AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1457

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 lip 2012, 12:31

Mexes to poziom porównywalny z Chiellinim/Barzaglim.Za chwile na ten level wskoczy Acebri.Abate tak słabego sezonu już nie zagra,lewą obronę przemilczę (od czasu Maldiniego i przebłysków Jankulovskiego Milan nie ma tam klasowego zawodnika).
Z atakiem mnie nie rozśmieszajcie,bo Cassano sam z zamkniętymi oczami i chorym sercem deklasuje to,co ma do zaoferowania Juve obecnie.Tu o żadnym 'porównaniu' nie może być mowy :lol: ...ba - nawet ultranieskuteczny Robinho jest lepszy od tych kłod z Juve...
Wszytko zweryfikuje pięknie sezon - przypominam - przed rokiem to Juve było na miejscu obecnego Milanu i wiadomo jak to się skończyło....a wtedy się wspólnie pośmiejemy,jak to łatwa rzecz nie wyszła - na kolana - Wielkiemu Juve - powstań.

fieldy - nie oglądasz Serie A,więc ci wybaczam.O ile wpływ Silvy na obronę był niepodważalny,to Ibra strasznie monopolizował grę.Miał dzień - wszystko ok,gramy długą piłkę na Ibrę - coś strzeli (Allegri to geniusz).Nie ma dnia - kupa.Przypomnij sobie dwumecz z twoim Arsenalem...Bez Ibry natomiast dużo lepiej grał Pato (jeśli był zdrowy),a Milan w grze ofensywnej miał o wiele więcej do zaoferowania jeśli chodzi o różnorodność...

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 18 lip 2012, 12:36

(ta czesc byla pisana zanim pojawil sie post Mazua, wiec zgadzam sie z Berele :D)
No tutaj sie zgadza. Milan i w tym momencie jest bardzo powaznym kandydatem do mistrzostwa, bo jak wiadomo tytul zodbywa sie wygrywajac z ogorami a z tym Milan w obecnym skladzie wiekszych problemow miec nie powinien (a co dopiero po wzmcnieniach).
Jednak jesli juz ktos chce porowynywac formacje, to jestem w zasadzie pewien, ze nawet po ewentualnych wzmocnieniach (zakladajac, ze zadnych wielkich zaskoczen na plus nie bedzie) w obronie Milanu nie bedzie zawodnikow pokroju Chielliniego czy Barzagliego. Do tego ciezko sie spodziewac, zeby bylo tam wiecej zawodnikow prezentujacych sensowny poziom niz jest w Juve, wiec stawianie znaku rownosci miedzy nimi jest tutaj co najmniej dziwne.
Oczywiscie w tym moemencie mozemy oceniac tylko personalia a jak bedzie to wygladalo w trakcie sezonu zoabczymy.
MazurXIII pisze:Z atakiem mnie nie rozśmieszajcie,bo Cassano sam z zamkniętymi oczami i chorym sercem deklasuje to,co ma do zaoferowania Juve obecnie.
Owszem Cassano to siwtny zawodnik, ale wydaje mi sie, ze troche przesadzasz. Vucinic w zeszlym sezonie byl fantastyczny. Nigdy za nim nie przepadale, ale po zeszlym sezonie jestem jego goracym fanem. Nie jest to striker co laduje po 20 bramek na sezon, ale Cassano tez nie...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 lip 2012, 12:41

Kto w ogóle ogladał tego Acerbiego w Chievo? 24 lata, rozegrane poł sezonu w Serie A. Dośc odwazne stwierdzenie, że za chwile będzie na poziomie Barzagliego z tego sezonu.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 18 lip 2012, 12:47

MazurXIII pisze:Mexes to poziom porównywalny z Chiellinim/Barzaglim
Jeśli piszesz to na poważnie to wypada mi jedynie współczuć. Środek obrony Juventus ma ZNACZNIE lepszy od Milanu, o bokach nie wspominam bo może Ci się zrobić przykro.

Porównywanie Mexesa do Chielliniego czy Barzagliego jest jak twierdzenie, że Matri jest na poziomie Ibry, tak najłatwiej mi to zoobrazować.

