Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu - Strona 1448

XXIII Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej 2026

Kto wygra MŚ?

Hiszpania
4
15%
Francja
3
11%
Anglia
3
11%
Brazylia
5
19%
Argentyna
1
4%
Portugalia
6
22%
Niemcy
1
4%
Holandia
1
4%
Belgia
0
Brak głosów
Ktoś inny
3
11%
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1995
Kibicuję: Manchester United

Knajpa, czyli swobodnie o Mundialu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » dzisiaj, 11:17

Devourer pisze:
dzisiaj, 9:51
Teorie spiskowe istnieja, dopóki nie jesteś w stanie ich obalic.
Wiele jest obalanych na przeróżne sposoby, ale i tak dalej mają rzesze zwolenników, którzy po prostu nie wierzą w dowody. Tak, że teorie spiskowe po prostu zawsze będą istniały dopóki żyją ludzie i mają wolną wolę.
Ilka pisze:
dzisiaj, 10:23

Czyli Ronaldo jeszcze w kadrze pogra? ;)
Szkoda mi trochę Martineza. Wybitny szkoleniowiec, ale upadł pod ciężarem Ronaldo i mam wrażenie, że mało kto by tu więcej ugrał niż on, nie odstawiając CR7 na ławkę.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » dzisiaj, 11:25

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 11:17
Szkoda mi trochę Martineza. Wybitny szkoleniowiec, ale upadł pod ciężarem Ronaldo i mam wrażenie, że mało kto by tu więcej ugrał niż on, nie odstawiając CR7 na ławkę.
Ale żeby być uczciwym, to zarówno w Belgii jak i Portugalii mało co ugrał, poza jednym brązowym medalem MŚ. Nie miał wcale złego materiału.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » dzisiaj, 11:26

Mr.Chris pisze:
dzisiaj, 11:17
Nie zgodzę się z opinią, wręcz przeciwnie. Najpierw zmarnował złote pokolenie Belgii. Teraz gadanie że "wszystko przez Ronaldo" ale przecież z tego co widziałem Portugalia odpadła nie dlatego że Ronaldo marnował setki, ale dlatego że ich w ogóle nie miał bo najlepszy środek pola w klubowej piłce Vitinha-Neves wspierani najlepszy piłkarzem sezonu Premier League Bruno oferowali rozegranie piłki na poziomie Odry Opole.

Przecież żeby środek pola poprawnie funkcjonował wystarczyło w miesiąc nie popsuć tego co zbudował Luis Enriqie, ale i to zadanie przerosło Martineza i duet Vitinha-Neves biegał po boisku jakby nie wiedział co ma robić, a przydatność Bruno Fernandeza była na takim poziomie że nawet pod Rubenen Amorimem był bardziej efektywny.

Wybitny selekcjoner? IMO on nie jest nawet dobrym selekcjonerem.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 42 min temu

Ok, z wybitnym nieco przesadziłem, to nie poziom Ancelottiego, Pepa, czy SAFa, ale dobry zdecydowanie. Takie 7/10.

Natomiast co do wyników:

Belgia może i złote pokolenie, ale to nie znaczy, że była to najlepsza drużyna na świecie. W 2018 i 2020(1) przegrali odpowiednio z Francją i z Włochami, czyli musieli trafić na mistrza, żeby odpaść. Shit happens. Czy było idealnie? Ni [ch**]. W 2022, mimo, że złote pokolenie już przeminęło, to powinni przynajmniej wyjść z grupy.

Portugalia tylko i aż 2 turnieje. W pierwszym odpadli znowu z Francją, o której nie można powiedzieć, że była słabą drużyną, chociaż nie wygrała finału. Teraz z Hiszpanią, czyli też przeciwnikiem z górnej półki. Przy czym powtarzam to po raz kolejny. Według mnie nie da się grać poważnej piłki na wysokim poziomie z obecnym Cristiano Ronaldo i to od kilku lat. Między kozami albo przeciwko jakimś Azerbejdżanom to może i zadziała, ale on po prostu jest już zbyt powolny i domaga się zbyt często piłek. Dać mu silnego obrońcę na plecy i cały plan idzie w pizdu, bo trzeba cały mecz grać w 10.

Jedyne co mu mogę zarzucić, to brak jaj, żeby posadzić Krystynę na ławce.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 38 min temu

Przecież oni nic nie grali na tym turnieju. Martinez to przeciętny bajerant i tyle

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6202
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 min temu

Mr.Chris pisze:
42 min temu
Ale posadzić CRa na ławce kosztem Goncalo Ramosa czy Joao Felixa? :P

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 min temu

sickstick pisze:
24 min temu
Mr.Chris pisze:
42 min temu
Ale posadzić CRa na ławce kosztem Goncalo Ramosa czy Joao Felixa? :P
Skoro Holendrzy potrafią znaleźć takiego Brobbeya, to jestem pewien, że i Portugalczycy by kogoś znaleźli, gdyby było to potrzebne ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2026 Kanada/Meksyk/USA”