AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1418

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 cze 2012, 22:35

maciek_88 pisze:Ale z Guano to jest jednak jełop. Zawalił pierwszego gola, teraz robi karnego i jeszcze sam się kontuzjuje przy okazji.
Widocznie nazwisko nie jest dziełem przypadku :P Co do Branescu, to solidną burę powinien dostać za zachowanie po karnym. Broni, potem następuje triumfalny wyskok w górę, a w tym czasie idzie dobitka i bramka. Strasznie amatorskie zachowanie. Sami komplikujemy sobie sytuację. Pod bramką Milanu szopki odstawiają i zabawy, zamiast prostymi środkami. Libertazzi chociaż strzał oddał? Bo tylko odbijał się od obrońców przy każdym kontakcie. Guano nie wymaga komentarza. Sympatycznie za to grają (zwłaszca w I połowie) Chisbah i Belfasti. Warto też wspomnieć o nieodgwizdanym karnym dla Juve (zamiast tego żóltko dla Beltrame za symulację) przy stanie 1-0. Milan w odróżnieniu od Juventinich, co miał, to wykorzystał i zasłużenie prowadzi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 22:36

co to za jeden ? nie raz to "coś" obiło mi się uszy a nie wiem nawet na jakiej pozycji gra...
Napastnik. Patrząc na styl gry i mocne strony - ktoś w typie Inzaghiego. Trzeba przyznać - jest bardzo skuteczny. Ma super ustawioną nogę.
swoją drogą jaka jest rzeczywista siła waszej młodzieżówki ? ktoś (hipotetycznie) mógłby wskoczyć do pierwszej drużyny i stanowić w najbliższym czasie wartość dodaną ?
Powiem tak - przez ostatnie dwa-trzy lata mieliśmy mocniejszą od waszej, ale w tym roku dwa razy zasłużenie wygraliście z nami, dodatkowo wygrywając turniej międzynarodowy. Dotychczas to my byliśmy uważani za najbliższą włoskiemu TOP 3 (Genoa, Roma, Juventus), ale teraz moim zdaniem jesteście silniejsi.
Tyle że my zlikwidowaliśmy ekipę 18 latków i teraz odmłodziliśmy primaverę - jesteśmy chyba najmłodszą ekipą w play off. Trener Dolcetti kiedyś mówił, że celem tej ekipy jest sukces za rok, po dwóch latach pracy, a teraz jedziemy się otrzaskać z rozgrywkami. No i na wiosnę dostaliśmy 1:5 (czy 1:6) od Romy.
Z primavery zastępcą Maxi Lopeza w pierwszym składzie ma być Comi i on może być przydatny, Valoti od dawna trenuje z pierwszym zespołem (ale ma 18 lat, jeszcze ma dużo czasu), Carmona (podstawowy ofensywny pomocnik primavery) ma być zastępcą Boatenga, ale wydaje mi się, że da nam mniej niż wasz Obi, i to chyba tyle. Niby Ely jest nazywany drugim Thiago Silvą, a Ferreira miał być świetnym obrońcą, ale przez cały sezon kopali się w czoło, dzisiejszy dobry występ mnie nie przekonuje. Żaden z tej ekipy poza Comim mnie nie przekonuje.
Calvano i Boatenga od awansu do pierwszej ekipy dzielą tylko kontuzje, oni mnie bardzo przekonują. Zresztą obaj jako jedyni w primaverze mają status "nie dla współwłaścicielstwa", choć chciała ich Genoa - to sporo mówi.

