Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 146

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 23 wrz 2007, 18:18

Maro juve pisze:widoczna momentami przewaga Romy
prosze Cie nie rozmieszaj mnie z "widocznymi" momentami gdzie Roma miala przewage...remis to czysta pomykla.

Awatar użytkownika
Fanatico Bianconero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fanatico Bianconero » 23 wrz 2007, 21:34

Udało nam się wywieźć ten cenny punkt z Rzymu, Trezeguet strzelił 100 bramkę, inter zremisował nic tylko się cieszyć! Co prawda spadliśmy na 6-tą pozycję, ale w czołówce jest bardzo ciasno więc nie ma się co przejmować! Za tydzień łatwy mecz z Regginą i inny wynik jak nasze 3 pkt nie wchodzi w grę. Żeby nie było jak z Udinese...

P.S. Przy pierwszej bramce Tottiego był spalony, spójrzcie:
KLIK!
Ciężki do wychwycenia, ale był! Co oczywiście nie usprawiedliwia Criscito!

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 wrz 2007, 21:50

poprawka następna kolejka juz w środę
A co do spalonego to widać że był, choć podczas meczu nawet mi to przez myśl nie przeszło, bo Totti sprytnie się schował więc nie ma co miec pretensji do sędziego.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 23 wrz 2007, 22:47

:arrow: Mancini jeszcze się musi dłuugo uczyć aby za nurkowanie dostawać notę: 10 :lol: Choć takiego zachowania nie pochwalam to jednak jego trochę rozumiem bo było to jakoś po bramce dla Juve i w Amantino wstąpiła szybka chęć odrobienia strat. Ale sędzia wypatrzył nurkowanie, dał żółtko więc nie ma sprawy :wink:

:arrow: :rotfl4: Też w ogóle nie brałem pod uwagę spalonego przy pierwszej bramce :lol: Ale faulu wg mnie nie było - Criscito przytrzymywał rękę Tottiego która to ręka przytrzymywała koszulkę obrońcy :glass:

:arrow: :zgon: Nie wiem na co czekał Cicinho, chyba na Nedveda aby wbiegł między niego a De Rossiego :roll: No i wbiegł a później ewidentny faul Cicinho który chyba właśnie wtedy chciał wybić gałę :evil:

:arrow: Też nie powiedziałbym że był faul Doniego na Iaquintcie. Co prawda Włoch powąchał zadek Doniego ale faulu nie było bo piłka była nasza :P

:arrow: :mać: Akcja roku a sędzia powinien pracować w aptece :evil: Ile było sytuacji w których piłkarz lekko spóźnia się z wybiciem a nie ma to konsekwencji. No i przez taki błąd nie wygraliśmy meczu :heft: A wystarczyło piłkę zagrać do bramkarza lub na pałę jak najdalej od bramki :suicide:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 wrz 2007, 23:05

Yukasz pisze::arrow: Mancini jeszcze się musi dłuugo uczyć aby za nurkowanie dostawać notę: 10 :lol: Choć takiego zachowania nie pochwalam to jednak jego trochę rozumiem bo było to jakoś po bramce dla Juve i w Amantino wstąpiła szybka chęć odrobienia strat. Ale sędzia wypatrzył nurkowanie, dał żółtko więc nie ma sprawy :wink:
To był taki nur w stylu Cristiano - lot i skręcenie twarzy z grymasem w stronę sędziego :P . A spalony może trochę ostudzic niektórych, bo już na Waszej stronce widziałem opinie o tym, że nic się nie zmieniło i sedziowie dalej nas faworyzują. Wiem, że to kibice pokroju Majlo, ale jednak... :roll:

EDIT

A co do Doniego to on jest trochę groźny... nie mówię o tym wybiciu a o nodze do przodu, która gdyby trafiła Treze, to musiałbym zrobic zmianę w Serie A Fantasy Football...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 wrz 2007, 23:58

