El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 146

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 27 kwie 2011, 22:57

Żałosne widowisko.

Barcelona to lepsza drużyna od Realu i zasłużenie zagra w finale.
Real nie zrobił w tym meczu nic żeby ten mecz wygrać, oni wyszli ten mecz zremisować 0:0.
Messi zasłużenie został wybrany najlepszym piłkarzem świata.

Stark powinien znaleźć sobie inny zawód bo sędziować to on nie potrafi.
Czerwo dla Pepe? Nie żartujmy. To było mocne wejście ale nie takie do jakich przyzwyczaił Pepe kiedy dostawał czerwa. Ta decyzja wypaczyła wynik, do tego czasu Real się murował a Barca nie była w stanie się przebić.
Czerwona za to należała się Marcelo za chamskie nadepnięcie Pedro, ewentualnie Adebayorowi. Di Maria żółtko za symulacje.
Barcelona to zapewne najlepiej grająca drużyna na świecie ale zachowania na boisku niektórych piłkarzy są żałosne i my byłoby wstyd gdyby niektórzy gracze mojej ulubionej drużyny tak się zachowywali. Busquets łapiacy się za pysk przy każdym powiewie wiatru, Alves znoszony na noszach żeby od razu wrócić na boisko, Pedro łapiący się za łeb po uderzeniu w bark, Valdes robiący więcej kilometrów niż niejeden długodystansowiec na bieganiu z ryjem do sędziów.
Barcelona weszłaby do finału bez tej nędznej szopki bo po prostu jest lepsza, mogła to zrobić z klasą mistrzów, niezależnie od wyniku rewanżu nie zrobiła tego.

Jeśli to miało być lepsze widowisko od angielskich klasyków "drewniaków" to wybaczcie ja zostanę przy mojej ulubionej lidze.

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 27 kwie 2011, 22:57

EnJoy's pisze:Kurcze, szkoda mi Marcelo bo przy bramce się pośliznął i tak poszło podanie, a grał cały świetny mecz, RealFan ostatnio pisał, że zrobił kapitalny progres, rzeczywiście trzeba to przyznać, może dziś w ofensywie nie tak jak z Lyonem, ale w defensywie prawie bezbłędny.

Marcelo dla mnie najlepszy piłkarz dzisiaj.
Tak zrobił progres,szczególnie jak sędzia wyp...la już w 20 min.zawodnika za dwa faule.już Tottenhamu byście nie przeszli bez sędziego.
A dziś sędziował normalnie i klops...

Marcelo dla mnie najlepszy piłkarz dzisiaj - tylko sie pośliznął jak Affelay go wkręcił .
Ty chyba jakiś inny mecz oglądałeś.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 27 kwie 2011, 22:57

EnJoy's pisze:Marcelo dla mnie najlepszy piłkarz dzisiaj.
To była ironia :?: On zawalił decydująca bramkę meczu, a ktoś taki nie może być najlepszym piłkarzem meczu. Dzisiaj najlepszy był Messi, co każdy wie.
Real jest sam sobie winien. Piłkarze w takim meczu powinni gryźć trawę, a Oni nic, kompletnie nic.
Pawel875 pisze:tak mnie zastanawia czemu masa Milanistów nic nie ma do Barcelony w przeciwieństwie do całego forum :think: mówię poważnie, Barcelona ma sporo antyfanów, ale jak widać z Milanu już nie. :lol:
Oddali nam Ibrę, który w tym sezonie pomógł bardzo.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 22:58 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 kwie 2011, 22:58

Amaru spokojnie, za 6 lat znów przejdziecie 1/8 :D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 kwie 2011, 23:00

Visca el Stark :!:

Teraz już rozumiem, o czym pisali hiszpańscy dziennikarze przed meczem na temat tego pajaca. Po pierwszej połowie miałem o nim dobre zdanie, ale to jednak pizda i tylko szukał okazji do pokazania swoich sympatii. Ciekawe czy wziął od Messiego koszulkę, mówiąc, że klubowej jeszcze nie ma. :lol2:

