Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 146

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 mar 2008, 22:28

Zico_FCI pisze:Stadion Legii będzie chyba grał stadion Polonii w 39 i pół.
franz pisze:39 to jest ten serial gdzie wystepuje taki pseudo punkowiec? Bo w niedziele jak zwykle oglądałem "kawa na ławę" z Bodziem Rymanowskim i potem jakiś serial leciał tak pobieżnie spojrzałem a tam na ścianie (w tym serialu) szalik Polonii, plakta Polonii itd szczeg nie znam bo nie oglądałem dalej, ale jakiś wątek Polonii się pojawił. Czyli Walter nawet w TVN promuje Polonie a nie Legie Laughing

Tego pseudo punkowca gra Tomasz Karolak. Serial nawet fajny, przede wszystkim śmieszny. Ten syn Karolaka jest kibicem Polonii. Karolak jak zobaczył te plakaty i szaliki Polonii, to powiedział: "Nie możesz kibicować Polonii", a młody na to "czemu?", Karolak: "Bo będziesz miał na czole wypisane PORAŻKA" :lol2:

Walter ['] W klubie nie dzieje się dobrze. Kiedy my wyjdziemy z tego bagna... :roll:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 19 mar 2008, 20:50

Wie ktos moze czy odejscie Burkhardta do IFK Norcostam jest juz pewne, bo jesli tak to patrzac na jego bardzo dobrą forme jest to kolejna porazka Legii na rynku transferowym w tym sezonie

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 mar 2008, 21:16

Raczej pewne. kwestia jest za jaka kwote bo watpie zeby to bylo 400 albo 600. pewnie cos pomiedzy ale i tak Legia finansowo stracila na tym transferze.

Co do wyniku to Legia powinna ten mecz wygrac i chyba jej zwyciestwo sie nalezalo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 mar 2008, 19:36

Swój ostatni mecz w barwach Legii rozegrał Marcin Burkhardt. w tym tygodniu wyjeżdża do Szwecji. :? Ja nie wiem o co chodzi Urbanowi. W jesieni mało kiedy grał, a teraz gdy został już sprzedany, zaczął grać od początku meczów i wypadał naprawdę dobrze. Po co sprzedawać takiego zawodnika? :roll:

Dzisiaj wygraliśmy 2:0 z Koroną. Innego wyniku niż zwycięstwo nie brałem pod uwagę w tym meczu. Jedną z bramek strzelił Chinyama. To chyba jego 14 trafienie w lidze. Swoją drogą rozegrał dzisiaj dobry mecz. Ruchliwy, trochę za bardzo sam próbował, ale występ na duży plus. Podobała mi się tak akcja ze Skerlą. Pokazał jak silnym jest zawodnikiem. Szkoda, że Roger strzelił jak pipka. :| Edson rozdarł by siatkę. :) Potem na 2:0 podwyższył Roger. Ładnie oszukał Kowalewskiego. :P Wysocki po raz kolejny zaliczył dobry występ. Będą z niego ludzie. W ofensywie może nie jest taki aktywy, ale za to z tyłu nie daje przeciwnikom pograć. Dobra zmiana Rybusa. Można się przyczepić go o to, że zwalił kilka razy akcje, ale dobrze że próbuje. Lubię takich graczy. Będą z niego ludzie. 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 mar 2008, 19:42

guru pisze: W jesieni mało kiedy grał, a teraz gdy został już sprzedany, zaczął grać od początku meczów i wypadał naprawdę dobrze.
Dzisiaj zagrał słabo, a nawet bardzo słabo. Gra dlatego, że kontuzjowany jest Edson, a Rybusa Urban woli wpuszczać na końcówki na pomęczonego rywala.
guru pisze:Innego wyniku niż zwycięstwo nie brałem pod uwagę w tym meczu.
Ja też byłem pewny 3 punktów, ale spodziewałem się również lepszej gry, zwłaszcza w pierwszej połowie. Korona zagrała chyba swój najlepszy mecz na Łazienkowskiej w niedługiej historii, a mimo to pierwszego gola nie zdobyli.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 mar 2008, 19:47

Zico_FCI pisze:Dzisiaj zagrał słabo, a nawet bardzo słabo.

