FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1420

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 22 sie 2011, 21:31

Dziś gra na w zasadzie pozycji Messiego zdaje mi się :think:
Fajny meczyk, Montoya fajnie gania na skrzydle, asysta Adriano, super piłka Iniesty do Keity, jest na co popatrzyć

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 sie 2011, 22:33

Dawno nie było tak lajtowego meczu. Skończyło się na 5:0 choć nie przesadzę pisząc, że mogło być 2x tyle :roll: Ja rozumiem, że to tylko sparing, ale Napoli mnie rozczarowało a zaczęli optymalnym składem o ile się nie mylę :>

Aż mi się nie chce indywidualnie wyróżniać :P Messi znowu dwie bramki a dobitka Pedro przecież też po wolniaku Leo. Szkoda tych słupków i poprzeczek - szczególnie ten moment gdzie był słupek + słupek + poprzeczka w odstępie kilkunastu sekund był dobry :lol:

Szkoda, że Sancheza nie miał okazji się pokazać.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 22 sie 2011, 23:10

Mentor pisze:Dawno nie było tak lajtowego meczu. Skończyło się na 5:0 choć nie przesadzę pisząc, że mogło być 2x tyle :roll: Ja rozumiem, że to tylko sparing, ale Napoli mnie rozczarowało a zaczęli optymalnym składem o ile się nie mylę :>
I to Mnie martwi, że różnica między Barceloną, a kandydatem do wygrania SerieA jest ogromna.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sie 2011, 0:16

To był mimo wszystko mecz towarzyski, choć patrząc, że kto nie wszedł w Barcelonie ten miał tyle swobody i mógł zrobić praktycznie wszystko. To nie za dobrze świadczy o Napoli. Nie znam ich drużyny, ale chyba było blisko pierwszej 11 jeśli chodzi o tych co wyszli. Zapamiętałem Cavaniego, bo złożył się do tej przewrotki pięknie.

Barcelona dostała fajny test-mecz przed ważniejszym już za kilka dni z Porto. Liga podobno nie wystartuje także w 2 kolejce. Czyli spokojnie wszystkie siły można skierować przeciwko Portugalczykom. Mam tylko nadzieję, że żaden uraz się nie przytrafi w tym tygodniu.

Mecz oczywiście fajny do oglądania przez kibiców Barcelony, sporo sytuacji, łatwość w prowadzeniu gry, konstruowaniu kolejnych sytuacji. Szkoda trochę skuteczności bo świetnych okazji było jeszcze kilka. Pedro wygląda lepiej niż jeszcze niedawno. Już w rewanżu z Realem prezentował się żywiej, wczoraj mimo słupka i poprzeczki było widać u niego świeżość, szybkość. Thiago za to gorzej. Straty, sporo przegranych pojedynków i ogólnie mało widoczny. Oby szybko wracał do odpowiedniej dyspozycji.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 23 sie 2011, 0:20

Jarzinho pisze:To nie za dobrze świadczy o Napoli. Nie znam ich drużyny, ale chyba było blisko pierwszej 11 jeśli chodzi o tych co wyszli.
Wyszła najsilniejsza 11.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2011, 1:49

http://www.the-gaffer.com/news/cesc-fab ... stake.html

:lo2:

Kilka pozytywnych informacji:

1. http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=37845

Podtrzymuję to co niedawno pisałem - będzie dobrze jeżeli Puyol rozegra 50% możliwych spotkań w tym sezonie. Bez niego obrona będzie dużo gorsza, ale niestety na więcej nie liczę, Niemniej ważne jest, aby był gotowy na kluczowe spotkania.

2.
Guardiola: "Alexis is back with the group, he'll be in full training tomorrow and should be ready for the Super Cup on Friday."
Na to liczyłem :] Choć Pedro po słabym początku presezonu teraz wskoczył na dobry poziom i Alexis raczej nie ma co liczyć na pierwszy skład nawet jeżeli będzie w pełni przygotowany pod kątem zdrowotnym. Niemniej dobrze jest mieć Chilijczyka w odwodzie.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 23 sie 2011, 9:57

Mnie zawsze u Pedro zadziwia i zadziwiać będzie jego "nos" do strzelania goli :) Temu gościowi parę razy w meczu zawsze piłka pod nogi spadnie :P
Poza tym świetnie gra bez piłki i doskonale czuje tiki takę.
Alexis żeby rywalizować z Pedro to potrzebuje paru miesięcy może roku(bliżej roku) Na pewno Sanchez da Barcy teraz szybkość, siłe, umiejętność gry 1na 1 i dużą pracę w defensywie a zgranie zajmie sporo czasu
Pedrito w normalnej formie może być bardzo, bardzo trudnym rywalem dla Alexisa

btw Adriano się bardzo dobrze prezentuje. Może być realnym(jakoś nie lubie tego słowa :lol: ) zmiennikiem Alvesa(jal trzeba) i Abiego

Odświeżam sobie wczorajszy mecz oglądajac skrót i musze powiedzieć, że nie uzananie TAKIEJ bramki Cavaniego to kryminał, nawet jak był spalony :lol:

