Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 143

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 09 mar 2008, 0:43

Hahahaahah to nawet nie wie, że Manchester nie jest w Londynie tylko w Liverpoolu. :rotfl2:
Według nowych potwierdzonych informacji Osei nie przybędzie do Legii ponieważ otrzymał lukratywną ofertę kontraktową z czternastego klubu ligi wietnamskiej. Khanh Hoa będzie miejscem pracy jednego z najzdolniejszych piłkarzy na świecie do końca obecnego sezonu, który w Wietnamie kończy się za dwa tygodnie. Osei w wywiadzie dla swojej strony internetowej wyraził wielką radość z możliwości przejścia do tak uznanego klubu. Menadżer zawodnika dodał, że to będzie dla jego podopiecznego wspaniała przygoda i wyśmienita okazja do przetarcia się w wielkim futbolu przed upragnionym transferem do Manchesteru.

Hamek84
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 09 mar 2008, 13:55

To co dzieje się teraz w Legii to paranoja i śmiech na sali!
Mówiłem na początku że Legia z tym składem będzie walczyła o 3-4 pozycje anie o mistrzostwo - wtedy zostałem zjechany równo!

Tak naprawdę to Legia z tym składem nie ma szans na pokonanie Wisły, Groclinu...a w niedługiej przyszłości Lecha, Górnika czy Ruchu!
Bo kim u licha i co do zespołu wnosi taki Bronowicki czy Ekwueme? Bukhardt który już dawno powinien zostać sprzedany lub wiecznie nieskuteczny Grzelak - co oni robią w Legii?
W Legii na każdej pozycji powinny grać gwiazdy ligi (dziwie się czemy w piątek miast Rzeźnika wystąpił Bronek?!), reprezentanci Polski.

Legia oczywiscie posiada gwiazdy ale Urban najzwyczajniej ich zajechał.
Taki Edson, Roger, Chinyama, Vuković, Astiz, Choto to solidni piłkarze - nawet mógłbym powiedzieć że gwiazdy ligi - ale co z tego jeśli Janek nie umie z nich wydobyć tego co najlepsze? Grają ociężałą piłkę, podania są strasznie powolne i niedokładne...

Niewiem czego potrzeba żeby Legia zaczęła grać solidna piłkę i chyba niechciałbym żeby taka dróżyna reprezentowała Polskę na arenie międzynarodowej!

Na pewnorozwiazaniem nie jest zmiana szkoleniowca - Urban mimo wszystko jest dobrym trenerem i chciałbym żeby nadal trenował stołecznych ale jedna zmianajest nieunikniona - Pan od łyżeczki - Trzeciak najzwyczajniej sobie nie poradził z transferami!

Jeśli chodzi o transfery to zapewne znów nie dojdzie do wielkich ruchów...
Zabawię się jednak w Pana od transfeów i może powiem jak widzę tą naszą Legię w przyszłym sezonie!

Zdecydowanie chciałym żeby w klubie pozostali:
Szala, Choto, Roger, Vuković, Chinyama, Szałachowski, Wawrzyniak, Rzeźniczak, Inaki Astiz, Edson, Radović i Mucha.
Z młodych zostawiłbym w pierwszym zespole:
Borysiuk, Frączczak, Rybus, Wysocki, Skrzyński, Wocial i Trochim - niech trenują z pierwszym zespołem!
Pozbyłbym sie następujących grajków:
Skaba (Wypożyczyć), Augustyn (Wypożyczyć), Giza, Burkhardt, Kiełbowicz, Gostomski (Wypożyczyć), Korzym (Wypożyczyć), Grzelak, Bronowicki, Smoliński, Ekwueme.

Kto by sie przydał? Z ligi wypada Zagłębie a tam aż roji się od znakomitych piłkarzy! Wziąłbym w ciemno Plizgę, Pawłowskiego i Bartczaka. Z Bełchatowa (lecz to chyba niemożliwe) kupiłbym Gargułe - to najlepszy obecnie Polski piłkarz! Wypożyczyłbym z Bełchatowa Cetnarskiego, z Ruchu Janoszkę, a z Górnika Dancha! Grosicki wróciłby z wypożyczenia. Pozostałoby tylko ściągnięcie klasowego zmiennika dla Muchy. Nie mam nic do Muchy, to dobry bramkarz ale nie jest postacia charakterystyczna, jest szarakiem...potrzebna nam na tej pozycji gwiazda - i tu wziałbym Kowalewskiego z Korowny.

