FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1460

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 23 paź 2011, 9:35

To człapanie Leo przy wykonywaniu karnych mnie dobija. Nie ma co liczyć na to, że spełni się moja prośba i to Villa będzie bił jedenastki.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 paź 2011, 10:26

Rozdawania punktow ciąg dalszy. Skutecznosc to totalny dramat i to od początku sezonu. Nawet przy wysokich wygranych był z tym problem, tylko jak jest 5 czy 6 to puszcza się to w niepamięć. Przy stratach punktów niestety trzeba do tego wrócić. Oczywiscie wszystkiego nie mozna wygrać, ale takie wpadki zaczynają się powtarzać.
Najbardziej jednak szkoda urazu Alexisa bo jeśliby tak wprowadzał się do drużyny jak to robił dzisiaj byłby wybawieniem.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 paź 2011, 11:05

Ciekawe dlaczego nikt nie napisal, ze karny na Iniescie to symulka Andresa. :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2011, 11:16

Realista pisze:w następnej kolejce gracie z raczej defensywną Malagą więc jeżeli szybko nie poprawicie skuteczności możecie mieć ciężko, nawet pomimo faktu, że dziś Real w 30 minut strzelił im 4 bramki..
???

W następnej kolejce gramy z Granadą. Z Malagą gramy pod koniec stycznia dopiero.

Każdy rywal gra przeciwko nam defensywnie także nie to jest problemem a już na pewno nie może być. Inna sprawa, że nie każdy rywal zdoła zagrać tak dobrze w obronie, nie każdy bramkarz będzie miał taki występ jak Javi Varas wczoraj no i nie zawsze będziemy tak nieskuteczni.

Szkoda punktów, ale nie ma tragedii. Nie graliśmy wcale źle.

Zgadzam się co do Alexisa z tym, że tak na dobrą sprawę nie wiadomo na ile lepiej by wyglądała gra z nim, ale rzeczywiście bardzo by się przydał bo Pedro jest fatalny od dłuższego czasu. Oczekuję teraz więcej Iniesty na ataku.

[EDIT]

9:45 i 10:03

Robi wślizg w polu karnym, nie trafia w piłkę i jeszcze wierzga tam nogami kiedy Andres go przeskakuje. Dał wystarczające podstawy do gwizdnięcia karnego.

Symulka :)

Ja nawet nie twierdzę, że to był jakiś nie wiem jak oczywisty karny, ale podstawy spokojnie były i jeżeli takie coś to symulka to doprawdy mnóstwo karnych gwiżdże się po tym jak atakujący wykorzystuje właśnie tego typu zagrania rywala do 'wymuszenia' karnego.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2898

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 paź 2011, 12:20

To cud, że Fabregas przeżył takie pobicie :!: :lol:
Mentor pisze:Robi wślizg w polu karnym, nie trafia w piłkę i jeszcze wierzga tam nogami kiedy Andres go przeskakuje. Dał wystarczające podstawy do gwizdnięcia karnego.

Symulka :)
Machać przeszczepami nie powinien ale kontaktu żadnego nie było.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 23 paź 2011, 12:30

Mecz oglądałem od 2 połowy - masakra.. Skuteczność zawiodła,szkoda że Iniesta nie strzelił po pięknym podaniu Messiego :roll: Minimalnie za wysoko :D Szkoda straconych 2 pktów szczególnie u siebie ale Sevilla jest to zespół z czołowej czwórki La Liga i nie każdemu bramkarzowi trafi się taki dzień jaki miał wczoraj Javi Varas :lol: Trzeba jak najszybciej się odblokować i gonić Real który prędzej czy później znów straci punkty :D

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 24 paź 2011, 22:44

Coś wiadomo nt rehabilitacji Alexisa? Bo ostatnio cisza straszna w tym temacie, a 6 tygodni chyba już minęło?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 paź 2011, 22:56

