AS Roma (zbiorczy) - Strona 144

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 24 lut 2008, 19:11

Aha zapomniałem pochwalić w szczególności Doniego który parę razy nas uratował a przede wszystkim dobrze zachował się przy akcji sam na sam z Mutu któremu ładnie ukradł piłkę. Od razu przypomniała mi się akcja z meczu z Realem kiedy to Mancini zasłonił się lewą nogą w momencie gdy Casillas chciał wyciągnąć łapki po piłkę czego nie zrobił bo byłby faul - a przynajmniej ja tak tą akcję widziałem :P W innych sytuacjach też był naszym pewnym punktem i odpowiednio reagował - wychodził kiedy trzeba było.

Co do meczu to zagraliśmy przyzwoicie, nie powiedziałbym że jakoś dobrze bo rywal miał bardzo groźne sytuacje. Na szczęście nie zepchnęli nas do obrony jak choćby zrobiła to u nas Reggina :roll: (teraz to my prowadziliśmy grę) ale sytuacje mieli i inaczej byśmy oceniali nasz występ gdyby je wykorzystali. Nie było źle ale mogliśmy się pewniej zachować w obronie bo robiło mi się gorąco gdy Violka atakowała (zresztą zawsze mi się robi gorąco gdy się bronimy). No i szkoda przespanej I połowy. W sumie bardzo nasi się nie wysilili ale są 3 pkt co jest najważniejsze.

Edit:
Totnik_ASR pisze:kupimy na szipice takiego Amariego
Po meczu Lyonu z MU niektórzy kibice rywali z różnych stron świata zgodzili się aby przyszedł do nas Benzema :lol:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 24 lut 2008, 19:22

ja nigdy nie mam zaufania do zawodnikow z innych lig.. Amauri solidny i sprawdzony na wloskim podworku bylby do gry jak znalazl :)

w kazdym razie chcialbyl kiedys zobaczyc ze Totti ma w napadzie jakiegos solidnego napastnika do pomocy o dobrych warunkach fizycznych i wmiare dobrego technicznie.. Amauri idealny jak dla mnie.. no ale znajac Spala to on i tak do konca dzialanosci w Romie bedzie gral Tottim na szpicy :/

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 27 lut 2008, 21:25

Na razie jest dobrze. Brawo dla Manciniego za wstawienie Chivu na środek obrony Ale w drugiej połowie Inter pewnie podkręci śrubę.

W sumie to niedobrze, że objęliśmy prowadzenie tak szybko, bo wciąż mam w pamięci ten Superpuchar... Oby się nie powtórzyło.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 27 lut 2008, 21:29

trochę się dziwie że na forum w temacie As Roma(I też Inter Mediolan)pusto jak dziś przeciez arcycierkawy mecz.
Po pierwszej połowie Roma prowadzi z Interem 1:0 po bramce Tottiego,po bardzo ładnej akcji Vucinica(moim zdaniem najlepszego z Romy w tym meczu)i Tonnetto.Inter jak narazie miał 2 dobre sytuacje(przewrotka Crespo i główka Burdisso)
Mecz jak narazie słaby zobaczymy co będzie w drugiej połowie,oby lepiej,bo jak narazie druzyny się badają i boją zaatakować,a Inter musi także szykoje się lepsze widowsko
Oby Roma wygrała!!!
FORZA ROMA :!:

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lut 2008, 21:31

Diablo_ASR pisze:bo wciąż mam w pamięci ten Superpuchar... Oby się nie powtórzyło.
to juz nie ta sama Roma co wtedy ... teraz mamy dojrzala druzyne ktora nie powinna dac sie tak zgniesc ...
co do meczu to raczej wyrownany ... Roma ze swojej strony zrobila bramke, a Inter przeciwstawil dwie grozne sytuacje: Crespo (cud ze to nie wpadlo :lol: ) oraz Burdisso na koniec

osobiscie mam tylko jedna uwage ... czym do cholery sie kieruje Spal znowu wystawiajac Pizarro w pierwszym skladzie kiedy ma do dyspozycji Aquila ... bo Chilijczyk znowu za prezentowal kilka juniorskich strat ktore powinny go wykluczyc na kilka meczow ze skladu ...

Vucinic z meczu na mecz coraz lepszy ... jak wroci Mancini to bym Czarnogorca wstawil na miejsce Taddeia i do boju ... bo Rodrigo to obecnie nie ten sam Rodrigo co wczesniej :roll:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 27 lut 2008, 21:37

Mnie to bardziej irytuje czemu za Tadka nie gra Ludo, a Vucinic tak jak w meczu z Violą gra bardzo dobrze. Ciekawe czy Amantino wejdzie w drugiej połowie, on potrafi jak nikt wykończyć jakąś kontrę.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lut 2008, 22:25

:boje się: ten mecz zaserwowal taka hustawke nastrojow ze az nie wiem co napisac ... ale tak mi jest zal tych 3 pkt ze az mi sie plakac chce :roll:

