AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1434

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 cze 2012, 17:30

Tak czytam wasze wypowiedzi i cały czas przewija się tu Sahin jakby Turek był na sprzedaż i do wzięcia od zaraz. Myślicie, że Real odda go wam lekką ręką po roku, w którym nawet nie dostał prawdziwej szansy sprawdzenia go z powodu kontuzji? Zrozumiałbym gdyby Nuri sprowadzany z wielkimi nadziejami po kapitalnym sezonie w BVB zawiódł w Madrycie ale po nim nawet nie wiadomo czego oczekiwać. Wątpię aby Real tak łatwo oddał gracza, który nagle mógłby okazać się wymiataczem.

Jedynym argumentem za sprzedażą Sahina przez Real byłoby kupienie Modricia ale mając świetny środek Khedira, Xabi, Ozil a w obwodzie Sahina, Kakę i Granero naprawdę nie rozumiem po co Real miałby wydawać te 35-40 mln na Chorwata, który mimo wielkiej klasy miałby problem z wywaleniem z wyjściowego składu pierwszej trójki wymienionych.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2012, 17:37

No właśnie o Sahinie piszą włoskie media z kilku powodów. Pierwszy i najważniejszy to dobre układy Pereza z Gallianim. Po drugie odbyło się już oficjalne spotkanie agenta turka z Łysym i po trzecie do Realu przymierzany jest właśnie Modric a wcześniej był i pewnie nadal będzie Witsel. Obaj Ci gracze są bardziej wszechstronni od Nuriego, bo mogą grać obok Xabiego jak i w miejscu Kaki. Tak samo Luka mógłby zagrać na pozycji również Alonso a Sahin nadaje się tylko na zmiennika Hiszpana, bo tak dobry w defensywie jak Belg czy Chorwat nie jest. A wiemy, że Mourinho lubi bardzo wszechstronnych graczy, bo gra wąską kadrom.

Oczywiście masz też sporo racji, bo jeżeli Real powie nie to nie ma tematu, ale wiele wskazuje, że przyszłość Sahina w Madrycie nie jest pewna.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2012, 18:11

Wielki talent i za czapkę gruszek odejdzie
Na razie ze Strootmana wielki talent robi Van Bommel. Póki on się o nim nie wypowiedział, to Holender samą swoją grą się nie wybronił. Trochę mnie to martwi.
Spodziewam się Veloso.
To byłby świetny ruch, ale Preziosi musi jeszcze obok zarabiania na swoich piłkarzach utrzymać zespół w lidze.
zostawiłbym Didaca, lecz myślę, że jest to taki Taiwo z Hiszpanii.
A co ich łączy poza pozycją? Taiwo w OM grał o wiele lepiej niż Didac, obaj w defensywie nie zachwycali, obaj stylem gry (Nigeryjczyk bardziej) mieli pasować do naszego systemu. Jeden już zawiódł, na korzyść Didaca sprzyja to, że nikt go jak mesjasza na tej pozycji (Taiwo to pierwszy od lat bardzo solidny OL ściągnięty do zespołu) nie traktuje. Nie będę zaskoczony, jeśli deklaracja Gallianiego na jego temat ma na celu tylko podbicie ceny.
Pewnie ten cały Traore też wynalazkiem ciekawym nie będzie.
Wydaje mi się, że posiadanie jego karty i ściągnięcie go za darmo może okazać się cenne przy jakimś innym transferze. Jestem przekonany, że Gallianiemu chodziło właśnie o to, by go oddać za jakiś czas z zyskiem.
Takim jakby transferem może być... Pato
Jak rok temu. :wink:
Balzarettiego będzie trudno pozyskać
On na pewno odejdzie w to lato dokądś, Zamparini będzie pod murem i będzie chciał cokolwiek na nim zyskać. Kiedy Napoli wzmocni się Armero, to Palermo nie będzie miało specjalnie alternatywy - wśród chętnych spełniających oczekiwania Balzarettiego zostanie Milan. Palermo to też idealny kierunek dla Mesbaha - wydaje mi się, że on tam wyląduje, a oferta z Udinese to zasłona dymna, by Zamparini był zmuszony do działania. A nawet jeśli nie - 2,7 miliona euro to znaczna część obecnej wartości Balzarettiego na rok przed wygaśnięciem kontraktu piłkarza, który chce odejść.
Natomiast jeżeli ściągniemy dla przykładu Sahina tylko to już nie bardzo, bo kluczowa pozycja w taktyce nie będzie załatana.
A słyszałeś, że taktyka ma zostać zmieniona i właśnie transfer pomocnika ma determinować to, jak będziemy grać w przyszłym sezonie?
Jeżeli jakąś kasę za niego dostaniemy to w ogóle będzie sukces. Ba samo pozbycie się go ze składu to sukces.
Widzę, że udzieliła Ci się nienawiść do niego na forum red&black. Mesbah to taki sobie piłkarz, ale w Milanie nie zawiódł - przychodził, by dodać głębi do składu, stanowić zaplecze dla Antoniniego i z tej roli wywiązał się dobrze. Nie zawalał bramek jak Abate z Interem, coś tam pokazał z przodu. Wolę na ławce Antoniniego od niego, ale jeśli już jest potrzebny jakiś zmiennik dla Luci, to Mesbah nie jest taki zły, zarabia grosze. To nie jest tak, że Galliani ściągnął do pomocy Melo, a my później musieliśmy X miesięcy oglądać sabotażystę w zespole, który niszczy swoją grą dorobek całej drużyny. Dlatego dziwię się temu, jak bardzo się go nienawidzi, nie dziwi mnie natomiast to, że ktoś go we Włoszech chce.
Swoją drogą - ciekawe, ile czasu minie, aż Ozdobny i spółka wpadną do tego tematu i z powyższej charakterystyki Mesbaha wyciągną, że uważam go za doskonałego piłkarza. :wink:
Tak czytam wasze wypowiedzi i cały czas przewija się tu Sahin jakby Turek był na sprzedaż i do wzięcia od zaraz. Myślicie, że Real odda go wam lekką ręką po roku, w którym nawet nie dostał prawdziwej szansy sprawdzenia go z powodu kontuzji?
Liczba mnoga wydaje się tu być odrobinę nie na miejscu.
Ja w kwestii Sahina jestem sceptyczny przynajmniej tak długo, jak długo Real nie kupił Modricia, którego podobno chce, myślę podobnie jak Ty - na ten moment nie ma Real powodu oddawać go nam. Kiedy ściągną Chorwata, to zacznę być sceptyczny już nie w kwestii możliwości samego transferu, ale w kwestii jego przydatności dla Milanu. Z szeregu pomocników, którymi podobno jesteśmy zainteresowani, pod względem czysto sportowym Sahin jest u mnie na przedostatnim miejscu, przed Cigarinim. Wolę graczy lepszych w obronie, których się wymienia w plotkach, Sahin to żadne zastępstwo dla MvB.
Po drugie odbyło się już oficjalne spotkanie agenta turka z Łysym
Tak samo jak, bodajże, z Brancą. Gdzieś czytałem, że Sahin już był bardzo blisko Interu, więc plotki na jego temat są bardzo niewiarygodne.
Obaj Ci gracze są bardziej wszechstronni od Nuriego, bo mogą grać obok Xabiego jak i w miejscu Kaki.
Witsel lub Modrić w miejscu Kaki? Czegoś chyba o nich nie wiem.

