FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1425

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 sie 2011, 22:43

Ojtam,ojtam :roll: :lol:

Nie wiem kto bardziej zniszczył system: Messi podaniem, czy Cesc przyjęciem i strzałem :boje się: :beer:
Kolejne trofeum,ale też jest się czym się martwić przed meczem z Vilareal(Abidal) :?

Dla mnie karny na 99% był Abidal popłnił błąd i zaryzykował ostre wejscie, w piłkę nie trafił(chyba, bo dekoder nie chciał współpracować :evil: )

Ale gracze Porto zaczęli o grać w kości długo przed 82 minutą, więc tą akcją nie można ich rozgrzeszać i się też się na niekorzyć Barcy machnął(nie tak ewidentnie rzecz jasna)

Mou i biali(zapewne) i wszyscy inni będą szaleć, ale jeb..ć to :lol:

Nie zepsujecie mi humoru
Ostatnio zmieniony 26 sie 2011, 22:59 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
juvemario91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: juvemario91 » 26 sie 2011, 22:45

Gratulacje dla Dzieci Barcy kolejny tytuł w tym sezonie. Czyżby 6 juak dwa lata temu??????????? :boje się:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 26 sie 2011, 22:47

Raczej nie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2011, 22:50

Nie znacie, jesteście tylko bandą zazdrosnych frustratów! :lol:

A tak serio, to te kradzieże stały się już nudne.

Szkoda, bo Porto poza debilnym zagraniem Guarina nie grało źle i mogło być ciekawie, nawet biorąc pod uwagę, że siły na pressing skończyły się im już w pierwszej połowie.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 26 sie 2011, 22:51

ach ta dynamika Hulka :love:

Ja tam nic nie mówię, cieszy mnie fakt, że w BPU dopisałem sobie 2 gole do mojego konta :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 sie 2011, 22:56

Ta akcja gdzie Messi z Pedro szli na Heltona i sędzia zatrzymał akcję była na korzyść czy na niekorzyść.?
Co do karnego to był, ale nie wiem jaka wina w tym Barcelony, ze 3 gości tego nie potrafi dostrzec.
Meczyk nie był olśniewający, ale jest tytuł i to mnie cieszy. Cesc wszedł strzelił i dostał kolejny medal. W kilka dni trochę już nazbierał. Teraz trzeba czekać na to co pokaże Barca w poniedziałek w lidze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sie 2011, 23:01

Dawno nie widzialem tak oczywistego karnego :wink:

mecz towarzyski, ladny zwodzik Messiego i piekna akcja 2-0.Ciekawy jestem jak to bedzie z Ceskiem ktory jest skuteczniejszy od Iniesty i Xaviego. 3 puchar Fabregasa w ciagu ilu dni?

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 sie 2011, 23:04

Już tego Gampera może nie licz :lol:
Cesc w ciągu dwóch tygodni wyrównał swoje pucharowe zdobycze z Arsenalem

I nic nie chce od Arsenalu :wink:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 sie 2011, 23:06

Szkoda, że sędzia nie zagwizdał tego karnego, byłaby ciekawsza końcówka no i przede wszystkim kilku frustratów miało by wreszcie chwile radości.

O tym przywileju korzyści nie wspominam, w końcu tylko farsa kradnie :]

Nie była to Barcelona najwyższych lotów, jednak bez środkowych obrońców i z Keita na DM`ie brakuje płynności w grze. Do poniedziałkowego meczu z Villarreal trzeba poprawić ten element gry. A Cesc to farciarz, w sierpniu wygrał prawie tyle co przez cała karierę w Arsenalu ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 sie 2011, 23:22

FC UEFA Barcelona :twisted:

Sędziowanie tragiczne.2 na 1 Barcy zatrzymane (nie zawsze opłaca się symulować ;) ),karny,IMHO druga żółta dla Rolando też dyskusyjna (wielu sędziów idzie z duchem gry i w takiej sytuacji oszczędza gracza,szczególnie po błędnie niepodyktowanym karnym)...Szczególnie karny - przecież zabramkowy sędzia stał 2-3 m od sytuacji :lol: A Guarin pracuje pięknie na transfer do Realu (taka 'waleczność' podoba się Mou).To już druga drużyna w krótkim odstępie czasu,która nie wytrzymuje i w końcówce urządza sobie polowanie na nogi.Jeszcze parę razy i kontuzje gotowe :lol:

