Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1434

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2012, 11:15

RealFan ma racje a zarazem sie myli. Gdyby wtedy C. Ronaldo sie przewrocil powinna byc czerwona i wolny. Jednakze zawodnik Realu utrzymal sie przy pilce i biegl dalej po czym pewnie przypomnial sobie ze nie jest Messim i sie przewrocil. Zolta kartka za wymuszanie rzutu karnego.
Bledy sedziego, ktore byly oczywiste oprocz faktu ze nie dawal kartek za wymuszanie to takie blachostki jak Np. dal rzut rozny dla Realu kiedy pilke dobijal Benzema. Nie dal rzutu roznego dla Valencii po zablokowniau strzalu przez Marcelo. Jednym slowem normalny poziom sedziowania w Hiszpanii. Sedzia nie skrzywdzil zadnej z druzyn.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 09 kwie 2012, 11:32

Jaki karny? Czerwona kartka + wolny.

To, że nadepnął go przypadkowo (może i tak było) nie ma żadnego znaczenia z punktu widzenia przepisów gry w piłkę. Faul to faul. Jeszcze tego by brakowało, żeby sędziowie przy każdym faulu zastanawiali się, czy faul był celowy czy nie, a jak nie, to nie było faulu i gramy dalej. Dopiero byłaby groteska! Mowa. :]

Bienias jest doskonałym przykładem na to, co napisałem wcześniej. Ludzie dali sobie narzucić interpretację komentatorów C+ zamiast samemu ocenić sytuację. Oni powiedzieli, że Ronaldo sobie po jednym kroku coś przypomniał i postanowił zanurkować będąc sam przed bramkarzem i wykonując drugi krok od tamtego kontaktu upadł na murawę. Przecież to jest zupełnie normalne, że nie przewrócił się od razu, wystarczy że został wytrącony z równowagi i na skutek tego przewrócił się po chwili. Inni nie widzieli tego nadepnięcia, więc powstały filmiki na youtube jakoby to był dive:

Ale IMO wcale nie był.

estebano
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estebano » 09 kwie 2012, 11:41

Allbiol bredzi o karnym .

dla mnie to tak właśnie wygląda , upadek Ronaldo nie jest naturalny , gdyby sie wypierdolił odrazu to jeszcze luz , a tak to przeleciał 5 metrów zgubił piłke i położył się , identyczna sytuacja miała miała miejsce w Pampelunie z tą różnica ze tam sędzia dał się nabrać i podyktował wolnego po którym padł gol ...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2012, 11:52

Tyle ze ci komentatorzy slowem sprzyjali Realowi.

poza tym on po tym zagraniu dotknal pilki i jak zle ja przykal przewrocil sie. Dla porownania popatrz na Messiego gdzie on po takich skrobankach czesto utrzymuje sie przy pilce i stara sie oddac strzal.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 09 kwie 2012, 12:11

Ronaldo zabił się o własne nogi i żadne wklejanie zdjęć tu nie pomoże. Nie ma mowy o żadnym wolnym, karnym czy kartce.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 09 kwie 2012, 12:18

A jak arek skomentujesz tą decyzje?

Rosberg
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rosberg » 09 kwie 2012, 13:49

Bienias pisze:...i biegl dalej po czym pewnie przypomnial sobie ze nie jest Messim i sie przewrocil..
:haha:
Dobre dobre ;)

Zdjecie niewiele oddaje, zalezy od perspektywy co juz nieraz bylo udowadniane.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 kwie 2012, 13:57

Bez dwóch zdań nie ma karnego ani wolnego na Ronaldo. Piłkarz Valencii na pewno nie spowodował upadku Ronaldo. Portugalczyk przewrócił się wtedy gdy zobaczył jak piłka niefortunnie odbiła mu się od nogi i trafiła w ręce Guaity. Karny jedynie mógł być jedynie gdy Benzema był ciągnięty za koszulkę. W tej sytuacji Francuzowi brakowało takiego Katalońskiego(FCB) teatru i myślę, że sędzia mógłby się dać wtedy naciągnąć.

e:
... r_embedded
Jakby w sytuacji Arbeloi znalazł się Alves to pewnie potrzebne byłyby nosze :lol:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 kwie 2012, 14:11

Szkoda braku skuteczności Realu, przykro też się patrzy na pracę sędziego bo miał swój znaczny wkład w ten remis. Mecz mi przypominał starcie Sevilli z Barceloną, gdy to Katalończycy walili głową w mur, podobnie w tym meczu Królewscy - mogli gładko wygrać to spotkanie gdyby gracze zachowali więcej zimnej krwi w polu karnym rywala, tak naprawdę Real jest sam sobie winny straty punktów i nie ma co atakować arbitra, jak się nie wykorzystuje tylu 100% sytuacji, to trzeba zapłacić frycowe. Zapowiada się niezwykłe Gran Derbi, szkoda tylko, że na Camp Nou - Z resztą w tym sezonie możliwe są dwa Grandi Derbi i najwyższe cele, czyli decydujące GD w Primera Division oraz finał Ligi Mistrzów - Jak Real chce się odgryźć za te wszystkie porażki, to najlepszy moment. Szczerze, nie spodziewałem się, że Real tak łatwo odda swoją przewagę - ta w ostatnim czasie topnieje w zastraszającym tempie, jeśli Real przegra mistrzostwo, to będzie naprawdę frajerska porażka, bo wielu już koronowało Real Madryt na mistrza Hiszpanii - z osobami zw. z Barceloną na czele.

