F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 144

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 19 wrz 2005, 17:00

janiofcb pisze:Panowie do roboty, sezon dopiero się zaczyna, ale trzeba się na poważnie skupić i pokazać, że nie przypadkow to my jesteśmy mistrzami

Myślisz że Oleguer i spółka Cie wysłuchali hęęę :?:

:rotfl2:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 19 wrz 2005, 17:10

Na Twoim miejscu martwiłbym się czym innym niż Oleguerem i Barceloną. Presas pomimo że nie kosztował 27 mln euro i nie nosi liliowo-różowych gajerków mógłby u was spokojnie zmienić każdego z waszych 'galaktycznych' obrońców ze sporym pożytkiem dla klubu.
Jego przywiązanie i wierność Blaugranie (stwierdził, że nie chce podwyżki - wystarczy mu że może grać dla Barcy) ma się nijak do postawy takich graczy jak Figo, czy Ronaldo... I uprzedzam kolejny zarzut - tak, wiem, że judasz nie gra już w Madrycie, ale kibicom Barcelony (i nie tylko im) zawsze będzie się kojarzył z jednym... z parszywym zdrajcą.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2005, 17:14

hmmmmm
Byłem przygotowany na najgorsze (czyli porażkę) dlatego nie jestem tak bardzo zawiedziony. Z Atletico od dawna grało nam się bardzo ciężko, a Torres tak jak pisał może i cały rok grać piach, ale Barcy gola strzeli. Petrov pokazał dlaczego Atletico chciało go mieć u siebie. Oleguer pokazał dlaczego jest za słaby jak na pierwszy skład obrońcy tytułu mistrzowskiego. Ronaldinho też baaardzo słabo, ale on jest nietykalny (niestety bądź też stety :roll: :wink: ). Atletico grało lepiej i wygrało. Ot cała filozofia. Barca nie gra jeszcze tego czego oczekujemy. Rijkaard nie sprawia wrażenie trenera który mógłby nagle zmotywować drużynę i poprawić błędy. Jeżeli piłkarze sami sobie nie poradzą z tym to będzie ciężko. Mister od początku swojej kadencji w Barcelonie 'słynie' ze słabych zmian. Ten człowiek nie wie za bardzo co robić kiedy gra się nie układa. Barcelona ma świetnych piłkarzy i kiedy wszystko się dobrze klei to Ryjek nie musi za wiele robić i jest loooz. Gorzej jednak, gdy to właśnie trener powinien coś zmienić. Rijkaardowi to nie wychodzi. Już przed meczem sądziłem, że to będzie jedna z trudniejszych potyczek i brałem pod uwagę właśnie porażkę. Z Valencią nie powinno być tak ciężko o ile zagramy lepiej. Sam Oleguer nie odpowiada za porażkę, ale grał bardzo słabo i to nie pierwszy już raz. Zdarza mu się zagrać poprawnie, ale to za mało, aby mógł się czuć nietyklany a tak właśnie jest obecnie. Czekam na powrót Gabriego. On mógłby zagrać na prawej (jeżeli nie Belletti) a na środku to mamy 3 warianty: Puyol - Edmilson, Puyol - Marquez no i Puyol - Oleguer. Dwa pierwsze wydają się lepsze niż ostatni.
To będzie ciekawy sezon w La Liga i kolejny zawód (dla tych którzy liczą na dominację w Europie) w Lidze Mistrzów. W obronę tytułu w La Liga wierzę i to bardzo. Na LM jeszcze jednak poczekamy. Może aż do zmiany trenera. Pamiętajmy, że kiedy naprzeciw siebie stają dwie świetne ekipy to przesądzić może kunszt trenera. Tutaj widzę słabszą stronę niestety. Nie chciałbym zbytnio deprecjonować Rijkaarda, ale Barcelona jako drużyna o aspiracjach europejskich potrzebuje kogoś lepszego, z absolutnie najwyższej półki.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 17:26

Na LM jeszcze jednak poczekamy. Może aż do zmiany trenera. Pamiętajmy, że kiedy naprzeciw siebie stają dwie świetne ekipy to przesądzić może kunszt trenera. Tutaj widzę słabszą stronę niestety. Nie chciałbym zbytnio deprecjonować Rijkaarda, ale Barcelona jako drużyna o aspiracjach europejskich potrzebuje kogoś lepszego, z absolutnie najwyższej półki.

