Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 143

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 sie 2007, 23:01

Zapomniałem (Ty może też :roll: ) wyróżnić gre Andrade ... trzeba przyznać, ze to pewny punkt obrony, miał jeden taki odbiór, że przypomniał mi sie Thuram :wink: , nie pamiętam z której minuty. Ładny mecz w jego wykonaniu :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sie 2007, 23:12

No tak, Andrade też ładnie i nie tylko w tym spotkaniu z resztą (nie wiem jak wyglądała jego gra z Livorno, bo mnie nie było i mecz jeszcze się zasysa :P ale biorę pod uwagę mecze przedsezonowe). Gra agresywnie i zazwyczaj czysto :P odważnie wchodzi przed rywali. Oby utrzymał taką formę w sezonie, aczkolwiek obrona jako całość trochę kuleje. Liczę, że to kwestia czasu i zgrania ;)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 sie 2007, 0:55

Tak pomijając zupełnie dzisiejszy wynik i grę naszych, obawiam sie trochę tego niedzielnego meczu z Cagliari. Nie widziałem jeszcze żadnego ich meczu, ale muszą grać naprawdę solidną piłkę, patrząc na ich wyniki. Kto by się tego spodziewał, po odejściu kluczowych graczy. Ja wierzę, że Ranieri wspólnie z zarządem mądrze budują drużynę i mają jakiś plan na przyszłość, bo szczerze wątpię w to, że z takim składem jak obecnie mają zamiar walczyc w LM w przyszłym sezonie, w razie ew awansu oczywiście. Niepokoi mnie troche ta obrona, bo ew wzmocnienia powinny być jeszcze przed tym sezonem. Ta formacja zdaje się byc najważniejsza, a zgranie jest ogromnie ważne. Chociaż jeżeli te wszystkie młode chłopaki rozwiną się na tyle dobrze w tym sezonie i będą grać więcej niź solidnie, to nie widze właściwie przeszkód, żeby nie mogli stanowić o jej sile w kolejnych. Po rundzie jesiennej powinniśmy juz być trochę mądrzejsi.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 30 sie 2007, 9:16

czeher pisze:Sorry ale co to za uproszeczenie Question to ze nie odegrali jakies tam roli nie znacza ze odpuscili - przeciez zarowno Wy kibice jak i zarzad cos tam przebakiwal ze trzeba skupic sie na pucharze bo tylko dzieki niemu jest droga do Europy

jakbyś czytał uważnie to byś wiedział że chodzi mi nie tylko o ostatni sezon ale także wcześniejsze. Ostatnio odpadliśmy po pięknym meczu z Napoli. Karne to loteria i drużyna lepsza może przegrać. Zaś jeszcze wcześniej w Coppa Italia graliśmy ultra rezerwowym składem przez co np. nasze wspaniałe występy z Atalanta.
maestro pisze:Jak zwykle... Nie wiem co my poczniemy, jak Pavel skończy kariere Razz

wy się nie śmiejcie bo to poważna sprawa :P Oby pograł następny sezon bo zastąpić go do nie lada wyczyn...

Co do meczu - nie jest źle. Chociaż było trochę nerwowo po faulu Zebiny ale Hasan pokazał że potrafi szczęśliwie strzelić z dystansu :D Gol Almirona - miodzio znalazł dziurę w murze i kropnął w stylu Nedveda :D

I widać progres w naszej grze mimo że nie graliśmy do końca podstawowym składem. Może w tym sezonie potraktujemy Coppa Italia jak taka naszą Ligę Mistrzów :D

p.s. Barcelona [5 - 0] Inter Milan

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 01 wrz 2007, 0:17

Tak spojrzałem na zegarek i zauważyłem, że juz parę godzin temu skończyło się mercato :D Mam nadzieję, że nasz zarząd ogłosi jutro dumnie pozyskanie kolejnego zawodnika, dokładniej środkowego obrońcy. Chociaż gdyby to był jakiś błyskotliwy rozgrywający to też bym się nie pogniewał. :D Niestety są to tylko moje złudne nadzieje i nie sądzę, żeby cokolwiek w kwestii naszego składu mogło ulec jutro zmianie :(

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 01 wrz 2007, 1:20

arek_ahig pisze:Mam nadzieję, że nasz zarząd ogłosi jutro dumnie pozyskanie kolejnego zawodnika, dokładniej środkowego obrońcy

