Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 144

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 cze 2007, 21:05

Koszulki były znane już wcześniej :wink: zresztą po co ja to po Michale powtarzam :think: a nasza transferowa ofensywa ma swój dalszy bieg :P
po zawodnikach zatrudniamy pomocników dla Hitzfelda :wink:
Zvonko Komos i Thomas Wilhelmi zostali zatrudnieni, pierwszy od rehabilitacji, czyli pewnie jako fizjoterapeuta a ten drugi jako trener od fitnesu. Obaj pracują jeszcze w DFB U21. Sepp dostanie pomocnika do trenerki- Walter Junghans. Obaj zatroszczą się o bramkarzy.

Poza tym proponuję przeczytać wywaid z Kalle. Do rzeczy mówi. Brema podbija cenę, Lyon zainteresowany Klose :lol:

Poza tym transfer Ze jest pewny. W tym tygodniu ma się zjawić na testach medycznych i podpisać 2-letni kontrakt. Same dobre wiadomości :mike:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 cze 2007, 8:46

Akarin pisze:Sepp dostanie pomocnika do trenerki- Walter Junghans. Obaj zatroszczą się o bramkarzy.
Tak mi się właśnie skojarzyło, że Junghans (również były bramkarz Bayernu) jest chyba typowany na następcę Maiera - Sepp wypowiadał się jakiś czas temu, że wraz z Kahnem on również skończy karierę. Także przez ten rok pewnie Junghans będzie uczył się pod okiem starego mistrza :wink:
Akarin pisze:wywaid z Kalle. Do rzeczy mówi.
To fakt - też podobała mi się jego wypowiedź na temat przejścia Klose :wink: Grunt, żeby nie dać Bremie zarobić więcej niż powinni dostać za Miro - nie jest on w końcu wart więcej niż Toni, także te 10 mln euro to naprawdę max. cena :wink: Chociaż nie byłbym taki przekonany, czy akurat oferta Lyonu to całkowita ściema, bo Francuzi chyba jednak szukają środkowego napastnika, skoro są zainteresowani również Makaayem.

No i po przeczytaniu wywiadu już w zasadzie wiadomo, że poza Klose i Ze Roberto, nie ma już co liczyć na dalsze transfery - no, za wyjątkiem odejść - czekam teraz na informację o sprzedaży Santa Cruza :wink:

ps. tak w ogóle, to widzę, że po transferze Francka kilku fanów od razu zmieniło swoje avatary - czyli wiadomośc o transferze bardzo dobrze na nas podziałała :D

EDIT:

Kicker, jak co pół roku zresztą, zaczął publikować listy rankingowe piłkarzy Bundesligi za ostatnią rundę. Na peirwszy ogień poszli bramkarze i środkowi obrońcy. I tak, jeśli chodzi o naszych piłkarzy, to w 1 kategorii został uwzględniony oczywiście Olli - na całkiem niezłym 3 miejscu, z etykietką "klasa międzynarodowa" - ponoć wpłynęły na to głownie mecze w LM :wink: Jeśli chodzi o środkową obronę, to chyba nie było tu zaskoczenia, że Kicker uwzględnił w swoim zestawieniu jedynie Lucio i to zaledwie w "polu widzenia". Z zestawienia wypadł za to van Buyten, który w ostatniej liście znajdował się bodajże "w dalszym kręgu".

Dopowiem jeszcze, że klasyfikację bramkarzy wygrał Manuel Neuer a obrońców Marcelo Bordon - obaj gracze Schalke dostali etykietki "klasa międzynarodowa".

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 cze 2007, 23:05

Michał M pisze:również były bramkarz Bayernu
z tego co pamiętam to w latach 91-93. Ale mniejsza z tym. Kolejny transfer- powrót do Bayernu. Thomas Linke wzmocni zespół rezerw i podpisał 2- letni kontrakt. To mamy zastępcę kiedy nam się obrona posypie całkowicie :P z 37 latami na karku i bagażem doświadczeń, mistrzostwami oraz LM na karku. Powrot w chwale :mike:
Aha i słyszeliście o tym co Neururer powiedział o dopingu? Wg mnie to chłop nie ma roboty i się mści. Wątpię aby to była prawda o tym dopingu, oskarżenia łatwo rzucać, ale trudniej udowodnić. Może i troche racji ma, może ktos tam zarzywał środki dopingujące, ale z tym, że dzisiaj również się zarzywa i się tego nie wykrywa :o

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 cze 2007, 8:45

Akarin pisze: z tego co pamiętam to w latach 91-93.
Nie, pomyliło Ci się chyba z Geraldem Hillringhausem :P Był taki koleś, zmiennik Aumanna w sezonie 91-92. Potem jeszcze grał chyba rok albo ze dwa w rezerwach i się go pozbyli. Zasłynął bodajże jakąś totalną wtopą, ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło :?