Czerwo z tak głębokiej dupy, że to jest coś niesamowitego. No i oczywiście na początku podjął zupełnie inną decyzję, nie chciał w ogóle pokazać kartki, ale uległ presji pięciu piłkarzy Barcelony skaczących w okół niego z ryjem troglodyty. Oni sędziowanie mają w DNA. Ciekawe co do niego stękali. Pewnie, czy czytał artykuł na mundo depressivo jaki to Pepe jest cham, brutal i w ogóle zamknąć w klatce i karmić bananami w katalońskim zoo. :rotfl:

Kilka minut później Alves mógł spokojnie dostać drugą żółtą kartkę, ale po co. On miał koszulkę w paski. Oczywiście łapanie się za ryj po faulu w nogę i skakanie z ryjem kolegów również nie karane.

Rzygać już się chce tym przepychaniem Barcelony przez sędziów. Jak 11 na 11 ciągną fajkę nie stwarzając sobie nic konkretnego, to zawsze przyjdzie z pomocą jakiś osioł, który pozwoli ukraść.

Pep będzie zadowolony.

Ciekawe na ile meczów zawieszą Mourinho, jeśli zdecyduje się wygarnąć na konferencji pomeczowej prawdę prosto w oczy. Na 10?

Platinazo. Niech żyje klepka Pique-Puyol-Pique-Valdes-Mascherano

Dziękuje, dobranoc.
WP

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 kwie 2011, 23:01

Niemozliwe staje sie mozliwe... Kowalczyk nie gada od rzeczy :o

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 kwie 2011, 23:02

Rzygać już się chce tym przepychaniem Barcelony przez sędziów
aż zebrało mi się na negatywne wspomnienia

Ovrebo, pamiętamy łysy pajacu

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 27 kwie 2011, 23:03

sbQ spokojnie, nasi piłkarze nie lubią grać tak często :D
czeher trochę wcześniej dedykowałem Ci posta, pomożesz?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1801
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 kwie 2011, 23:04

Nie wiem, niech ci goście ustawią się kiedyś po meczu, wyskoczą 11 na 11 na gołe pięści (Busquets wreszcie będzie wiedział co znaczy dostać w ryj) i będzie spokój. Ja rozumiem że prestiż, że odwieczni rywale, że walka o finał, ale tyle pyskuwy, złośliwości, wymuszeń i żałosnych teatrzyków w jednym meczu dawno nie widziałem. Mecz do luftu, czerwień dla Pepe ustawiła wynik. Barcelona tym meczem kompletnie mi zbrzydła, w finale będę za ManUnited.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2281
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 kwie 2011, 23:06

Pawel875 pisze:tak mnie zastanawia czemu masa Milanistów nic nie ma do Barcelony w przeciwieństwie do całego forum :think: mówię poważnie, Barcelona ma sporo antyfanów, ale jak widać z Milanu już nie. :lol:
To wytłumacz czemu Barcelona ma antyfanów ? Pytam serio bo absurdalne jest dziwienie się temu, że mnie czy innemu Milaniście podoba się gra Barcelony i nie ważne czy RealFan wyśmieje 2346 podań, ale jest to skuteczne bo jakby nie patrząc to wygrali mecz.Równie dobrze można napisać ironizując - Hala long ball i liczenie na szczęście.
Tylko nie wyjeżdżaj z argumentem, że nie lubisz pokemonów-kibiców Barcelony bo ja nie widzę związku z całą grą Barcelony.

Marcelo bardzo mi się podobał, w I połówce ani Messi nie pograł, a Pedro tylko się wkurwiał, że nie może ograć Brazylijczyka, niestety dla niego potknął się przy golu, a po za tym świetne zawody.