Meczu nie ogladałem, ale mam kilka pytań i własnych przemyśleń po obejrzeniu skrótu.
Pierwsza rzecz to rzekomo niesprawiedliwy remis, z punktu widzenia Romy oczywiście. Zupełnie się nie zgadzam z tą tezą. Dlaczego? Dwa fakty z meczu: przestrzelony karny Del Piero, podyktowany jak najbardziej prawidłowo i bramka Tottiego z ewidentnego spalonego. Jako ciekawostkę powiem, że w protokole pomeczowym obserwator zapisze, że wynik meczu został wypaczony (oczywiscie ze wzgledu na bramke Tottiego zdobytą ze spalonego). To jest pierwsza sprawa.
Druga rzecz to ta sytuacja z wyjściem Doniego. I tutaj kieruję do tych, którzy oglądali mecz pytanie. Jakie były konsekwencje tego zagrania? Bo w świetle przepisów sędzia powinien podyktować za to zagranie rzut wolny pośredni dla Juventusu, a Doniego ukarac żółta kartką.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 wrz 2007, 0:10

arek_ahig pisze: Druga rzecz to ta sytuacja z wyjściem Doniego. I tutaj kieruję do tych, którzy oglądali mecz pytanie. Jakie były konsekwencje tego zagrania? Bo w świetle przepisów sędzia powinien podyktować za to zagranie rzut wolny pośredni dla Juventusu, a Doniego ukarac żółta kartką.
Mówisz o zajściu z Iquanitą czy Davidem?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 0:29

Zajścia z Trezeguet nie widzialem. Masz jakiegos linka :)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 wrz 2007, 0:53

arek_ahig pisze:Zajścia z Trezeguet nie widzialem. Masz jakiegos linka :)
Nie, oglądałem na żywo. Co do zajścia z Iquanitą uważam, że sędzia zachował się dobrze. Doni najpierw trafił w piłkę a siłą rozpędu oberwało się Vincenzo. Pamiętam sytuację na San Siro, gdzie wygraliśmy z Interem 2:1 (The Scudetto is called Del Piero :P) gdzie były dymy jak gol z wolnego Adriano został nieuznany bo to był rzut pośredni. Podyktowany on był za podobne wejście (oczywiście niżej i nogą) Chielliniego i każdy Juventino miał pretensje wtedy do Paparesty, że mimo że Giorgio trafił w piłkę a czyjeś nogi dostały siłą rozpędu to podyktował wolnego. Dobra, koniec wspomnień :P

Niepokojąca sytuacja z Andrade. Póki co środek obrony będzie wyglądał pewnie Grygera-Criscito lub Legro, który jak wchodzi prezentuje się naprawdę poprawnie :P

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 1:05

maciek_88 pisze: Co do zajścia z Iquanitą uważam, że sędzia zachował się dobrze. Doni najpierw trafił w piłkę a siłą rozpędu oberwało się Vincenzo.
Nieee :P Powinien podyktować pośredniego, a Doniemu pokazać żółtą.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2007, 1:10

akcja z Iaquintą i Donim była czysta, jeśli już to można skrzyczeć Doniego za noge wywaloną do przodu w sytu Kahna, co wyglądało dość niebiezpiecznie, a kontakt pomiędzy piłarzami był już po wybiciu piłki, Doni rozpędem trafił biodrem delikatnie Iaquinte i tyle....

A co do Obrony to na ławie mamy do wyboru: Molinaro, Legro, Birindelliego, Salichamidzica i za 3 mecze Zebine, jak Francóz wróci pewnie on dostanie się do 11 za Andrade, którego w środku zastąpi Grygera, a narazie ja mam nadzieje że pogra Molinaro, a do środka zostanie przesunięty Chiellini, bo opcji z Legro czy Birindellim nie biorę pod uwagę (poprostu im nie ufam). Hasan natomast przyda się w pomocy, bo na prawej dalej pustki a system 4:3:3 tak jak z Romą (Ranieri wpadł na to na kilkanaście minut przed meczem) regularnie JUVE stosować pewnie nie będzie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 wrz 2007, 1:11

Ja prędzej ufam Legro w środku niż Zebinie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 1:24

Boshe, no i co z tego, że nie było kontaktu? Właśnie, dlatego należał się rzyt wolny pośredni, a nie rzut karny.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 wrz 2007, 9:55

a ja jestem zdania że nic tam nie było, wiele takich sytuacji się widziało na boisku jak Bramkarz przy interwencji powala jakiegoś zawodnika impetem, przecierz nie trafił go nogą, a jeśli mowa o niebezpiecznym zagraniu nogą to w takich sytaucjach bramkarz ma fory i tyle

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2007, 10:04

(L)oczkerson pisze:przecierz nie trafił go nogą
mówicie o sytuacji, gdy usiadł mu na głowie ? :D
Nie powinno być tam karnego moim zdaniem. Bramkarz wypiąstkował piłkę, a następnie zahaczył tyłkiem głowe napastnika :lol: napastnik miał czas, aby się uchylić, nie zrobił tego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”