Po ostatnich dwóch tygodniach dwie rzeczy mnie zniesmaczyły: po pierwsze zachowanie Cassano, które jest poniżej krytyki, a po drugie kolejne podejście do Diarry. Nie wiem, czym się kieruje Francuz tak regularnie odrzucając oferty Milanu, ale Galliani i Braida powinni się szanować i dawno temu dać sobie z nim spokój. Ciągłe odmowy piłkarza takiego kalibru przystoją zainteresowaniu Udinese czy Genoi, nie Milanu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 cze 2012, 18:22

Chodzi o te wypowiedzi Cassano podczas sagi z Silvą czy co innego?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 cze 2012, 18:30

Witsel lub Modrić w miejscu Kaki? Czegoś chyba o nich nie wiem.
Skoro Mou chciałby Boatenga jako następce Kaki to tym bardziej chciałby tam Witsela o którym sporo się piszę w kontekście Realu. Axel to taki all-rounder mogący zagrać na niemal każdej pozycji w pomocy i jako ofensywny pomocnik od biedy by sobie dał radę. To samo tyczy się Modrica, która w reprezentacji też gra o wiele bliżej pola karnego niż w Tottenhamie. Obaj są bardziej wszechstronni od Sahina.
Tak samo jak, bodajże, z Brancą. Gdzieś czytałem, że Sahin już był bardzo blisko Interu, więc plotki na jego temat są bardzo niewiarygodne.
No tak, ale skoro agent gracza spotyka się z innymi klubami, czyli musi być coś na rzeczy. Badanie terenu i jak małe potwierdzenie, że jego przyszłość w Realu nie jest pewna.
Widzę, że udzieliła Ci się nienawiść do niego na forum red&black. Mesbah to taki sobie piłkarz, ale w Milanie nie zawiódł - przychodził, by dodać głębi do składu, stanowić zaplecze dla Antoniniego i z tej roli wywiązał się dobrze. Nie zawalał bramek jak Abate z Interem, coś tam pokazał z przodu. Wolę na ławce Antoniniego od niego, ale jeśli już jest potrzebny jakiś zmiennik dla Luci, to Mesbah nie jest taki zły, zarabia grosze. To nie jest tak, że Galliani ściągnął do pomocy Melo, a my później musieliśmy X miesięcy oglądać sabotażystę w zespole, który niszczy swoją grą dorobek całej drużyny. Dlatego dziwię się temu, jak bardzo się go nienawidzi, nie dziwi mnie natomiast to, że ktoś go we Włoszech chce.
Nie chodzi o to, że nienawiść. Mamy w tej chwili 4 lewych obrońców + może Urby. Żaden z nich nie jest wart miejsca w pierwszym składzie a Mesbah IHMO jest najsłabszy, no niewiadomą jest tylko Didac. A wiemy jaki problem Milan ma z pozbywaniem się graczy a Djamel po prostu blokuje miejsce. Gość byłby fajny gdybyśmy mieli Marcelo a na ten moment mamy w pierwszej jedenastce Antoniniego. Dlatego mam nadzieję, że jak najszybciej odejdzie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 cze 2012, 18:38

