Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 146

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
red85

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 lis 2008, 15:37

Bramka Anelki strzelona chyba mimo wszystko ręką, ale moim zdaniem sędzia popełnił równie duży błąd na początku spotkania, kiedy nie podyktował rzutu karnego dla CFC. Co z tego, że Robinsonowi, który nota bene gra świetnie (prócz sytuacji z bramką, gdzie bawił się w sędziego zamiast do końca ratować sytuację), nie udało się trafić w nogi Anelki? Ewidentnie jednak wytrącił z rytmu Francuza, który w konsekwencji kilka sekund później zanotował upadek. Ta sytuacja przypomniała mi tą sprzed bodaj dwóch lat, kiedy na Riverside faulowany był Ronaldo.

Mecz bardzo fajny z olbrzymią przewagą CFC, chociaż swoją szansę miał również Blackburn. Boją się jednak, że druga część już taka ciekawa nie będzie i podopieczni SColariego szybko pozbawią złudzeń gospodarzy.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 09 lis 2008, 16:31

Końcowy wynik 2-0 dla Chelsea drugą bramkę strzelił również Anelka w końcówce spotkania był bliski zdobycia hat-trick'a ale nie poradził sobie z Robinsonem 1 na 1. Scolari zapewne ucieszony z prezentu bo dziś obchodzi swoje 60. urodziny :D Za tydzień Chelsea gra z West Bromwich więc pokuszę się o stwierdzenie że znowu będą 3pkt.

Awatar użytkownika
przemo_ciesiel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przemo_ciesiel » 10 lis 2008, 19:21

Naprawdę nie wiem o jakiej ręce wszyscy mówią. Oglądałem chyba z 10 razy tę bramkę i Anelka strzelił ją kolanem. Jeżeli chodzi o rzut karny na Pedersenie to też nie ma mowy o jakimkolwiek przewinieniu. Zawodnik Blackburn symuluje i za takie coś powinien dostać żółta kartkę. Jeżeli natomiast chodzi o karny na Anelce to moim zdaniem powinien grać do końca, miał do piłki gdzieś około metr i spokojnie strzeliłby bramkę bo Robinson leżał już plackiem, no ale wolał się przewrócić. Na szczęście Chelsea wygrała zasłużenie i nadal ma lidera.

PubuśBubuś
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 10 lis 2008, 21:08

przemo_ciesiel pisze:Chelsea wygrała zasłużenie
Innej opinii z twoich ust prawdopodobnie nie usłyszymy :lol:
przemo_ciesiel pisze:Oglądałem chyba z 10 razy tę bramkę i Anelka strzelił ją kolanem.
Nawet gdyby strzelił ją ręką, i tak byś powiedział, że strzelił ją kolanem.

Awatar użytkownika
przemo_ciesiel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przemo_ciesiel » 15 lis 2008, 19:38

Chelsea prowadzi 3:0 z West Brom po cudownej bramce Bosingwy i dwóch zabójczych trafieniach Anelki. Szkoda, że swoje sytuacje zmarnowali jeszcze Lampard i Malouda bo mogło być jeszcze lepiej. Zobaczymy jak zagrają w drugiej połowie. Może Drogba wejdzie i dołoży coś od siebie.Ale widzę, że Scolari dał pograć zmiennikom, m.in. Ivanović, ale to dobrze.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 gru 2008, 14:10

Dawno nie widziałem tak rozpaczliwie broniącej się drużyny Chelsea. Przez większą część drugiej połowy meczu z Evertonem na Goodison Park Chelsea murowała bramkę. Było to efektem czerwonej kartki jaką w bardzo głupi sposób dostał John Terry. Ale udało się znów ekipie The Blues nie stracić gola. Co prawda bramkę strzelił Pienaar, ale słusznie nie została ona uznana przez sędziego, bo zawodnik Evertonu wykopał ją Cechowi z rąk i chyba był jeszcze na spalonym(choć tego już taki pewny nie jestem, nawet po obejrzeniu kilku powtórek). Najważniejszy jest jednak fakt, że zarówno Chelsea jak i Liverpool stracili znów punkty, co jest szansą dla Manchesteru. I wygląda to teraz tak, że prowadzi drużyna Beniteza, która ma 39 pkt, a prowadzona przez Scolariego Chelsea 38 oczek. United ma 32 punkty, ale też dwa zaległe spotkania(z Fulham i Wigan). A więc nie jesteśmy wcale daleko od czołówki.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 gru 2008, 14:23