Niggaz po jednej porazce chyba nie psioczysz na trenera przynajmie to wywniokowałe z Twojego posta ale ciekawi mnie kto dla Ciebie jest odpowiedni ? ten "absolutnie najwyższej półki" ? :wink:

Wiesz że teraz jest czas młodych trenerow. Frank wygrał mistrza z Barca dzieki swietnym gracza. Ale On sie wciąsz uczy. Przeciesz za 2/ 3 lata to na europejskiej scenie piłkarskiej młodzi trenerzy beda na wage złota. Coraz wiecej klubów decyduje sie zatrudnic szkoleniowca który ma nowa wizje gry i mimo braku doświatczenie radzi sobie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 wrz 2005, 17:40

*_For_zaza_Milan_* pisze:Niggaz po jednej porazce chyba nie psioczysz na trenera przynajmie to wywniokowałe z Twojego posta ale ciekawi mnie kto dla Ciebie jest odpowiedni ? ten "absolutnie najwyższej półki"

Barca od czasu przgranej z Realem 3-1 ( o ile dobrze pamietam) gra nie ciekawie. Wiec napewno nie napisal tego pod wplywem meczu z Atletico.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Wiesz że teraz jest czas młodych trenerow. Frank wygrał mistrza z Barca dzieki swietnym gracza. Ale On sie wciąsz uczy. Przeciesz za 2/ 3 lata to na europejskiej scenie piłkarskiej młodzi trenerzy beda na wage złota. Coraz wiecej klubów decyduje sie zatrudnic szkoleniowca który ma nowa wizje gry i mimo braku doświatczenie radzi sobie.
No wypisz mi tu chociazby jeden klub z aspiracjami takimi jak Barcelona, ktory : decyduje sie zatrudnic szkoleniowca który ma nowa wizje gry i mimo braku doświatczenie radzi sobie

Jestem ciekaw co zrobia z Ryjkiem :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2005, 17:48

Absolutnie nie wyciągam tak pochopnych wniosków na podstawie tej jednej (na dodatek branej pod uwagę) porażki. Po prostu oglądam mecze Barcy, interesuję się tym co się dzieje i IMHO Rijkaarda nie popisuje się niczym nadzwyczajnym tyle, że bronią go wyniki póki co (chodzi o zeszły sezon bo w tym jeszcze nie za bardzo). Być może jest moda na młodych trenerów, ale FC Barcelona to nie jest miejsca na zdobywanie doświadczenia trenerskiego. To jest miejsce dla trenera który już jest świetnym fachowcem i potrzebuje tylko świetnej drużyny, aby udowodnić swoje umiejętności. Kto byłby dla mnie lepszym trenerem? Choćby Guus Hiddink.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 19 wrz 2005, 17:49

Szkoda tego przegranego meczu. Niechcę zapeszać, ale mistrzostwa Barca na pewno nie zdobędzie. Marne szanse również ma Real, który po wygraniu z Cadiz ma dwie porażki. Z 5 punktami zajmujemy 7 miejsce, co jak na Barcę jest tragiczne.

Eto'o ja narazie trzy gole i to jak narazie to tylko on nie zawodzi. Swoje robi, na mecz bramkę strzela, więc jeśli tak się utrzyma to będzie w lidze miał 37 bramek...hehe. Co do Ronaldinho to się nie wypowiem bo nie widziałem meczu z Atletico oraz Mallorcą z Alaves grał dobrze...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 17:51

No wypisz mi tu chociazby jeden klub z aspiracjami takimi jak Barcelona, ktory : decyduje sie zatrudnic szkoleniowca który ma nowa wizje gry i mimo braku doświatczenie radzi sobie
Najczeście klubu zmieniaja trener gdy sezon jest nie udany. Teraz nie patrz na kasy czy klub tylko cele i trenera. I zobacz że Chelsea, Liverpool, Valencia, Monaco (dzis Deschamps sie poddał), PSG (nowy trener Fournier ma przywrócic świetnośc PSG czy Inter - mają stosunkowo młodych trenerów. I jeszzcze inne kluby !

Walczą o te same cele co Barca czyli każdy o mistrza w swoim kraju wysoko mierza w pucharach.

Niggaz no oczywiście że Barca to nie miejsca na zdobywanie doświatczenie ale trzeba tez przyznać że Frank wywiazał sie ze swojej roli w pierwszym sezonie super. Nie doskonale bo pewnie liczyli na LM ale super. Bronią go wyniki. W popszednim sezonie Barca grała swoje cały czas. Nie zmieniała taktyki pod rywala tylko rywal po Barce. Może powiedzieć ze to każdy trener ale chyba nie kazdy trener ustawi drużyna tak by ofensywy traciła tak mało bramke. Popszedni sezon był pod tym wzgledem cool. Atak atak atak ale i tak Valdes najlepszy w lidze czyli chyba równowage znalazł trener ? To jest podstawa że nie tylko wynik ale i gra go broni...(ła?) nadal broni

Guus Hiddink tu mamy podobnie zdanie. Szkolenowiec jakich mało. Jednak jeden z nie wielu którzy by sie tak naprawde nadawali.
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2005, 18:01 przez Zaza, łącznie zmieniany 1 raz.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 19 wrz 2005, 18:00

*_For_zaza_Milan_* pisze:Najczeście klubu zmieniaja trener gdy sezon jest nie udany. Teraz nie patrz na kasy czy klub tylko cele i trenera. I zobacz że Chelsea, Liverpool, Valencia, Monaco (dzis Deschamps sie poddał), PSG (nowy trener Fournier ma przywrócic świetnośc PSG czy Inter - mają stosunkowo młodych trenerów. I jeszzcze inne kluby !

