Manchester United (zbiorczy) - Strona 143

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 22 paź 2005, 19:15

DeViL DaM napisał:
Ja ogladalem mecz i musze Ci powiedziec ze ManU gralo to co do tej pory, czyli zmasowane ataki
chyba nie jestes obiektywny bo tak sie składa ze takze ogladałem to spotkanie i twierdze ze MU powinno sie cieszyc z remisu. Gdzie ty widziałes te zmasowane ataki? dla twojej swiadomosci to Totenham był blizszy wygranej, po strzale w poprzeczke.
Bramka Jenasa bardzo ładna i napewno bedzie kandydwac do bramki kolejki :!:
Jak MU nie poprawi gry to w ciemnych barwach widze ten sezon dla nich :!:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2187
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 paź 2005, 21:22

Mecz ogólnie na niezłym poziomie, ale osobiście jestem zawiedziona.
Chłopaki nie zagrali źle, ale mało skutecznie :? No i nienajlepiej w obronie... Gdyby nie Edwin, byłoby fatalnie. Totenham ostro atakował i siał zamęt w naszych szykach obronnych...

Mimo iż kocham i wierzę mam dziwne wrażenie, że już niedługo pojedynki z United nikogo nie będą specjalnie stresowały :? :? :cry:

Awatar użytkownika
DeViL DaM
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DeViL DaM » 22 paź 2005, 21:31

luk1208 pisze:Gdzie ty widziałes te zmasowane ataki?
widzialem podczas meczu :roll: ManU mialo zdecydowanie wiecej atakow od tottenhamu :evil:
luk1208 pisze:chyba nie jestes obiektywny
tak sie sklada ze jestem objektywny, bo przyznalem ze tottenham byl rownozednym przeciwnikiem dla ManU (napisalem tak chyba wtemacie Tottenham(zbiorczy)) wiec troszke przystopuj z takimi opiniami

luk1208 pisze:dla twojej swiadomosci to Totenham był blizszy wygranej, po strzale w poprzeczke.
a dla Twojej swiadomosci to Erwin caly czas kontrolowal wtedy lot pilki, i gdyby nie bylo popzeczki to by ja zlapal

luk1208 pisze:Bramka Jenasa bardzo ładna i napewno bedzie kandydwac do bramki kolejki
tu sie z Toba zgodze, brameczka cudowna
luk1208 pisze:Jak MU nie poprawi gry to w ciemnych barwach widze ten sezon dla nich
wedlug mnie jedyne cotrzeba w ManU poprawic to obrona, a mianowicie widac brak Garego i Gabriela i nie ulega watpliwosci ze przydal by sie Ballack zamiast Scholes'a

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 23 paź 2005, 0:14

No i jak tam, widze, że Manchester idzie na mistrza Angli i oczywiście także na wygranie Champions League. Rozbijają, gromią każdego rywala jak leci :lol:

Nie no zobaczymy na koniec, ale wszystko wskazuje na to, że znowu nie będzie mistrzstwa, a przed rozpoczęciem sezonu wszyscy byli tacy pewni, mówiło się, że na 100% wygrają ligę, niektórzy to twierdzili, że na 100% wygrają CL. Boisko wszystko zweryfikowało.
DeViL DaM pisze:a dla Twojej swiadomosci to Erwin caly czas kontrolowal wtedy lot pilki, i gdyby nie bylo popzeczki to by ja zlapal
LOL. Po pierwsze Edwin. Tak na pewno, wiedział, że piłka trafi w poprzeczke i dlatego nie raczył interweniować :lol:

Pozdro dla obiektywnych kibiców.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 23 paź 2005, 0:46

kama_reda pisze:a przed rozpoczęciem sezonu wszyscy byli tacy pewni, mówiło się, że na 100% wygrają ligę, niektórzy to twierdzili, że na 100% wygrają CL.
Wszyscy powiadasz? To ciekawe... :shock:
DeViL DaM pisze:a dla Twojej swiadomosci to Erwin caly czas kontrolowal wtedy lot pilki, i gdyby nie bylo popzeczki to by ja zlapal
Tak obliczył nawet parabolę oraz sinusa, cosinusa, tangensa i cotangensa lotu piłki. Tylko walnął się w obliczeniach. :roll: Człowieku mam do Ciebie prośbę. Nie wypowiadaj się!

Co do samego meczu miałem tą przyjemnoś, iż nie posiadam Canal+. Tak jak to słusznie zauważyła futbolowa: być może niedługo okaże się, że mecz z udziałem United są dla prawdziwego kibica mało stresujące, a dla fana piłki nożnej nieinteresujące. A niegdyś powalały z nóg...