Jeśli chodzi o Junghansa, to bronił po Seppie Maierze (od 1979, jak ten musiał zakończyć karierę z powodu problemów zdrowotnych) - ciekawe, teraz też ma być następcą Maiera :P Bronił kilka lat, a później w 82 r. zastąpił go Jean-Marie Pfaff.
Akarin pisze: Thomas Linke wzmocni zespół rezerw i podpisał 2- letni kontrakt. To mamy zastępcę kiedy nam się obrona posypie całkowicie :P
Bardzo dobry transfer z perspektywy amatorów - doświadczony kolega to coś, czego potrzebują nasi 18-20 latkowie, żeby utrzymać się w Regionallidze :wink: Linke będzie teraz takim drugim Finkiem -swoją drogą, ma chłopak zdrowie, skoro zamierza grać do 40-tki :shock:
Akarin pisze:Aha i słyszeliście o tym co Neururer powiedział o dopingu?
Co mi się tam obiło o uszy, chyba na temat Schalke z sezonu 90-91. Nawet jeśli to prawda, to sądzę, że to juz się dawno przedawniło (skoro np. afera z Juve już się przedawniła, no chyba że prawo niemieckie bardzo się tu różni od włoskiego),

EDIT:
Listy rankingowej Kickera ciąg dalszy! :wink: tym razem na ogień poszli boczni obrońcy. I tu niestety zawód, bo ani Lahm ani Sagnol nie znaleźli uznania dziennikarzy Kickera i nie znaleźli się nawet w "polu widzenia". Małym pocieszeniem może być to, że znalazł się na niej nasz nowy nabytek, Marcell Jansen - na 3 miejscu, w kategorii "w dalszym kręgu" :wink: Ranking za rundę wiosenną wygrał Javier Pinola z Norymbergi (kategoria "w dalszym kręgu").

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 17 cze 2007, 23:14

nie ma to jak zwyciestwo nad Mistrzem Hiszpanii 8) braffo :wink:

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 17 cze 2007, 23:22

porażka z późniejszym triumfatorem LM też nie jest powodem do wstydu ;)

moze za dwa lata rewanż :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 cze 2007, 23:41

Kaka_ACM pisze:porażka z późniejszym triumfatorem LM też nie jest powodem do wstydu ;)

moze za dwa lata rewanż :)
Oj Milan jak nikt w Europie potrafi ogryać Milan, więc na rewnaż nie ma co liczyć, może co najwyżej na kolejne spotkanie tych dwóch ekip :wink:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 cze 2007, 8:10

Gomez pisze:nie ma to jak zwyciestwo nad Mistrzem Hiszpanii 8) braffo :wink:
Kaka_ACM pisze:porażka z późniejszym triumfatorem LM też nie jest powodem do wstydu ;)
Z tego wynika, że nie jesteśmy tacy źli, czyż nie? :D W przeciwieństwie do ogólnego obrazu sezonu...

Ale to nic. Przyszłość należy do nas (chociaż nie jesteśmy "Orange" :lol: ), jak widać chociażby po wynikach naszych drużyn juniorskich - obie ekipy (U-19 i U-17) bardzo poważnie liczą się w rozgrywkach juniorskich i można tu liczyć na przynajmniej jeden tytuł Mistrza Niemiec 8) Cieszy zwłaszcza postawa starszej ekipy, w której gra kilku kandydatów do kadry seniorskiej (m.in. Kraft i Kroos, który otrzymał profesjonalny kontrakt - jak na 17 lat, to naprawdę nieźle :) )

Gorzej niestety wypadają nasi seniorzy w rankingu Kickera - a ściślej mówiąc, ostatnio nie ma ich wcale :? W kategorii "ofensywni boczni" podobne jak w przypadku bocznych obrońców, zabrakło piłkarza Bayernu (nie zakwalifikowali się ani Schweinsteiger ani Salihamidzic), wygrał natomiast (chyba zasłużenie) Roberto Hilbert ze Stuttgartu (klasa "w dalszym kręgu").

