Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1452

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 04 lut 2023, 15:37

Ale panowie, co do ch..?
Spojrzałem sobie w terminarz i jeśli nic nie pomyliłem to Arsenal czekają jeszcze dwa mecze z Manchesterem City. 5 pkt przewagi. Teoretycznie wszystko w nogach piłkarzy Guardioli. Na dzisiaj to ich stawialbym w roli faworyta. I to nie z powodu dzisiejszego wyniku bo wydaje mi się, że oba zespoły gdzieś po drodze jeszcze pogubia punkty (Arsenal czeka wyjazd na Anfield :whistle: ) ale doświadczenie Pepa wezmie górę. Ogólnie to słaby sezon

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2136
Kibicuję: Manchester United

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 04 lut 2023, 15:59

Arsenal. Wkurwiliście mnie. Teraz nie będę mógł powiedzieć, że United był jedyną drużyną, która pokonała w lidze mistrzowski Arsenal.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 01 mar 2023, 21:35

Lider ligi angielskiej i ostatni post z poczatku lutego? Zalosne.

Dobrze ze Arsenal przelamal ten Everton bo wygladalo to nieszczegolnie. Sytuacja wydaje sie pod kontrola poniewaz goscie sa bezzebni.
Do boju Arsenal po mistrzostwo.

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2136

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 mar 2023, 21:44

Wolą spamować tematy innych podczas meczów z nimi :P

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4448
Kibicuję: AC Milan

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 mar 2023, 22:37

tak sobie patrzę na skład Arsenalu na transfermarkt i o ile w bramce, obronie i ataku młodość to środek pomocy same 30 latki - 30, 31, 31 i 32. Tu trzeba będzie w wakacje mocno zainwestować :)

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1144
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 01 mar 2023, 22:58

Zielu będzie wolny? :ozob:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 mar 2023, 23:46

Zagraliśmy niesamowite zawody, nie wiem, czy to nie był najlepszy mecz w sezonie. Majstersztyk, chociaż pierwsze 20 minut wyglądały dość słabo, ale jak już się rozwiązał worek z bramkami, to z Evertonu nie było co zbierac. Jorginho to świetny zawodnik i bardzo dobrze wpisał się w taktykę Artety, ale róznica poziomów była widoczna gołym okiem jak Partey wszedł w przerwie. Niemniej jednak transfery zimowe trafione w 10tkę. Trossard na szpicy wymiennie z Martinellim świetnie się wpasowują, przy słabości Nketiah oraz braku Jesusa. Oby pan Jesus wracał jak najszybciej, bo tęsknimy.

Śmiem twierdzić, że transfer Trossarda dał nam dużo więcej, niż dałby nam transfer Mudryka - tu i teraz.
Eyesmon pisze: ↑
01 mar 2023, 22:37
to środek pomocy same 30 latki - 30, 31, 31 i 32. Tu trzeba będzie w wakacje mocno zainwestować :)
Dużo się mówi o różnych nazwiskach, jak choćby Declan Rice, była mowa o Tielemansie oraz kilku innych głośnych zawodnikach. Wydaje mi się, że na bank kupimy chociaż jednego młodszego grajka. Xhaka i Partey młodsi nie będą, przy czym spodziewam się raczej, że Elneny pójdzie w takim wypadku bardziej w odstawkę. Myślę, że długoterminowo Charlie Patino będzie szykowany do gry tam, chłopak ma 19 lat i pokazuje się bardzo fajnie na wypożyczeniu w Blackpool, ale to raczej jeszcze nie na najbliższy sezon.

No i kto wie, może Kiwior? Nie wiem, jak sobie w Spezii radził w środku pola, może to jakieś wyjście? Ostatnio wszystkich zachwyca, to na treningu a to na meczu U-21, ale jeszcze w pierwszej drużynie nie debiutował. Może w Lizbonie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 02 mar 2023, 1:16

tak sobie patrzę na skład Arsenalu na transfermarkt i o ile w bramce, obronie i ataku młodość to środek pomocy same 30 latki - 30, 31, 31 i 32. Tu trzeba będzie w wakacje mocno zainwestować :)
Może właśnie tutaj jest sedno sukcesu Arsenalu. W pomocy nie latają młodzi gniewni czy Ci na dorobku co mają zajebisty sezon a doświadczeni i co nie mają problemu z niczym

