Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 144

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
Dembik
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dembik » 03 maja 2007, 21:25

Dobra, trochę źle się wyraziłem. Jak poprostu chce przeżyć podobne emocje jak dwa lata temu. Oczywiście, finał w Stanbule był magiczny. Bardzo chce, żeby tegoroczny Finał był tak emocjonujący jak dwa lata temu. Nie pisałem, że tamten Finał był słaby czy jakiś...

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 maja 2007, 22:31

Seweryn92 pisze:, finał w Stanbule
Rzeczywiście, w Stanbule był kapitalny.

Awatar użytkownika
mnjhau
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mnjhau » 04 maja 2007, 15:59

Totnik_ASR pisze:wole slabsze wloskie niz slabsze angielskie
jakby zagrała np. 12 drużyna FA i 12 serie A to ta pierwsza na pewno by wygrała bo takie newcastle jest 2 razy lepsze niż gówno warta catania czy co to tam jest

Awatar użytkownika
mnjhau
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mnjhau » 04 maja 2007, 16:02

Totnik_ASR pisze:i dlatego od lat pierwsze miejsca zajmuja MU Pool Chelsea i Arsenal
chodzi o to ze jest tam więcej niż 2,3 dobre drużyny

nie pisz posta, pod postem - używaj funkcji 'zmień' // fieldy

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 04 maja 2007, 17:14

mnjhau pisze:
Totnik_ASR pisze:wole slabsze wloskie niz slabsze angielskie
jakby zagrała np. 12 drużyna FA i 12 serie A to ta pierwsza na pewno by wygrała bo takie newcastle jest 2 razy lepsze niż gówno warta catania czy co to tam jest
gdybanie :>
chodzi o to ze jest tam więcej niż 2,3 dobre drużyny
to dlaczego od lat zadna sie nie przebije do pierwszej 4ki ? :> tam raz jakis Everton sie chyba przebil ale w LM i tak nie pocisneli :>

w kazdej lidze jest 4-5 liczacych sie druzyn ktore dominuja i najczesciej graja w LM

zadnego tam wyrowania ligi nie widze :>

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 05 maja 2007, 9:21

mnjhau pisze:jakby zagrała np. 12 drużyna FA i 12 serie A to ta pierwsza na pewno by wygrała bo takie newcastle jest 2 razy lepsze niż gówno warta catania czy co to tam jest
Eh denerwuja mnie takie porownania... I czemu to takie pewne by bylo? Przeciez w meczu kazdy wynik moze sie zdarzyc, tym bardziej z udzialem 2 zespolow z roznych lig... Ja tylko dodam ze to zajebiste Newcastle potrafi z dobrym zespolem wygrac a z cieniasami dostac po dupach...

The Football Player
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Football Player » 05 maja 2007, 11:09

Racja, Martinho. A co do finału, mam nadzieję, że po ogrooooooooooooomnych emocjach Milan zatriumfuje.

Awatar użytkownika
Pietri
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pietri » 18 cze 2007, 17:56

Znamy już uczestników Ligi Mistrzów w sezonie 2007/2008
Jak wiemy wczoraj swoje rozgrywki zakończyła liga hiszpańska. Możemy już się przyjrzeć wszystkim uczestnikom Ligi Mistrzów w sezonie 2007/2008.

Oto wszystkie drużyny:

Drużyny zakwalifikowane do rundy grupowej:

AC Milan (Włochy) - obrońcy tytułu
Real Madryt (Hiszpania)
FC Barcelona ( Hiszpania)
Inter Mediolan (Włochy)
AS Roma (Włochy)
Manchester United (Anglia)
Chelsea Londyn (Anglia)
Olympique Lyon(Francja)
Olympique Marsylia (Francja)
VFB Stuttgart (Niemcy)
Schalke 04 Gelsenkirchen(Niemcy)
FC Porto(Portuglia)
Sporting Lisbona(Portugalia)
PSV Eindhoven(Holandia)
Olympiacos Pireus(Grecja)
CSKA Moskwa (Rosja)

