AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1431

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 cze 2012, 12:41

Wilmore pisze:maestro
Jak się zaczynacie zgrywać rzucając takie dowcipy jak "dwóch obrońców, którzy rozegrali lepszy sezon od Silvy", to się nie dziw, że później inni się dołączają - skoro moderator może rzucać takimi dowcipami, to chyba cała reszta też. :wink:
Ogólnie uwaga troche chybiona, bo to nie moderator napisał zacytowane przez Ciebie słowa ;) a druga sprawa, zawróć się 3 dni wstecz i sprawdź kto sprowokował całą sytuację. Nie był to również zacytowany przez Ciebie tekst, a to przypadkiem Chłopaczek wkleił koszulkę ze strzykawką, a Ty przyklasnąłeś. Niespodzianka ;) Jak widzisz nie jesteście święci, a w pierś nikt się nie uderzył. Ba niektórzy zrobili z siebie ofiary niesprawiedliwej moderacji. Bez złośliwości, Juventini też, a może zwłaszcza się nie popisali. rzadko mam w zwyczaju się tłumaczyć ale poświęciłem swój czas, bo może chociaż do tych bardziej ogarniętych użytkowników cokolwiek dotrze. Z niektórymi nie wiążę już żadnej nadziei. Kiedyś na tym forum pisało się milowe posty, z napinką ale merytoryczną, z klasą. To było fajne, ożywiało dyskusję. teraz przeważają dwuzdaniowe posty z wyzwiskami. Przytyk, szpilka i nic więcej. Nie wierzę, że taka atmosfera Was satysfakcjonuje. Trochę ambicji Panowie. O Was świadczy to, co piszecie.

"Dwóch obrońców, którzy rozegrali lepszy sezon od Silvy" Jest to ciekawy temat do dyskusji, podzielenia się opinią, rzucenia paru statystyk, może ankiety, nieprawdaż? Zamiast rzucania mięsem, mogłaby wyniknąć z tego fajna dyskusja ale zamiast tego, miejsce zajmują strzykawki, kretyni i lizanie się po jajkach. Tracę wiarę, że jeszcze ktoś na tym forum potrafi sensownie pogadać. ja już od siebie napisałem chyba wszystko, co chciałem. Jeśli ktoś ma odpisać jednym, mało wybrednym zdaniem, to niech nie odpisuje wcale ;)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 cze 2012, 13:14

Thiago Silva statystyki : Tackle - 1.3 na mecz, interceptions 3.4 , średnia ocena 7.37
Chellini : odpowiednio 3.1 , 3.6 sr ocena 7.56 za whoscored. Dodatkowo Chellini ma więcej kluczowych podań i więcej wykonanych podań w ogóle. Rzeczywiście Silva był najlepszym obrońcą Serie A. Statystyki mówią coś innego.

ps.
Berlusconi nowy prezent szykuje http://football-italia.net/20101/nesta- ... lan-u-turn :smoke: :roftl3:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2012, 13:49

Lepszy Nesta na emeryturze niż Bonucci w najlepszej dyspozycji :twisted:

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 cze 2012, 13:59

MazurXIII pisze:Lepszy Nesta na emeryturze niż Bonucci w najlepszej dyspozycji :twisted:
Dla Juve Nesta na emeryturze to zdecydowanie dobra opcja.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 cze 2012, 14:01

No i dopiero co był dość długi post od moderatora i wpada kolejny klejnot z tematu Juventusu i robi napinkę i co najlepsze znów wytyka transfery. Chłopie nie wiesz, że żart jest raz śmieszny a później robi się żenujący tak jak jego autor? Nie wiesz, że w futbolu transfery to nie wszystko?

Wilmore Nesta wróci tylko jeżeli nie uda się dopiąć wypożyczenia Acerbiego. To jest opcja awaryjna.

EDIT

Oficjalnie Faraon w całości u nas a Merkel w Genoi. Zupełnie nie rozumie oddania Niemca skoro mamy takie problemy w pomocy. Zupełnie inaczej rok temu sobie wyobrażałem rozwiązanie tego dealu z Preziosim.

