ceni Zlatana. Opcja z Silva też jest bardzo prawdopodobna, bo wiaodmo, że jego chce niemal cała Europa.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 maja 2012, 19:33

Bez przesady,połowy Milanu nie kupimy :D Najprawdopodobniej chodzi o Teveza( :pray: ),nikt po nim płakać nie będzie a większość nawet się ucieszy.Balo zostaje o czym informował sam zainteresowany jak i Mancini.Już w odejście Kolarova szybciej uwierzę,ale on też raczej zostanie na Etihad.O zainteresowaniu Boatengiem nic mi nie wiadomo a jeśli chodzi o Silvę to my raczej potrzebujemy zmiennika a nie zawodnika do wyjściowej '11'.Zlatan?Możecie spać spokojnie :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 19:42

Przed chwilą Sky podało, że właśnie Silvy dotyczyło spotkanie i Mancini pytał o cenę i Galliani powiedział, że 50 mln euro + Kolarov :D . Tak jak pisałem trudno zgadnąć czego dotyczyło spotkanie, ale pewnie za niedługo będziemy mądrzejsi.

BTW - ktoś już kiedyś pisał o tym, ale para Silva-Kompamy wyglądałaby zjawisko. Mam nadzieję, że nie będziemy mieli okazję zobaczyć tego w praktyce. Przynajmniej poza Milanem.

AC Milan News ‏@Milanello
Milan want to sign Kolarov on a loan deal with a buy-out clause, according to Sky.

MilanDiavolo News ‏@MilanDiavolo
According to Sky Mancini said: "In case Milan wants to sell him, we're ready to fight for him"

Ten drugi cytat chyba dotyczy Silvy.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 maja 2012, 20:30

According to Sky Mancini said: "In case Milan wants to sell him, we're ready to fight for him"
W przypadku tego transferu to środek obrony City wyglądałby naprawdę imponująco:Kompany,Lescott,K.Toure,Silva a w odwodzie jeszcze Savic.Według transfermarkt jego wartość to 32mln.euro(28mln. funtów).Zawodnik na pewno wart tych pieniędzy-wymiana na Teveza i będzie git :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 21 maja 2012, 20:33

Wątpię, aby Milan sprzedał Silvę za 32 miliony do City. Oferta musi być wielka, aby rozważono jego odejście. Zresztą sama odpowiedź Gallianiego na zapytanie o Thiago Silvę (50 mln euro) znaczy, że Galliani oczekuje "szalonej" oferty.

Jedynie trzeba się obawiać, że Silva zrobi szopkę, że chce do Barcy i cena wtedy może spaść. Z tym, że tego się po Brazylijczyku nie spodziewam.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 maja 2012, 20:36

50mln. za środkowego obrońcę to zawrotna suma.Wątpię by poszedł za taką kwotę,jeśli w ogóle odejdzie z Milanu....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”