Drużyny biorące udział w III rundzie kwalifikacyjnej

FC Sevilla(Hiszpania)
Valencia CF (Hiszpania)
SS Lazio Rzym(Włochy)
Liverpool FC(Anglia)
Arsenal Londyn(Anglia)
FC Toulouse(Francja)
Werder Brema(Niemcy)
Benfica Lisbona(Portugalia)
Ajax Amsterdam(Holandia)
AEK Ateny(Grecja)
Spartak Moskwa(Rosja)
Dinamo Bukareszt(Rumunia)
Celtic Glasgow(Szkocja)
Anderlecht (Belgia)
Dynamo Kijów(Ukraina)
Sparta Praga(Czechy)
Fenerbahçe Stambuł (Turcja)

Drużyny biorące udział w II rundzie kwalifikacyjnej:

Steaua Bukareszt(Rumunia)
Glasgow Rangers(Szkocja)
Genk(Belgia)
Shachtar Donieck(Ukraina)
Slavia Praga(Czechy)
Besiktas Stambuł(Turcja)
FC Zurich(Szwajcaria)
Levski Sofia(Bułgaria)
Beitar Jerusalem(Izrael)
Rosenborg Trodhaim (Norwegia)
Redbull Salzburg(Austria)
Crvena Zvezda(Chorwacja)
Zagłębie Lubin(Polska)

Pierwsze mecze rundy kwalifikacyjnej rozpoczną się 29 czerwca

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 cze 2007, 23:21

Champions League zmienia się od przyszłego sezonu, jeśli chodzi o awans do ćwierćfinałów. Nie będzie już losowania, a wybrane zostaną cztery najlepsze zespoły, które zagrają z pozostałymi czterema.

O wyższości jednych nad drugimi decydować będą osiągnięcia zespołu w fazie grupowej i pierwszej rundzie pucharowej. Za każde zwycięstwo przyznawane będą dwa punkty, za remis - jeden. Suma punktów zostanie następnie podzielona przez ilość rozegranych meczów. Dzięki tej zasadzie nagradzać się będzie zespoły, które spisywały się lepiej w rozgrywkach.

W wyniku tej zmiany, spotkać się będą mogły ze sobą zespoły z tej samej grupy lub państwa, co było dotąd wykluczone.
Informacja za blaugrana.pl a Ci z kolei z El Mundo Deportivo :wink:

Co o tym sądzicie? Ja chyba jestem zadowolony, ale póki co tylko 'chyba' :lol: :wink: Cieszy mnie to, że będą mogły grać przeciwko sobie zespoły z tego samego kraju. Jak dla mnie to było idiotyczne ograniczenie. Być może będzie też mniej przedwczesnych finałów, ale to nic pewnego. No i w sumie dobrze, że będą się liczyć wyniki wszystkich spotkań dzięki czemu drużyny nie będą odpuszczać ostatnich kolejek i będą większe szanse na wygraną u buków :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 cze 2007, 23:30

:o jednak w UEFA siedzią nie tylko sami idioci, chyba muszę zmienić siga :P szkoda tylko, że nas tam zabraknie :/ ale spoko wygramy UEFA Cup io wrócimy do was :wink:
w końcu zespoły bądą walczyć do końca i to, że dwa klubu z jednego kraju będą mogły się spotkać to też dobre. Poprzednie przepisy nie były złe, ale musiały się zmienić. No i teraz raczej nie będzie tak, że co runda odpada jakiś faworyt w 'przedwczesnym finale'. Jedyne co może być złe to to, że rozgrywki w ćwierćfinale mogą się znudzić, bo co rok/ dwa lata będą się powtarzać pojedynki. I będzie "rewanż za poprzedni rok"/ rewanż za ( i tu sobie wstawcie co chcecie). Ale pomysł dobry.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 cze 2007, 23:33