Może i minęło, ale od samego początku była mowa o 2 miesiącach przerwy i z tego co mi wiadomo nic się w tej kwestii nie zmieniło. Kontuzji doznał 10 września. Nie spodziewałbym się go wcześniej niż po przerwie na reprezentacje a więc opuści jeszcze minimum 4 spotkania. Pewnie więcej bo trudno powiedzieć w jakiej będzie kondycji po takiej przerwie i braku konkretnego presezonu z klubem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2011, 5:02

Alexis Sanchez will join the group in training tomorrow and will get the medical green light in 10 days. #fcblive [sport]
mówisz - masz :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2011, 7:11

Dobra wiadomość. ale i tak wyjdzie na moje :P Z Bilbao gramy 6 listopada i w tym meczu pewnie jeszcze nie zagra a po nim jest właśnie przerwa reprezentacyjna. Niby 9 listopada gramy pierwszy mecz z L`Hospitalet w CDR więc może wtedy dostanie kilka/naście minut? :think: Tak czy inaczej dosyć dobrze się składa, że od momentu wznowienia pełnych treningów będzie miał ponad 2 tygodnie do meczu ligowego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 paź 2011, 18:44

fot. Reuters

Pomocnik Manchesteru City, Yaya Toure przyznał, że do odejścia z Barcelony zmusił go Josep Guardiola. Reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej jest pewien, że gdyby nie konflikt z Hiszpanem nadal występowałby na Camp Nou.

Toure opuścił Barcelonę w 2010 roku za kwotę 30 milionów euro. Obok olbrzymiej pensji, jaką zaproponował mu Manchester City, główną przyczyną takiej decyzji była niemożność porozumienia się z trenerem Blaugrany, Josepem Guardiolą.

- Zawsze kiedy chciałem porozmawiać z Guardiolą on najzwyczajniej w świecie olewał mnie. Ignorował mnie non stop, a jego tłumaczenia odnoszące się do mojej ówczesnej sytuacji były po prostu dziwne - przyznał Toure.

- On nie wierzył we mnie. Chciałem zostać, ale Guardiola praktycznie wyrzucił mnie z Barcelony. Marzyłem o zakończeniu kariery na Camp Nou - podsumował pomocnik The Citizens.

Poza Toure wcześniej o trudnym charakterze szkoleniowca Barcelony wypowiadali się również inni piłkarze, którym nie udało się przebić na stałe do pierwszej jedenastki - Bojan Krkić oraz Zlatan Ibrahimovic.
Jak myslicie - prawda to?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 paź 2011, 19:08

Ciężko powiedzieć. Moim zdaniem lekko podkolorowana historia. Ale trochę w tym prawdy na pewno jest.

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 paź 2011, 19:33

Barça's starting XI against Granada: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal, Maxwell, Sergio, Xavi, Cesc, Cuenca, Messi and Pedro.
And on the bench tonight for Barça: Pinto, Adriano, Fontàs, Thiago, Keita, Iniesta and Villa
Chyba lekko przesadził Pep.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 25 paź 2011, 20:13

Bardzo dobra jedenastka! Cesc rozegra się po kontuzji, szansę dostanie młody Cuenca, Pedro ma szansę coś pokazac. Przy ustawieniu 4-3-3 raczej nic nie ma prawa się stac, a gdyby gra się nie kleiła to wchodzi Iniesta i Villa i wtedy może 3-4-3? Spokojnie :)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 25 paź 2011, 20:53

Straszna kupa. Dwa czy trzy przebłyski (Abidal, Pedro główka, Messi zza pola). Gdyby nie Xavi to nie wiem co by było. Śmierdzi mi tu remisem. Cuenca nie jest jeszcze gotowy do gry z pierwszym zespołem a Ci specjalnie mu nie ufają, 95% akcji to strona Alvesa. Nic. Trzeba liczyć na łaskawość Granady by nie strzeliła nic i żebyśmy się obudzili, byle nie z ręką w nocniku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”