AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1460

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 lip 2012, 21:49

Gdzieś w tym gąszczu postów przepadło moje pytanie o Acerbiego. Ogladał go ktoś w zeszłym sezonie, naprawde widać w nim taki potencjał? Przy ewentualnym transferze Rolando/Ogbonna/Astori bedzie zmiennikiem, czy jest szansa na pierwsza "11"?
Widze tez, ze dosć czesto przewija sie nazwisko Tasciego. Domyslalm sie, że to głównie za sprawa jego agenta który co okienko probuje wcisnac komus usługi swojego klienta.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 18 lip 2012, 22:35

Wstyd mi troche, że niektórzy kibice Juve już rozdają mistrzostwo, gdy jeszcze sezon sie nie rozpoczął. Do zdobycia tytułu potrzeba rozegrać 38 spotkań i koniecznym jest zdobycie jak największej ilości punktów, ale do tego jeszcze bardzo bardzo daleko.
Mi jest wstyd za Ciebie jak sobie przypomnę poprzedni sezon. Na półmetku, gdy Juventus był liderem pisałeś, że absolutnie nie mamy szans na tytuł bo Milan jest lepszy, a nawet Napoli ma większy potencjal. Później w okolicach 25 kolejki pisałeś to samo. Tym się różnimy. Ja od pierwszej kolejki wierzyłem w Scudetto, bo jestem kibicem Juventusu i "my" tak już mamy. Jestem pewny siebie? To chyba dobrze, bo pewność siebie to dobra cecha pomagająca w życiu.
Scudetta dla Juve jestem niemal pewny i nikt mi tego nie zabroni. Każdy kto potrafi łączyć fakty wie, że tylko jakaś katastrofa kadrowa, ekologiczna tudzież afera korupcyjna może Juve przeszkodzić w zdobyciu bądź co bądź prawdopodobnie łatwego mistrzostwa.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 lip 2012, 23:11

Szkoda, że tyle lat gówna nie nauczyło Cię choć krzty pokory.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 18 lip 2012, 23:13

Szkoda, że tyle lat hegemonii nie nauczyło Cię pewności siebie i to czym jest Juventus w Serie A.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 18 lip 2012, 23:33

Z całym szacunkiem i już na zakończenie tej durnej dyskusji. Rożnica między tym Juve a tamtym jest jeszcze dość duża choć obecny zarząd wydaje się, że robi wszystko, aby ten dystans zmniejszyć i co najważniejsze narazie im to zgrabnie wychodzi na przkór naszym wrogom. Nowy stadion, oszczędności, skład, inwestycje w młodzież mogą imponować i powinny to robić, ale ciągle jest za wcześnie, aby mówić o jakiejś hegemonii Juventusu tymbardziej, że ogólna słaba kondycja Serie A, a mam tu na myśli atrakcyjność ligi, może stanąć nam na drodze w realizacji naszych celów, którym napewno jest walka o LM gdzieś za dwa lata. Dodatkowo są zespoły może niewiele słabsze od Juve takie jak Milan, Napoli, Inter, które napewno będą się starać pokonć mistrza i patrzac na przebieg poprzedniego sezonu oraz to skąd Juve zaczynało wcale nie jest powiedziane, że stoją na straconej pozycji. Dlatego dziwi mnie Twoja przesadna według mnie pewność siebie. A jeżeli chcesz dopiec w jakiś tam sposób milanistom to zrób to prosze w bardziej wyszukany sposób. Dorosły facet jesteś i napewno coś wymyślisz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lip 2012, 23:54

Galliani zrobił dziś masówkę w Giannino - na kolacji spotkali się Cellino (prezydent Cagliari), Preziosi (prezydent Genoi), agent Damiao, jakiś agent FIFA, dyrektor sportowy Fiorentiny i Raiola.
Ciekawi mnie, co tam robił dyrektor Fiorentiny. Viola ma obecnie tylko jednego interesującego piłkarza.

Co do wcześniejszych informacji tu podawanych: Cassano chce iść nie do Genoi, tylko do Genui. Sampdorii konkretnie, tylko ze względów sentymentalnych.
Acerbi zapowiadany jest jako nowy Nesta, ale tonowałbym nastroje na jego temat. W Chievo wyglądał fajnie, ale czeka go teraz skok na głęboką wodę. Widzieć w nim kogoś wielkiego już dziś to przesada, choć nie zdziwię się, jeśli przez przyszły sezon będzie pewnym punktem zespołu.

City robi wiele, by Milan wzmocnić - nie chcą nam oddać Teveza, który był faworytem Gallianiego. Co za ulga, niech się teraz tego trzymają.
Na rynku zostały dwa nazwiska - Dzeko i Damiao - i bliżej nas jest Bośniak ze względu na cenę odstępnego. Bardzo mi się ten scenariusz podoba.