Wielu bardzo chwali postępy Bertoniego (Dr.Football1 ;) ), Innocentiego i Cristante (byli w kadrze na LM), ale żaden mnie nie przekonuje, choć trzeba dodać - ten ostatni jest młodziutki, bodaj 16 lat, a niedawno chciała go Chelsea.
Z Branescu możę byc kawał bramkarza. Nie chodzi już o tę obronę karnego i wcześniejszą, ale gra nogami też dobra.
Branescu nie gra źle, ale ten karny to zasługa Comiego - był katastrofalnie wykonany, zupełnie nie jak on, bo zwykle Comi wali dynamit pod poprzeczkę.
Poza tym nie chwaliłbym tak Branescu, bo co z tego, że wybronił karnego, jak po wybiciu piłki poszedł na grzyby.
Wasz bramkarz w tym meczu też nieźle.
Piscitelli w młodzieżówkach walczy o bluzę numer 1 z Lealim, więc to nie jest jakiś anonim.

Milan gra bardzo dobrze, ale przy tak fajnej postawie Juventusu trzeba powiedzieć szczerze - Guano daje nam awans, przy obu bramkach zachował się... No jak Ferreira/Ely w sezonie zasadniczym. :wink:
Warto też wspomnieć o nieodgwizdanym karnym dla Juve
O którym nie powinno być mowy - nawet komentatorzy to przyznali. Powtórka pokazała kontakt z piłką.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 cze 2012, 22:45

Wilmore pisze:O którym nie powinno być mowy - nawet komentatorzy to przyznali. Powtórka pokazała kontakt z piłką.
Powtórek było kilka i to dosyć wyraźnych i jestem niemal przekonany, że kontaktu z piłką nie było. Oglądam inną relację (pod linkiem maćka) i tam usłyszałem coś w stylu puro rigore. Aż bym jeszcze raz obejrzał tę sytuację...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 03 cze 2012, 22:51

Oglądamy na pewno tę samą - ze Sportitalii. Powtórek było kilka i wszystkie pokazujące sytuację ze środka pola karnego pokazały odskakującą po interwencji piłkę - dość jasna sytuacja. Jeden komentator pytał się drugiego, czy jego zdaniem to był karny czy nie, może stąd Ci się wziął ten zwrot, ale obaj po powtórkach stwierdzili, że karnego nie było.

Dobry występ. Nie oceniam Juventusu, bo nie znam ich sytuacji kadrowej i dyspozycji w trakcie sezonu, ale Milan jak na brak tylu liderów i uraz w trakcie meczu Ferreiry pokazał się ze świetnej strony - cały sezon czekałem na taki ich występ w meczu z wielkim rywalem. Spodziewałem się porażki jak z Romą, zwłaszcza po fatalnej grze defensywy w tym sezonie, a wyszło znakomicie.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 cze 2012, 22:56

innocenti dobre nazwisko dla włoskiego piłkarza :lol:

pato 5 minut temu nie trafił do pustej bramki z 3 metrów, oby szejki tego nie widziały

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 03 cze 2012, 23:03

Nie będę się zarzekał ale moje wrażenie było troszke inne ;) już pomijając komentarz, bo znajomością włoskiego pochwalić się nie mogę ale tak jak napisałem wyżej, chętnie obejrzę jeszcze raz jak tylko jakaś powtórka będzie dostępna :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2012, 12:01

Zdaniem milannews.it na przyszły sezon do pierwszej drużyny dołączy piątka graczy: Carmona (co zapowiedział już Galliani), Ely, Cristante, Calvano i Boateng - przy czym wiadomo, że w przypadku tej ostatniej dwójki decydujące będą czynniki zdrowotne, oni stracili zeszły sezon na leczeniu. Calvano nie brak doświadczenia z primavery, ale Boatengowi by się ono przydało.
Podejrzewam, że poza Calvano i Carmoną reszta będzie tylko trenować z pierwszą ekipą i grać z primaverą - Ely i Calvano mają jeszcze rok w primaverze przed sobą, Boateng dwa, a Cristante trzy - podzielą pewnie los Valotiego, który członkiem pierwszej ekipy był tylko na papierze (co gorsza, niespecjalnie widać po nim korzyści z treningów z nią).
Wydaje mi się też, że dołączy do ekipy również Comi jako zastępca Maxi Lopeza i Inzaghiego, ale nie chcemy tego ogłosić przed zakończeniem współwłasności z Torino.
Cieszy to, że w przeciwieństwie do poprzednich sezonów - tylko Comi, Carmona, Pele i Roggia będą za starzy, by grać w primaverze bez wykorzystania tego dodatkowego miejsca, reszta zostanie na następny sezon. Comi to co prawda większość dorobku bramkowego, ale Boateng i Speziale mogą go godnie zastąpić. A Petagna to zdaniem obserwatorów Allievich "next big thing", podstawowy napastnik Włoch U-16, rok temu z Boatengiem dał mistrzostwo w swojej kategorii Milanowi. No ale wiadomo - Beretta był wybitny w juniorach, świetny w młodzieżówkach, jest żenujący w dorosłym futbolu.

