Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 145

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
patrykf
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patrykf » 17 wrz 2007, 14:30

Po tej porażce niech Juventus T. się weznie za robotę i treningi, bo jak takie jeszcze będą to się bardzo zdenerwuję!!!

Po 1. Nie pisz posta pod postem w krótkim odstępie czasu. Użyj opcji 'zmień'.
Po 2. Nie pisz postów jednozdaniowych, nie wnoszących nic do dyskusji. Pisz z sensem, rozwijaj myśl i nie nabijaj.
Po 3. Przeczytaj regulamin.
//maestro

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 wrz 2007, 10:59

Camoranesi - kontuzja na 2 miesiące
Nocerino... potrącony przez samochód, nieprzytomny :(

Czy to jakaś klątwa... :?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 wrz 2007, 11:27

straszny jest ten początek sezonu, kontuzja za kontuzją...
naszczęście Nocerina za jakiś 48 godzin ma wyjść więc to pewnie nic bardzo poważnego, gożej z Camorem bo szybkmo go nie zobaczymy, a zaraz po poworcie prezentował już świetną formę i jego brak jest dla nas baardzo dużą stratą.... :(

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 wrz 2007, 14:04

Z Romą musimy spodziewać się porażki. Rzymianie są na fali, a Juventus w okrojonym składzie ma niewielkie szanse na remis, nie mówiąc o wygranej. Musimy zatem wierzyć w Ranieriego, mam nadzieję, że jakoś poukłada zespół, bo może się powtórzyć pamiętne 4:0...
Nocerino wyjdzie za 48 godzin, ale do pełni sił szybko nie powróci.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 18 wrz 2007, 15:05

Kuwa, zle sie dzieje :? na szczescie stan Nocerino nie jest powazny ale minie troche czasu, zanim dojdzie do siebie. Wydawało się, że już wyczerpaliśmy swój limit pecha... :?

Będzie jeszcze czas, by napisać o meczu z Romą ale tak czy inaczej niektórzy piłkarze bedą musieli rozegrać mecz swojego życia, być coś ugrać w Rzymie.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 wrz 2007, 13:20

No no co jest :> :P za 2 godz taki spektakl, a tu cisza?? Będą bany :]

Wszystko wskazuje na to, że na prawym skrzydle zagra jednak Hasan :) w kadrze znalazł się także Grygera ale osobiście wątpię czy Ranieri pozwoli mu rozegrac cały mecz. Dziś czeka nas wojna, na śmierć i życie :P Mecze pomiędzy Juve i Romą zawsze dostarczały dużo emocji, często padało dużo bramek. Juventus ma coś do udowodnienia ale to chyba na Romie będzie ciążyła większa presja. Jak juz gdzieś pisałem, psychika w tym meczu będzie miała duże znaczenie. Mamy piłkarzy, którzy wcale nie ustępują Rzymianom, mamy Mistrzów Świata przecież :] Roma nie straciła jeszcze bramki ale wszystko co dobre (dla Rzymian) szybko się kończy. Alex, Nedved, David, Gigi, oni sa w stanie przesądzić o losach każdego spotkania. Oni będą musieli poderwać mniej doświadczonych kolegów do walki. Nie oczekuję cudów, szczerze nie spodziewam się zwycięstwa ale jestem całym sercem za Juve i zdobycie punktów jest jak najbardziej w naszym zasięgu. Mamy potencjał. Minie troche czasu, zanim zaczniemy go w pełni wykorzystywać ale w takich meczach uczymy się najwięcej :) Liczę na otwarty mecz. Roma na pewno ruszy do ataku, a my nie możemy murować bramki, bo jednak obrona gra hmm nierówno :lol: i to się raczej nie opłaci. Wybaczę i zrozumiem ewentualną porażkę ale chcę widzieć dobrą, ambitną grę. Chcę widzieć jak Juventini gryzą trawę i zostawiają na boisku 2x więcej zdrowia niż zwykle. Roma jest w formie ale nie grają tam jacyś nadludzie, Roma jest nieobliczalna i jej też przydarzają się wpadki. Przy odrobinie szczęścia dobry wynik jest jak najbardziej możliwy. Wystarczy jeden rzut wolny, jedna czerwona kartka (dużo nie trzeba :lol: ) i może być różnie. Do boju Bianconeri, dokonajmy niemożliwego! :]