Albo chociaż nie potwierdzi sie sprzedaż Boumsonga. Ja stawiam, że jednak pozyskalismy obrońce Lokomotiwu :P i zaklepaliśmy Maduro .... O Boże zaufałem calciomercato.com :lol:

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 01 wrz 2007, 8:33

no i mamy prawie 9 na liczniku a w internecie nic nie piszą o nowych transferach Juve. Swoja drogą mój kumpel (kibic Realu M.) też miał nadzieje że kogoś kupią w ostatniej chwili.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 wrz 2007, 12:39

Dobra nadszedł najwyższy czas żeby podsumować okno transferowe. Dla mnie bardzo dobre okno i całkowicie po myśli naszego klubu. Zarząd po zaklepaniu Salichamidzica i Grygery mówił że do klubu przyjdzie napastnik, 2 pomocników i obrońca + młodzi zawodnicy z włoch na ktorych JUVE chciało stawiać i ten plan został zrealizowany w 100%.

Pod kategorią napastnika krył się piłkarz będący mocną alternatywą dla Trezegola i Iaquinta dla mnie to rozwiązanie idealne, dośwadczony o znanych wszystkim umiejętnościach, ale z drógiej strony nie drogi i nie gwiazda, a w dodatku uniwersalny bo nie tylko silny, ale i szybki.

Jeśli chodzi o 2 pomocników to do Turynu miało trafić 2 klasowych środkowych. Z czego każdy z nas pewnie chciał tam widzieć graczy z potencjałem w ofensywie i o ile nie przyszedł do JUVE jakiś gigant futbolu to transfery Tiago i Almriona mnie bardzo zadowalają, jeden trochę bardziej defensywny, ale też kreatywny i z dobrym strzałem, drógi bardziej ofensywny, ale też pracowity w defensywie. Mi się taki środek podoba i ma zadatki na gre na naprawdę wysokim poziomie w szczególności że to nie wszystkie wzmocnienia w 2 lini o czym za chwilę

Kolejnym zapowiadanym wzmocnieniem miał być klasowy środkowy obrońca który mógłby poprowadzić gre w defensywie. Nie przyszedł Barzagli czy Milito, których media "kupiły" JUVE z 5 razy, ale trafił też bardzo dobry co juz udowadnia Andrade, który przy okazji był zdecydowanie tańszy od wyżej wymienionych stoperów

No i przyszedł czas na ten element który mi się najbardziej podoba czyli młodzi i tu naprawde jest o czym pisać bo Secco ściągnął nam 3 baaardzo ciekawych i już świetnych zawodników Criscito, Nocerino i Molinaro. Wszyscy 3 już mocna pozycja w meczowej 18 i to nie przypadkiem, największe wrażenie robi Nocerino, bo widać że mimo 22 lat to już jest klasowy pomocnik silny fizycznie, agresywny, dobry w destrukcji a i dobry technicznie jak na def. pomocnika nazywanego "nowym Gattuso", co do Criscito to o jego potencjale i umiejętnościach świadczy fakt że Secco nie zdecydował się na ściągnięcie w trybie awaryjnym jakiegoś środkowego defensora, chłopak dużo potrafi i jak zyska jeszcz trochę doświadczenia, pewności i warunków wizycznych (siła) to moze być już za chwilę jednym z najlepszych obrońców Serie A, bo już pokazał że potrafi grać bardzo dobrze (np. na trofeo tim gdzie krył ze świetnym skutkiem wyższych i silniejszych odsiebie Gilardino i Adriano). Co do Molinaro to taki mój cichy faworyt, niby zmiennik, ale naprawdę fajny piłakarz, nasz najofensywniejszy skrzydłowy obrońca i materiał może nawet na nowego Zambrotte. jest dynamiczny i dobry technicznie, a tacy obrońcy czasem to skarb

Co do wzmocnień to teoretcznie wszystko, ale chyba pominąłem największy sukces JUVE czyli przekonanie do zostania naszych starych mistrzów Gigiego, Trezegola, Nedveda i Camora. Treze i Pavel już udowodnili że z nimi JUVE może ograć każdego, a Buffon i Camor zrobią to z całą pewnością jeszcze wiele razy i to jest najlepsza strona tego okna: fakt że nie odszedł jakikowiek kluczowy zawodnik ostatnich lat bo sprzedarz Miccoliego, Blasiego, Zalayety, Kapo Tacchinardiego czy Balzarettiego większą stratą od strony sportowej nie jest a klub zarobił na nich łącznie ponad 15 mln euro