Kadra zespołu po takich roszadach przedstawiałaby się następująco:

GK: 82-Mucha, 1-Kowalewski, 12-Skrzyński
O: 25-Rzeźniczak, 13-Bartczak, 3-Szala, 26-Inaki Astiz, 4-Choto, 24-Wawrzyniak, 27-Edson, 17-Wysocki, 2-Wocial
P: 8-Grosicki, 32-Radović, 14-Vuković, 5-Danch, 7-Garguła, 16-Cetnarski, 6-Roger, 18-Plizga, 19-Frączczak, 21-Borysiuk, 22-Trochim, 31-Rybus
A: 20-Szałachowski, 9-Chinyama, 23-Pawłowski, 11-Janoszka

Kowalewski (Mucha)

Bartczak (Rzeźniczak) - Inaki Asiz (Szala) - Choto (Wawrzyniak) - Edson (Wysocki)

Grosicki (Radović) - Vukovic (Danch) - Garguła (Cetnarski) - Roger (Plizga)

Chinyama (Janoszka) - Szałachowski (Pawłowski)

Jak widzicie preferuje ustawienie 4-42 - moim zdaniem Roger o wielelepiej sie spisywał na lewej pomocy niz w srodku :)

Dziękuje :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 mar 2008, 14:00

Wszystko ładnie wyglada, ale ...
Wypożyczyłbym z Bełchatowa Cetnarskiego
Cetnarski jest pilkarzem UKS SMS Lódź, skad jest oczywiscie wypozyczony do Belchatowa. Oni z SMS nie sprzedaja zawodników za grosze, jedynie wypozyczaja na rok lub dwa, a pozniej jest prawo pierwokupu ze sporą kwotą :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 mar 2008, 14:15

Poza tym Mucha to bardzo dobry bramkarz i widac ze robi postepy a szarakiem jest tak jak Fabian i co z tego. wazne ze dobrze broni. A Skaba powinien zostac i pewnie zostanie bo nawet na lawce podnosi swoje umiejetnosci. Jestem pewien ze za 2-3 sezony bedzie pierwszym bramkarzem i od razu pewnym punktem druzyny.

A co do transferow to to trzeba sie zastanowic co mogl zrobic Trzeciak jezeli iti uwaza ze 500-600 tys euro to duzo jak na pilkarza.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 mar 2008, 14:26

Hamek84 pisze: Dziękuje Smile
Dla takich postów powinno się założyć specjalny temat "Fantastyka futbolowa".
Ty zainaugurujesz temat tym podsumowaniem, ja dołożę swoje marzenia o Milanie i będzie git. :lol:
Bienias pisze: A co do transferow to to trzeba sie zastanowic co mogl zrobic Trzeciak jezeli iti uwaza ze 500-600 tys euro to duzo jak na pilkarza.
Dokładnie.
To samo dotyczy Urbana - on miał niewielki wpływ na przygotowanie fizyczne, największy miał krakowski agent z opóźnionym zapłonem - Rysiek Szul - efekty widać na boisku.
Urban może z Legii stworzyć świetną ekipę, tylko niech mu się da kogoś, kto odpowiednio przygotuje zespół kondycyjnie. Bo Szul obecnie jest pośmiewiskiem środowiska za sposób przygotowania fizycznego Legii do tego sezonu.

erazm
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

WIELKA KSIĘGA LEGII !!!!! Ponad 1000 stron

Post Wyświetl pojedynczy post autor: erazm » 10 mar 2008, 23:20

Sprzedam Monografię LEGII z 1966.
Ponad 1000 stron, ponad 2000 zdjęć!!!
http://www.allegro.pl/item323358799_leg ... rafia.html

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2008, 21:21

Legia 3:0 Zagłębie Lubin 8)