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 wrz 2007, 14:01

maestro jakbym miał coś napisać przed tym meczem od siebie to bym po prostu skopiował twoją wypowiedź i się podpisał :D

Bo prawda jest taka że za Romą przemawia wszystko, a za JUVE tylko to że mamy w zepole naszych mistrzów, którzy mogą wygrać z każdym (choć czy to mało) :D
Dzisiaj dla mnie wielkim sukcesem by było gdybyśmy nie stracili gola (w tym seoznie jeszcze nam to nie wyszło), ale żeby tego dokonać trzeba, co paradoksalne zagrać ofensywnie, myśle że najlepszym rozwiązaniem by było ustawienie zespołu w systemie 4:3:3 (skoro na prawej obronie nie ma Zebiny, a Grygra jest w karze chyba tylko awaryjnie, bo zdolny dogry na 100% jeszcze na pewno nie jest, to ja bym tam widział Hasana. Wtedy na prawej pomocy może zagrać poobijany Nocerino, co jest nieprawdopodone, albo ktoś z 2 Iaquinta, Palladino tyle że nie w pomocy a w ataku ja bym go widział z Del Piero w jego zonie na lewym ataku i z wysuniętym Treze) takim systemem moglibyśmy namieszać, albo chociarz ładnie zagrać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 23 wrz 2007, 14:30

Wiadomo, że będzie ciężko, ale impossible is nothing jak to ktoś kiedyś ładnie (i mądrze) powiedział. Roma ma atuty, jest w formie więc będzie ciekawie. Mam takie przeczucie, że Juve tego meczu nie przegra. Mam nadzieję, że się sprawdzi i będzie niespodzianka. Niestety samego meczu nie będzie mi dane zobaczyć (w ogóle mam pecha co do tegorocznego sezonu, oglądałem tylko mecz z Livorno, zawsze mi coś wypadło :x ). W razie przegranej nie ma się czym martwić, ja tam jestem pewien awansu do LM w tym sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2007, 15:47

Dobry, prowadzony w szybkim tempie mecz. Podoba mi się.
100 gol Trezegola :]

No i 2 kolejne Tottiego. Roma dosyć niespodziewanie już przegrywała, mieli wiecej okazji, ale chwila nieuwagi i zrobiło się 0:1. Mają jednak Tottiego.
Sędzia chyba ze 2 faule na niekorzyść Romy odgwizdał [których moim zdaniem nie było]
Troche zimnej krwi brakuje Romie pod bramką Buffona. W 2 połowie pewnie padną jeszcze jakieś gole.

byłbym zapomniał - Del Piero powinien był to strzelić ...
to nie jest dzień Alexa - własnie karnego przestrzelił ... karnego, który był podyktowany jak najbardziej słusznie.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2007, 16:08 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 wrz 2007, 15:56

No i jesteśmy po I połowie. Uczucia mieszane... Gramy falami :p raz dobrze, raz źle. W ataku niczym nie ustępujemy rzymianom. No może skutecznością ;) Ładny mecz, Juventus gra odważnie i bez kompleksów. Mieliśmy swoje szanse, jak choćby ten strzał Del Piero z voleya, jak tego nie wykorzystać :x Poszliśmy na wymiane ciosów i bardzo dobrze. O ile atak gra dobrze, o tyle obrona już średnio. Dopuszczamy do groźnych sytuacji. Najsłabszym ogniwem jest dzis chyba Criscito :? Miał swój udział przy obu golach. Przy pierwszym był moim zdaniem ewidentnie faulowany przez Tottiego, który trzymał go prawą ręką. Nie zmienia to jednak faktu, że obronca powinien być góra w tym starciu. Przy drugim golu odpuścił krycie Aquilaniego (?) i jego strzał dobił Totnik. Ogólnie jakoś Criscito za łatwo daje się przepychać :? Później przycisneliśmy, atakujemy większą liczba zawodników ale nadziewamy się na groźne kontry. Bardzo pozytywnie Grygera. Obawiałem się o jego dyspozycję ale niepotrzebnie, bo jest pewnym punktem. To samo Iaquinta, chyba najlepszy zawodnik w Juve. Dużo miesza, wrzuca i walczy jak lew :) Del Piero sporo strat, David miał jedną okazję i jej nie zmarnował. Gol nr 100 w Serie A 8)

Donry, otwarty mecz, tak jak się spodziewałem. Jeśli w II połowie zagramy z podobnym zaangażowaniem, to nawet w razie porażki, będę zadowolony, bo nie mamy się absolutnie czego wstydzić po I połowie :)

OMG Legrottaglie sie rozgrzewa :zgon:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 wrz 2007, 16:50

Jak sie nie wygrywa 3-1 to sie remisuje 2-2 ... czy jakos tak :lol:
Dla mnie niezrozumiałe , że Roma przy wyniku 2-1 bawi sie w polu karnym Juve , zamiast z zimną krwią zdobyc bramke dla bezpieczeństwa .