Czemu słabo? Mnie się właśnie dzisiaj podobał. W pierwszej połowię wszyscy zagrali poniżej oczekiwań, więc samego Burego nie ma co się czepiać. Może nie jestem aż tak obiektywny, bo akurat lubię tego zawodnika. :P
Zico_FCI pisze:a Rybusa Urban woli wpuszczać na końcówki na pomęczonego rywala.
Wiadome. Też wolę jak wchodzi z ławki i narobi trochę szumu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2008, 20:58

Oooo awansowalismy do finalu pucharu ekstraklasy pokonujac Wisle w Krakowie grajac rezerwowym skladem :shock: Nie wiem jak to sie stalo bo jak czytam( o meczu zapomnialem) to sklad Wisly byl dosc mocny a liczba widzow na trybunach imponujaca. W kazdym razie final juz obejrze:)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 kwie 2008, 21:24

No jak Grzelak strzelił to już naprawdę z Wisłą musi być źle. :P

Mecz oglądałem i myślę, że zwycięstwo zasłużone. Wisła miała przewagę w posiadaniu piłki, ale praktycznie nic z tego nie wynikało. Dobrze zagrała obrona z wracającym po kontuzji Choto na czele. W ofensywie hasał głownie Majkowski, który wypracował większość akcji Legii pod bramką Wisły. W Wodzisławiu powinien zagrać w miejsce, grającego ostatnio piach Rado.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 kwie 2008, 21:48

Zico a jak w obronie prezentowali się Augustyn i Wysocki :?: :?: , bo po ostatnich 2 meczach Legii w lidze, ten w ramach odpoczynku sobie odpuściłem i wychodzi na to że źle zrobiłem :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2008, 21:57

Legia zaczela wygrywac od razu ruch w temacie :) To zwyciestwo jest dla was Legionisci, na oslode bycia poza trojka obecnego sezonu I ligi :) I znowu sprawdzil sie fakt ze rezerwowi pokazuja wole walki i wygrywaja z PRAWIE podstawowym skladem innego zespolu...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 kwie 2008, 22:08

Martinho pisze:To zwyciestwo jest dla was Legionisci, na oslode bycia poza trojka obecnego sezonu I ligi
Nie ma czego osładzać. Poza tym idź się napinać gdzie indziej.
(L)oczkerson pisze:Zico a jak w obronie prezentowali się Augustyn i Wysocki
Augustyn zagrał na pewno najlepszy mecz barwach Legii i godnie wspomagał Choto. Nie widziałem jakiś większych jego błędów. Podobnie Wysocki, który z racji taktyki koncentrował się głownie na obronie. Nieźle na DM zagrał Wawrzyniak. Kiełbowicz na lewej pomocy raczej średnio i do tego zmarnowana setka.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 kwie 2008, 22:10

Zico_FCI pisze:Nie ma czego osładzać.
Nie wiedzialem ze miejsce poza pierwsza trojka was satysfakcjonuje... Noo ale spoko :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 kwie 2008, 22:13

Satysfakcjonuje nas nawet druga liga, jeśli mamy drążyć temat.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 15 kwie 2008, 22:20

Martinho pisze:Legia zaczela wygrywac od razu ruch w temacie
Pierwsze zdanie posta i od razu napinka, jak miło. Ruch w temacie Legii jest jak na to forum duży (na pewno większe niż Wisły) a po ostatniej porażce z Lechem, dyskusja po prostu toczyła się w temacie Lecha Poznań.

Co do meczu to, oczywiście ciesze się, że po chyba kilku ładnych latach wygraliśmy w Krakowie i to na dodatek w rezerwowym składzie, ten finał tez może cieszyć, ale jednak to tylko PE. Wolał bym zdobyć viceMP niż ten marny PE (choć najlepiej viceMP i PE a co...)
Majakowski do pierwszego składu, nich Rado poczuje rywalizacje bo po tym jak odszedł Groszek gra jeszcze gorszy piach niż jesienią. Ogólnie można być zadowolonym z postawy młodziaków i powrotu do gry Choto, który miał już w tym sezonie nie zagrać. Dobrze, że wrócił może nam się bardzo przydac w tej gorącej końcówce sezonu.

Na koniec sezonu dwie możliwości:

Opcja "marzenie kibola, dilera, gangstera, neonazisty":

Puchar Polski, viceMP, Puchar Ekstraklasy.