Wp

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 kwie 2011, 23:07

No tak Messi fajnie...ale do 60 minuty byl kompletnie niewidoczny. Dopiero po czerwonej kartce zaczal cokolwiek grac. Wczesniej byl jednym ze slabszych na boisku.
Real generalnie tez prze slaby. Praktycznie nie stworzyli ani jednej bardzo groznej sytuacji.
W finale kibicuje United. :P
Kurde ja naprawde Realu nie lubie duzo bardziej niz Barcelony, ale kurwica czlowieka ogarnia jak slyszy tych pseudo komentatorow, ktorzy spuszcaja sie wlasnie na polsacie nad Barcelona. :lol:
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 23:09 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 27 kwie 2011, 23:07

EuGeniusz pisze:
EnJoy's pisze:Kurcze, szkoda mi Marcelo bo przy bramce się pośliznął i tak poszło podanie, a grał cały świetny mecz, RealFan ostatnio pisał, że zrobił kapitalny progres, rzeczywiście trzeba to przyznać, może dziś w ofensywie nie tak jak z Lyonem, ale w defensywie prawie bezbłędny.

Marcelo dla mnie najlepszy piłkarz dzisiaj.
Tak zrobił progres,szczególnie jak sędzia wyp...la już w 20 min.zawodnika za dwa faule.już Tottenhamu byście nie przeszli bez sędziego.
.
Ale głupoty gadasz, aż głowa mała :lol: Czyli co, sędzia pomógł Realowi bo wyrzucił Croucha po tym jak ten zachował się jak debil i ujrzał dwa kartoniki w ciągu 20 minut? Tak, rzeczywiście - obecność Croucha zapewne dała by awans Tottenhamowi, ba Barcelona nie miała by szans z Tottenhamem, bo Peter Crouch by grał :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 kwie 2011, 23:07

Czerwona kartka dla Pepe to jest żart. Nigdy w życiu za to sędzia nie powinien pokazać czerwieni.

Wiele tutaj się pisało na temat, tego, że gracza obu zespołów biegają do sędziego o kartkę tutaj pełna zgoda z tymi którzy twierdzą, że jest to mocno irytujące.
Ale mnie jednak bardziej irytuje, niemal po każdym faulu symulki, że umieram, zaraz zejdę z tego świata i Bóg wie co, w czym najlepszym grajkiem na świecie bez wątpienia jest Alves. Jeszcze mogę skumać, po jakimiś ostrym wejściu próbę takiej smyluacji, ale tutaj niemal przy każdym faulu tak się dzieje, z obu stron, chociaż wiecej jest zawodników z Barcelony w tym lubujących się. Straszliwie jest to wkurw*** bo co rusz, co chwila mecz traci tempo, idzie akcja faul i ten się zwija 125 sek, chwila akcji, fauli i znowu się jeden z drugim zwija 500 sek. No ja pie*** nie mogę, a dawno żaden mecz piłki nożnej mnie nie zmęczył jak ten, gdyby to był mecz innych zespołów nie w takiej fazie to bym po 15 minutach wyłączył telewizor, ale tak nie wypadało tego robić. Przynajmniej genialna druga bramka Messiego wynagrodziła tą katorgę.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 kwie 2011, 23:07

Mam nadzieje ze murawa na wembley będzie ,,odpowiednia,, na final :rotfl:

Teraz zobaczylem powtórke...Pepemu sie czerwo NIE nalezało. Aleves mając zołta kartke robi debilny faul a sędzia tego nie widzi, nie chce znowu wtapiać się w jad antykatalonski ale rozumiem troche fanów Realu.

Tak szczerze to mecz Stoke -Wolver mnie bardziej porwał od tego klasyka, serio nie chce sie pastwić ale nie jestem nauczony do takich tatrów i udawania fauli.Wole drewniany mecz Prem od takiego gniotu, dobrze że Messi pokazał cos ze swojej magi.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2011, 23:10 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 kwie 2011, 23:08

Jak nakładka mogła złamać nogę Alvesowi to Pepe juz od 30min powinien na wózku jeździć po faulu Mascherano.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”