Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1430

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2425
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 kwie 2012, 20:11

Casillas; Ramos, Pepe, Varane, Marcelo; Granero, Şahin; Altıntop, Kaká, Cristiano; Higuaín

Tak jak oczekiwałem, Sahin zagra od początku również w rewanżu, a Xabi ma krótki odpoczynek przed najważniejszymi meczami sezonu. Jest kilku rezerwowych, ale skład nadal bardzo mocny (w sumie Mou musiałby się bardzo postarać, by wystawić słaby). Może wracający po kontuzjach Callejon i Di Maria też zagrają po przerwie. Liczę na jakieś wysokie zwycięstwo ku mej uciesze. :mrgreen:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 kwie 2012, 20:16

RealFan pisze: Liczę na jakieś wysokie zwycięstwo ku mej uciesze. :mrgreen:
Z tym raczej większego problemu nie powinno być.Real powinien wygrać to łatwo,lekko i przyjemnie a stawianie na Królewskich w handicapie +2 nie jest wielkim ryzykiem.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 04 kwie 2012, 20:17

Trzech środkowych obrońców w składzie. Mou mógłby spróbować zagrać 3-5-2, tylko że teraz nie czas na nowe wynalazki w tej fazie sezonu(a może i tak).Fajnie że zagra znowu Granero, coraz bardziej lubie typa. Altintop :badziewie:
Oby obyło się bez kontuzji i kartek.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2012, 20:33

dzisiaj pewnei wiekszosc bedzie Chelsea ogladala, a ja sobie włączę Real i bd oglądał Nuriego w akcji :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 kwie 2012, 20:36

W końcu nie będziesz musiał pisać któregoś już posta, cytuję:

"Jak zagrał Nuri?"

Koniec posta. :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 kwie 2012, 22:27

Real 4:2 APOEL + Altintop

Hamit już sobie chyba nie pogra bo zawalił obydwie bramki , wiecej o meczu nie ma co mowic tylko trzeba zobaczyć bramkę Kaki i drugą bramkę CR7 bo mamy ostatnio monopol na przepiękne bramki.

ooooo jeszcze bramkę DiMarii warto zobaczyć ;)

Edit;kto podawał a'la Xabi Alonso przy bramce Callejona?

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 04 kwie 2012, 22:42

Napisałem że Turek to badziewie. Meczu nie oglądałem. Po 15 minutach wyłączyłem bo nie chciało mi się tej murarki oglądać. Może ktoś coś więcej napisze.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2012, 22:51

Kto miał najwięcej wykonanych podań w meczu Realu? Nuri Sahin - 93 i aż 94% z nich było celne :D
Na drugim miejscu Ramos 79 podan i również gorszy % celnych podań :)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 04 kwie 2012, 22:58

hmm pytanie- co tu pisać? moze po kolei:

Sahin ładne przerzuty pokazuje a'la Xabi Alonso i to chyba on zagrał do Callejona choć tego akurat nie jestem pewien
CR7 dzisiaj za duzo nie wychodzilo ale dwie bramy (w tym jedna klasa swiatowa strzelił[jednak nie trzeba grac bez gwizdka zeby takie bramki sadzic , niech sobie Messi zobaczy bo nigdy takiej nie strzeli :chill: ])
Kaka w pierwszej połowie ładnie sobie hasał , w drugiej trochę słabiej ale cały zespół odpuścił raczej.
Varane pozytywnie , nie zawalił żadnej bramki.
Pepe czyścił wszystko.
Altintop - jedno słowo - padaka
Granero - po jego zejściu gra całkiem siadła
Higuain - w ogóle pod grą nie był dzisiaj , słabooo...
Di Maria - piekna bramka i jeden strzał który prawie wszedł w samo okno , myślę że szybko wróci do kosmicznej formy
Callejon - też ładna bramka , mozna powiedziec ze w jego stylu po świetnym podaniu w poprzek boiska.

Gdyby nie Hamit i ogólne rozluźnienie w drugiej połowie to byłoby do zera no ale można to wybaczyć bo cypryjczycy przez 180min nie byli nawet blisko półfinału więc i ciężko było wykrzesać motywacje na te ostatnie 45minut.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2012, 23:01

Aker pisze:Kto miał najwięcej wykonanych podań w meczu Realu? Nuri Sahin - 93 i aż 94% z nich było celne :D
Na drugim miejscu Ramos 79 podan i również gorszy % celnych podań :)
96% - Raphaël Varane completed 71 out 74 passes tonight

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 kwie 2012, 23:05

Etus2 pisze:Edit;kto podawał a'la Xabi Alonso przy bramce Callejona?
Di Maria. Wydaje się pomimo tak długiej kontuzji być w całkiem niezłej dyspozycji. Oby teraz już było bez urazów, a będzie jeszcze fajniej. Brakowało go na tej prawej stronie, akcje były zbyt mocno skupione na lewej, z Di Marią się to bardziej równoważy.
Aker pisze:Kto miał najwięcej wykonanych podań w meczu Realu? Nuri Sahin - 93 i aż 94% z nich było celne
To chyba nie dziwne, że miał najwięcej podań, skoro grał jako rozgrywający przez cały mecz, a Granero dość szybko zszedł. :) Po Nurim widać, że powoli łapie jakiś tam rytm. Pewnie jeszcze Mou nie będzie go wpuszczał w trudnych meczach przy niepewnym wyniku, ale zobaczymy. Gra coraz lepiej, myślę, że nie odejdzie z klubu po tym sezonie, chyba że sam będzie chciał i w końcu powinien sobie wywalczyć dużo regularniejszą grę. Na pewno nie można o nim powiedzieć, jakoby zawodził, gdy już gra, choć jak dla mnie nadal troszeczkę za dużo podań do najbliższego partnera.