Wynik jak najbardziej zasłużony , chociaż niesmak zostaje .
Dobry mecz Tottiego i ładna bramka Iaquinty w 88 min. :)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 wrz 2007, 16:54

Hahaha Roma odpuściła ostatnie 25 minut, chciała spokojnie dowieść zwycięstwo, ale nie wyszło :D
JUVE pokazał pazurki i dzięki walczenemu Iaquincie doprowadziło do remisu.
Ogólnie Roma była lepsza, ale to oni byli gospodarzem i faworytem więc taka była ich rola, ale JUVE też miał świetne okazje (Karny, wolny i wolej Alexa) i zremisował nie przypadkowo :D :D
Bardzo mnie cieszy taki rezultat, w szczególności że Inter i Milan też zremisowały

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 781

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 23 wrz 2007, 17:10

Tak to jest jak się lekcewazy beniaminka , Roma zagrala zdecydowanie lepszy mecz ale ewidentnie odpuscili koncowke co sie zemscilo

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 wrz 2007, 17:22

Jestem cholernie happy z wyniku :] Z gry w II połowie już może troche mniej, bo Roma kontrolowała sytuacje (może poza końcówką) i nie wygrała na własne życzenie. Chcieli się bawić, no to się pobawili :P Tylko Perrotta wie, dlaczego nie strzelił w tym meczu bramki. Nie taka Roma straszna, jak ją malują ;) Juventusowi zabrakło dziś Alexa Del Piero... najbardziej żal karnego. Pierwszy gol po jego akcji, ale powinien był wykorzystać przynajmniej jedną ze swoich sytuacji. W takim meczu po prostu trzeba wykorzystywać to co się ma. Nie wiem co się dzieje z Alexam. Presja?? zmęczenia?? Może powinien z jeden mecz przesiedzieć na ławce, dla odzyskania wieżoci :think: Najlepszy gracz- bezapelacyjnie Iaqiunta. Ukoronował swój występ bramką i musze powiedzieć, że ogólnie zaskoczył mnie bardzo pozytywnie w tym sezonie. Niby drewno i takie tam ale zdążył już uciszyć krytyków (w tym mnie :oops: ). Roma mogła spokojnie wygrac ten mecz ale zachowywali się czasem jak na sparingu, no i zemściło się. Niepokoi kontuzja Andrade :( chyba od razu go zabrali do szpitala :> nie najlepiej się II połowa zaczęła, ale dobrze sie skończyła. Inter traci punkty, Milan traci punkty... szkoda, że nie wygraliśmy ale 2-2 przed meczem brałbym w ciemno i bardzo się ciesze z wyniku. Beniaminek pokazał pazurki :] no i 100. gol Davida :brawo:

aii jak zajebiście :D

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 23 wrz 2007, 18:07

Wynik bardzo dobry. Zobaczymy, który z mediolańskich zespołów zdobędzie na Olimpico punkty... Iaquinta się sprawdza, gorzej jest z Cristico. Nie potrafi walczyć fizycznie, pierwsza bramka jest absolutnie jego. Alex jest cieniem piłkarza, którego może być, kiedy jest w formie. Szkoda szczególnie karnego, ale trzeba się cieszyć z tego co jest. Trezeguet dobrze, że strzela, bo fajnie by było mieć u siebie króla strzelców. Oby Andrade nie wypadł na dłużej, bo obrona jest naszym słabym punktem. Grygera nie tak źle. Oby MM szybko wrócił na boiska, przydałby się. Ogólnie, gra nie taka zła, widoczna momentami przewaga Romy, ale my dopiero budujemy zespół i się zgrywamy. Niektórzy wróżyli wielki pogrom, tymczasem remis po dobrym meczu. W momencie kiedy Inter remisuje z Livorno, to nie wypadamy tak blado na tle wielkiego mistrza Włoch.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”