Mimo wszystko czuję niedosyt. :lol: Wynik powinien być dużo wyższy. Tyle zmarnowanych sytuacji... ['] Mimo wszystko jest się z czego cieszyć, bo jakby nie patrzeć strzeliliśmy aż 3 gole. Generalnie wszyscy zagrali dobry mecz już pomijając tą skuteczność. podobała mi się gra zmiennika- Wysockiego. Chłopak zagrał ciekawe zawody. Będą z niego ludzie :]

Bury w końcu strzelił bramkę. Bardzo się z tego cieszę, bo go lubię. Mógł strzelić jeszcze jedną, ale zmarnował sytuacje sam na sam. Trafił prosto w bramkarza. Bywa. Szkoda mi Chinyamy, bo mógł dzisiaj dotrzymać kroku Brożkowi i Sikorze.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 mar 2008, 21:43

guru pisze:Szkoda mi Chinyamy, bo mógł dzisiaj dotrzymać kroku Brożkowi i Sikorze.
Fakt. Król strzelców, który strzela bramki potykając się o piłkę, jak w meczu z Sosnowcem, to byłoby idealne podsumowanie poziomu OE. Myślę jednak, że Paweł czy Marek (czy już nawet Sikora, choć nie prezentował takiej regularności) bardziej zasługują. Ale kto wie, będzie mecz w Warszawie, może Brożek będzie przez 90 minut wąchał kurz za uciekającym w klasyfikacji Chinyamą.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2008, 21:50

piwus pisze:Myślę jednak, że Paweł czy Marek (czy już nawet Sikora, choć nie prezentował takiej regularności) bardziej zasługują.
Jeżeli targujemy się kto najbardziej zasługuje, to na pewno Zieńczuk. Natomiast nie wiem czym Brożek zasłużył sobie by stawiać go wyżej od Chinyamy. Nasz napastnik jest przebojowy. Owszem zdarzają mu się takie bramki jak ta z Sosnowcem, ale nie znaczy że jest jakimś słabym napastnikiem. Przypadkiem 13 goli nie strzelił.
piwus pisze:Ale kto wie, będzie mecz w Warszawie, może Brożek będzie przez 90 minut wąchał kurz za uciekającym w klasyfikacji Chinyamą.
Będzie powtórka z rozrywki, czyli 5:1. Może Brożek będzie miał szczęście i ukuje tego jedynego gola. :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 mar 2008, 21:57

Oglądałem tylko I polowe, bo wiedzialem, ze bedzie pogrom. Legia grala wysmienicie, akcje Zaglebia konczyly sie przed polem karnym, albo faul, albo czyste wejscie, czyli wszystko wg planów wreszcie. Ciekawe, czy to jednorazowy wybryk Legii, czy juz stała zwyżka formy i bedzie jednak pościg Dyskobolii :P A co do pojedynków o krola strzelcow, to nie wiem czemu, ale jakos bardziej mi odpowiada w tym miejscu Chinyama badz Sikora, anizeli Brozek, czy Zienczuk. Moze to taki stereotyp sie u wszystkich utrzymuje, ze napastnik Wisly musi miec 10 sytuacji, zeby jedna wykorzytac, a Sikora wykorzystuje prawie kazdą sytuacje, chocby wspomne gola z polowy boiska :P

3-0 z mistrzem robi wrazenie, a liczba strzałów 25 po stronie gospodarzy tym bardziej. Brawo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 mar 2008, 22:20

cloner pisze:A co do pojedynków o krola strzelcow, to nie wiem czemu, ale jakos bardziej mi odpowiada w tym miejscu Chinyama badz Sikora, anizeli Brozek, czy Zienczuk.
Wisła zeszły sezon skończyła na ósmym, teraz ma dość dużą przewagę. Co się zmieniło? Cantoro robi mniej kółeczek, Pawełek broni lepiej od Dolhy, Cleber strzela więcej niż w zeszłym sezonie? Zmieniły się dwa czynniki; Brożek zaczął grać dojrzale (czytaj strzela 1/3 okazje, a nie 1/6, jak wcześniej czy jak obecnie Chinyama). Zieńczuk przed sezonem miał być do niczego, po rundzie jesiennej miał nie grać tak efektywnie, a tu skubany nie chce przestać nabijać w punktacji kanadyjskiej :/. Filarem na boisku miał być Niedzielan z Kosowskim, a jak się skończyło wszyscy wiedzą. Mowa o golach, więc nie będę porównywał jakie znaczenie ma Chinyama dla Legii, a jakie Brożek, ale tutaj też kiepsko wypada legionista.