Ale jako, że do ManU niedługo dołączy (tak mówią prawie wszyscy) Misza Ballack mecze Manchesteru będą arcyciekawe. Ballack przecież sugeruję, że zostaje w Bayernie, potem, że odchodzi do Realu, następnie widzi siebie w trykocie Interu, a na koniec jego marzeniem byłaby gra na Old Trafford. :roll:
kama_reda pisze:Pozdro dla obiektywnych kibiców.
Również pozdrawiam

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 23 paź 2005, 11:51

Nie ma co ukrywać, ManU jest w kryzysie. Tyle tylko ten kryzys trwa od 2 sezonów :( Pamietajmy też, że Tottenham to nie kelnerzy :!: W sumie Chelsea wygrało z Tottenhamem i to na White Hart Lane, ale Chelsea to inna bajka zupełnie.

Mecz:
Man U w pierwszej połowie dobrze, grali z zapałem, przeważali. Szczęśliwa bramka, później Hotspurs zaczęli grać coraz lepiej, mecz się wyrównał. w drugiej połowie ManU przestało istnieć. Zaczęli grać na utrzymanie wyniku, spoczęli na laurach. Co z tego wynikło, wszyscy wiemy :( . generalnie brawo dla Rooneya, gdyby nie on to nawet sytuacji byśmy nie sworzyli. Smithy pokazał, że jest Diabłem. Teraz mecz z Boro. Kolejny mecz "na przełamanie" dla MU. Czy się przełamią :?: Zobaczymy...

Ludzie, nie zwalajcie wszystkiego na kontuzje :!: Były gorsze sezony, gdzie było więcej kontuzji, a jednak MU lepiej sobie radziło. Nie wmawiajmy sobie, że gdybyśmy mieli wszystkich do dyspozycji, to wtedy gralibyśmy lepiej. Dupa :!: Kiedyś przez cały sezon nie mieliśmy Ferdinanda-filar obrony. Graliśmy gorzej niż zwykle, ale nie byliśmy w takim kryzysie. Teraz Giggsy: może zastapić go Park. Keano: jest Smithy, który walczy za dwóch, na pewno nie gorzej niż Keane. Heinze: chyba njapoważniejsze osłabienie, choć jest Kieran. Neville: zastępuje go Bardsley (poprawnie go zastępuje). Fortune nie jest nam potrzebny, więc nie ma co rozpaczać nad jego stratą :!:
Zresztą taki klub jak MANCHESTER UNITED nie może mieć mieć takich problemów :!: Nie gra Neville, niech zagra Cicinho :!: Nie ma Giggsa, jest Joaquin :!: Musimy mieć mocny skład i jescze mocniejszą ławkę :!: W Anglii niczego nie wygramy, mając na ławce samych juniorów. Jeśli chcemy walczyć z Chelsea to ławka powinna być taka, jak pierwszy skład :!:
Krokiem do przodu będzie sprowadzenie Ballacka, ale takie transfery musimy wykonać jescze w liczbie 10 albo 12. Inaczej tylko pogrążymy się w jescze większym kryzysie...
Ostatnio zmieniony 23 paź 2005, 12:03 przez Valverde, łącznie zmieniany 1 raz.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 23 paź 2005, 11:57

Valverde pisze:Cóż, Manchester to teraz chyba najbardziej "skomplikowany" team na świecie :) Są tysiące zarzutów do Fergiego - a to, że nie ma pomysłu na prowadzenie zespołu, że ma złą politykę transferową, że zamiast pracować, to mówi, że wszystko jest dobrze etc.
To jest tak jak z trenerem rep. Anglii - nikt nie widzi geniuszu tego trenera.
SAF ciągle żyje THE TREBLE z 1999 roku i na wzór tamtych sukcesów buduje drużynę, czyli wychowując młodzież. Przykłady :?: Bardsley, Richardson, Pique, Rossi - to tylko niektórzy juniorzy z rezerw ManU.
U Fergusona brakuje ciągłości. Wychował pokolenie Becksa, Neville`ów, Scholesa, oni odpłacali mu się zwycięstwami. Teraz, kiedy ci piłkarze starzeją się, Fergie na ich miejsce wprawadza młodych "Diabełków", czyli w Man Utd następuje zmiana pokoleń, przez to obecnie Manchester przeżywa kryzys - stara gwardia gra z meczu na mecz słabiej, a juniorzy jeszcze nie są gotowi do gry o najwyższe cele, więc należy sprowadzić doświadczonych następców Scholes`ów czy innych Keane`ów :D Przykład: Ballack, który prawdopodobnie przyjdzie na OT. Pogra 3-4 sezony i zastąpi go dajmy na to Jones.
Zmiana pokoleń - to jest główny problem ManU (nie Fergie :) )
Zgadzam się z gościem. Tylko jeżeli ta młodzież nie będzie tak utalentowana jak poprednia? Manchester popadnie w przeciętność?
Bo jakoś nie wyobrażam sobie Fergusona wydającego miliony euro na nowych zawodników. Już nie mogę patrzeć na takich zawodników jak Silvestre (jeden z gorszych piłkarzy na Euro04) czy Scholes. Nawet powoli sam Ryan Giggs gra coraz słabiej. Cóż zobaczymy jak potoczą się losy Man.U.