Ciekawe rozwiązanie. Podoba mi się to, że mogą na siebie trafić kluby z tego samego kraju. Trochę mniej mi się podoba, że również z tej samej grupy. Ile można oglądać takie same mecze :lol: Losowanie będzie bardziej sprawiedliwe. Wszystko ma jeszcze jedno (poza tą samą grupą) ale
Mentor pisze:drużyny nie będą odpuszczać ostatnich kolejek
co jednak ma swoje minusy. Kalendarz i tak jest napięty, a CL będzie jeszcze większym obciążeniem. Jest to świadome, bądź i nie - faworyzowanie na przestrzeni całego sezonu drużyn, które mają bardzo szerokie i wyrównane składy. Jeśli ta ilość naprawdę dobrych zawodników jest mniejsza niż mógłby sobie tego życzyć trener mogą sie pojawić pewne syndromy zmęczenia. Z drugiej strony teoretycznie nie jest to aż tak dużo bo jedno, góra dwa spotkania w środku tygodnia. Zobaczymy jak to faktycznie wpłynie na piłkarzy. Myślę, że niektóre zespoły nie będą wniebowzięte.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 cze 2007, 0:06

Na pewno jest to na rękę klubom ale ja wolę żeby LM została taka jaka jest. To są właśnie uroki Ligi Mistrzów że wcześnie mogą odpaść najlepsi a Ci słabsi mają szanse zajść dalej.
Po drugie będą się mogły spotkać ze sobą kluby z tego samego państwa. LM to miejsca spotkań czołowych drużyn z Europy, mecze drużyn z tego samego państwa widzimy 2 razy w sezonie... po co więcej ? Nie lepiej oglądnąć pojedynek mistrza Włoch i mistrza Hiszpanii który trafia się raz na kilka lat ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 cze 2007, 0:12

Łukasz_ pisze:Na pewno jest to na rękę klubom
Jakim klubom? Raczej nie tym najsilniejszym mimo wszystko. Wyobraź sobie, że Milan musi toczyć ciężkie boje w Serie A a na dodatek nie może odpuścić żadnego meczu w LM nawet mając już awans w kieszeni. Nie za bardzo na rękę dla Milanu chyba :P
Łukasz_ pisze:To są właśnie uroki Ligi Mistrzów że wcześnie mogą odpaść najlepsi a Ci słabsi mają szanse zajść dalej.
A mnie to właśnie nie bawi, że jakiś kopciuszek wygrywa LM i przez rok jest niby najlepszą drużyną w Europie, ale tylko z nazwy. W Lidze Mistrzów i tak często decyduje dyspozycja dnia więc warto czynić takie ruchy, aby wygrywaliu absolutnie najlepsi.
Łukasz_ pisze:Nie lepiej oglądnąć pojedynek mistrza Włoch i mistrza Hiszpanii który trafia się raz na kilka lat ?
Pojedynek mistrza Włoch i mistrza Hiszpanii można obejrzeć w finale :]

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 cze 2007, 0:58

Pomysl nie jest zly.Skoro chca grupowac druzyny na podstawie tego jak graly wczesniej to moze powinni wprowadzic cos takiego jak jest w tenisie - dzika karta.W ten sposob druzyna/y ktore zle spisaly sie w lidze ale na przestrzeni ostatnich kilku lat dobrze radzily sobie w LM dostawalyby taka dzika karte dzieki ktorej moglyby grac w kolejnej edycji nawet nie zajmujac w swoim kraju miejsca ktore dopuszcza je do rywalizacji w tych elitarnych rozgrywkach.
W ten sposob na przyklad Bayern by sie uratowal.

Ale wymyslilem :P Mysle ze G-14 by mi przyklasnela :]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 cze 2007, 1:44

Mentor pisze:Jakim klubom? Raczej nie tym najsilniejszym mimo wszystko. Wyobraź sobie, że Milan musi toczyć ciężkie boje w Serie A a na dodatek nie może odpuścić żadnego meczu w LM nawet mając już awans w kieszeni. Nie za bardzo na rękę dla Milanu chyba
Jak znam piłkę to kalkulacje i tak będą :D Ale chodziło mi już o fazę pucharową, będą grać z teoretycznie słabszym rywalem.
Mentor pisze:Pojedynek mistrza Włoch i mistrza Hiszpanii można obejrzeć w finale
Można, ale w 1/4 można też oglądnąć mecze drużyn z innych lig. To mi się właśnie w tym najmniej podoba że tak szybko mogą już grać ze sobą drużyny z jednego kraju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”