EDIT:
No, trochę nadrobiliśmy w kategorii "defensywny pomocnik", gdzie znalazło się aż dwóch naszych :wink: (pewnie ze względu na taktykę stosowaną przez Bayern przez większość sezonu) - Mark van Bommel znalazł się na calkiem niezłym 4 miejscu (klasa "w dalszym kręgu"), zaś Owen Hargreaves został umieszczony w "polu widzenia" - głównie ze względu na małą ilość spotkań, w których grał. Zabrakło natomiast miejsca dla Andiego Ottla, który jeszcze jesienią znajdował sie w polu widzenia. Zwycięzcą w tej kategorii został natomiast Pavel Pardo ze Stuttgartu ("klasa międzynarodowa").

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 cze 2007, 11:56

No cóż, jakaś cisza w tym temacie (efekt końca sezonu transferowego? :D ), więc muszę pisać pod swoim postem.

Kicker przedstawił 2 ostatnie kategorie (no będzie wprawdzie jeszcze "Niemcy za granicą", ale to ze zrozumiałych względów raczej nas nie interesuje) - ofensywny pomocnik i napastnik. W tej pierwszej nie znalazł się żaden zawodnik Bayernu, głównie z tego względu, że tej pozycji u nas ostatnio ...nie było :wink: (wygrał Bernd Schneider z Leverkusen - klasa międzynarodowa). Natomiast wśród napadziorów na liście zmieścił się jedynie Roy i to zaledwie w "polu widzenia" (wygrał król strzelców BL Theofanis Gekas - klasa międzynarodowa).

Podsumowując - w rankingu za ostatnią rundę na listach poszczególnych pozycji znalazło się zaledwie 5 zawodników Bayernu, z czego jedynie Kahn uzyskał kategorię "klasa międzynarodowa", van Bommel "w dalszym kręgu", zaś pozostała trójka (Lucio, Hargreaves i Makaay) została umieszczona w "polu widzenia". Tak słabych wyników to już nie było od lat :?, jednak są one prawidłowym odzwierciedleniem słabej postawy monachijczyków na wiosnę. Pocieszyć się można jedynie tym, że może być już tylko lepiej :wink:

Żeby zakończyć z jeszcze większym optymizmem - w Monachium pojawil się wczoraj Ze Roberto, także kwestia jego powrotu z Santos została już w zasadzie definitywnie przesądzona :wink:

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 22 cze 2007, 0:22

Nie wiem czy już było, ale Ze Roberto przybył w środę do Monachiumn przeszedł testy medyczne w czwartek,i w piątek najprawdopodobniej podpisze kontrakt. 7 i ostatnie nasze wzmocnienie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 cze 2007, 22:29

el_sniezka pisze:7 i ostatnie nasze wzmocnienie.
Dziwne, przecież Ribery był 8. zakupionym piłkarzem :lol:.

Ze Roberto podpisał wczoraj 2- letnią umowę z Bayernem. Brazylijczyk będzie grał z '15,' jego poprzednim numer ['11'- przyp. ja] przejął Prinz Poldi. Nowy Ze ma spełniać w Monachium nieco inną rolę- jego głównym zadaniem będzie teraz gra w środku pomocy, u boku van Bommela.

Jednak przychodzę tu z innego powodu- Andi Görlitz w przyszłym sezonie nie będzie grał w Bayernie. Bawarczycy dogadali się z Karlsruher w sprawie wypożyczenia prawego obrońcy i w sobotę Andi ma podpisać roczny kontrakt z KSC.
IMO bardzo dobrych ruch ze strony działaczy. Co prawda, Sangol nie przepracuje z zespołem całej rundy przygotowawczej, a także straci początek przyszłego sezonu, mamy do dyspozycji jeszcze Lahma, Alitintopa, Lella, a nawet Ottla, którzy spokojnie mogą grać po prawej stronie defensywy. Damy radę bez Görlitza. Dla niego natomiast będzie to wielka szansa na powrót do gry na wysokim poziomie. Karlsruher boryka się obecnie z dużymi problemami z prawą obroną, więc Andi może liczyć na regularne występy, czego Bayern zagwarantować mu nie mógł.

Ciekawe jak ma się sprawa z dos Santosem, bo jakoś w mediach ostatnio o nim cicho :think:.

