Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 146

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 21 wrz 2006, 19:12

Brak Dudka był bardziej niż pewny szczególnie po całej nagonce na niego za mecz z Finlandią. Również pewne wydawało mi się powołanie Rasiaka do reprezentacji, bo liderem strzelców w drugiej lidze angielskiej nie jest się z przypadku. Bardzo cieszy także powołanie dla Łągiewki który z powodzeniem radzi sobie poza naszym krajem i o powołaniu już się bardzo dawno mówiło. Zobaczymy czy wogóle otrzyma szansę na grę. Leo dobrze zrobi powołując na zgrupowanie tak dużą ilość piłkarzy, bo będzie miał okazję przyjrzeć się im na treningu, a i wybór na mecz będzie miał większy.
W najbliższych dwóch spotkaniach zbyt wiele jeśli chodzi o skład raczej się nie zmieni. Bo przecież z Serbią zagrali ambitnie, a jak już zmiany nadejdą to raczej w obronie.
Kto w bramce? Wielki dylemat, bo Kowalewski, Kuszczak i Boruc prezentują bardzo zbliżony poziom i trudno jednoznacznie wskazać tego pierwszego. Jednak tak coś czuję, że Kowalewski zagra od pierwszej minuty, bo bardzo dobrze zaprezentował się z Serbią i nie sądzę, aby Benhaker o tym zapomniał.

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 21 wrz 2006, 19:20

A ja sie zapytam
GDZIE JEST KUSZCZAK ?!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 wrz 2006, 19:29

paku pisze:GDZIE JEST KUSZCZAK ?!
Pewnie w Manchesterze, lecz głowy sobie uciąc nie dam.

Normalne - takim słowem mozna określić te nominacje. Leo powołuje tych sprawdzonych, a przy okazji sprawdza nowych, czy nie sa lepsi. Myśle,że jedyna słuszna taktyka powołań. Jednak prawdopodobnie nawet jak wyselekcjonuje pewna grupe zawodników, to jego kontrakt sie niestety skończy i wątpie aby ktos w PZPN-ie przedlużył z nim umowe. Wtedy znów na długie lata zatryumfuje polska myśl szkoleniowa.

Hala polska myśl szkoleniowa.

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 21 wrz 2006, 19:39

Pytam grzecznie a gdzie k*** Piotrek Włodarczyk??? :P

Ta reprezentacja to skandal :!:

:lol:

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 21 wrz 2006, 19:52

deltinho pisze:Pytam grzecznie a gdzie k*** Piotrek Włodarczyk???
Teraz? Polewa kolejeczke u Edsona w domq.

Knajpa? Czy pomyliłem lokale? // K.J.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 wrz 2006, 20:35

Jak zwykle powołał Dudka... :roll: przecież temu panu juz podziękowaliśmy;/ i pokazał jak broni w ostatnim swoim występie :? Czy nie lepiej Kuszczaka zabrać? Nie jestem prorokiem ale chłopak z ManU będzie gwiazdą światowego formatu a dudek...bleeh...reklamy piwa? Ok. Ale nic więcej w piłce nożnej nie osiągnie... :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 wrz 2006, 1:14

Do Dudka mam szacun jak do nikogo z tej kadry!! NIestety chlopak ma juz swoje lata i dla dobra "nowej" reprezentacji powinien sam zakonczyc kariere w rep. Polski... Oczywiscie brak Kuszczaka ['] :? Gosci jest obecnie najlepszym Polskim bramkazem, (moim ulubionym 8)) Myslalem ze na MS bedzie nr. 1 ale ta bramka z Kolumbia tuz przed MS ... :? i Janas stracil zaufanie... Jednak teraz to Kuszczak powinien byc nr. 1 w kadrze a nawet nie zostal powolany :? Co do reszty to nie mam zastrzezen 8) No... moze tylko obecnosc Frankowskiego :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 wrz 2006, 11:28

Aż 27 zawodników powołano na mecze z Kazachstanem (7 października) i Portugalią (11 października). W kadrze znalazło się miejsce dla Jerzego Dudka, a zabrakło dla Tomasza Kuszczaka!
Sztab szkoleniowy wciąż uparcie wpycha do kadry Jerzego Dudka, który zawalił mecz z Finlandią i w dalszym ciągu siedzi na ławce rezerwowych Liverpoolu. W jaki sposób trenerzy kadry usprawiedliwiają jego obecność i brak Tomasza Kuszczaka tym razem?