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 23 sie 2011, 12:24

Ciągle piszecie tylko, że rywalizować będzie Pedro z Sanchezem ale dlaczego nikt nie bierze pod uwagę takiego wariantu, że to Villa może być rezerwowym? Na ocenę Alexisa jest za wcześnie ale póki co Pedro daję więcej niż David... Przy także dobrej dyspozycji Chilijczyka ławka dla Villi chyba nie jest aż taka nieosiągalna? :> W ataku pewnym gry jest tylko jedna osoba a pozostali muszą po prostu wywalczyć miejsce dobrą grą. Pedro ma taką przewagę nad pozostałą dwójką, że on jako jedyny chyba potrafi tak samo dobrze zagrać na obu flankach ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 sie 2011, 12:38

klopx pisze:Ciągle piszecie tylko, że rywalizować będzie Pedro z Sanchezem ale dlaczego nikt nie bierze pod uwagę takiego wariantu, że to Villa może być rezerwowym?
Ja biorę taki wariant pod uwagę i mam nadzieję, że rzeczywiście będzie wchodził w grę. Messi przecież i tak gra fałszywego środkowego a Villa jest dosyć mocno przyklejony do boku także można śmiało założyć, że w chwili obecnej trójka Villa-Pedro-Sanchez rywalizuje o dwa miejsca w składzie. Do tego dochodzi jeszcze Afellay, ale póki co jest kontuzjowany.

Sanchez siłą rzeczy jest w tej chwili ostatni w kolejce, ale minut do rozdzielenia jest tyle, że każdy pogra. Strajk i przekładanie kolejek tylko to spotęguje bo okaże się, że będzie trzeba rozegrać więcej spotkań w krótszym okresie czasu. Mam nadzieję, że od liga wystartuje od trzeciej kolejki :roll:

Dobry, obszerny skrót wczorajszego meczu:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 sie 2011, 14:43

A ja mam nadzieję, że strajk potrwa jak najdłużej. I to nie tylko dlatego, że w końcu Hiszpanie poczują w Europie jak to jest grać bez przerw, ale także dlatego, że same mecze Barcy, czy Realu będą przez to ciekawsze.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 sie 2011, 15:11

czarny_samael pisze:I to nie tylko dlatego, że w końcu Hiszpanie poczują w Europie jak to jest grać bez przerw
Co Ty znowu wygadujesz?
Jesli sie dobrze orientuje to w lidze hiszpanskiej i angielskiej (a do tego znowu zapewne pijesz...) jest tyle samo zespolow, czyli czestotliwosc spotkan jest rowniez mniej wiecej podobna...

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 sie 2011, 15:47

Piłem do przerwy zimowej. W Hiszpanii później się liga kończy i jest tylko jeden puchar, do tego ci najlepsi grają od 1/4 finału od niedawna, prawda?

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 23 sie 2011, 16:26

czarny_samael pisze:W Hiszpanii później się liga kończy i jest tylko jeden puchar, do tego ci najlepsi grają od 1/4 finału od niedawna, prawda?
No wiesz... to jest regulacja podobna do roznic w prawie podatkowym i w mozliwosciach podpisywania kontraktow z 16latkami :)

Skoro sobie zwiazek wymyslil 15 pucharow, ktore nikogo nie obchodza...

No a liga sie chyba nie skonczy pozniej w tym, roku, skoro mamy ME.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2402
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sie 2011, 16:44

Najlepsi w CdR zawsze grali od 1/16, a nie 1/4 finału i nic mi nie wiadomo o tym, by miało się to zmienić.

W Anglii natomiast Carling Cup jest przez najlepszych raczej olewany i wystawiają tam mocno rezerwowe składy.

W Hiszpanii w każdej rundzie gra się dwa mecze, a w Anglii jeśli się nie remisuje - jeden.

Nie chce mi się liczyć, ale podejrzewam, że gdyby zsumować wszystkie mecze Realu/Barcelony z poprzedniego sezonu oraz wszystkie mecze Manchesteru United, to wyszłaby ich bardzo podobna ilość.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 sie 2011, 17:16

tak Real, Barca i United rozegrali podobną ilość spotkań.

United 59 nie wliczając w to Charity Shield, gdyby dotarło United do finału wszystkich rozgrywek to do tego trzeba dodać finałowy mecz Fa Cup+ dwa mecze połfinałowe oraz finał w Carling Cup(odpadliśmy w cwierćfinale) czyli wyszło by 63.

Barca dotarła do finału wszystkich rozgrywek w jakich uczestniczyła i rozegrała 60 spotkań. Realu nie liczyłem, ale wychodzi na 59 ponieważ od Barcy chyba rozegrali tylko jeden mecz mniej finał LM.

Tak więc żeby wygrać wszystko w Anglii trzeba rozegrać te 3 mecze więcej, licząc, że nie będzie powtórek w FA Cup, gdyby one były w każdej rundzie to liczba by wzrosła o 4 tak więc w sumie 67, ale chyba dawno nie było przypadku, żeby jakiś klub musiał w każdej rundzie rozgrywać powtórki.

Przy takich liczbach te parę spotkań więcej z pewnością ma znaczenie, ale nie kluczowe. Kluczowa jest przerwa zimowa która jest w Hiszpanii, a nie ma w Anglii. Fergie i wielu innych trenerów od dawna się upomina o tą przerwę, która by sporo pomogła Angielskim zespołom w Europejskich Pucharach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”