AS Roma (zbiorczy) - Strona 146

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 mar 2008, 7:32

Yukasz pisze:Totti niech idzie na OPŚ i od początku będzie grała gitara.
To Totti ma isc z Owsiakiem organizowac jakams Orkiestre Pomocy Switaecznej i grac na gitarze :O ahhhh ta wielkanoc

Dobrze ze ROma wygrala :D jest szansa odskoczyc Milanowi, tylko czy 120 minut z srody nie pokrzyzuje planow :think:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 mar 2008, 10:26

Gralismy piach. Doni i Mirko reszta chyba jescze leczy kaca po Realu, bo Mirek z Balkan to sie najszybciej zregenrowal.

No ale czasem mozna wygrac tez fartem czemu nie :)

FORZA ROMA !!

FORZA PALERMO !! (dzis :) )

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 10:29

Totnik_ASR pisze:Doni i Mirko reszta chyba jescze leczy kaca po Realu
Jeśli chodzi Ci o bramkarza, to gdyby nie on, to przegralibyście, i to pewnie. Rewelacyjnie bronił, cichy bohater meczu.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 mar 2008, 12:30

to przeciez pisze ze Doni i Mirko to jedyni pilkarze co grali :|

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 12:31

Totnik_ASR pisze:to przeciez pisze ze Doni i Mirko to jedyni pilkarze co grali Neutral
Mea culpa, nie zauważyłem. :oops: :wink:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 16 mar 2008, 12:57

a DDR to co, bąki zbijał? :D

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 16 mar 2008, 13:06

Totnik_ASR pisze:Gralismy piach. Doni i Mirko reszta chyba jescze leczy kaca po Realu, bo Mirek z Balkan to sie najszybciej zregenrowal.
Na Bałkanach to chyba się pije śliwowicę, przynajmniej Franek Dolas taką pił :P

Ja mam nadzieję że Spall zaaplikował naszym cięższe treningi abyśmy znowu byli bardzo dobrze przygotowani na LM czyli MU. Bo to co graliśmy w obronie mnie przerażało. Przez to że obronę mieliśmy dziurawą mecz mi się nawet podobał bo obie drużyny miały okazje ku strzeleniu gola, choć i nas szwankowało wykończenie akcji.

Jak Kaka w II poł strzelał kilka minut przed zdobyciem bramki to obronił Doni wystawiając prawą rękę czy Kaka uderzył w słupek/poprzeczkę :?: Z transmisji wydawało mi się że to Doni i był to mega fuks ale chciałbym się upewnić :P

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 mar 2008, 13:08

Yukasz pisze: Jak Kaka w II poł strzelał kilka minut przed zdobyciem bramki to obronił Doni wystawiając prawą rękę czy Kaka uderzył w słupek/poprzeczkę Question Z transmisji wydawało mi się że to Doni i był to mega fuks ale chciałbym się upewnić Razz
Doni. MEGA FUKS, ale wybronił. Zresztą w ogóle cały mecz bronił świetnie.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 mar 2008, 18:12

Diablo_ASR pisze:a DDR to co, bąki zbijał? :D
jesli piszesz o Cicinho to ja dostaje palpitacji jak widze jego gre w obronie.. Pato go wkrecil az milo.. dla mnie to pomocnik nie obronca :/

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 mar 2008, 18:18

DDR bardziej pasuje mi do De Rossiego :wink: .

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 16 mar 2008, 20:10

Totnik_ASR pisze:jesli piszesz o Cicinho to ja dostaje palpitacji jak widze jego gre w obronie.. Pato go wkrecil az milo.. dla mnie to pomocnik nie obronca
Szybko to spostrzegliscie :lol: Przeciez ostrzegalismy, jak do was przechodzil :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 16 mar 2008, 20:20

Ja o tym wiedzialem od dawna :) Mialem nadzieje ze w Romie bedzie robil za pomocnika a nie obronce :/

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 mar 2008, 23:14

Roma w derbach Rzymu 2-3 w tubę :) Inter zremisował dzisiaj, więc zamiast wykorzystać tą wpadkę Rzymianie dołożyli jeden punkcik do straty nad Nerrazurri .