Oglądałem mec i modliłem się żeby Everton wcisnął bramkę no ale cóż The Blues jakoś się udało zamurować bramkę i jeden punkt wywalczyli. Co do nieuznanej bramki Pienaara to chyba za spalony bo z tego co wiem jak piłka jest na ziemi nawet w rękach bramkarza to można ją mu wykopnąć dopiero kiedy piłka znajdzie się w powietrzu w rękach bramkarza jest nietykalna ale tak mi się tylko wydaje więc jeśli źle piszę to proszę mnie poprawić ;)Dzięki temu remisowi znów dostajemy szansę na odrobienie kilku punktów. Byle by teraz wygrać dwa zaległe spotkania u siebie :pray:

PS. Najbardziej w meczu podobała mi się żółta kartka dla Ballacka :rotfl:

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8395

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 gru 2008, 14:50

Ja piłkę w bramce widziałem po strzale Fellainiego po podaniu Baines'a, ale strzał minimalnie chybiony. "Bramka" Pienaara słusznie nieuznana. Szkoda,ze The Toffies "tylko" zremisowali.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 gru 2008, 15:49

piotrcies pisze:Ja piłkę w bramce widziałem po strzale Fellainiego po podaniu Baines'a, ale strzał minimalnie chybiony.
O tak. W tej sytuacji bardzo blisko szczęśliwego zakończenia :P
majer13 pisze:PS. Najbardziej w meczu podobała mi się żółta kartka dla Ballacka :rotfl:
Nie mam miarki w oczach, podobnie jak Ballack, ale również miałem wrażenie, że mur stał zdecydowanie za blisko. Nie zmienia to jednak faktu, że Ballack nie ma prawa pouczać sędziego i zasłużenie otrzymał żółtą kartkę.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 gru 2008, 17:44

Cris7 pisze:Nie zmienia to jednak faktu, że Ballack nie ma prawa pouczać sędziego i zasłużenie otrzymał żółtą kartkę.
Oczywiście mas racje ale sama sytuacja bardzo śmieszna ;p EOT

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 gru 2008, 23:07

majer13 pisze:
Cris7 pisze:Nie zmienia to jednak faktu, że Ballack nie ma prawa pouczać sędziego i zasłużenie otrzymał żółtą kartkę.
Oczywiście mas racje ale sama sytuacja bardzo śmieszna ;p EOT

Fakt. Nawet Scolari niezle sie usmial :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 13 sty 2009, 9:57

Roman Abramowicz dał Scolari'emu osiem tygodni, które mają zadecydować o przyszłości Brazylijczyka na Stamford Bridge.

Jeżeli gra The Blues nie ulegnie poprawie były selekcjoner reprezentacji Portugalii pożegna się z ławką trenerską Chelsea, wraz z nim prace miałby stracić szef skautów Frank Arnesen.

W dodatku tylko sześciu zawodników może być spokojnych o swoją przyszłość na Stamford Bridge: Petr Cech, John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole, John Obi Mikel i Michael Essien.

W czasie tych ośmiu tygodni Chelsea zmierzy się m.in. w powtórzonym meczu FA Cup z Southend, w Premiership z Liverpoolem i Aston Villą oraz w Lidze Mistrzów z Juventusem.
info chelsea.pl

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sty 2009, 17:24

Co to się dzieje z tą Chelsea ?
Chelsea - Stoke [po 60 minutach]
strzały celne 15-1 :shock:
strzały niecelne 10-2 :o
bramki 0-1 :lol2:

z takim składem
* 01 Cech
* 17 Bosingwa
* 06 Carvalho
* 33 Alex
* 03 A Cole
* 08 Lampard
* 12 Mikel
* 13 Ballack
* 15 Malouda
* 39 Anelka
* 21 Kalou

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 17 sty 2009, 17:59

Niesamowite :o :O ... wyciagnieli w koncowce ajuz myslalem ze Scolari :red:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 sty 2009, 18:01

To sie nazywa comeback. Manchester tradycyjnie 1:0 wymulil, wiec watpie czy Chelsea stac jeszcze na mistrza. Do tego Joe Cole do konca sezonu polamany. Myslalem, ze nie bede musial tego powiedziec, ale wyglada na to, ze United zdobedzie mistrza.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”