AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1426

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 cze 2012, 16:08

No bo transfer zawodnika, ktory na sile jest wypychany z klubu i z tego powodu decyduje sie przejs do innego nie decyduje o atrakcyjnosci ligi w ktorej gra klub numer 2
W pewnym stopniu o prestiżu tej drugiej ligi znaczy i decyduje, skoro mówimy o jednym z najlepszych piłkarzy świata. Bo domyślam się, że Milan nie był jedynym klubem zainteresowanym Zlatanem.

Mniejsza ;)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 12 cze 2012, 16:54

Doszły mnie słuchy, że Silva chciał w Barcelonie gażę mniejszą tylko od Messi'ego :lol: W takim razie PSG to dobry wybór.
Świetny zawodnik ale nie na takich warunkach.

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 cze 2012, 17:02

Doszły mnie słuchy, że Silva chciał w Barcelonie gażę mniejszą tylko od Messi'ego
Niepowodzenia trzeba jakoś tłumaczyć ;)

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 12 cze 2012, 17:36

No i zaczęło się ostre krytykowanie zarządu :D Boban mówi o braku ambicji a Cassano, że po sprzedaży Thiago mamy co najwyżej szanse na el. do ligi mistrzów. Czekam jeszcze na wypowiedź Zlatana. :cry:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 12 cze 2012, 17:48

dexter12 pisze:Czekam jeszcze na wypowiedź Zlatana. :cry:
Zlatan nic mowil nie bedzie tylko da komu trzeba kopa a potem to opisze w drugiej czesci biografii...

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2894

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 12 cze 2012, 18:04

Bardzo podobają mi się słowa Cassano, oby reszta poszła jego śladem.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 cze 2012, 18:06

Fajnie,że wszyscy się już pogodzili z odejściem Silvy bez zbędnego darcia szat.W sumie ja też.Przynajmniej gra Milanem w FM 2013 będzie większym wyzwaniem :lol: Sumę w granicach 44-60 mln € (kwoty w tym przedziale latają w prasie) można uznać za godną jak za najlepszego środkowego obrońcę świata (i jakoś dziwnie pokrywa się ze stratami,które corocznie generuje ACM)...

Tyle,że nasuwa się pytanie zasadnicze - Quo vadis Milan (Cassano już przebąkuje o odejściu)?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 cze 2012, 18:31

Doszły mnie słuchy, że Silva chciał w Barcelonie gażę mniejszą tylko od Messi'ego :lol: W takim razie PSG to dobry wybór.
Świetny zawodnik ale nie na takich warunkach.
A co myśleliście, że Silva będzie grał za półdarmo jak Cesc, bo miałby grać w Barcelonie? Silva nigdy nie powiedział, że Barcelona i nic więcej. Chwalił ją i mówił, że mógłby tam grać, ale nie zamykał nigdy innej drogi. A, że jest jednym z najlepszych jak nie najlepszym obecnie obrońcom na świecie to się ceni. Proste i logiczne.

Mam nadzieję, że za Serafinim, Bobanem, Cassano, Mexesem pójdzie reszta graczy i kibice. Berlusconi niech się określi.

Wg Sky Cassano i Ibra chcą zostać wystawieni na listę transferową. Pięknie. Mexes ponoć też chce do PSG w przypadku odejścia Silvy.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 cze 2012, 18:44

Mozna ufac Sky? Bo jesli tak, to bedzie ekspresowy rozklad Milanu, szkoda... Po Ibre pewnie siegnie Chelsea, zaden z klubow z topu nie potrzebuje tak bardzo dobrego napastnika, jak wlasnie londynczycy.

Silva, zadajac w Barcelonie najwyzszej gazy zaraz po Messim... zadal tyle, ile zasluguje. On jest dokladnie w tym samym miejscu wsrod obroncow, w jakim jest Messi wsrod napastnikow.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 cze 2012, 18:46

Cru ty się nie ciesz - to wszytko niecny plan Berlusconiego i chomikowanie kasy na CR7 - sprzeda wszystkich i sypnie 150 mln € za Ronaldo - hahhahahahahahahahah...hahhahahah...hahhah..haaaa....... :cry:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 cze 2012, 18:48

Ja sie wcale nie ciesze, bo Milan lubie, druzyna majaca chyba najnormalniejszych/najmniej napinajacych sie kibicow, + fajne wspomnienia nt. druzyny sprzed lat, z Van Bastenem itd. Jak Berlu nie odpusci to szkoda myslec jak to sie zakonczy.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 12 cze 2012, 18:52

W sumie można zrobić jakiś mega deal z PSG i w pakiecie z Thiago sprzedać im Zlatana, Pato, Robsona, Mexesa i Boatenga :) grubo ponad 150 mln można by wyciągnąć :) :boruta:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 cze 2012, 19:04

Troche smieszy mnie darcie szat i pisanie jak to wloska pilka spada na dno. Ona juz dawno spadla na dno, a transfer Silvy nie jest niczym nowym. Jeszcze niech ktos napisze, ze futbol umarl.
mete pisze:Wg Sky Cassano i Ibra chcą zostać wystawieni na listę transferową. Pięknie. Mexes ponoć też chce do PSG w przypadku odejścia Silvy.
Cassano dal dosyc ostra wypowiedz i mysle, ze na tej podstawie Sky pisze co pisze. Zlatan wiadomo jaki jest i po co do Milanu przychodzil. Natomiast Cassano to sie dziwie bo kim on jest, co on osiagnal, ostatnia druzyna wykopala go na bruk po bojce z prezesem. Raczej zostanie zapamietany jako taki niespelniony talent i Milan to dla niego absolutnie szczyt mozliwosci, zaden inny topowy klub juz go nie zatrudni.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 cze 2012, 19:14

Milan to dla niego absolutnie szczyt mozliwosci, zaden inny topowy klub juz go nie zatrudni.
jak się pokaże na euro to jakieś szejki chętnie na niego sypną kasą

jak odejdzie jeszcze boateng i cassano to to nakurwiam ostrego focha, już po stracie silvy czuję się fatalnie jakby mi pies zdechł czy coś :/

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 12 cze 2012, 23:32

Focha to ja już mam za sam fakt sprzedawania Silvy i tym pierdołą o tym, że jest on nie na sprzedaż. Doświadczenie nauczyło mnie, że skoro Łysy mówi że ktoś jest nie na sprzedaż to za niedługo będzie on sprzedany. Także niedługo pożegnamy Silvę, za parę dni po Euro Zlatana i Cassano. Nie ma sprawy, w końcu dla Silvo liczy się teraz tylko i wyłącznie kasa, inaczej nie zatrudniałby jakiegoś tam ekonoma do zarządu w Milanie. Sprzedamy wszystko co jest do sprzedania, a w przyszłym sezonie będziemy grać Seedorfem i znów będzie wielkie gadanie jakże to Milan jest utytułowanym klubem i jak wielkim dobrodziejem jest rodzina berlusconich. Rzygam już tą rodziną. Mam nadzieje, że sprzedadzą klub zanim stoczy się on na dno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”