AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1454

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 lip 2012, 0:20

Z tym nowym kontraktem Thiago to w ogole jaja jak berety. Przeciez zawodnik oraz jego agent dostaja jakas kase za podpis,tak ? I co teraz z ta mamona ? Poszla sie pierniczyc ?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 lip 2012, 0:45

http://www.weszlo.com/news/11153-Mediol ... i%E2%80%9D

"Keep calm and trust Galliani" :lol:

Ja im nie ufam. Niech wylatują. A szczególnie ten bungacz. Będzie ktoś inny(nie chodzi mi to szejka od razu), ktoś kto zainteresuje się klubem. Nie będzie wstydu jak z Cissokho czy Suazo lub z Mr X. Odejdzie Berlu, odejdzie córunia z Pato i będzie impreza :pijemy:

Czemu Milan nie chciał sprzedać Thiago Silvy na początku a od razu w pakiecie z Ibrą. Może dlatego iż jakbyśmy sprzedali Silve za ok. 45 mln euro to Zlatan też chciałby odjeść i wtedy PSG wiadome sytuacji nie zaoferowałoby ponad 20 mln z bonusami(wiecie w ogóle za co mamy dostać te bonusy).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2012, 10:01

Dzieki temu, ze Silva podpisal nowy kontrakt to Silvio mogl powiedziec, ze wiecej zaoszczedzil na jego odejsciu.

Dobra koniec zartow. Naprawde nie rozumie jak mozna powiedziec, ze Dzeko jest drewniany i slaby. To jest swietny napastnik i mam nadzieje mimo mojej sympatii do Teveza, ktora urosla w styczniu dzieku jego zachowaniu to chce u nas Bosniaka. On ma wszystko co potrzebuje gracz o jego charakterystyce. Silny, wysoki, dobrze gra w powietrzu, dobra technika, strzal z obu nog i zawsze jest tam gdzie powinien i potrafi cos zrobic dla kolegow. Tak dobry jak Ibra nie jest, bo nie ma wielu takich, ale moze nam pomoc urozmaicic gre. Z tym, ze przy jego transferze potrzebny nam jest pomocnik co dobrze operuje pilka.

Rolando powiedzial, ze chce tylko do Milanu. Osobiscie nie chce go w Milanie. Nigdy nie bylo o nim glosno w Portugalii. Wolalbym Tasciego, Dede lub Papadopoulosa, ale pewnie Rolando bedzie najtanszy choc z Porto to nigdy nic nie wiadomo.

Gdybysmy za kase ze sprzedazy naszych crackow kupili 5-6 mlodych, dobrze rokujacych graczy (wsrod nich zaliczam takze Dzeko) i wokol nich budowali przyszlosc to bylbym bardzo zadowolony (dotego w kadrze mamy Acerbiego, Abate, De Sciglio, Didaca, Boatenga, Montolivo, Pato, Faraona, ktorzy sa mlodzi wiec moze by cos na przyszlosc bylo. Dotego masa mlodych graczy dobrze rokujacych).Jednak jestem pewien, ze sciagniemy Rolando, Teveza/Dzeko i byc moze pomocnika i to by bylo na tyle. Jezeli dolozymy do tego Dossene to mnie szlag trafi.

Mam nadzieje, ze klub zostanie jak najszybciej sprzedany. Pojawily sie malo wiarygdone info, ze gracze zostali sprzedani by zrowniwazyc straty i sprzedac wiekszosc udzialow szejkowi.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 lip 2012, 10:18

Ja marzyłbym o tym, żeby Rolando przyszedł za Lucio. Przecież to jest zajebisty gracz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2012, 10:31

Na jakiej podstawie tak twiedzisz?

Dobry gracz, ale czy jeszcze rozwojowy? Watpie chyba, ze by zaskoczyl. W Portugalii wieksze notowania ma chociazby Garay.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lip 2012, 13:32