Awatar użytkownika
Valverde
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valverde » 23 paź 2005, 12:07

Diamen23 pisze:
Valverde pisze:Cóż, Manchester to teraz chyba najbardziej "skomplikowany" team na świecie :) Są tysiące zarzutów do Fergiego - a to, że nie ma pomysłu na prowadzenie zespołu, że ma złą politykę transferową, że zamiast pracować, to mówi, że wszystko jest dobrze etc.
To jest tak jak z trenerem rep. Anglii - nikt nie widzi geniuszu tego trenera.
SAF ciągle żyje THE TREBLE z 1999 roku i na wzór tamtych sukcesów buduje drużynę, czyli wychowując młodzież. Przykłady :?: Bardsley, Richardson, Pique, Rossi - to tylko niektórzy juniorzy z rezerw ManU.
U Fergusona brakuje ciągłości. Wychował pokolenie Becksa, Neville`ów, Scholesa, oni odpłacali mu się zwycięstwami. Teraz, kiedy ci piłkarze starzeją się, Fergie na ich miejsce wprawadza młodych "Diabełków", czyli w Man Utd następuje zmiana pokoleń, przez to obecnie Manchester przeżywa kryzys - stara gwardia gra z meczu na mecz słabiej, a juniorzy jeszcze nie są gotowi do gry o najwyższe cele, więc należy sprowadzić doświadczonych następców Scholes`ów czy innych Keane`ów :D Przykład: Ballack, który prawdopodobnie przyjdzie na OT. Pogra 3-4 sezony i zastąpi go dajmy na to Jones.
Zmiana pokoleń - to jest główny problem ManU (nie Fergie :) )
Zgadzam się z gościem. Tylko jeżeli ta młodzież nie będzie tak utalentowana jak poprednia? Manchester popadnie w przeciętność?
Bo jakoś nie wyobrażam sobie Fergusona wydającego miliony euro na nowych zawodników. Już nie mogę patrzeć na takich zawodników jak Silvestre (jeden z gorszych piłkarzy na Euro04) czy Scholes. Nawet powoli sam Ryan Giggs gra coraz słabiej. Cóż zobaczymy jak potoczą się losy Man.U.
Ja też nie wyobrażam sobie Fergiego wydającego miliony euro na transfery. Przeczytaj mojego posta wyżej. Tam jest coś o transferach. Gdy to przeczytasz, wnioski co do SAFa nasuną się same...

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 23 paź 2005, 12:08

Diamen23 pisze:Bo jakoś nie wyobrażam sobie Fergusona wydającego miliony euro na nowych zawodników
ale być może to jest jedyny sposób żeby Czerwone Diabły nawiązały w przyszłym sezonie walkę z Chelsea, bo w tym to już raczej nic nie ugrają , chyba że w LM...

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 23 paź 2005, 12:38

mawik pisze:ale być może to jest jedyny sposób żeby Czerwone Diabły nawiązały w przyszłym sezonie walkę z Chelsea, bo w tym to już raczej nic nie ugrają , chyba że w LM...

Nie być może ale napewno :wink: .Chelsea ma bogateko sponsora Abramowicza a ManU skompego Glazera... Ale nie zmienia to faktu zę jak Czerwone Diabły myślą o dobrych rezultatach to brez paru dobrych transferów się nie obejdzie... Ja zauważyłem (chyba nie tylko ja) że przez ostatnich pare lat SA Ferguson za bardzo wieżył w swoich młodzych wychowanków... :? . On chyba myśli, czeka i ma nadzieję że nie długo znowu trafią się takie talenty jak Beckcham, bacia Neville albo Scholes :? .
A nadzieja matką głupich..... Trzeba jednak rozbić świnkę skarbonkę...

