AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1433

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 21 cze 2012, 10:54

Wiadomo, że to jakieś jaja z tą ceną i ofertami z Milanu, Zenitu i Malagi, ale Tytoń to przecież dobry bramkarz i w sumie nie zdziwiłbym się, gdyby przeszedł do lepszej ligi.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 cze 2012, 14:47

Tytoń to ciekawa opcja. Bramkarz dobry(lepszy od pyskatego Wojtusia) i nie stwierdzam tego po samym EURO. I naprawdę już jest wart 10 mln euro :?: Wątpię. Jedno jest pewne - kasy na niego nie mamy :lol:

Bonera niby miał dobry sezon, ale ja ma jakiś uraz do niego.
rzeznik pisze:Wiadomo nigdy już raczej nie osiągnie wielkiego poziomu, ale Barzagli też późno wszedł na wysoki level.
Czy Ja( :lol: ) wiem :?: Barzagli przed Juve świetnie grał Palermo więc tak późno na ten poziom nie wskoczył.

Mam nadzieję, że nie zdążyliśmy podpisać kontraktu z Muntarim :roll: Choć nie zdziwię się jak włączy się sympatia i damy nowy mniejszy kontrakt :|

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 21 cze 2012, 14:54

Mirek15 pisze:Tytoń to ciekawa opcja. Bramkarz dobry(lepszy od pyskatego Wojtusia) i nie stwierdzam tego po samym EURO.
A po czym, tak spytam się z ciekawości? Oglądałeś Arsenal cały sezon w Anglii i śledziłeś Eredivisie co tydzień?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 cze 2012, 15:07

Po filmikach na YT pewnie.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 21 cze 2012, 15:12

Obaj panowie jakos duzo lepsi od Abbiattiego nie sa (jesli nawet). Moim zdaniem nie ma sie za czym ogladac. Frey byl do wyjecia za grosze przed sezonem a myslicie ze nasi sie obejza za Tytoniem? Jestem pewien ze Abbiatti ma dosc wysoka pozycje w zespole by go tam trzymac przynajmniej przez kolejne 2 sezony. Zreszta mamy inne zmartwienia na innych pozycjach.

Na oficjalnej stronie Milanu na facebooku oznajmili ze Seedorf odchodzi.

Mi tam sie zdaje ze jeszcze za nim zatesknimy ( az trudno to wymowic przy jego nazwisku :lol: )

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 21 cze 2012, 16:23

Morrow pisze:A po czym, tak spytam się z ciekawości? Oglądałeś Arsenal cały sezon w Anglii i śledziłeś Eredivisie co tydzień?
Tak :roll:

Żegnaj mistrzu, Twój czas już nadszedł :!: Podobno rozegrał u Nas 432 mecze. Gracza o takich umiejętnościach bym przywitał z chęcią jeszcze raz(oczywiście chodzi mi o te umiejętności z kilka lat wstecz).
THEMANIEK pisze:Mi tam sie zdaje ze jeszcze za nim zatesknimy ( az trudno to wymowic przy jego nazwisku :lol: )
Ja tam się cieszę, że odchodzi. W tym sezonie Milanowi jakoś nie pomagał i o dziwo ucieszyłem się jak musiał zejść na początku mecz z Arsenalem.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 22 cze 2012, 1:06

Seedorf to dla mnie legenda Milanu, jak np. Albertini, ale do jasnej cholery człowiek nie wiedział "kiedy ze sceny zejść". Powoli otwieramy nowy rozdział w historii Milanu.