EDIT 2

Jutro ma się wyjaśnić przyszłość Acerbiego. Jeżeli wykupi go Genoa to trafi do nas. Natomiast jeżeli wykupi go Chievo to najprawdopodobniej do Juventusu, ale będziemy się starać również dogadać z Chievo.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 18 cze 2012, 16:30

League pisze:Berlusconi nowy prezent szykuje http://football-italia.net/20101/nesta- ... lan-u-turn :smoke: :roftl3:
Nie wiem z czego tu się śmiać, jeśli nie uda się sprowadzić Acerbiego to jest to całkiem dobre rozwiązanie. Na warunki Serie A to Nesta jest nadal jednym z lepszych obrońców.

Ja tam się środkiem obrony nie przejmuję, na Serie A mamy wystarczająco silny. Gorzej lewa obrona i defensywny pomocnik. Nie rozumiem kompletnie oddania Didaca do Valencii na jakieś wypożyczenie z opcją pierwokupu za jakieś śmieszne pieniądze. To można było dać szansę Mesbahowi a nie można jej dać młodemu Hiszpanowi? To jest niedorzeczne i mam nadzieje, że dadzą mu chociaż okazje udowodnienia tego czy pasuje do Milanu czy też nie. Ciekawy jestem Emanuelsona, podobno mieli go sprawdzać na tej pozycji ale ile w tym prawdy nie wiadomo. Na DP można chyba najwyżej liczyć na jakieś rozsądne wypożyczenie Gallianiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2012, 10:17

Cała "chwała" za zastopowanie transfery Silvy przypisywana jest Berlusconiemu. Jednak włoskie media są przekonane, że tak naprawdę to największy wpływ na to miała Baśka. Przygotowała ona dokument na 18 stron wykazujący wszystkie straty wynikające z oddania Silvy (poczynając od złości fanów, obniżce liczby sprzedanych biletów po niezadowolenie sponsorów, niższe umowy, itp.). Widać, że jej naprawdę zależy. Szkoda, że nie ma takiej władzy jak Marina bo byłoby Milanowi znacznie lepiej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2012, 11:09

Oficjalnie Faraon w całości u nas a Merkel w Genoi. Zupełnie nie rozumie oddania Niemca skoro mamy takie problemy w pomocy. Zupełnie inaczej rok temu sobie wyobrażałem rozwiązanie tego dealu z Preziosim.
Moim zdaniem źle na to patrzysz. Genoa oddaje nam przysługę nie tylko w kwestii finansowej - mało który klub poszedłby na taki deal jak z Boatengiem, czy oddał po korzystnych cenach Amelię lub Sokratisa. Genoa parę razy szła Milanowi na rękę (samej nie tracąc wiele, ale będąc jednak stroną mniej korzystną w tej transakcji), w zamian dostając juniorów. Zgadzam się z Twoim stwierdzeniem, że oddanie Merkela to bardzo złe rozwiązanie, bo moim zdaniem on w nadchodzącym sezonie mógłby się przebić do podstawowej jedenastki na wiele lat, ale niestety trzeba się było tego spodziewać, że Preziosi w końcu przyjdzie odebrać dług - kilka transakcji zrobił na korzyść Milanu, to kiedy tylko nadarzyła się okazja na zatrzymanie Niemca, to wydoił z Gallianiego ile się dało.
Całość karty Faraona za Merkela i 5 milionów euro to jest jakaś kosmiczna cena, bo ten chłopak w Serie A tak naprawdę nic jeszcze nie osiągnął, w przeciwieństwie do Niemca. Gdy się jednak zsumuje wszystkie transakcje, to, jak korzystnie uzyskaliśmy od nich paru piłkarzy, to i tak wyszliśmy na plus.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2012, 16:00

Genoa wykupiła drugą połowę karty Acerbiego, więc na 99% za niedługo będzie naszym graczem.

Balzaretti odmówił podpisania nowego kontraktu. Nie jest on moim ideałem, ale skoro nie chcemy dać szansy Didacowi ani Taiwo a dotego nie mamy zamiaru za pieniądze pozyskane za nich kupować kogoś młodszego to bardzo bym chciał tego gracza.