Swoją drogą Allievi Nazionali znów są świetni w tym sezonie (grają w ćwierćfinale mistrzostw, rok temu ekipa Boatenga i spółki zdobyła tytuł, teraz to są rezerwowi primavery), przyszłoroczna primavera zapowiada się arcyciekawie, bo dojrzeją ubiegłoroczni mistrzowie i dojdą najciekawsze kąski z tego sezonu allievich. Może się okazać, że decyzja o zlikwidowaniu berrettich była bardzo korzystna.
Na przyszły sezon najciekawsze będzie wejście Tamasa do pierwszej ekipy, Petkovicia czeka długie oczekiwanie na odejście Piscitelliego.

Do półfinału z Interem podchodzimy bez Bertoniego - zastąpi go pewnie Cristante. Za to do składu wróci De Sciglio, choć wczoraj Baldan grał bardzo dobrze, może Desole wyląduje na ławie. Nie wiadomo wciąż co z Ferreirą, wczoraj było widać, że Speranza znacznie od niego odstaje. Dobrze chłopakom robi gra na luzie - Juventus miał nam zrobić bunga bunga i odpadł, do spotkania z Interem podejdziemy pewnie spięci ciężarem meczu derbowego, ale nasza primavera po losowaniu jechała do Gubbio by się nie skompromitować - przekroczyli oczekiwania. Inter jest w naszym zasięgu.

Z dorosłego futbolu - Flamini podobno nie zgodził się na obniżenie pensji i odchodzi do Francji. Byłoby szkoda, bo to pomocnik stworzony do systemu Allegriego, ale po przedłużeniu umowy z Muntarim zrobiłby się tłok, a Francuz nie dawał zespołowi wiele więcej od niego. Jeśli to ma oznaczać transfer Sahina lub Strootmana - to doskonale, jeśli wykupienie Aquilaniego - to świetnie, jeśli przedłużenie umowy z Seedorfem - to trzeba za wszelką cenę Mathieu sypnąć groszem.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2012, 12:41

Hiszpańskie (barcelońskie) media są żenujące. Codziennie Silva na okładce. Szerzą kampanie a'la Cesc z tym, ze różnica jest taka, że Milan nie musi go sprzedać do Barcy. Mam nadzieję, że jak już dojdzie do odejścia Silvy to na złość im puszczą go nawet do Realu.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 04 cze 2012, 12:49

2 lata temu Silva byl codziennie na okladkach madryckiej Marki i AS-a, bo miał byc transferem mourinho do Realu. Wtedy tez piszczałeś?
Tak dzialaja gazety,co w tym dziwnego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 04 cze 2012, 12:52

Silva nigdy nie był tak umieszczany przez media jak teraz robią to probarcelońskie i nigdy nie był tak łączony z Realem jak z Bacą. A Real złożył oficjalną ofertę w przeciwieństwie do Barcelony. Po prostu próbują wywrzeć presje na graczu jak i Milanie. Ale jak liczą, że wydymają Gallianiego i dostaną Silvę na swoich warunkach to się grubo mylą. Skoro zapłacili 25 za Ukraińskiego Jezusa to za Silvę zapłacą znacznie więcej. Zresztą tylko jedne media piszą, że Silva jest na sprzedać i że chce tylko do Barcy. Włoskie media, Galliani i Allegri wypowiadają się w innym tonie.