Roma do 75 min byla druzyna lepsza, dojrzalsza i pewna zwyciestwa ... i nagle jakby nigdy nic poprzewracalo im sie w glowach i chyba doszli do wniosku ze ten mecz juz wygrali. A okazuje sie ze pilka nozna jest tak przewrotna i zlosliwa gra ze nie wybacza takich bledow ... o czerwonej kartce Mexesa nie wspomne bo to jakis zart ... ale i tak nie zmienia to faktu ze sami sobie jestesmy winni nie wygrania tego meczu ... :roll:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 27 lut 2008, 22:34

Nędza. W drugiej połowie to był mecz do jednej bramki, ale jak się nie dobija rywala, to tak to potem wygląda. Szanse na to, że Inter utrzyma tak marny poziom jeszcze przez kilka kolejek są mizerne, więc można się już skupiać na Realu i... Catanii :)

Za co Mexes dostał czerwoną? Bo nie widziałem.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 27 lut 2008, 22:34

Nie po raz piwrwszy Roma bedac zespolem lepszy FRAJERSKO oddaje zwyciestwo, dlatego mistrza miec nie bedziemy i ja to wiem juz od 12 kolejki

swoja droga sedzia tez sie znacznie przyczynil dajac mexesow czerwien z kapy, czy nie moze byc kolejki bez walkow sedziowskich ? :|

ale oczywiscie winic to musimy glownie siebie.. mielismy Inter na kolanach przez chwile strzelic gol i po zabawie a tu... skonczylo sie jak zawsze

jedyny pozytyw dobra gra.. zeby z Realem tak zagrali

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 lut 2008, 22:40

Jako że siły zbieram na Real i to on się głównie liczy, dzisiejszy mecz nie elektryzował mnie jakoś bardzo. Chciałem zobaczyć niezłą grę i jak się uda to zdobyć jakieś punkty. Ale jak prowadziliśmy i to grając z przewagą jednego zawodnika to strata punktów jest niczym innym jak zwykłym frajerstwem :evil: Inter można było spokojnie rozpykać nawet jak grali w 11 bo w II poł szanse na to były. Ech... :angry: :płacze:
Ale ogólnie było nieźle i z nadzieją czekam na mecz z Realem. Jedno co mnie dobija to głupie straty na naszej połowie za które kiedyś zapłacimy.

A co do frajersko straconych punktów to w przeszłości było ich multum. Niestety nasi piłkarze nie potrafią skopać leżącego co później kończy się jak widzimy.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lut 2008, 22:46

Po ochlonieciu zaczynam dochodzic do wniosku ze mimo ze przegralismy na wlasne zyczenie ... to jednak ten mecz nie mial jakiegos wielkiego znaczenia w ostatecznej rozgrywce o scudetto ... to chyba media za bardzo rozdmuchaly balon, ze zwyciestwo ROmy na nowo wlacza ja do walki o mistrza ... bo tak naprawde nawet 6 pkt to duza przewaga, a biorac pod uwage fakt ze gramy jescze w LM i CI to naprawde ciezko byloby to odbrobic ...

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 27 lut 2008, 22:48

Sędzia mylił się też na Waszą korzyść. Nie odgwizdywał należnych rożnych, minimum dwóch. Roma lepsza? Skuteczniejsza na początku, a potem to już kontrowała. Interowi brakło szczęścia przy strzale Crespo ale za to w końcówce było już ok!

Dziękujemy za meczyk.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 27 lut 2008, 22:51

można zacytować klasyk"Co się stało,że się zesrało"
Dziś Roma mogła spokojnie ograć Inter,chocby sytuacje Aquilaniego,mogły przechylić szalę zwycięstwa na Romę,jednak frajersko stracona bramka(piekny strzał Zanettiego),wcześciej kapitalna obrona Doniego.Mecz w końcówce był bardzo dobry,i ogromna szkoda że Roma dała sobie odebrać zwycięstwo

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 lut 2008, 22:52

goofii szybko ochłonąłeś :lol:

Dlatego jakoś bardzo nie podpalałem się tym meczem. Ale nawet nasi mówili że jadą po zwycięstwo bo jeszcze walka nie jest zakończona. Ba ktoś chyba mówił że i dzisiejszy mecz niczego nie przekreśli :lol: Jak mówię - najważniejsze to przejść Real :!: :twisted: A w lidze ciułać punkty i utrzymać drugie miejsce.

MaUser_FCI pisze:Nie odgwizdywał należnych rożnych, minimum dwóch.
Przy takiej nagonce na nich niedługo będzie ich paraliżowało jak będą mieli coś zagwizdać dla was :lol: Rożne oczywiście były ewidentne.

PS Szkoda że mecz od początku nie porywał :?

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 27 lut 2008, 22:55

A czemu Burdisso dograł mecz do końca? Ma już żółtą kartkę i koło 60' wchodzi dwoma nogami w Taddei jak taran. Przy tym te rożne to mały pikuś.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”