Edyta 8)

Byłem szybszy niż najlepszy polski serwis Bayernu :P.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 cze 2007, 14:23

olson pisze:Ciekawe jak ma się sprawa z dos Santosem, bo jakoś w mediach ostatnio o nim cicho .
ma być gdzieś wypożyczony na cały sezon. Też dobre posunięcie. Poza tym niby jeszcze nie namy wszystkich numerów z ktorymi będą grac piłkarze, ale ciekawscy już znaleźli :P
:arrow: http://shop.fcbayern.de/de/8/1/-fcb-Home-Trikot--/

Ze będzie grał na srodku, jak w Santosie, zapewne będzie też schdził na lewą stronę, też tak jak w Santosie :P
Cieszę się, że Andi został wypożyczony. Obawiałem sie, że może komuś przyjdzie do głowy głupi pomysł aby go sprzedać :/ ale wszyscy mają głowę na karku 8) Z taką kadrą jaką mamy to i tak by sobie nie pograł :wink:
Pierdole, wydam te 85 euro na nową koszulkę Bayernu. :P

Poza tym chyba wszyscy wiedzą, ze Bundesliga zrobiła jeszcze jeden świetny transfer :P
:arrow:
:love: :king:
Welchen Münchner Fußballmannschaft kennt man auf der ganzen Welt?
Wie heißt dieser Klub, der hier zu lange die Rekorde hält?
Wer hat schon gewonnen, was es jemals zu gewinnen gab?
Wer bringt seit Jahrzehnten unsere Bundesliga voll auf Trab?

FC Bayern, Stern des Südens,
Du wirst niemals untergehn`,
weil wir in guten wie in schlechten Zeiten zueinander stehn`.
FC Bayern, Deutscher Meister,
ja, so heißt er mein Verein,
ja so war es und so ist es und so wird es immer sein!

Wo wird lauschend angegriffen, wo wird täglich spioniert?
Wo ist Presse, wo ist Rummel, wo wird immer diskutiert?
Wer spielt in jedem Stadion vor ausverkauftem Haus?
Wer hält den großen Druck der Gegner stets auf`s Neue aus?

FC Bayern, Stern des Süden,
ja, so heißt mein Verein,

Ob Bundesliga, im Pokal oder Champions League
ja gibt es denn was schöneres als einen Bayern-Sieg?
Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist freude und auch Leid.
Bayern München! Deutschlands Bester! Bis in alle Ewigkeit!

ja so war es und so ist es und so wird es immer sein.

ja so war es und so ist es und so wird es immer sein.
ludziska śpiewać :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 cze 2007, 15:41

Akarin pisze:Pierdole, wydam te 85 euro na nową koszulkę Bayernu.
85 €? Zamierzasz brać koszulkę z '12,' dobierać długie nazwisko i znaczek BL na ramieniu? Czy po prostu kupujesz z fanshopu przez Internet :P? Ja [jak zwykle zresztą] zakupię koszulkę bez nazwiska i numeru na miejscu. Cena: 60 € lub £ 40. W złotówkach nie podaję, bo zanim trykoty wejdą na polski rynek, ja już będę jeden miał ze dwa miesiące :smile2:.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 cze 2007, 15:48

olson pisze:85 €? Zamierzasz brać koszulkę z '12,' dobierać długie nazwisko i znaczek BL na ramieniu? Czy po prostu kupujesz z fanshopu przez Internet ?
jawohl, wszystko się zgadza :wink: wygrałeś wycieczkę po domu clonera :P
olson pisze: Cena: 60 € lub £ 40.
kiedy wstkałem mój rozmiar to cena sama posdkoczłya do 69 € :o to że mam 192 cm wzrostu to nie znaczy, że i wiecej kasy mam :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 cze 2007, 15:57

Akarin pisze:kiedy wstkałem mój rozmiar to cena sama posdkoczłya do 69 €
Wszystkie 'dorosłe' rozmiary tyle kosztują, nieważne czy bierzesz 'L,' czy 'XL'. Nie masz co płakać nad swoim wzrostem :P.

Co do kupowania z fanshopu, to mi osobiście jest szkoda na to pieniędzy. Przesyłka do Polski to koszt bodajże 15 € :roll:. Wolę jechać do Niemiec czy innego niezacofanego europejskiego kraju i samemu zakupić sobie koszulkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”