Wg Bronzettiego o Silvę walczy 5-6 klubów (jestem pewien, że Barca, Real, City oraz PSG), więc Barca nie ma żadnych szans na zniżkę jeżeli nie przekabaci gracza. To jest zadanie właśnie mediów.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 04 cze 2012, 12:55

to masz problem z pamięcia, ale to nie tu powinnes prowadzic dyskusje lecz na forach aptekarskich

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 cze 2012, 13:05

mete pisze:Hiszpańskie (barcelońskie) media są żenujące.
Nie tylko one. Pamiętasz jak As i Marca się zachowywali gdy do Kaka miał iść do Realu :?: Było to samo, być może nawet gorzej.

Szczerze to posiłki z primavery oznaczają brak realnych wzmocnień. Osobiśćie ciesze się, że Flams odrzucił ofertę. Nie odchodzi, lecz mam nadzieję, że nie będę musiał już Seedorfa oglądać w koszulce Milanu. Chłop naprawdę nie wie kiedy zejść ze sceny.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 cze 2012, 13:14

mete pisze: Po prostu próbują wywrzeć presje na graczu jak i Milanie.
Nie wiem w jakis sposob hiszpanskie media maja wywierac presje na Brazylijczyka grajacego we wloskim klubie.

Wyobraz sobie, ze jestes gwiazda Izolatora Boguchwala a gazeta "Carnicero Oficial" bedaca w posiadaniu wlasciciela trzecioligowego Reus zamieszcza Cie na okladce przez dwa miesiace okienka transferowego.

Czy czulbys sie zobligowany zmienic klub na Reus?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 cze 2012, 13:30

fakt ze galliani jest w barcelonie oraz to ze bronzetti byl dzisiaj w biurach klubu to wielka zenada prasy katalonskiej :D

fakt ze wczesniej rozmawiali z city i psg o czym pisala prasa angielska i francuska to calkiem ok

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 cze 2012, 14:35

Wg Bronzettiego o Silvę walczy 5-6 klubów (jestem pewien, że Barca, Real, City oraz PSG), więc Barca nie ma żadnych szans na zniżkę jeżeli nie przekabaci gracza. To jest zadanie właśnie mediów.
Nie masz się czego obawiać - Silva to nie typ Kaki, który dałby się tak przekabacić i naciskać na transfer. On ma kontrakt do 2016 i nie raz, nie pięć mówił, że będzie go honorował. On dobrze wie, co Milan dla niego zrobił i nie będzie przy pierwszej lepszej okazji uciekał, zwłaszcza że w jego przypadku w grę wchodzą inne czynniki niż u Kaki - ten chciał iść konkretnie do Realu, choć ten nie był zbyt mocny, a Silva mówiąc o Barcelonie zawsze mówi o wielkim poziomie piłkarskim, a nie konkretnie o wartościach klubu.
W kwestii Thiago Silvy wszystkie asy są w rękawie Milanu - to Galliani będzie rozdawał karty. Podawana w mediach wersja (40 milionów, Keita i wypożyczenie Thiago) to dobry początek negocjacji, wymienić ją na 40 milionów i kartę Thiago lub na jeszcze wyższą kwotę pieniędzy i można zacząć godzić się z odejściem Brazylijczyka.
Wszystko wskazuje na to, że w razie odejścia Thiago szykuje się gang bang na klubie, który go zakupi. Rossell już raz dał się tak zrobić, łatwiej mu będzie to przełknąć.
Szczerze to posiłki z primavery oznaczają brak realnych wzmocnień.
Spokojnie - z tej podawanej grupy piłkarzy tylko Carmona ma stanowić jakiś wkład w zespół, reszta ma po prostu trenować z pierwszą ekipą.
fakt ze galliani jest w barcelonie
W celach całkowicie niezwiązanych z transferem Silvy, w trakcie podróży zaplanowanej dawno temu. To nie ma nic do rzeczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”