Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 143

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 sie 2011, 1:30

My nie wiemy,po co Diego,to zarzad sie na niego uparl :lol: Ale teraz nie wiadomo,bo moze Turan bedzie rozgrywajacym. Griezmann jak najbardziej przydalby sie,a Salvio mam nadzieje,zostanie na skrzydle. Napastnik jest potrzebny juz teraz,Forlan sam na ataku caly sezon odpada raczej

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 sie 2011, 1:36

No nie wiemy,bo nie wiemy jak to sobie wszystko w glowie ulozyl Manzano. Nie wiadomo na jaka dokladnie pozycje przyszedl Arda - jezeli na skrzydlo to odpada Griezmann,jezeli na ofensywnego pomocnika to odpada Diego. Cholera wie szczerze mowiac. Na chwile obecna (prawie) pewny wydaje sie byc transfer napastnika (Falcao,Osvaldo...?).

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 sie 2011, 1:43

Prawie pewny?Nie straszcie mnie :) Musi byc napastnik. Nawet jesli kupimy nie wiem ilu pomocnikow,dziura po Aguero i tak bedzie. I boje sie o Salvio,choc mozliwosc kupna Falcao tez kusi. Martwi mnie Osvaldo,jesli to prawda,ze Espanyol teraz juz za 20 baniek tez go nie pusci,tylko trzeba placic kwote odejscia,razem 30 baniek. Niepotrzebnie zwlekali,zamiast od razu byc gotowym na wylozenie odpowiedniej kwoty,no to sie Espanyol wkurzyl na propozycje 12 baniek za zawodnika,ktorego wycenili na 20...

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 10 sie 2011, 1:51

Tylko mi się myli Silvio i Salvio ? :evil:

A ja bym zaryzykował z tym Falcao na miejscu Atletico, lepszego atakującego na pewno nie pozyskają, wg mnie Falcao to zawodnik klasy światowej, względnie młody, a Griezmann to jak dla mnie podobna skala talentu co Salvio, także sprowadzając Diego, jeżeli ten się sprawdzi Atletico, na pewno nie straci na jakości.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 sie 2011, 1:58

Falcao tak,marzyl mi sie juz dawno u nas,ale nie za Salvio...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 sie 2011, 2:00

Ja bym oddal Salvio za Falcao tylko w przypadku sprowadzenia Griezmanna na VC.

Reyes --- Arda --- Griezmann

---------- Falcao -------------

Lojezu :love: Narobilbym w gacie ze szczescia :D

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 10 sie 2011, 2:03

mzatlanta pisze:Falcao tak,marzyl mi sie juz dawno u nas,ale nie za Salvio...
No risk, no gain :)
Lojezu. Narobilbym w gacie ze szczescia
Sam chciałbym to zobaczyć :D

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 sie 2011, 2:05

Ale ja mam mimo wszystko slabosc do Salvio tez taka pozapilkarska,po prostu lubie go i juz :wink: Nie chce,zeby odchodzil,skoro tyle sie robilo,zeby wrocil.Ale coz,checi kibica...Nalezy docenic fakt,ze podczas trwania LE rozmawialismy o Falcao jako o marzeniu nie do spelnienia,a tu prosze,moze jednak?W kazdym razie jest to bardziej realne teraz niz wtedy :wink:

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 sie 2011, 7:35

Arda Turan ponoć w Atleti, ciekawy transfer. Widać Turcy zaczynają powoli zdobywać Hiszpanię, Topal, Oezil, Sahin teraz Turan. Do tego Falcao i ofensywa robi wrażenie. Nie wiem jak będzie wyglądał środek pola Atleti, niby gracie tam 2 pomocnikami, ale w kadrze żadnego Cracka nie ma a pozycja jest kluczowa. Taki Meireles z Liverpoolu by się przydał.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 10 sie 2011, 11:19