Chodzi o te wypowiedzi Cassano podczas sagi z Silvą czy co innego?
Nie tylko o te - saga została zakończona, a w temacie Cassano wciąż przychodzą niepokojące wieści. Spodziewałem się po nim więcej po tym, jak Milan wyciągnął do niego pomocną dłoń w trudnym momencie (to akurat mniej istotne), po czym bardzo mu pomógł w leczeniu i zdecydował się dać mu szansę mimo poważnych problemów zdrowotnych.
Axel to taki all-rounder mogący zagrać na niemal każdej pozycji w pomocy i jako ofensywny pomocnik od biedy by sobie dał radę.
O, nie wiedziałem.
No tak, ale skoro agent gracza spotyka się z innymi klubami, czyli musi być coś na rzeczy.
To fakt. Wciąż jednak nie wydaje mi się, by Sahin był realnym celem tak długo, jak długo oni nie ściągną Modricia lub Witsela.
Mamy w tej chwili 4 lewych obrońców + może Urby. Żaden z nich nie jest wart miejsca w pierwszym składzie a Mesbah IHMO jest najsłabszy, no niewiadomą jest tylko Didac.
Zgadzam się oczywiście, ale to nadal nie jest tak, że zainteresowanie nim ze strony przeciętnych (takie jest Udinese po tej wyprzedaży) klubów włoskich należy odbierać jak mannę z nieba i cieszyć się, że dostaniemy za niego cokolwiek. Stąd ta moja wzmianka, bo już wystarczająco widziałem zbędnych postów na red&black na jego temat, zmartwiłem się, że przejąłeś od nich tą całą niechęć do Algierczyka. Jeszcze za parę tygodni wyjdzie, że to był bardzo dobry ruch - nie zawiódł jako zmiennik, gdy grał, i przydał się jako karta przetargowa przy sięgnięciu po np. Balzarettiego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 cze 2012, 12:17

Inwestycji w młodzież ciąg dalszy. Ponoć jesteśmy blisko pozyskania Hachima Mastoura. Ciekawe czy one się kiedyś zwrócą, bo ostatnio ściągnęliśmy masę piłkarzy właśnie w wieku około 14 lat.
Milan wins 82m in publicity from the sponsors, its the team in Italy that wins the most, and the 5th in the world.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 25 cze 2012, 19:57

marca cos przebakuje ze milan chce carvalho i altintopa :rotfl4: to bylby hit stulecia

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 cze 2012, 19:58

Altintop za młody :mrgreen:

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 25 cze 2012, 20:02

a znajac jak potrafi sprzedawac real (przyklad z brzegu kupili z celty goscia za 500tys,a rok pozniej puscili go do benficki za 6 czy 8 mln wmawiajac wszystkim ze to ich wychowanek:) to czuje ze zrobiliby w tym interesie na gallianim gangbang :haha:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 25 cze 2012, 20:04

HELDER pisze:(przyklad z brzegu kupili z celty goscia za 500tys,a rok pozniej puscili go do benficki za 6 czy 8 mln wmawiajac wszystkim ze to ich wychowanek:)
Możesz przybliżyć o kogo dokładnie chodzi?

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 25 cze 2012, 20:09

Rodrigo Moreno.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 25 cze 2012, 20:10

rodrigo moreno?

// ups juz napisal kumpel wyzej

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 25 cze 2012, 20:19

marca cos przebakuje ze milan chce carvalho i altintopa :rotfl4: to bylby hit stulecia
a znajac jak potrafi sprzedawac real (przyklad z brzegu kupili z celty goscia za 500tys,a rok pozniej puscili go do benficki za 6 czy 8 mln wmawiajac wszystkim ze to ich wychowanek:) to czuje ze zrobiliby w tym interesie na gallianim gangbang :haha:
1. A polska prasa podawała, że Milan chce Tytonia. Jak jutro ktoś wymyśli, że Real chce Wilmore'a na trenera, to też uwierzysz?
2. Na razie obaj prezesi hiszpańskich klubów ośmieszyli się negocjując z Gallianim i kupując/sprzedając na beznadziejnych, katastrofalnych dla siebie warunkach. Nie widzę powodu by sądzić, że w razie jakiejkolwiek transakcji Milanu z Barceloną (która kupuje kogo chce, a Silvy jakoś nie może) czy Realem transakcja byłaby dla Milanu choć odrobinę niekorzystna.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 25 cze 2012, 20:22

ja tez nie widze zadnego powodu by tak sadziac, uzylem slowa gangbang specjalnie zeby , jak to okreslic-wywolac wilka z lasu. ci co sledzili dyskusje o gangbangach chyba wiedza o co chodzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”