Robinho lepszy od napastników Juve? Nie żartuj.
Giovinco - 15 bramek, Matri - 10, Vucinic - 9. Kłody z Juve przynajmniej strzelają bramki.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lip 2012, 12:57

Mexes to poziom porównywalny z Chiellinim/Barzaglim.
HAHAHAHAHAHA dawno większej bzdury nie czytałem - może do złotych ust się nadaje?
Za chwile na ten level wskoczy Acebri
za chwile dosłownie trzy dni i 7 godzin - mogę na to postawić 2 tysiaki proroku?

prawda jest taka, że milan obecnie ma znacznie słabszą kadre niż stara dama, rezerwowi juventusu by mieli miejsce w pierwszej jedenastce mediolańczyków.

jeszcze co do robinho - przecież jakby gio trafił do mediolanu to z miejsca by brazylijczyka posadził na ławie

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 18 lip 2012, 13:16

Z atakiem mnie nie rozśmieszajcie,bo Cassano sam z zamkniętymi oczami i chorym sercem deklasuje to,co ma do zaoferowania Juve obecnie.
Dobry żart. :lol: Jak nie cierpię Vucinicia i nie jestem jego zwolennikiem tak nie widzę powodów dla których ktoś miał by uważać, że Cassano>Vucinic. Drugą polowę sezonu Czarnogórzec miał solidną. Wzmocniliśmy się świetnym Giovinco i mimo wszystko wciąż mamy Matriego, który mało grał ale te 10 bramek strzelił czyli tyle co wszyscy napastnicy Milanu bez Silvy.

Z porównywalną obroną to nieśmieszny żart bo po odejściu Silvy Milan nie ma ani jednego piłkarza, który poziomem by się zbliżył do Barzagliego albo Lichego.

Za łatwe to Scudetto będzie...

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 18 lip 2012, 13:18

Naprawde dajcie juz spokoj z prorokowaniem co sie zdarzy, sezon sie jescze nie rozpoczal a tutaj juz wszystko pozamiatane, nic tak nie irytuje jak uznawanie ze juz sie cos wygralo przed rozpoczeciem rozgrywek. Poki co to Juve jest tylko wielkim faworytem i nic ponadto.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lip 2012, 14:38

Wg agenta Dzeko Milan prowadzi jakieś rozmowy w sprawie pozyskania Edina. Fan Milanu w dodatku nie słaby grajek więc może by był idealnym zastępstwem za Ibre.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 lip 2012, 15:11

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 33,00.html

Pasowałoby do Milanu - Berba ma kosztować 5 mln funtów i zapewne jego wymagani płacowe też nie będą zbyt wygórowane. Styl gry wg mnie podobny do Ibry, do tego ten sam rocznik i jest znacznie bardziej potulny od Szweda. Idealny na ligę, IMO znacznie gorzej z grą przeciw mocnym przeciwnikom.

Szczerze? Na tyle mi żal tego zawodnika, który przecież był królem strzelców PL, że chciałbym zobaczyć go w mocnym klubie takim jak Milan. A i ACM nie powinno żałować, szczególnie za taką cenę (zawsze można wydać więcej w styczniu, bo raczej celem Milanu będzie majster, a nie LM).

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1310

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 lip 2012, 15:12

Wg agenta Dzeko Milan prowadzi jakieś rozmowy w sprawie pozyskania Edina. Fan Milanu w dodatku nie słaby grajek więc może by był idealnym zastępstwem za Ibre.
Akurat Dzeko za Ibrę byłbym w 100% usatysfakcjonowany. Z każdej strony bo i sportowo nie odbiega jakoś od szweda, jest dużo młodszy (Ibra ma 31 lat) a i ekonomicznie byśmy wyszli na tym dobrze. Jednak ja w ten transfer nie wierze, straciłem wiarę w ludzi zarządzających tym klubem i przyjdzie Berbatov czy Damiao a galliani obwieści że to nasz crack.
Jednak jak już wcześniej pisałem o atak się nie boję. Natomiast czekam z niecierpliwością jakie to "kwiatki" zaproponuję nam Galliani w obronie bo chyba zdaje sobie sprawę że w miesiąc rozjebał jeden z najlepszych duetów na starym kontynencie. Dodatkowo potrzebujemy jakiegoś środkowego pomocnika, no chyba że będziemy grali cały rok z Ambro na wózku...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 lip 2012, 15:17