Walczą o te same cele co Barca czyli każdy o mistrza w swoim kraju wysoko mierza w pucharach.

chyba nie chcesz mi powiedziec ze Monaco Czy PSG, sa zespolami z takimi aspiracjami jak Barca, choc zle sie wyrazilem, z taka klasa jak Barca.

Co do Valenci, to poprostu nie mieli kasy na lepszego trenera. Liverpool zatrudnil znanego i juz z pewnym doswiadczeniem trenera, tak samo Chelsea.

Jedynym wyjatakiem jest Inter, ale od dawna wiadomo ze maja dziwna polityke transferowa, choc z drugiej strony, Mancini nabral odpowiednie doswiadczenie w Lazio :>

Rijkaarda co osiagnal przed przyjsciem do Barcy, jaki klub prowadzil?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 wrz 2005, 18:02

Lakier pisze:Rijkaarda co osiagnal przed przyjsciem do Barcy, jaki klub prowadzil?
Sprawił, że Sparta Rotterdam po raz pierwszy w historii spadła do drugiej ligi :rotfl: :warrior:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 18:21

Lakier no róznica klasa a cele. Ale i tak uważam że Monaco cele ma podobne klase nie ale cele jak najbardzie.

Liverpool zatrudnił trenera który szukal pracy. Bo odszedł z ... Valenci. I sądzisz ze klub który z lecie kupił naprawde kliku ciekawych i swietnych gracz nie był w stanie zatrudnić lepszego trenera ? Lepsze czyli bardzie znanego ? (byl Ranieri i co :roll: ) Poprostu zaufali Floresowi tak jak kiedyś Benitezowi. Może tez sie tak wybije.

Mancio był trenerm Violi w serie B , Lazio i w miedzy czasie chyba Sampdori :wink:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 wrz 2005, 18:50

Widze, że rozwinęła się ciekawa dyskusja.... Wiecie ja bym wolał Hiddinka, od Mourinho ( który sam praktycznie wygrywa mecze w Chelsea, moze to smieszne ale tak mi sie wydaje) Benitez tez mnie jakos nie przekonuje, nie wiem czemu. Myśle, że Guus byłby odpowiedni, to co zrobil z PSV podczas 2 lat to naprawde bylo fantastyczne, szczególnie w tamtym sezonie kiedy myslałem że jak odeszli : Robben, Rommedahl, Kezman itd. to PSV nie wyjdzie z grupy w LM, a dobrze wszyscy wiemy jak bylo dalej. Mało brakowała by zagrali w finale i tylko Bóg wie co by się tam wydarzyło.

Wracając do składu Barcy to dobrze powiedział Niggaz że najlepszy wariant środka obrony to Puyol-Marquez, albo Puyol - Edmilson. I proponowałbym Ryjkowi dać szanse van Bommelowi na piwocie.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 19:08

Kulekfcb ja coraz bardzie zaczynam docenieć Mourinho. Tylko na jego dumnej piersi mało ryse robi Czerwony Romek. :wink: Ale i tak mimo wszystko on ani kasanie graja.

Guus Hiddink to inny typ trenera. On ma nie samowity dar robienie z przecietnych gracz wielkich piłkarzy. A jeszcze dodaktowo szlifowania diametów.

Ale jak sie dłużej zastanowymi to nie ma teraz takich trenerów za dużo którzy mogli by objąc obowiazki szkoleniowca w tak wielkim klubie jak Barca. A jak są to albo w kluba które nie pozbeda sie ich.

Zastanawia mnie co zrobi Paul Le Guen. Odszedł z Lyonu w dumie i chwale. Chciał odpocząć od piłka. Ale to młody i nie zwykle mądry trener. Kto go "przygarnie" ?

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 19 wrz 2005, 19:16

To pomyśł Zaza jeżeli Guus robi z przecietnych piłkarzy, piłkarzy wielkich to jakich graczy zrobi z tych z najwyzszej półki?? Bo takimi niewątpliwie są piłkarze Barcy...

Ja też go doceniam, ale mi sie wydaje że on tworzy całą Chelsea, że rywale nie boja się Robben'a, Drogby czy Lampard'a tylko właśnie Jose....

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 wrz 2005, 19:28

No właśnie jak by Guus miał jeszcze lepsze warunki to by strzowył taka druzyne że hej. Jest trenerem który umie połaczyć taktyke i finezje. A przy okazji nawiązać odpowiednie układy z zawodnikami.

Boją sie Jose ? Wiesz coś w tym jest. Ja ja widze mecz w którym do 56 minuty jest 0;0 strzela np. Crespo bo ostatnio on zacza) a Mourinho zachowuje się jak by to tak miało byc. Że w tej i tej Crespo na 1;0 i jedziemy. Tylko to jak postarafil ulozycć tą drużyne tez jest dogne uwagi. Taka maszyna w ktorej raz ja jakiś czas brakuje smaru :lol:

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”