Co do finansowej strony to to też wygląda to bardzo dobrze bo klub wydał łącznie koło 30 mln (50 mln minus zyski ze sprzedarzy Kapo, Miccoliego, Blasiego, Zalayety, Blazarettiego (około 17 mln) ale i Gassbaroniego, Sculliego, Gastadello, Giannichedy, Kovaca czy innych z rezerw którzy może niewiele kosztowali, ale zawsze coś się uzbierało) co przy wydatkach potęg światowej piłki takich jak Real, Barcelona, Man Utd Liverpoolu, Bayernu czy nawet Atletico jest sumą śmiesznie małą.

Słowem ja jestem zadowolony, moze nie kupiliśmy wielkich gwiazd, ale nie tego ja oczekiwałem bo gwiazdy to my już mamy i to największego formatu i nasze okno ja oceniam na takie 4+ bo w dalszym ciągu nie ma następcy dla 35-letniego Nedveda, a i może okazać się że środek obrony jest trochę krótki (choć tego się specjlnie nie boję bo mogą tam też występować skrzydłowi Chiellini czy Grygera któzy też swoich zmienników mają (Molinaro, Zebina, Salichamidzic, Birindelli)

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 wrz 2007, 14:42

Mercato było dobre. Do perfekcyjnego zabrakło jedynie środkowego obrońcy i na upartego zawodnika na miejsce Nedveda w przyszłym sezonie bo nie wyobrażam sobie Palladino w tej roli. A tak na środku defensywy zostaliśmy z doświadczonym Andrade, niepewnym Criscito i drewnem typu Boumsong czy Legro. Zebina i Grygera na środku też grać potrafią, ale pamiętam jak to w przypadku Francuza się kończyło. Chiellini na środku to też jakaś tam opcja, ale chyba nie o to chodzi by upychać tam zawodników, którzy czują się lepiej na boku. Molinaro pokazał, że słabym zawodnikiem nie jest, mimo to pozycja Giorgo jest raczej niezagrożona.
Środek pomocy załatany. Almiron - transfer świetny, Tiago i Nocerino - transfery dobre. Argentyńczyk jest ograny w Serie A co potwierdza już w pierwszych meczach w nowych barwach, gorzej z Portugalczykiem. Niech się ogrywa bo na razie wygląda nieciekawie. Nocerino to raczej inwestycja 'na później', miał podczas przygotowań przebłyski, ale nie liczyłbym na dobrą, równą formę w sezonie. Hasana widzę w roli jokera. Jest szybki, zosawia płuca na boisku i w dodatku jest uniwersalny.
Atak z Trezegolem i 3 zawodnikami na jedną pozycję obok Francuza. Treze to na razie jedyny typ snajpera w druzynie, Iaquinta nigdy dużo nie strzelał, a DP i Palladino to już zupełnie inny typ napastnika. Atak widzę obsadzony Trezegolem i Alexem, choć jeśli Vincenzo utrzyma formę może wygryźć DP z wyjściowej '11'. A i w wypadku kontuzji (tfu) obu panów Palladino kaleczyć nie powinien.
Ze sprzedanych zawodników najbardziej szkoda chyba Balzarettiego, ale jego przydatność w drużynie nie byłaby za duża, a jako były zawodnik Toro nie pasował do Juve i już.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 02 wrz 2007, 16:51

zabraklo tego jednego karnego z kapelusza calgiari. jestem tylko ciekaw, kiedy nam sie limit szczescia wyczerpie, bo te dwa mecze mogly byc rownie dobrze zremisowane. a ten ostatni nawet przegrany. obrona to totalna porazka, zebina niech ucieka do capello. buffon pokazuje caly czas, ze jest najlepszym bramkarzem na swiecie. atak...w ogole mi sie nie podoba, a pomoc jest nieciekawa. nareszczie mauro ja rozruszal.

i doprawdy, nie wiem czemu milan oddal foggie. nie wierze, by byl gorszy od takiego gourcoffa np.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 02 wrz 2007, 16:57

Mecz bardzo ciekawy w drugiej połowie 8) Zagrali słabo, amimo tego wygrali i to się liczy, na ciekawą i dobrą gre mam nadzieje przyjdzie czas (2-3 mecze), Zebuna bedzie zawieszony na 1-3 mecze więc jest dobrze, szkoda że Grygera jeszcze nie może grać, moze by rozruszał słabą obrone :roll: Camoraniesi ! Szacunek dla niego, jakby grał od początku to stawiam na zwycięstwo bez problemów, hasał na skrzydle :twisted: Juz pod koniec wszystkim puszczały nerwy bo sędzia młody i nie wyżyty :lol: Dobrze, że boczny mial glowe na karku i ten drugi karny nie został podyktowany :roll: .