:lol: Pewnie, pasuje idealnie. Akurat na kogoś z najwyższej półki...
A i ACM nie powinno żałować, szczególnie za taką cenę (zawsze można wydać więcej w styczniu, bo raczej celem Milanu będzie majster, a nie LM).
To ty nie wiesz że Allegri obiecał finał silvio i miał tego dokonać albo w poprzednim albo w nadchodzącym sezonie :D Kabaret, k..wa kabaret...

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 18 lip 2012, 15:26

Założysz się, że Galiani nie będzie próbował tak przedstawić Berbę? :lol:
Jako króla strzelców najlepszej ligi świata sprzed roku? 8)

A tak serio - jako typowy następca dla Ibry? Pewniakiem nie jest, ale słabym zawodnikiem również nie. Do taktyki United on po prostu nie pasuje i IMO nie pasował już dawno. A w innym klubie? Szkoda, tylko że stracił prawie cały sezon.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 lip 2012, 15:29

Założysz się, że Galiani nie będzie próbował tak przedstawić Berbę?
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Jeżeli już Berba zawitałby na San Siro na 100% zostałby przedstawiony jako crack. To pewne.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lip 2012, 16:22

gilardino11 pisze:
Akurat Dzeko za Ibrę byłbym w 100% usatysfakcjonowany. Z każdej strony bo i sportowo nie odbiega jakoś od szweda, jest dużo młodszy (Ibra ma 31 lat) a i ekonomicznie byśmy wyszli na tym dobrze. Jednak ja w ten transfer nie wierze, straciłem wiarę w ludzi zarządzających tym klubem i przyjdzie Berbatov czy Damiao a galliani obwieści że to nasz crack.
Jednak jak już wcześniej pisałem o atak się nie boję. Natomiast czekam z niecierpliwością jakie to "kwiatki" zaproponuję nam Galliani w obronie bo chyba zdaje sobie sprawę że w miesiąc rozjebał jeden z najlepszych duetów na starym kontynencie. Dodatkowo potrzebujemy jakiegoś środkowego pomocnika, no chyba że będziemy grali cały rok z Ambro na wózku...
Myślę, że istnieję dość duża prawdopodobność, że Dzeko trafi na SS. W City za bardzo sobie nie pogra i będzie częściej na ławie niż na boisku z powodu nadmiaru siły ataku w City. Z początku sezonu jakoś to się kręciło grał on i Aguero, Mario czasem wchodził, ale często miał jakieś odchyły osobowościowe więc pauzował za czerwone albo Roberto chciał go potrzymać na ławie, żeby zmądrzął. Przez pewien czas Mario trzymaj poziom cyrków nie było więc Dzeko ławkę grzał teraz w dodatku syn marnotrawny powrócił do łask więc sytuacja jeszcze bardziej nieciekawie wygląda i Tevez mówi, że mu teraz dobrze w City. Szansa na wybieganie w podstawowej 11 swojego ulubionego klubu niż przesiadywanie na ławce w City może być nie do odrzucenia dla Edina.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 18 lip 2012, 16:22

gilardino11 pisze:
Myślę, że istnieję dość duża prawdopodobność, że Dzeko trafi na SS. W City za bardzo sobie nie pogra i będzie częściej na ławie niż na boisku z powodu nadmiaru siły ataku w City. Z początku sezonu jakoś to się kręciło grał on i Aguero, Mario czasem wchodził, ale często miał jakieś odchyły osobowościowe więc pauzował za czerwone albo Roberto chciał go potrzymać na ławie, żeby zmądrzął. Przez pewien czas Mario trzymaj poziom cyrków nie było więc Dzeko ławkę grzał teraz w dodatku syn marnotrawny powrócił do łask więc sytuacja jeszcze bardziej nieciekawie wygląda i Tevez mówi, że mu teraz dobrze w City. Szansa na wybieganie w podstawowej 11 swojego ulubionego klubu niż przesiadywanie na ławce w City może być nie do odrzucenia dla Edina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”