PS. Mam nadzieję, że za tego posta nie dostanę bana... Bo dostałem bana za "niski poziom wypowiedzi"... eee... za długie posty piszę czy jak ? Bo nie wiem ? Jak mam pisać ? może jakiś elokwentny moderator czy tam administrator mi wytłumaczy, bo nie mam pojęcia za co dostałem bana :naughty: :brawo:

aha i czemu mi w profilu pisze, że nadal jestem zbanoway ? hę ? :badziewie:
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2012, 14:17 przez Kesz, łącznie zmieniany 1 raz.

estebano
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estebano » 09 kwie 2012, 14:15

Ozil popisał się większa sumulką niż Busi i Alves ever razem wzięci a i tak to nie dało karnego :) choć gdybym miał dawać ocenę wartość artystyczną to bez dwóch zdań dam 10 :)

i Teraz zadanie dla MIrka jesteś w stanie pokazać mi sytuację w której Alves lub BUsi symulują w taki sam sposób jak wczoraj Ozil ?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 kwie 2012, 14:22

estebano pisze:i Teraz zadanie dla MIrka jesteś w stanie pokazać mi sytuację w której Alves lub BUsi symulują w taki sam sposób jak wczoraj Ozil ?

Równie żenujące. Mówi Ci to coś :?:

estebano
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estebano » 09 kwie 2012, 14:25

mirek MOtta uderzył Busqetsa w twarz , ten dołożył od siebie , a że motta miał na koncie już żółtą to usunięcie go z boiska było adekwatne do tego co zrobił... bład sedziego w tej sytuacji polegał na tym że pokazał odrazu czerwo zamiast dać drugą żółta , tak czy siak mi bardziej chodzi o sytuacje gdy Alves lub Busi bez jakiegokolwiek kontaktu z przeciwnikiem upadajaą tak jak wczoraj zrobił to ozil

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 kwie 2012, 17:23

RealFan pisze:To był faul i spokojnie mogła być czerwona kartka dla Ruiza. Cristiano od razu się nie przewrócił (może to był jego błąd, a może nie, bo chciał po prostu strzelić), ale wytrącony z rytmu biegu został i miało to wpływ na to, że po chwili upadł będąc sam przed Guaitą. Tylko ludzie dali sobie narzucić interpretację komentatorów C+, jakoby to był dive, cóż poradzić.
czerwo, wolny, bądź biegnięcie dalej i dziwne wypierdzielenie się. Sędzia gdyby to zauważył, to zapewne by gwizdnął, ale nie stało się tak i tyle.
RealFan pisze:Innych znaczących błędów sędziego nie kojarzę i nie mam do niego pretensji o ten mecz.
No tak nie pamiętasz? A wczoraj pisałem coś takiego, choć błędy na korzyść swojego zespołu ciężko się pamięta. Cóż za pokaz hipokryzji. Byłeś w temacie o VCF i zapewne to czytałeś, ale Ci przypomnę.

bartbuks pisze:Muszę odnieść się do postawy sędziego. Przypominam, że widziałem tylko drugą połowę, ale dwie sytuacje są rażące. Pierwsza to po strzale i dobitce Benzemy piłka odbiła się od Francuza, więc nie rozumiem dlaczego arbiter pokazał na rzut rożny. Potem po strzale Pablo piłka odbiła się od pleców Marcelo, a sędzia na 5 metr. Glupie blędy.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 09 kwie 2012, 18:00

Bart czy zle podyktowane rożne to jakieś wielkie i kluczowe błędy? Bo ja sie przyznam po strzale Benzemy sam był dał roznego bo akcja miała niezwykła dynamike i dopiero powtórka pokazała prawde.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 kwie 2012, 18:06

MGiggs pisze:Bart czy zle podyktowane rożne to jakieś wielkie i kluczowe błędy? Bo ja sie przyznam po strzale Benzemy sam był dał roznego bo akcja miała niezwykła dynamike i dopiero powtórka pokazała prawde.
Źle to rozpatrujesz. Mecz się odbył, wyniku nikt nie zmieni, więc nie ma co oceniać taki sytuacji, bo nawet rzut karny, to nie jest jeszcze bramka. Jednak widzę, że dyskusja na temat, czy achillesowa pięta CR7 miałaby wpływ na mecz, czy nie, ma taki sens jak to, czy jakby Messi nie przyjął hormonów, to czy by Barca dziś była gdzie jest.

Rzut wolny dla RM? akcja była tak samo dynamiczna i szybka, że dopiero powtórki ukazały skrobanie marchewek :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”