Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1416

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 mar 2012, 0:20

tez mi sie wydaje, ze ramos reka nie zablokowal, a kolanem. ale i tak pindziesionta kradziez w tym sezonie ;)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 mar 2012, 0:23

RealFan moja wina. Myslalem ze Xabi dostal zolta. W takim razie tylko w 10:P Nie zastanawia was waz se Ramosowi w ostatnim czasie caly czas sedziowe daruja karki? Ten to ma farta i monopol na oszukiwanie sedziow.
Równie dobrze mogę napisać, że gdyby nie nieprawidłowy gol Betisu byłoby 2:0 dla Realu i pograne, Betis już nie atakowałby z taką determinacją. Chcesz tak spekulować?
mnie juz klepia rozmowy o sedziach bo jak wiadomo tylko Barca kradnie bo kiedys raz pokazali mecz na Tv i taki kajo ma teorie zycia. Co do sedziow na linii Barca-Real to juz jest wpisane w ta rywalizacje. Szkoda ze beton psuje te rozgrywki zamiast czynic je bardziej konkurencyje wzgledem PL.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 11 mar 2012, 0:27

Orientuje sie ktos co z Sahinem ,dalej kontuzjowany czy nie lapie sie wgl do kadry meczowej ?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 mar 2012, 0:28

A za co Xabi mial dostac kartkę, skoro jego reka byla przypadkowa, Ramos (o ile tam pilka uderzyula go w reke) tez nie zrobil tego celowo. To juz trzeba bylo powołąc się na ASa, który wywalił Kake z czerwem :D

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5304
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 11 mar 2012, 0:34

Jak dla mnie 2 karne powinny byc. Pierwszy po zagarnięciu w polu karnym piłki Marcelo, gdy źle sobie przyjął, a druga po ewidentnej ręce Ramosa.

Szczęśliwie Real to wygrał, bo oglądając mecz to Betisowi należał się ten 1 punkcik.

Brawo dla Ronaldo, ten to zawsze wie gdzie się trzeba znaleźć.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 mar 2012, 0:37

Zadne z zagran reka zawodnikow Realu nie zalugiwalo na zolta kartke. Bienias wymysla nowe zasady, ze zagranie reka w polu karnym jest karane automatyczne napomnieniem, co jest bzdura. Co prawda nie ogladalem uwaznie meczu, ale moglo sie wydawac ze Ramos odbil pilke kolanem.
Zreszta karny to jeszcze nie bramka, a Betis strzelil na 1-0 po ewidentnym zagraniu reka strzelca,wiec jedyna nieprawidlowa bramka padla wlasnie dla gospodarzy. A tak poza tym szkoda, ze Betis nie urwal punktow Realowi. Z dwojga zlego wole tryumfujaca Barcelone. :D

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 mar 2012, 0:40

Tu wyraznie widac, ze reki Ramosa nie bylo

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 mar 2012, 0:53

tyler przeciez ewidentnie widac reke i ja bym rzekl nawet celowe zagranie ramosa.

ed
Obrona Ramosa? Stałem za daleko, żeby się wypowiedzieć. Praktycznie nie widziałem nawet drugiej bramki dla Betisu. Jednak zarówno Iturralde, jak i jego zmiennik byli świetnie przygotowani do charakterystyki tego starcia. Mieli swoje błędy, które można pokazać w telewizji, ale wszystkim nam podobała się ich filozofia. Futbol jest do grania, a nie do gwizdania. Sędziowie współpracowali ze sobą w fantastycznym meczu, który obejrzeliśmy - powiedział po meczu José Mourinho.
sedziowie pomagaja Realowi popelniajac bledy to sa ok. Sedziowie bez bonusow dla Realu sa juz bee. Jaki ten Mou jest slodki :*** <3

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2446
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 mar 2012, 0:57

Na tym filmiku to ewidentnie widać, że piłka trafiła w nogę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 mar 2012, 1:21

Tak jak myslalem, reki nie bylo. Zabawne jest jak antypatie potrafia przyslonic rzeczywistosc. Bienias bezczelnie wmawia, ze byla reka. Wyciaga nawet dalej idacy wniosek, ze Ramos zrobil to celowo. :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 mar 2012, 9:07

nikt nam nie wmowi ze biale jest biale a czarne jest czarne - Bienias

no coz okazalo sie ze te wielkie kontrowersje na korzyść Realu to ściema i żadnych czerwonych i karnych Betis nie powinnien mieć. Arek a Tobie chyba chodzi o asystenta a nie o strzelca bramki w Betisie , to asystent zagrał ręką (o ile zagrał).

komuch
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: komuch » 11 mar 2012, 9:18

Żałosne co chcą wmówić niektórzy fani Barcelony, Ramos niedługo skończy sezon z 19 czerwonymi kartkami według niektórych (czerwo i pauza) :lol:

btw.Etus2 ten jeden karny powinien być, nawet ja to widziałem ;)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 mar 2012, 9:29

Zadne z zagran reka zawodnikow Realu nie zalugiwalo na zolta kartke. Bienias wymysla nowe zasady, ze zagranie reka w polu karnym jest karane automatyczne napomnieniem, co jest bzdura.

arek napisal poza tym "promadrycka" Marca tez przeanalizowala te sytuacje i wychodzi na to ze dotkniecie Xabiego nie bylo celowe i nie powinno byc karnego , dlatego tak napisalem

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 mar 2012, 10:02

Bienias, masz rację to slodkie, tylko że Pep zachowuje się IMO tak samo, jak wygrywał, to tez o sędziach nie gadał, teraz zmienił ton, i dla mnie to normalne, po co zakładać fałszywe maski, potem wychodzi przez to tylko śmieszniej.

Napisz gdzie ty tam rękę widzisz, jeśli nawet sam "widok" nie rozwiewa wątpliwosci, to wystarczy pomyśleć: piłka odbita od ręki nie odbiłaby się z takim impetem, a samą rękę przy takiej sile strzału po prostu odrzuciłoby do tyłu. Aczkolwiek opinie wśród samych madridistas są mocno podzielone.

http://www.as.com/futbol/video/vio-diar ... sftb_5/Ves

AS pisze: "Victoria con polemica", mam pytanie co pisały MD i Sport po wygranej z Atletico :) ?

Polecam zastanowić się dlaczego zawodnik Realu ma gwizdany spalony kiedy jest jakiś metr przed linią spalonego, albo dlaczego na zawodniku Realu nie gwiżdze się ewidentnego karnego (sytuacje tylko z ostatnich dwóch meczów) - tak żeby mieć CAŁY obraz pracy sędziów.
Choć oczywiście uważam, że sędziowie w ostatnich kolejkach pomogli Realowi.

Alonso o swojej ręce:
Xabi Alonso
- Tak, piłka uderzyła mnie w rękę, ale to było niezamierzone. Potem wszystko zależało od interpretacji arbitra.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2418

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 11 mar 2012, 10:41

zaraz po meczu pisalem, ze moim zdaniem akurat w akcji z ramosem reki nie bylo, ale sam juz nie wiem

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”