AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1417

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 02 cze 2012, 13:36

dlatego ze psg to wylacznie petrodolary i klub bez wiekszych tradycji
Jeszcze niedawno za taki twór uważano także Chelsea i Manchester City, a obecnie oba wymienione kuby są znacznie bardziej atrakcyjna opcja aniżeli Milan. Do tego lepiej płacą od tych klubów z "tradycjami i bez petrodolarów". Poza tym skoro tak gardzicie tymi "petrodolarami" to czemu z takim entuzjazmem cytujecie doniesienia o dokapitalizowaniu klubu przez arabskich inwestorów. Lekka hipokryzja :)

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 cze 2012, 13:50

wymienione graja w premiership a nie ligue 1

ps pokaz mi ogarnietego kibica barcelony ktory popiera działanie rosella

ja jako socio jestem temu przeciwny i wstyd mi za to

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 cze 2012, 15:51

Drogi koemanie - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę,ale w chwili,kiedy Silva stanie się "dostępny" na rynku transferowym,konkurencja PSG nie będzie waszym największym zmartwieniem.Będziecie musieli przebić/dorównać ofertę/cie City.A na dziś to mistrz Premiership,a nie klub pokroju Malagi...
Swoją drogą czuję w kościach,że albo odejdą obaj nasi kluczowi zawodnicy (Zlatan,Silva),albo żaden.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 02 cze 2012, 20:00

barcelona płacąc najwiecej ze wszystkich druzyn pilkarskich jezeli chodzi o pensje? dodatkowo będąc barcelona ? zero szans dla city jak mowil rok temu mancini

jezeli zglasza sie po ciebie real lub barcelona to city jest bez szans

mysle ze milan nie pusci silvy choć licze na maly cud. konkurencji sie nie boje bo pilkarze chca u nas grac. po prostu. kiedys nie chcieli za czasow gasparta a teraz sie to zmienilo

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 20:21

Jeśli potwierdzą się informacje, że Strasser będzie jednym z graczy na przyszły sezon, to... Doskonale, tylko po co nam Traore. Strasser w Lecce grał naprawdę bardzo fajnie, na pewno zasługuje na szansę bardziej od podstawowego piłkarza jednej ze słabszych francuskich ekip, dodatkowo zupełnie nieperspektywicznego. Strasser pasuje na pozycję Van Bommela znakomicie, umiejętnościami oczywiście odstaje na razie znacząco, ale przy Ambrosinim może się sporo nauczyć.
To jest chyba jedyna wiadomość, która spowodowałaby, że przeboleję brak ściągnięcia klasowego defensywnego pomocnika - bo na takiego zadatki ma Rodney. Wszystko wskazuje na to, że środki na mercato pójdą na konkretne nazwiska - Acerbi, Kolarov, napastnicy City, Sahin/Aquilani - bardziej niż na pozycje, jak DP, wymagające wzmocnień. Strasser to byłoby super uzupełnienie - Ambrosini na mecze LM jeszcze wystarczy, Strasser zbiera szlify, a Traore grzeje trybuny. Po co jednak w tym wszystkim taka masa pomocników: Ambro, Muntari, Nocerino, Traore, Montolivo, Flamini, Strasser i ewentualnie jeszcze Aquilani/Sahin czy jakiś inny wynalazek Braidy?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 cze 2012, 20:29

Kolarov, napastnicy City
Z tego co wiem to Balo zostaje na 101%,Dzeko zapewnia,że w przyszłym sezonie chce grać na Eastlands podobnie jak Aguero.Zostaje Tevez i Kolarov o których nie tak dawno Mancini powiedział,że chce by zostali,więc nie byłbym tak optymistycznie nastawiony na te zakupy w Manchesterze :D

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 03 cze 2012, 20:36

Heh - Galliani pojechał nad morze...do Barcelony :(

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 20:40

Tu nie chodzi o pozytywne nastawienie, tylko o to, gdzie będzie uderzał Galliani - to będą jego główne cele.
A w City jest taki młyn na okrągło, że wstrzymałbym się na Twoim miejscu na prawie trzy miesiące przed końcem okienka z takimi ocenami. Wszystko się może zdarzyć, a uwierz mi - ja waszych napastników chciałbym tylko w razie odejścia Ibry, na co na razie szanse są minimalne. Zobaczymy, media na pewno będą temat wałkować długo.

Ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Z tych drugich: zaraz nasza primavera gra mecz o półfinał z primaverą Juventusu. Faworyt jest jeden, i to oczywisty, ale można się połudzić, że coś się uda nam ugrać. Na pewno dla tej ekipy to będzie dobre przetarcie przed przyszłym sezonem, w którym od tych chłopaków zacznie się oczekiwać naprawdę wiele.
MILAN: Piscitelli; Baldan, Ely, Ferreira, Desole; Innocenti, Bertoni, Hottor; Valoti; Comi, Ganz. In panchina: Narduzzo, Speranza, Lora, Cristante, Roggia, Prosenik, Speziale. All. Dolcetti

JUVENTUS: Branescu; Untersee, Gouano, Rubin, Belfasti; Chisbah, Appelt; Ruggiero, Beltrame, Spinazzola; Libertazzi. In panchina: Sluga, Garcia, Liviero, Carfora, Schiavone, De Silvestro, Padovan. All. Baroni
Milan wychodzi najmocniejszym ustawieniem przy tych kilku absencjach (z De Sciglio i kontuzjowanymi miałbym jakieś nadzieje na awans), zobaczymy, co wymyślą nasi gracze. Na tle zawsze świetnej primavery Juventusu boję się o naszą obronę, bo Ferreira i Ely przez cały sezon udowadniali, że dobrą markę to oni mają tylko dzięki pracy agentów.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 cze 2012, 20:44

Wiesz może Wilmore czy gdzieś w necie można obejrzeć ten mecz?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 21:49

Do przerwy najlepszy mecz naszej primavery w tym sezonie. W niczym chłopcy Dolcettiego nie przypominają ekipy zgwałconej parę miesięcy temu przez Romę czy tej, która dwa razy w derbach była tłem dla Interu, z którym w ostatnich sezonach spokojnie wygrywaliśmy nawet w 10.
Prowadzimy 1:0, ale z gry moim zdaniem jest raczej 0:1 dla Juventusu. Różnica w tym, że Juve w większej liczbie akcji nie stworzyło sobie żadnej klarownej sytuacji, a Ganz z niesamowitej pozycji posłał świetnego loba z powietrza, zamieniając trudną pozycję na bramkę - palce lizać.
Trudno powiedzieć, by ktoś zawodził, bo spodziewałem się klęski, a jest bardzo dobrze. Może trochę zbyt niedokładnie najbardziej doświadczeni Desole i Bertoni, którzy powinni wnosić więcej pewności (obaj pamiętają jeszcze czasy Zigoniego i spółki). Najbardziej mi się podoba Baldan, który za każdym razem, gdy go widziałem, grał żenująco. Solidnie dwójka środkowych obrońców, która była naszą słabością w tym sezonie - traciliśmy niesamowitą liczbę bramek przez nich.

Jeśli uda się to utrzymać, to będzie coś niesamowitego.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 cze 2012, 22:11

Ganz
co to za jeden ? nie raz to "coś" obiło mi się uszy a nie wiem nawet na jakiej pozycji gra...

swoją drogą jaka jest rzeczywista siła waszej młodzieżówki ? ktoś (hipotetycznie) mógłby wskoczyć do pierwszej drużyny i stanowić w najbliższym czasie wartość dodaną ?
Galliani pojechał nad morze...do Barcelony
czyli tam gdzie całe pospólstwo jeździ. Nie muszę chyba mówić, że to nie najlepiej świadczy o waszej kondycji finansowej :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 cze 2012, 22:18

Ale z Guano to jest jednak jełop. Zawalił pierwszego gola, teraz robi karnego i jeszcze sam się kontuzjuje przy okazji.
Z Branescu możę byc kawał bramkarza. Nie chodzi już o tę obronę karnego i wcześniejszą, ale gra nogami też dobra. Ciekawy będzie pojedynek o numer z 1 po odejściu Gigiego między nim a Lealim. Wasz bramkarz w tym meczu też nieźle.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 03 cze 2012, 22:30

maciek_88 pisze:Guano
Ciekawe czy był kiedyś w Hiszpanii :lol:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 03 cze 2012, 22:34

A Guano miał niby grać jak nam wypadli obrońcy. Jak on pierwszą straconą bramkę może sobie przypisać, taki kawał chłopa, a koleś go przepchał, zresztą zamiast głowę włożyć to on szukał piłki, wybiłby i byłoby po krzyku. Strasznie to wyglądało. Nie można powiedzieć, że zachował się jak junior bo nim jest, ale zachował się jak przedszkolak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”