EnJoy's pisze:Nie rozumiem takiego lobbowania Dzeko ( szczegolnie na tym forum ), co Wy takiego w nim widzicie ? Nie dziwi mnie, ze grzeje lawe w City bo jest przecietny, troche bardziej drewniany od Gomeza.Ma do niego spora antypatie, nigdy nie podobal mi sie jego styl gry, poczawszy od Vfl az wlasnie do City i tym bardziej nie widze go jako zbawiciela ataku Milanu.Raczej nie bedzie sie cofac po pilke jak Ibra, rozgrywac czy tez dryblowac bo tego nie potrafi, a stac w polu karnym w przypadku Milanu i czekac na wrzutke to nie dobry pomysl bo kto niby mialby mu to dograc - Abate, Atonini ?
Juz bardziej wolalbym Teveza bo wydaje mi sie bardziej mobilnym i sprytniejszym napastnikiem.
Serio myślimy o tym samym piłkarzu?
1) drewniany? Przecież to jest świetny technicznie napastnik. Porównanie do Gomeza to jakiś nieśmieszny żart. To kompletnie różne typy napastników. To brzmi trochę jak te głosy, że Berba jest drewniany i tylko stoi i czeka na piłkę. Absurd.
2) Dzeko ma dobry drybling. Na pewno nie taki jak Tevez, ale z kolei Dzeko świetnie gra głową. No i potrafi używać też głowy poza murawą, a to też odróżnia go od przekomicznego Teveza.
3) Ławę w City grzeje w dużej mierze dlatego, że Mancini ma słabość do Balo.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 lip 2012, 14:28

Wlasnie, to moglaby byc opcja. Jakby tylko byl jakis hajs na pensje, mozna by bylo moze Berbe przekonac na transfer. Bardzo dobry napastnik do tego o charakterystyce jakiej potrzebujemy. Dzeko to jeden z najlepszych napadziorow na swiecie i nigdy bym go drewnem nie nazwal, poczatek sezonu mial bardzo dobry, ale w jednym momencie Mancini kompletnie go wykreslil ze skladu i nawet murawy z lawki nie wachal za czesto. Potem juz forme stracil i sam na sam nawet nie mogl wykorzystac. To jest typ ktorego potrzebujemy, jak nie on to dawac Berbe.

juz jest lipiec a Berba jeszcze w ManU? kontrakt mu chyba juz wygasl nie?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 lip 2012, 14:58

He,he...Lewy zbawcą ataku w Milanie :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 lip 2012, 15:14

Berba ma jeszcze rok kontraktu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2012, 16:13

Agent Berbatova mowi, ze ten by na nogach przyszedl, aby grac w Milanie. Takze pewnie mamy nowego napastnika, bo najtanszy. Nie zebym negowal klase Bulgara, ale chce kogos mlodszego.

Santos na zakupach w Mediolanie. W sieci kraza zdjecia z Giannino.

Kaka ma rozwiazac kontrakt i zgodzic sie na spora obnizke pensji. Podobno 40%.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 17 lip 2012, 16:33

Że niby Kaka do was za free? Real chyba oszalał, przecież ten piłkarz kosztował mega dużo kasy.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 17 lip 2012, 16:47

I tak sie skonczy, Kaka do nas za pensje Robinho. Robinho za grosze wpizdu do rodzimego kraju. Antek zaraz rozpocznie wojne i jemu tez leb spadnie.
Boatengowi daje max pol roku tez, jesli tak Berlu bedzie klubem zarzadzal.

Wiadomo kazdy chce malolatow, ale my mamy Egipcjanina i Pato ktory i tak sie lamie co mecz. Nam potrzebny koles od gry a i Berba i Dzeko pasuja idealnie.
Mozg maja, kartek nie lapia, lamac sie tak szybko tez nie lamia. Nie wiem na co lysy czeka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 17 lip 2012, 16:52

Nie chodzi mi o graczy 18-letnich. Chodzi mi o dlugoterminowy projekt oprarty na graczach 21-23 letnich tak jak 10 lat temu (a do napadu akurat chce Dzeko). Dodatkowo skoro nie mamy kasy to lepiej kupowac takich graczy i pozniej na nich zarobic. No coz takie czasy nastaly.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 lip 2012, 19:54

Jutro Ibrahimović podpisze kontrakt i ma być oficjalnie zaprezentowany. Będzie zarabiał 13 mln euro. Pretensji do Silvy i Zlatana nie mam. PSG gwarantuje sukcesy(mistrzostwo Francji oczywiście), a Milan nie bardzo. Powodzenia!

Kiedyś Gattuso po odejściu Ibry z Interu do Barcelony powiedział coś w stylu "Już nie będzie tak, że wrzutka do Ibry, a on może coś zrobi".

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 17 lip 2012, 20:10

Zlatan do PSG poszedl tylko za 25mln? To Milan nawet nie zarobi na nim bo nam ciągle wiszą ratę 8mln za niego :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”