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 19 mar 2008, 23:34

Za nami piłkarski klasyk i jak na taki mecz przystało spotkanie musiało się podobać, bo było naprawdę bardzo ciekawie. Zresztą w tym sezonie klasyki nie zawodzą i zawsze stoją na wysokim poziomie, nie ma murowania bramki i zawsze jest sporo goli, dziś podobnie, bo padło 5 bramek, z czego ostatnia decydująca w 92 minucie :shock:
Mecz ogólnie wyrównany, choć dla mnie Lazio zasłużyło na zwycięstwo bo było odrobinę lepsze, w szczególności podobał mi się Ledesma, zaliczył mnóstwo odbiorów, kapitalnie utrzymywał się przy piłce, grał dokładnie, sporo dobrych prostopadłych piłek i ogromne serce do walki. Oprócz Argentyńczyka wyróżniał się (głównie w pierwszej połowie) De Silvestri, który był agresywny, imponował siłą i szybkością i miał ciąg na bramkę. Warto pochwalić Behramiego za pełną rechabilitacje, który najpierw zawalił przy pierwszej bramce, gdzie wybijając trafił w zaskoczonego Taddiego, co skończyło się golem, a następnie w 92 minucie strzelił zwycięskiego gola :roll:
Jeśli mowa o Romie to parę kapitalnych odegrań zaliczył Totti, jedna świetna interwencja Doniego, gdzie najpierw przy wolnym za wysoko się ustawił (i już myslałem że wpadnie mu jak w meczu z Empoli przy strzale Giovinco ) ale potem świetnie się wyciągnął i sparował na poprzeczkę :shock: , przewrotka Aquillaniego też niczego sobie (choć raczej jako kolejny przykład nieprzeciętnych umięjętności Alberto bo nic z niej nie wynikało)
Ogólnie bardzo ciekawy, zażarty , szybki mecz, ciekawy od początku do samego końca.
a Roma nie wykorzystała szansy na zbliżenie się do Interu i jeszcze JUVE zmniejszył dystans :twisted:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 mar 2008, 23:52

kaczy pisze:Roma w derbach Rzymu 2-3 w tubę Smile Inter zremisował dzisiaj, więc zamiast wykorzystać tą wpadkę Rzymianie dołożyli jeden punkcik do straty nad Nerrazurri .
Raczej to Inter nie wykorzystał okazji aby po raz n-ty w tym sezonie zapewnić sobie mistrzostwo bo ich strata punktów jest większą niespodzianką niż porażka Romy w derbach.

Derby derbami ale faktem jest że drugi mecz z rzędu gramy przeciętnie (w I poł słabo) :( Przy bramce Tadka mimo dobrego wejścia Mirko mieliśmy więcej szczęścia niż mogliśmy sobie wymarzyć. Szkoda straconej w końcówce bramki gdzie zawiniła obrona ale równie dobrze mogliśmy na przerwę schodzić z większym bagażem bramkowym. II część już trochę lepsza bo Lazio nie dominowało tak nad nami, nieco obudziliśmy się z letargu i coś tam atakowaliśmy aż tu przyszedł faul Juana. Tego karnego to gdybym się nauczył rzucać ja bym obronił :wink: ...ech tym razem nie chce mi sie pisać bo jestem w szoku po ostatniej głupiej bramce. Znowu zawinił Juan który myślał że nie ma nikogo za nim, a gdy dostrzegł Behramiego był za późno na udaną interwencję. Niepokoi forma bo mecze MU zbliżają się wielkimi krokami a nasza obrona zaczyna nawiązywać do meczów z pierwszej części sezonu.
Jedyne marne pocieszenie to to że Inter stracił punkty. W następnej kolejce całe Włochy powinny być sercem z Juve :lol: Mam nadzieję że porażka wyjdzie nam na dobre i w następnych meczach będziemy od pierwszych minut grali jakby były one decydujące a nie jak dziś. Szkoda gadać bo na zwycięstwo na pewno nie zasługiwaliśmy a z ewentualnego remisu już powinniśmy się cieszyć... a miało być tak pięknie :angry2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”