Jest szansa, że jeszcze kupimy dwóch pomocników. Pierwszym ma być :D Aquilanim. Drugi to może być Veloso, który mógłby załatać dziurę po van Bommel. Takie mercato jest bardzo prawdopodobne. Nie zdziwię się jeżeli ściągniemy też Kakę, ale mam nadzieję, że nie wpadną na pomysł wymiany za Boatenga.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2012, 19:16

Preziosi właśnie jest na Via Turati z Gallianim. Miejmy nadzieję, że telenowela z Acerbim się zakończy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 cze 2012, 19:30

Genoa wykupiła drugą połowę karty Acerbiego, więc na 99% za niedługo będzie naszym graczem.
Fajnie - najbardziej cieszy kwota tych transakcji, ma kosztować znacznie mniej od gorszych od niego Bonucciego i Ranocchi (oceniam przez pryzmat tego, co grali w poprzednich klubach). Teraz zobaczymy, czy podobnie jak oni zawali wejście na najwyższy poziom, czy podtrzyma nazwisko z Chievo.
Balzaretti odmówił podpisania nowego kontraktu. Nie jest on moim ideałem,
Na chwilę obecną to idealny cel, ale - Zamparini nam nie popuści. Na Kolarova nas nie stać, ale jeśli ściągniemy obrońcę Palermo, to na pewno będzie dobrze. To poziom wyżej od dowolnego z naszych lewych obrońców, bo w przeciwieństwie do Antoniniego gra równo, a nie doskonale, a później bardzo słabo.
Drugi to może być Veloso, który mógłby załatać dziurę po van Bommel.
Jakieś info o nim? Od miesięcy nic nie widziałem konkretnie na jego temat.

Pojawiła się, z kategorii szalonych, ale możliwych, oferta Realu - Sahin i Diarra za Boatenga. Muszę powiedzieć, że na miejscu Gallianiego bardzo poważnie bym to rozważył - likwidujemy sobie problem z pozycją van Bommela i Montolivo, zamykamy tym transferem problem "3" w 4-3-1-2, a na OPŚ zostajemy z Robinho (w sezonie mistrzowskim był tam bardzo dobry) - plus jest taki, że zamiast szukać dwóch piłkarzy, szukamy już tylko jednego, a przecież Boateng większość czasu i tak się leczy. Ja nigdy nie byłem zachwycony jego kandydaturą jako trequartisty, więc jego odejście (czy za gotówkę, czy za dwóch graczy, jak podają media) przyjąłbym bez żalu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2012, 22:02

Jakieś info o nim? Od miesięcy nic nie widziałem konkretnie na jego temat.
Podobno pytał Łysy o niego niedawno i Preziosi chce 7 mln euro.

Boateng jak odejdzie to za gotówkę, ale IMHO pozostanie a Real ściągnie sobie Witsela (podobny, lecz jak dla mnie lepszy gracz). Historia pokazuje, że my wymian nie robimy. A Sahin i tak być może będzie do wyjęcia.

Mam jakieś dziwne przeczucie, że ściągniemy Kakę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 cze 2012, 22:53

Boa jak ma być tak często kontuzjowany jak w tym sezonie to za dobrą kasę bym się z nim pożegnał.
mete pisze:Mam jakieś dziwne przeczucie, że ściągniemy Kakę.
Nie wydaje mi się.

Seedorf na 100% odchodzi :?:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 19 cze 2012, 22:59

Boa jak ma być tak często kontuzjowany jak w tym sezonie to za dobrą kasę bym się z nim pożegnał.
Lepiej mieć kontuzjowanego Boatenga niż 20 baniek, które nikt poza Mariną nie ujrzy.
Seedorf na 100% odchodzi :?:
Właśnie nie ma konkretnej informacji. Nie podał jeszcze ostatecznej decyzji, więc się nie zdziwię jeżeli pozostanie, ale na ten moment ponoć ma przejść do Botofogo.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 19 cze 2012, 23:03

mete pisze:Lepiej mieć kontuzjowanego Boatenga niż 20 baniek, które nikt poza Mariną nie ujrzy.
Co racja to racja.
mete pisze:Właśnie nie ma konkretnej informacji. Nie podał jeszcze ostatecznej decyzji, więc się nie zdziwię jeżeli pozostanie, ale na ten moment ponoć ma przejść do Botofogo.
Mam nadzieję, że nie zrobi przykrości i odejdzie gdzie tylko chce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”