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 23 paź 2005, 12:46

Szkoda, że Manchester nie ma ostatnio formy i traci punkty nawet na własnym stadionie. Będzie coraz trudniej dogonić Chelsea. Jak narazie trudno nawet myśleć o miejscu na podium. Bardzo mnie to dziwi, że nie idzie nam dobrze. Mamy lepszy skład niż w zeszłym sezonie, a nadal nam nie idzie. Mam nadzieję, ze ta zła passa już dobiegła końca i w końcu MU zacznie seryjnie wygrywać.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 23 paź 2005, 15:11

Wiec po pierwsze: na pewno nie chce, zeby Glazer sypal kasa tak jak Abramowicz. MU przerodziloby sie w druga Chelsea, a tego juz bym nie zniosl. Chcialbym zeby wygrywali wszystko, ale wole zeby nasza druzyna przegrywala niz przemienila sie w drugi team gwiazd.
Valverde pisze:Były gorsze sezony, gdzie było więcej kontuzji, a jednak MU lepiej sobie radziło
tak, ale wtedy Giggs, Scholes, Keane i inni byli w optymalnej formie. Oni ciagneli MU do przodu. A teraz nasi doswiadczeni pilkarze zupelnie nie maja formy i nie ma kto ciagnac MU do przodu
Valverde pisze:Krokiem do przodu będzie sprowadzenie Ballacka, ale takie transfery musimy wykonać jescze w liczbie 10 albo 12. Inaczej tylko pogrążymy się w jescze większym kryzysie...
troszke przesadziles. mysle, ze okolo 5 transferow wystarczy, bo w zasadzie mamy dobry sklad, nie brakuje nam zawodnikow z ponad przecietnymi umiejetnosciami. przede wszystkim nalezy wzmocnic obrone i kupic jakiegos dosc mlodego zawodnika do pomocy, Ballack bedzie tymczasowym rozwiazaniem.
Dombroś pisze:Ja zauważyłem (chyba nie tylko ja) że przez ostatnich pare lat SA Ferguson za bardzo wieżył w swoich młodzych wychowanków.
a ja zauwazylem zupelnie co innego. w ostatnich latach Alex stawial przewaznie na stara gwardie...

Domroś pisze:On chyba myśli, czeka i ma nadzieję że nie długo znowu trafią się takie talenty jak Beckcham, bacia Neville albo Scholes .
jest to bardzo prawdopodobne. Fletcher, Bardsley...

[quote-"Dombroś"]A nadzieja matką głupich[/quote]

prosze CIe, nie wypowiadaj sie!
Ostatnio zmieniony 23 paź 2005, 15:29 przez romantyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 23 paź 2005, 15:18

romantyk pisze:Dombroś napisał:
Ja zauważyłem (chyba nie tylko ja) że przez ostatnich pare lat SA Ferguson za bardzo wieżył w swoich młodzych wychowanków.

a ja zauwazylem zupelnie co innego. w ostatnich latach Alex stawial przewaznie na stara gwardie

Nie zrozumieliśmy się :wink: . Oczywiście zgadzem się że Ferguson wystawiał swoje stare "odkrycia" :wink: .Chodziło mi o to że Fergie przez te pare lat nie wydawał zbyt dużo kasy na transfery gdyż liczył że w szkółce pojawią się talenty na miano Beckchama czy braci Neville.
A ty chyba zrozumiałeś iż chciałem przekazać że treber ManU wystawiał młodych graczy :wink: .(chociaż wystawiał)
Pstatnimi czasy są młodzi gniewni. Rossi Fletcher

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 23 paź 2005, 15:40

ja myśle że trzeba nam wzmocnień na następujących pozycjach:
-Bramkarz!- Van Der Sar jest dobrym a nawet BARDZO dobrym bramkarzem , ale ma już swoje lata i przydałby sie ktoś kto za rok czy dwa go zastąpi (Boruc :-)?, Robinson?, Landreau?, Stekelenburg?)
-jakaś alternatywa dla Heinze'ego... bo Silvestre pomimo tego że złym zawodnikiem nie jest to jakoś nie pasuje mi do stylu drużyny..(Chivu?,Barry?)
-na pewno środkowy pomocnik! pomimo tego że ma przyjść Ballack to niezbędny będzie jeszcze jeden kreatywny gracz do środka pola!(Rosicky?, Sneijder?)

To tylko moje propozycje... a co wy o tym myślicie? Kogo należałoby w zimowym okienku transferowym sprowadzić?

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 23 paź 2005, 15:42

Dombroś pisze:Fergie przez te pare lat nie wydawał zbyt dużo kasy na transfery gdyż liczył że w szkółce pojawią się talenty na miano Beckchama czy braci Neville.

A moim zdaniem wydawał sporo i to aż za dużo. W końcu nie małe pieniądze musiał zapłacić chociażby za Cristiano Ronaldo, Wayne'a Rooneya czy Rio Ferdinanda. Wielokrotnie były to transfery przepłacone np. zawodnika, którego wymieniłem ostatniego. Dobrze chociaż że transfery te mimo że drogie opłaciły się, bo i Ronaldo i Rooney to światowe gwiazdy.

Zablokowany

Wróć do „Anglia”