Teraz sprawdziłem - ten "jakiś agent FIFA" to Castagna, agent m.in. Jucileia, z którym nas bardzo mocno łączono rok temu - za pewniak przyjmowano, że ściągnie go Genoa na jakiś czas, a później nam odda.

Obok tej kolacji dyrektor sportowy Violi spędził ponad godzinę na rozmowach z Gallianim i Allegri na osobności. Podoba mi się to. Kompletnie się takiego spotkania nie spodziewałem, potwierdziło to parę dobrych źródeł, więc jestem optymistą. Nie umawia się z dwiema najważniejszymi osobami z klubu na ponad godzinę, by wymienić uprzejmości.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 19 lip 2012, 0:15

Wilmore pisze:Ciekawi mnie, co tam robił dyrektor Fiorentiny. Viola ma obecnie tylko jednego interesującego piłkarza.

Obok tej kolacji dyrektor sportowy Violi spędził ponad godzinę na rozmowach z Gallianim i Allegri na osobności. Podoba mi się to. Kompletnie się takiego spotkania nie spodziewałem, potwierdziło to parę dobrych źródeł, więc jestem optymistą. Nie umawia się z dwiema najważniejszymi osobami z klubu na ponad godzinę, by wymienić uprzejmości.
Masz na myśli Vargasa? Pewnie badali jego sytuacje w klubie, a także ewentualne zainteresowanie najwiekszego rywala w walce o mistrza. Nie ma co wyciagać zbyt pochopnych wyobrażeń.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 lip 2012, 0:20

Vargas troszkę spuścił z tonu w ostatnich 2 sezonach, ale myślę, że jest to całkiem ciekawy gracz dalej, przed 30 i ze sporym potencjałem. Od Jojo z daleka!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 19 lip 2012, 0:41

Trzy lata temu pewnie i miałbym na myśli Vargasa. Obecnie jest zniszczonym przez urazy, pozbawionym błysku, niepasującym do taktyki Milanu 30 latkiem z nadwagą, a Milan już od dłuższego czasu nie ściąga piłkarzy w tym wieku.
Trudno nazywać obecnie Peruwiańczyka interesującym graczem w kontekście Milanu. On na ten moment nawet dla Catanii czy Palermo nie jest interesujący.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 lip 2012, 9:07

Marq pisze:Szkoda, że tyle lat hegemonii nie nauczyło Cię pewności siebie i to czym jest Juventus w Serie A.
Ozdobny pisze:Z całym szacunkiem i już na zakończenie tej durnej dyskusji. Rożnica między tym Juve a tamtym jest jeszcze dość duża choć obecny zarząd wydaje się, że robi wszystko, aby ten dystans zmniejszyć i co najważniejsze narazie im to zgrabnie wychodzi na przkór naszym wrogom.
Tęsknota za...'hegemonią' wypracowana głównie na oszustwie.Jakie to słodkie.

Jovetic?Jestem za,ale Milan ostatnio łapie wiele srok za ogon jeśli chodzi o atak...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1312

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lip 2012, 10:29

Szkoda, że tyle lat hegemonii nie nauczyło Cię pewności siebie i to czym jest Juventus w Serie A.
:rotfl4: Padłem. To ty stary jesteś jak pamiętasz hegemonię Juve skoro ostatnie scudetto zobyliście 11 lat temu :lol: ( oczywiście nie licząc obecnie skończonego sezonu) Ładnie widzę nie którym pojebało się w głowach. Zdobyli mistrza bardziej z niemocy i kontuzji swego największego rywala niż swojej siły i już rozdają scudetto na następny sezon. Sami nie pamiętając po jakich sezonach go zdobyli i jakimi piłkarzami... Chłopaczek bardzo dobrze to ujął pokazując jakie zmiany i wzmocnienia dały juve mistrza.
Trochę pokory bo jak byliście w środku tabeli to nikt w temacie po za jednostkami się nie wypowiadał a teraz nagle wysyp "kiboli" :boruta:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 19 lip 2012, 11:53

Jak ja lubię jak wy się tłumaczycie z porażki, doborowa trójka, lubi sobie tak ubarwić życie, że nawet różowe okulary są nie potrzebne :angry2: .

Dalibyście już spokój :roll: /maestro

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lip 2012, 13:16

Widzieliscie zdjecia Seedorfa z pierwszego treningu w Botafogo? Facet moze po boisku dreptal ale poza nim z pewnoscia sie nie opieprzal. Prezentuje sie znakomicie jak na 36 latka.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 lip 2012, 15:36

Chlopaczek również widziałem to na twitterze ;) Chłop poleruję te cegły co rano pewnie :D
Obrazek

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 lip 2012, 16:22

O kur... chyba niewielu piłkarzy tak wygląda, takich prawdziwych tzn z szeroko rozumianego zachodu :boje się:
O polskich kopaczach nie wspomnę :roll:

edit: To na pewno nie fake, bo głowa Seedorfa jakoś tak nienaturalnie jest przytwiedzona do korpusu :lol: :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”