Gra słaba, ale Dwa mecze i 6 pkt. i tak ma być, jeszcze zagramy jak z nut, Spoko 8)

Forza Juve

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 02 wrz 2007, 17:13

OMG ja dziękuję tak kibicować :roll: Nie dane mi było obejrzeć początku I połowy ale byłą ona raczej wyrównana, może z lekkim nawet wskazaniem na Cagliari. Warta odnotowania była okazja Del Piero w końcówce ale... :? bez historii.

W II połowie mieliśmy wszystko oprócz dobrej gry :? Ogólnie straszna padaka, Alexowi nic nie wychodziło, Trezeguet nie dostawał piłek. Masa niedokładnych podań i idiotycznych strat. Obrona ['] Ogólnie największa świeczka dla Zebiny. Nie nawidzę tego zawodnika,a po dzisiejszym meczu jeszcze bardziej. Za udeżenie kamerzysty (?) pewnie dostanie zawias na jakieś 5 spotkań. Druga świeczka dla Legro. Na faulu mi sie przycielo :lol: widzialem tylko powtorke ale wydawalo sie, ze faul byl... w każdym razie nikt nie potrafi tak zepsuc, jak on :? Wszyscy tu wychwalamy jakie to dobre było mercato ale jednak brakuje jeszcze jednego klasowego obrońcy i niestety, jeszcze nie raz w tym sezonie to odczujemy. Remis byłby sprawiedliwy, a nawet gdybyśmy przegrali, to na własne życzenie i nikt nie powiedziałby, że niesprawiedliwie. Komentator co chwilę mówił, że był karny dla Cagliari ale to byłby karny z dupy, bo Chiellini czysto trafiłw piłke i karny byłby skandalem :P Poza tym sędzia za bardzo szalał z żółtymi kartkami :roll: Dobry był dziś tylko wynik i Gigi, który kilka razy uratował nam dupę. Cagliari miało sytuacje, my nie mieliśmy nawet tego. Aż dziw, że padły 3 bramki :lol: ale mieliśmy przy nich dużo szczęścia. Cieszą 3pkty ale nic poza tym, niestety... Ogólnie bardzo duzo pracy przed nami ale dajmy im czas, na razie jestem cierpliwy ;)

PS Miccoli 2 gole, Zalayeta 2 gole :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 wrz 2007, 17:55

ufff było ciężko, ale się udało, cieszy że JUVE potrafi doprowadzić w końcówce do zwycięstwa dzięki naszym gwiazdom jak dzisiaj Camoranesi, ale nad defensywą trzeba pracować, choć dzisiaj może ją tłumaczyć obecność w nej Zebiny (który orłem nie jest) i Legro, ale to nie zmienia faktu że 3 gole stracone w 2 meczach to trochę sporo

No, ale teraz 2 tygodnie bez Serie A więc nic tylko pracować pracować i pracować a w następnym meczu z Udine i potem z Romą pokazać pełną siłę już z Camorem w pierwszej 11 i pewną obroną

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 wrz 2007, 17:59

No Maestro teraz to my możemy powiedzieć "szkoda, że nie gramy z wami w 3 kolejce" ;) Juve nie jest w dobrej dyspozycji, ale mimo to wygrywa. Pewnie z biegiem czasu styl się poprawi jednak zobaczymy czy wówczas pójdzie to w parze z wynikami.
Słabiutko druga linia Juve się dziś spisała. Almiron - patrząc na jego grę ciesze się, że nie przyszedł do Interu. Raczej wielkiego rozgrywającego z niego nie będzie. C.Zanetti z kolei trochę lepiej wywiązał się ze swojej roli, ale miał za dużo fauli i za mało podań do przodu. Tak jak piszecie jedynie Camor dał dobrą zmianę i nie zawiódł. Trezeguet po dwóch kolejkach 4 bramki, robi wrażenie.

Roma nie straciła, Juventus nie stracił, przynajmniej ktoś z dwójki Viola-Milan zgubi punkty.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 wrz 2007, 20:40

scirea! nic wiecej pisac nie trzeba.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”