To, że Chimyama w Legii wydaje sie jedyną osobą zdolną do umieszczenia piłki za białą linią między słupkami, jeszcze nie znaczy, że zasłużył na pichici :). Czy Rengifo w Legii radziłby sobie gorzej? W Polsce przebojowy to znaczy tylko, że ma dobra masę, dobrze się przepycha i szybki jest. Za granica, gdzie jest mnóstwo drogbopodobnych czarnych, by go zjedli :lol:.
guru pisze: Będzie powtórka z rozrywki, czyli 5:1.
Obudźcie sie, bo czasy się zmieniły. Teraz najlepsze wyniki jakie Legia kręci z Wisłą na Łazienkowskiej, to remisy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 mar 2008, 22:30

piwus pisze:Mowa o golach, więc nie będę porównywał jakie znaczenie ma Chinyama dla Legii, a jakie Brożek, ale tutaj też kiepsko wypada legionista.

Czemu kiepsko wypada? W Wiśle jest jeszcze Zieńczuk, który zdobywałbardzo wązne gole. Prawda jest brutalna, bo Chinyama jest naszym najlepszym strzelcem i napastnikiem. W sumie jedynym. Jest jeszcze Korzym i tyle. Grzelak to nie piłkarz żeby mi tu nikt nie zarzucił jego pominięcia.
piwus pisze: Obudźcie sie, bo czasy się zmieniły. Teraz najlepsze wyniki jakie Legia kręci z Wisłą na Łazienkowskiej, to remisy.

Pożyjemy, zobaczymy. Ja się specjalnie o wynik tego meczu nie boje. Łatwe 3 pkt. :smoke:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 mar 2008, 22:40

piwus pisze: Myślę jednak, że Paweł czy Marek (czy już nawet Sikora, choć nie prezentował takiej regularności) bardziej zasługują
Zawsze myślałem, że na koronę króla strzelców zasługuje najbardziej ten kto tych goli strzeli najwięcej. :shock: A jeśli chodzi o znaczenie Chimyamy dla Legii i Brożka dla Wisły to chyba przewagę ma ten pierwszy. Przede wszystkim dlatego, że Legia nie ma innego napastnika, a Wisła -słabych bo słabych - ale jeszcze kilu chyba ma.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 mar 2008, 23:01

Zico_FCI pisze: Zawsze myślałem, że na koronę króla strzelców zasługuje najbardziej ten kto tych goli strzeli najwięcej.
No i toteż najwięcej ma obecnie Brożek. Ale forum od tego jest, by spekulować ;>.
Zico_FCI pisze:A jeśli chodzi o znaczenie Chimyamy dla Legii i Brożka dla Wisły to chyba przewagę ma ten pierwszy.
Na 2/3 remisy w tym sezonie Wisły Brożka nie było na boisku. Śmiem twierdzić, że Legia grałaby tak samo bez Chimyamy.
Zico_FCI pisze:Wisła -słabych bo słabych
A Edson jest lepszy od Zieńczuka, choć nawet Pawełek ma od niego więcej asyst :).

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 16 mar 2008, 23:08

piwus pisze:A Edson jest lepszy od Zieńczuka, choć nawet Pawełek ma od niego więcej asyst
Pawełek jest lepszy od Matusiaka. :shock:
Zawsze i wszędzie :). / p
piwus pisze:Na 2/3 remisy w tym sezonie Wisły Brożka nie było na boisku. Śmiem twierdzić, że Legia grałaby tak samo bez Chimyamy.
Może i grałaby to samo, ale nie strzelałby bramek.
piwus pisze:No i toteż najwięcej ma obecnie Brożek. Ale forum od tego jest, by spekulować ;>.
Nie zrozumiałeś mnie. Króla strzelców zdobędzie ten, który na koniec sezonu będzie miał najwięcej goli, a nie "obecnie".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”