Widz ze po Kunie bedzie jednak zycie w Atleti. Dobry transfer z tym Turanem. Chłopak jest jeszcze młody i wydaje sie że w PD się sprawdzi. Wydaje się że materace bd gra w ofensywie kwartetem: Reyes - Turan - Salvio - Forlan. Możliwe są transfery Osvaldo, Diego lub Grizmanna. Fajnie widzieć mocne Atletico. Wtedy derby są ciekawsze, jest więcej emocnj i satysfakcji że Real wygrywa :D

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 10 sie 2011, 18:03

No niezły transfer. Mam nadzieje że to transfer w miejsce Diego i że jeszcze powalczymy o Griezmann'a, a Salvio zostanie. Wówczas potrzebujemy nowego napastnika i możemy pozbywać się niepotrzebnych zawodników.

Zresztą dzisiaj Radio COPE podało że transfer Griezmann'a to kwestia godzin i mamy za niego dać 8 mln euro + Juan'a Valerę który ponoć dostał zgodę od klubu na opuszczenie drużyny za darmo. Wydaje się to kompletnie nie wiarygodne (choć może w tym są jakieś bardzo wysokie bonusy dla RSSS).

Dodatkowo rozmawiamy z Alen'em Halilovic'em który ma 15 lat. Jego ojciec to były zawodnik Real'u Valladolid Sead Halinovic, były reprezentant Chorwacji oraz Bośni i Hercegowiny. Młody jest na Bałkanach uznawany za wielki talent. Jego rodzina przenosi się do Hiszpanii i stąd to nasze zainteresowanie, chociaż on został zawieszony i z tego co wyczytałem nie może podpisać kontrakt z żadnym klubem z Chorwacji i z Europy (ale dokładnie nie wiem o co chodzi).

Btw. Sprawa powinna chyba trafić do tematu PD, ale nie chcę mi się tam pisać. Mamy problem ze znalezieniem sponsora. Wycofała się KIA (ponoć głównie przez brak LM). Również nasz 3 największy sponsor PAF ma się wycofać. Zarząd rozmawiał min. z Etihad airways oraz FIAT'em, ale rozmowy zakończyły się fiaskiem. Z tego powodu Atletico straci 7 mln euro. Problem nie dotyczy tylko Atletico, bowiem bardzo możliwe że aż 8 drużyn rozpoczną sezon bez sponsora na koszulkach. Z największych klubów w Hiszpanii oprócz Atletico także Valencia jest w podobnej sytuacji.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 sie 2011, 2:44

Ale sobie mlodziez zafundowala karne na U20...1 seria nie wystarczyla :roll: Koke jak Tevez na CA :) Uratowal Hiszpanow bramkarz. W kazdym razie Hiszpanie graja dalej,a Koke i Pulido zaliczyli caly mecz na boisku. Fajnie,bo ich obu (podobno) chce w kadrze Atleti Manzano.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 11 sie 2011, 13:34

Oglądam mś u-20 i bierzcie tego Griezmanna jak najszybciej.

Francuz jest idealnym zawodnikiem do waszego systemu, bo w 4-2-3-1 da radę na każdej z trzech ofensywnych pozycji, bo na lewym skrzydle i ofensywnym pomocniku grał w Realu Sociedad, we francuskiej młodzieżówce dosyć często schodzi do prawego skrzydła i też to dobrze wygląda. Najciekawszym rozwiązaniem byłby duet Griezmann - Salvio na skrzydłach, ale Griezmann - Reyes i Falcao w ataku też wygląda szalenie interesująco.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 11 sie 2011, 13:46

Najpierw muszą kupić Falcao nie tracąc Salvio, bardzo mnie cieszą takie informacje o Atleti. Odejście Aguero może im wyjść na dobre jak odejście Torresa Liverpoolowi. Dla ligi to dobrze. Mam nadzieję,że pojawi się jakiś mediacentro na poziomie, tak jak pisałem, to kluczowa pozycja.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 116

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 sie 2011, 13:48

Pelart pisze:Najpierw muszą kupić Falcao nie tracąc Salvio
Nierealne, nie mają tyle miejsc non UE by trzymać ich obu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”