Dziwaczna była ta zmiana z ustawieniem Albiola w pomocy. Chyba nigdy tu nie zrozumiem, co autor miał na myśli.

Ładne bramki, druga połowa bardzo odpuszczona, ale po swoim golu APOEL w końcu przestał się murować, więc można było coś normalnie pograć i było bardzo przyjemne grane na dużym luzie z obu stron ostatnie 20 minut. :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 08 kwie 2012, 13:01

Smieszna sprawa, stronka http://www.tvgolo.com/ cyklicznie zamieszcza glosowania na najlepsze bramki tygodnia - aktualnie, sposrod wszystkich 10, cztery trafienia to Real: Benzema, Kaka, Di Maria i Ronaldo. Faktycznie, ladne bramki powpadaly.

No i warto przypomniec, ze trio Benzyna, Igla i CR pobilo rekord barcelonski rekord 100 strzelonych goli, a przeciez jeszcze tyle meczy zostalo. Impressive.

Zanim pismaki zaczna swoje pisac i ulatwiac sprawe - jak widzicie okno transferowe najblizsze?

Imo:
1) Walker/Carvajal na prawa obrone
2) opcjonalnie: M'Vila in, Lass out
3) bardzo opcjonalnie: Hazard in w przypadku odejscia Kaki do PSG.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2012, 14:09

cru pisze:1) Walker/Carvajal na prawa obrone
Też tak myślę. Prawy obrońca będzie raczej priorytetem. Ramos już na bok poza pojedynczymi meczami nie wróci, Arbeloa w tym sezonie gra średnio, a Altintop czy Coentrao nie prezentują tam wystarczającego poziomu. Jest jeszcze Lass, ale on też nie zawsze daje radę.

Carvajala warto byłoby sprawdzić. Pokazał w ostatnich meczach nawet, że gdy trzeba jest nieco szybszy niż go posądzałem, a i kiwnąć potrafi. Jak na swój wiek i przeciwników z Segunda B ( :P ) to jest po prostu skałą prawie nie do przejścia. Nie przypominam sobie by Castilla miała obrońcę na podobnym poziomie. Na pewno było to dawniej niż czasy jeszcze Borjy Valero. Nie oznacza to jeszcze, że dałby radę na tym poziomie, ale warto to sprawdzić. A czy Mou to zrobi to inna sprawa. :P

Jak już kogoś kupować to też dla mnie najbardziej przekonywujący jest Walker. W gejlidze nie widzę nikogo na Real na tej pozycji, a inne nazwiska z prasy również nie przekonują (nie mam pojęcia jak teraz gra Azpilicueta, bo nie oglądam Ligue 1). Trudno znaleźć kogoś bardzo dobrego.
cru pisze:2) opcjonalnie: M'Vila in, Lass out
Tu znowu nie oglądam Ligue 1, więc dla mnie zdecydowanym faworytem w razie odejścia Lassa byłby Javi Martinez. Klasa grajek, którego Bielsa marnuje na obronie.
cru pisze:3) bardzo opcjonalnie: Hazard in w przypadku odejscia Kaki do PSG.
Ja bym Kaki nie ruszał, jeśli nie złapie znowu kontuzji. Gra obecnie na poziomie co najmniej satysfakcjonującym i nie widzę na rynku nikogo lepszego od niego (Silvy City nie odda). A jak nie ma lepszego, to po co kombinować.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 kwie 2012, 22:24

Nie tak. Nie ma kontroli. Nie ma wgniecenia Valencii w panikę, nie muszą wybijać na oślep i czekać na wyrok.

Di Maria potrzebny w tym meczu na 45 minut temu. Musi się prawa strona uaktywnić, bo to takie sztuczne jest. Środek Xabi - Khedira też niewystarczająco dominuje środek Valencii. Jak będzie tak dalej to chyba trzeba zaryzykować i wpuścić Granero albo Sahina za Samiego, bo nie można tu stracić punktów.

Strzelając głównie z dystansu można strzelić, ale można sobie przecież ułatwić życie.

Po przerwie trzeba ich przycisnąć. Dość nastawienia, że "spoko, w końcu i tak wpadnie, nie ma co się spinać".

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 08 kwie 2012, 22:30

RealFan pisze:Po przerwie trzeba ich przycisnąć. Dość nastawienia, że "spoko, w końcu i tak wpadnie, nie ma co się spinać".
Milan też ostatnio myślał "spoko, w końcu i tak wpadnie, nie ma co się spinać" i stracił gola na wagę mistrzostwa(?). Oby tu nie było podobnie.

E: Castilla ma szanse na awans :?: Macie jakiegoś linka do tabeli z terceta :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”