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 593

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tennessee » 22 cze 2012, 1:20

Rezus pisze:Powoli otwieramy nowy rozdział w historii Milanu.
Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Gianluca Zambrotta, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf no renciści nie mają już lekko, ale brawa dla tych Panów :brawo:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 22 cze 2012, 12:26

I właśnie włoskie media dziś zaczęły szukać nowego "Pana X" po wczorajszej wypowiedzi Gallianiego. :D

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 cze 2012, 0:24

I właśnie włoskie media dziś zaczęły szukać nowego "Pana X" po wczorajszej wypowiedzi Gallianiego.
Coś mnie ominęło ? Jakaś poważna deklaracja ? Jeśli tak to cieszy mnie taka synchronizacja działań Interu (patrz. wywiad z Branca) i Milanu. W chwilach ekonomicznej słabości nasze kluby się jednoczą. Jaka będzie wasza odpowiedz na transfer Palacio ? :D

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2012, 7:38

Galliani po prostu powiedział, że przyjdzie jakiś pomocnik, który może grać przed obrońcami (są pewne rozbieżności, bo niektórzy piszą o rozgrywającym). Oczywiście poszukiwani są tani zawodnicy i Sky przedstawiło, że głównym celem ma być Sahin lub Diarra (ale tu jest duża pensja, oferta ze Spartaka i dotego odmówił nam już zeszłego lata a no obniżkę pensji napewno się nie zgodzi). Inni kandydaci to Sandro, Moussa Sissoko i Strootman, którego namaścił Bommel. Dziwię się, że nie ma na liście Veloso. Gra bardzo dobry turniej i rozegrał dobry sezon w Genoi a talent zawsze miał.

Wydaje mi się, że priorytetem jest defensywny pomocnik i po prostu media źle zrozumiały wypowiedź Łysego, ale nie zdziwię się jeżeli przyjdzie dwóch pomocników. A zakładając, że Strasser pójdzie na wypożyczenie, Flamini odejdzie a Urby będzie lewym obrońcą to jest to bardzo prawdopodobne. Marzenie Sahin i Strootman.

A Flamini blisko Romy z tym, że ponoć jeszcze będzie miał spotkanie z Łysym w poniedziałek. Oby odszedł, bo już mamy za dużo pomocników o jego charakterystyce i potrzeba innych graczy do pomocy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 23 cze 2012, 10:54

mete pisze:Dziwię się, że nie ma na liście Veloso. Gra bardzo dobry turniej i rozegrał dobry sezon w Genoi a talent zawsze miał.
I dlatego to właśnie będzie Miguel :lol: Swoją drogą ciekawe w jakich kłopotach musiał być Preziosi,że teraz aż tak odpłaca się Berlusconiemu...bo stosunki między kibicami obu klubów jak były napięte tak są :P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2012, 16:27

I jeżeli patrzymy na defensywnego pomocnika takiego w stylu Bommela to jak dla mnie Veloso z Strootmanem to najlepsza opcja. Z tym, ze Holender musiałby jeszcze się przystosować do tej roli a my potrzebujemy zawodnika od razu do pierwszego składu. Sahina to bym bardziej widział do rotacji z Montolivo niż do gry przed obrońcami. Miguel natomiast ma wszystko by być na lata zawodnikiem na tej pozycji u nas.

A tak poza tym to nie zdziwmy się jak przyjdzie Tymoszczuk. Też go nie ma na liście i chyba Bayern chce się go za darmo pozbyć... Mówi się też o de Jongu, ale on mi do gry na DM raczej nie pasuje. Bardziej bym go widział jako takiego naturalnego następce Gattuso.

Veloso/Strootman + Sahin i naprawdę byłbym zadowolony z mercato. Przeczuwam, że gracze również.

Galliani i Allegri mówili coś o 25 graczach w pierwszym składzie + primaverze. Na ten moment wygląda to tak:
Obrazek

Mamy 28 graczy. Z bocznych obrońców mają odejść Taiwo(Benfica prawdopodobnie...może deal łączony z Witselem..) i Mesbah(Udinese lub Palermo). Z pomocników ze składem żegna się Strasser jeżeli się nic nie zmieni. Co daje nam 25 graczy. Nie wiadomo co z Muntarim, bo ponoć kontuzji doznał w meczu z kolegami a kontraktu nie ma. Więc więcej niż jednego góra dwóch ruchów bym się nie spodziewał. Mam nadzieję, że to będą pomocnicy.