Messi z innej planety.Bramka,asysta,2 żółte - w konsekwencji czerwona też na nim...jakim cudem Andrzejek został Man of the Match? :lol:

A Cesc na razie 3 mecze - 3 trofea :lol: (Superpuchar Hiszpanii,Puchar Gampera,Superpuchar Europy).Ma czego chciał :roll:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 26 sie 2011, 23:25

Jak już mu liczycie tego Gampera, to uwzględnijcie, że w Arsenalu wygrywał Emirates Cup (tzn w Arsenalu też sięgał po trofea) :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sie 2011, 23:28

MazurXIII pisze:A Guarin pracuje pięknie na transfer do Realu (taka 'waleczność' podoba się Mou).
Chyba do Barcelony. Ostatnim, który zrobił podobny (choć nie aż tak wielki) sabotaż w meczu z Barceloną był Cesc i gdzie teraz gra?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 sie 2011, 13:21

Kolejne trofeum nasze :)

Odnieslismy wczoraj zasluzone zwyciestwo. Forma widac jeszcze nie jest idealna, ale postep od czasu meczow z Realem jest zauwazalny. Bardzo dobre zmiany Cesc`a i Sancheza. Kolejny swietny mecz Leo. Druga bramka genialna.

Porto podobnie jak ostatnio Real nie wytrzymalo w koncowce cisnienia i ukazali swoja frustracje.

P.S. Ja karnego bym podyktował, ale dlaczego nikt nie wspomina o tym, jak przerwano nam akcje, kiedy wychodzilismy 2 na 1?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 27 sie 2011, 14:04

mistyk pisze:P.S. Ja karnego bym podyktował, ale dlaczego nikt nie wspomina o tym, jak przerwano nam akcje, kiedy wychodzilismy 2 na 1?
MazurXIII pisze:Sędziowanie tragiczne.2 na 1 Barcy zatrzymane :
Jarzinho pisze:Ta akcja gdzie Messi z Pedro szli na Heltona i sędzia zatrzymał akcję była na korzyść czy na niekorzyść.?

Mecz oglądałem jednym okiem, bo jakoś te spotkania o Superpuchar mnie nie grzeją szczególnie. Ale gratulacje oczywiście kolejnego trofeum.

adekfcb
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adekfcb » 27 sie 2011, 23:00

Szykuje się wesoła defensywa z Villarreal. Na El Madrigal zagramy bez Alvesa, Pique, Puyola, Adriano i Maxwella. Chyba w najczarniejszych scenariuszach trudno było sobie wyobrażać tylu nieobecnych w jednej formacji. Choć jeśli miało się zdarzyć to lepiej na początku sezonu niż, pod jego koniec, gdy będziemy walczyć o trofea.

Ciekawe jak to poukłada Pep, ma spory problem i oby znalazł rozwiązanie. Dosyć, że drużyna nie jest w pełni przygotowana fizycznie to jeszcze tyle absencji. A przecież w naszym systemie gry kluczem do dobrej defensywy jest praca całego zespołu i mocnego pressingu każdego zawodnika.

Głowię się nad możliwą 11-tką, jaką wystawi Pep i tak myślę, że może za Alvesa zagrać Montoya, który się fajnie pokazał. Wolę tam jego mimo wszystko niż Jonathana, którego Pep też testował na tej pozycji. W środku ktoś z trójki Fontas, Sergi, Mascherano, czyli pewnie dwaj ostatni a Keita na DM. Z lewej oczywiście Abidal.

Nie wygląda to za różowo, para Segi - Masche bodaj nie grała ze sobą ani razu, a rywal stosunkowo mocny i groźny w ataku. Kluczem będzie utrzymanie piłki z dala od własnej bramki i jak największe ograniczenie liczby strat, więc może Pep sięgnie po Cesca, by tercet Iniesta - Xavi - Cesc zapewnił tą stabilność.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”