- Rywalizacja na tej pozycji jest i tak bardzo duża. Nie chcemy jeszcze bardziej nadmuchiwać balonu. Bramkarze muszą mieć trochę spokoju. Robimy to dla dobra drużyny i wszyscy zawodnicy też powinni tak myśleć – tłumaczy Dariusz Dziekanowski.

- Poza tym może się zdarzyć, że Jurek lada dzień powróci do pierwszej jedenastki Liverpoolu, bo Reina nie spisuje się ostatnio najlepiej – dodał.

Więcej w "Przeglądzie Sportowym"
Na pozycji bramkarza, chyba zawsze beda pewne kontrowersje - jest to taka sama sytuacja jak u Janasa tylko tam chodzilo o pozycje napastnika :roll:
Oczywiscie Boruc & Kowalewski sa poza konkurencja moim zdaniem, nawet gdyby Kuszczak regularnie wystepowal w barwach MU - jakos nie mam do niego przekonania - poza tym co ma weryfikowac ktory jest lepszy :?: klub w ktorym wystepuje :?: tak czy owak jest nasza przyszloscia za 2 - 3 lata pozostanie mu walka z Borucem o kto wie czy nie pozycja 1 bramkarza

Pawelek
:roll: :roll: nie wiem dlaczego on znalazl sie w kadrze a nie wyzej wymieniony Kuszczak :!: Nawet w naszej Orange widze lepszych bramkarzy od Pawelka, ktory nie jest zbyt pewny siebie - pamietam mecze z ubieglego sezonu oraz poczatki tego w ktorych nie byl pewnym pkt zespolu, mimo iz dlugo nie wpuscil bramki - ostatnio broni jednak pewnie co nie oznacza, ze wybija sie ponad przecietnosci i ma jakies fenomenalne interwencje :!:

Pozycje Dudka wole przemilczec - mam nadzieje ze nie zagra w Liverpoolu - a co za tym idzie nie bede mieli pretekstu do powolania czy wystawienia w 1 skladzie :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 wrz 2006, 11:34

czeher pisze:Pozycje Dudka wole przemilczec - mam nadzieje ze nie zagra w Liverpoolu - a co za tym idzie nie bede mieli pretekstu
pretekst zawsze znajdą, choćby najgłupszy i najmniej logiczny, ale jak będa chcieli to go powołają.
Co to jest za wtłumaczenie, że może zagra w barwach Liverpoolu, bo Reina nie radzi sobie najlepiej ? Żadne - jak zagra - to wtedy niech go powołaja, a nie na zapas.
Kuszczak przynajmniej jest perspektywiczny i IMHO to on powinien być w kadrze już teraz - Dudek już prochu nie wymyśli, Kuszczak powinien uczestniczyć w zgrupowaniach, nawtejak nie zagra ani minuty, chociazby aby z trenerami przebywać, czy innymi piłkarzami.
Potem nagle go powołają na jakiś wazny mecz, gdzie nikogo nie będzie znał i na pewno byłoby mu trudniej niż gdyby znał już wszystkich.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2006, 13:25