BTW - ale to fatalnie wygląda na ofensywnym pomocniku...Jeszcze niedawno mieliśmy tam Rui Costę i Kakę...a teraz Boa nawet nie ma godnego rywala. Mam tylko nadzieję, że Urby idzie na lewą obronę, bo takie głosy dochodzą od dłuższego czasu z Włoch.

Ogólnie jak porównamy tą kadrę do tej co miał Ancelotti do 2007 roku to nie wiem czy się śmiać czy płakać...Żaden z pomocników nie grałby w pierwszym składzie a Boa i być może Montolivo by się na ławkę załapali. Z obrońców to tylko Silva by grał, Abate rezerwowy a reszta poza Acerbim by pewnie piłki podawała. W ataku przynajmniej to lepiej wygląda.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 23 cze 2012, 17:14

Ja bym osobiście widział Sahina oraz Sandro. W tego drugiego jednak nie wierzę. A co ten Strootman taki tani niby jest :?: Wielki talent i za czapkę gruszek odejdzie :?: Jakoś Mi się nie chce wierzyć w jego przyjście. Spodziewam się Veloso. Zobaczymy jak to będzie. Seedorfa już nie ma. Mam nadzieję, że w jego ślady pójdzie Flamini. Osobiście pozbyłbym się Taiwo, Mesbaha(co to w ogóle było :?: ) oraz zostawiłbym Didaca, lecz myślę, że jest to taki Taiwo z Hiszpanii. W obronie lipa, a w ataku coś tam ciągnie. Oczywiście Muntariego też pożegnać beż żalu(mimo iż twierdzę, że zostanie na niższym kontrakcie). Pewnie ten cały Traore też wynalazkiem ciekawym nie będzie.

Takim jakby transferem może być... Pato(o ile drugi sezon mu się taki tragiczny nie przytrafi).

e: Jest opcja, że Ema zostanie pomocnikiem, a My ściągniemy Balzarettiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2012, 17:21

W sprawie Strootmana piszę się o 10 mln. Balzarettiego będzie trudno pozyskać a dodatkowo Urby się uczy od Tassottiego to też może coś z tego wyniknąć. Zamparini nas nie lubi a dodatkowo ciągle wypomina kradzież Nocerino :) Taiwo i Mesbah są na wylocie a Didac dostanie swoją szansę. Przynajmniej tak wynika z wypowiedzi Gallianiego i wydaje mi się, że może to być ciekawy gracz tylko musi dostać szanse. Z Veloso tak jak pisałem byłbym bardzo zadowolony.

Jeżeli ściągniemy jedno pomocnika lecz klasowego - Veloso, Strootman na pozycje defensywnego pomocnika to będę zadowolony. Natomiast jeżeli ściągniemy dla przykładu Sahina tylko to już nie bardzo, bo kluczowa pozycja w taktyce nie będzie załatana. Natomiast transfer dwóch dobrych pomocników uznam za wielki sukces i naprawdę nie trzeba na to wiele kasy. Ba większość by nam sprezentowało odejście Taiwo, Paloschiego, Di Gennaro a nie mówię już o cięciach na gażach.

I zgadzam się z Tobą nie dla Flaminiego. Jeżeli Muntari załatwił się na grze z kumplami to po tak poważnej kontuzji go nie chce. Tak samo nie dla Tymoszczuka. Nie możemy co roku szukać gracza na tak kluczową dla nas pozycje. No i nie wspominając, że nie umywa się on do Bommela.

EDIT

Właśnie Sky podało, że głównym celem ma być Sahin. I Udinese ma nam zapłacić ... 2,7 mln za Mesbaha :) Jeżeli jakąś kasę za niego dostaniemy to w ogóle będzie sukces. Ba samo pozbycie się go ze składu to sukces.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”