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6352
Kibicuję: 4rsenal

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 mar 2023, 11:17

Magnum pisze: ↑
01 mar 2023, 23:46
Zagraliśmy niesamowite zawody, nie wiem, czy to nie był najlepszy mecz w sezonie. Majstersztyk
Czy ja wiem. Do 40. minuty klepaliśmy bez efektu, xG na poziomie 0.02, a rywal aż 2 razy wyszedł z kontrą 4 na 2 (całe szczęście nasz kolega Maupay poza zadzieraniem nosa, już nie za bardzo ogarnia w piłkę). Potem padły w zasadzie 2 gole na raz (nawet realizator był zaskoczony i 2. gola nie pokazał na żywo) i tutaj mecz się skończył, Everton w drugiej połowie mimo niekorzystnego wyniku nawet nie próbował zabrać nam piłki. Ewidentnie 2 nasi ostatni rywale - Leicester i Everton - zaprezentowali się w meczach z nami jak zespoły z drugiej ligi. Lisy przez 90. minut meczu wykręciły xG na poziomie 0.01, najniższe w historii ligi od kiedy zaczęto liczyć tą statystykę, zaś Everton przegrywając 2:0 nawet nie próbował nam zabrać piłki, tylko czekał na ostatni gwizdek. 2 fatalne drużyny, ogromna różnica pomiędzy tymi rywalami z którymi graliśmy dotychczas po mundialu, miejmy nadzieję że Bournemouth nie będzie lepsze.
Magnum pisze: ↑
01 mar 2023, 23:46
to środek pomocy same 30 latki - 30, 31, 31 i 32. Tu trzeba będzie w wakacje mocno zainwestować :)
Dużo się mówi o różnych nazwiskach, jak choćby Declan Rice, była mowa o Tielemansie oraz kilku innych głośnych zawodnikach. Wydaje mi się, że na bank kupimy chociaż jednego młodszego grajka. Xhaka i Partey młodsi nie będą, przy czym spodziewam się raczej, że Elneny pójdzie w takim wypadku bardziej w odstawkę. Myślę, że długoterminowo Charlie Patino będzie szykowany do gry tam, chłopak ma 19 lat i pokazuje się bardzo fajnie na wypożyczeniu w Blackpool, ale to raczej jeszcze nie na najbliższy sezon.
Pytanie czy jest sens wydawać 100mln za młodego pomocnika, skoro ten wcale nie musi się okazać lepszy od Parteya i Jorginho których mamy obecnie. Przecież Chelsea zapłaciła właśnie ponad 100mln wymieniając Włocha na Enzo i tym samym NA CHWILĘ OBECNĄ osłabiła swój skład. Wiadomo Enzo jest młody, gra nieźle, ma potencjał żeby być topowym pomocnikiem przez najbliższą dekadę, ale na ten moment jest od Jorginho piłkarzem po prostu gorszym. Nie wiem czy jest sens płacić krocie za Rice czy Caicedo. Jeszcze ewentualnie obroniłby się ten Onana, bo taka fizyczna bestia z dobrą techniką mogłaby też grać bliżej bramki, a nie tylko na 6 jak powyższa dwójka.
Dużo w kontekście wzmocnień będzie zależało od tego gdzie Arteta widzi ESRa. Jeśli na skrzydle to ofensywny środkowy pomocnik w lato może być priorytetem, ale jeśli wróci do grania na środku gdzie jego miejsce, to IMO w lato nie będzie nowego środkowego tylko kolejny skrzydłowy. Natomiast kupna trzeciej już 6-tki nie widzę najmniejszego sensu.

Na Kiwiora na 6 nie ma najmniejszych szans, bo piłkarz grający u nas na tej pozycji jest w pierwszej kolejności playmakerem (stąd Jorginho tak siadł jak złoto), a Kiwi mimo doświadczenia na tej pozycji raczej nie jest piłkarzem który będzie prowadził grę. Uważam jednak że na pozycji Zinchenki, czyli LO schodzący na środka pola, może już być ustawiany.

Awatar użytkownika
losiu03
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 215

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: losiu03 » 02 mar 2023, 14:33

Declan Rice to prawdopodobnie najbardziej przereklamowany pomocnik w Wielkiej Brytanii, a balonik jest ciagle pompowany aby podbić jego cenę. Mam nadzieje, że United nie będzie się po niego zgłaszać latem, więc śmiało uderzajcie :D

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 311
Kibicuję: TSW

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 04 mar 2023, 21:45

Co Arsenal odwalił to jest niebywałe :D Jak tu im nie kibicować? :jupi:

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 mar 2023, 17:54

Obrazek

Witamy Pana Jakuba! :witam:

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 mar 2023, 19:11

No i mamy pierwszą bramkę dla Arsenalu! Saliba zdjął piłkę z rożnego, która szła spokojnie w stronę Kiwiora, trochę szkoda, ale gol to gol :P Coś czuje, że Sporting jeszcze strzeli, dlatego trzeba iść za ciosem!

Edit: Wykrakałem

Awatar użytkownika
Precel
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 09 mar 2023, 20:41

Cóż, mecz skończony 2:2, mogło być gorzej...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 mar 2023, 20:52

Dziwne spotkanie, obie drużyny miały sporo okazji. Źle nie jest, ale akurat teraz szkoda, ze nie ma już zasady bramek wyjazdowych :P Występ Kiwiora dość słaby, no ale to tylko jeden mecz, rzucony na głęboką wodę, w zrotowanej drużynie. Turner widać, ze nie grał meczu od mundialu. Niestety, tak to wygląda z rezerwowymi. Na plus fakt, że Sporting za bardzo nie zagroził, a wypadają z zawieszeniem dość istotni zawodnicy na rewanż, więc u siebie liczę, że problemu zbyt dużego nie będzie. Niech zagra znowu Turner z Kiwiorem, a jeśli wyzdrowieje Tierney to i on, bo przydałoby się, zeby zbierali minuty - nigdy nie wiadomo, kiedy nagle będa musieli grać w podstawie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”