JEstem ciekaw z kim Dziekanowski ustalał te brednie, ktore powiedział. MAm nadzieje, ze nie z Leo. Raczej byli to ojcowie Dudka w naszej kadrze de Zeuwe i Bobo :P
Wydaje mi sie, ze rywalizacja jest na plus kiedy w druzynie jest wiecej dobrych zawodnikow, w formie, grajacych w swoich klubach i to raczej ich mobilizuje, a w obecnej sytuacji to obecnosc Dudka zle bedzie wplywac na Boruca i Kowalewskieo niz odwrotnie...
Troche mało zdecydowania w swoich, a moze nie swoich decyzjach ma Holender :arrow: Szymek zagrał słaba, a moze bardzo słabo i go w kadrze nie ma. Dudek moze i nawet gorzej, a jest. Poprostu Dudek w obecnej kadrze bedzie "swieta krowa"....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 wrz 2006, 13:37

Janas powolywal bez przerwy Rasiaka, a Leo powoluje ciagle Dudka. Mozna sie przyzwyczaic, kazdy trener ma swoich ulubiencow :wink: Engel uwielbial jesli dobrze pamietam np. Kryszalowicza :wink:

Wazne, zeby Dudek nie gral, moze nawet po tych kilku dniach odpadnie z tej wiekszej kadry, w koncu 1 golkiper musi sie pozegnac :P

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 22 wrz 2006, 13:39

Poprostu Dudek w obecnej kadrze bedzie "swieta krowa"....
Dudzio jest w kadrze po znajomości... to fakt... no cóż trenerem reprezentacyjnych bramkarzy jest jego menadżer... Z Orzełkiem na piersi jest już wypalony, powinien jak najszybciej zakończyć reprezentacyjną karierę (w co nigdy nie uwierze).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2006, 13:45

Janas powolywal bez przerwy Rasiaka, a Leo powoluje ciagle Dudka. Mozna sie przyzwyczaic, kazdy trener ma swoich ulubiencow Engel uwielbial jesli dobrze pamietam np. Kryszalowicza
Rasiaka i Leo powołal, bo on poprostu strzela bramki... :P
Kryszałowicz bardzo przyczyniłsie do naszego awansu na MŚ w 2002, a i wtedy nie bylo do niego ze strony kibicow wielkich zastrzezen. Wiadomo, ze wtedy był poczatek swietnej gry Zurawskiego, ale i tak Kryszał wtedy byl jedym z 3 najszych najlepszych napastnikow.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 wrz 2006, 16:05

Bramkarze: Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), Artur Boruc (Celtic Glasgow), Mariusz Pawełek (Wisła Kraków).

Obrońcy: Mariusz Jop (FK Moskwa), Jacek Bąk (Al-Ryyan), Paweł Golański (Kolporter Korona Kielce), Marcin Wasilewski (Lech Poznań), Grzegorz Bronowicki (Legia Warszawa), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków).

Pomocnicy: Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń), Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), Łukasz Garguła (GKS Bełchatów), Przemysław Kaźmierczak (Boavista Porto) Rafał Grzelak (Boavista Porto).

Napastnicy: Tomasz Frankowski (Tenerife CD), Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), Radosław Matusiak (GKS Bełchatów), Grzegorz Rasiak (Southampton FC).

Skreślenie Dudka jak najbardziej prawidłowe, ale brak Gizy to chyba błąd :/ Leo skreślił tez Żewłaka :o i Łągiewke... w sumie spodziewalem sie, że odpadnie Bronowicki, po tej padace jaką ostatnio gra :/. Chociaż Łągiewke mógł zostawic, przy obecnej formie środkowych obrońców :/ Jop, Bąk, Głowacki :/ Jeden lepszy od drugiego...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 29 wrz 2006, 17:02

A ja nie wiem co w tej reprezentacji robią jeszcze Bronowicki, Smolarek i Frankowski... Myślę, że z nimi Don Leo jak najszybciej powinien się pożegnać. Dotychczas podoba mi się jednak model prowadzenia drużyny przez Beenhakera, oby mu dano trochę czasu, a nie jak to u nas się przyjęło zwalniać trenera po pierwszych niepowodzeniach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”