Opcja absolutne minimum:

Kwalifikacja do europucharów przez lige albo PP.

Coś pośredniego też się może trafic.

Forza Legia!

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 25 kwie 2008, 17:18

Zostają:
Wojciech SKABA
Wojciech SZALA
Dickson CHOTO (Zimbabwe)
Błażej AUGUSTYN
ROGER Guerreiro
Piotr GIZA
Aleksandar VUKOVIĆ (Serbia)
Przemysław WYSOCKI
Takesure CHINYAMA (Zimbabwe)
Sebastian SZAŁACHOWSKI
Jakub WAWRZYNIAK
Jakub RZEŹNICZAK
EDSON da Silva (Brazylia)
Maciej RYBUS
Miroslav RADOVIĆ (Serbia)
Kamil MAJKOWSKI
Adam FRĄCZCZAK
Ariel BORYSIUK
Jan MUCHA (Słowacja)

Odchodzą:
Antonio Martin Aguilera 'BALBINO' (Hiszpania) - Nieporozumienie
Tomasz KIEŁBOWICZ - miał już swoje 5 minut
Maciej GOSTOMSKI - Wypożyczyć
Maciej KORZYM - wiecznie szan dostawał chyba nie będzie?
Bartłomiej GRZELAK - drewno, lepiej się go pozbyć teraz
Piotr BRONOWICKI - co on robi w Legii to ja wogóle nie wiem
INAKI ASTIZ Ventura (Hiszpania) - No niestety, nie uda nam się go zatrzymać.
Marcin SMOLIŃSKI - Wypożyczyć
Martins EKWUEME (Nigeria) - Wypozyczyć

Przybędą:
Kostiantyn MACHNOWSKYJ (Ukraina) -> ŁKS Łódź
Kamil GROSICKI -> FC Sion

Powinno przyjść także conajmniej dwóch dobrych napastników!
Mówi się o Mięcielu - jestem za, jest szybki, doświadczony i utożsamiany z Legią. Mówi się o Robaku...hm..może być z niego drugi Klatt lub Grzelak...ale chyba warto spróbować! Alternatywy? Żewłakow z Dender, Claudio Lopez z Kansas City Wizzards lub ten cały Lewandowski ze Znicza :) Potrzebny jesttakże stoper bo Astiza nie uda nam się zatrzymać. Możnaby postarać się o Pietrasiaka, Arbolede lub Bieniuka, a z graczy zagranicznych renomowanym zawodnikiem do wzięcia jest Węgier Atilla Dragoner z Ferencvarosu. Kiedyś oglądałem mecze Partizana i dostrzegłem tam Branimira Bajicia obecnie grającego w Koblenz - też bardzo dobry libero, reprezentant Bośni.
Bardzo jest nam potrzebny także prawy obrońca i tutaj widzę w Polskiej lidze tylko jednego wartościowego zawodnika: Bartczak z Zagłębia Lubin! Edson często łapie kontuzje więc jemu też przydałaby się konkurencja, myślę tu o Broziu z Widzewa. A jeśli też nie uda nam się zatrzymać Rogera to na jego miejsce brałbym Napoleoniego, także z Widzewa. Tych trzech ostatnich zawodników gra w klubach które w przyszłym sezonie wypadną więc zawodnicy będą do wzięcia! Myślę także że jeśli Giza nie odzyska formy to...musimy mieć jakiegoś zmiennika dla niego! Prawdziwego playmakera! Mówi się o Gargule i Majewskim i to są chyba najlepsze rozwiazania, albo jeden albo drugi....ale trzeba szybko działać bo ten pierwszy może wylądować w Wiśle a drugi w Blackburn! Jeszcze o Vuko - walczak i doświadczony pracuś...ale często gubi formę...jakby poczuł na plecach oddech Riu Miguela (chyba jeden z lepszych piłkarzy od czarnej roboty w lidze) lub Dancha z Górnika to może z tą formą nie byłoby tak źle!
Młodych zawodników (Rybus, Majkowski, Borysiuk, Frączczak, Wysocki) należy na stałe włączyc do kadry, a Gostomskiego, Smolińskiego i Ekwueme wypożyczyć gdzieś do niższej ligi, niech się ogrywają!

I jeszcze jedno - nie żałować pieniędzy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”