Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1460

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 lip 2016, 22:44

Można teoretyzować, układać najrozmaitsze formacje i łudzić się, że będzie zgodnie z planem. Fakty są jednak takie, że ten ewentualny transfer wpisuje się w strategię United z ostatnich lat - kupmy, bo jest taka możliwość...a dalej zobaczymy. Przypomina mi to moją poprzednią ekipę budowlaną "Paaaanie, niech się Pan nie martwi. Jako bedzie!". Możemy więc mieć nadzieję - jakoś bedzie!

Pogba jest najlepszy jak pracuje na niego dwóch kolegów z drugiej linii i przy takim założeniu będzie pokazywał walory, które są wiele warte (aczkolwiek nie aż tyle!). Wszystko oczywiście wyjdzie w praniu, ale naprawdę trudno podejść do tego ewentualnego transferu zupełnie bezkrytycznie.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lip 2016, 23:01

ha ha. Widzę, że nie zmienia się nic. NIechęc do Mourinho przesłania nadal pokłady rozumu.

Po tym jak rzekomo gra defensywnie gdy okazało się, że na bodaj 7 sezonów w Anglii w 5 strzelił więcej goli niż United, teraz okazuje się, że rzekomo kupuje bez pomysłu.

Facet chce grać 4-2-3-1. I sprowadza sobie na środek obrony Baily, do napadu gdzie jest nieopierzony Rashford Zlatan, na prawe słabo obsadzone skrzydło(czego byś nie napisał Lingard to żaden wymiatacz) Mhitariana i teraz chce do środka obok Carricka/Sznajderlina box to boxa z iniklinacjami do rozegrania i bierze Pogbe.

Jak to jest bez pomysłu to co jest?

Może kupowanie w jednym okienku Di Marii, Blinda, Herrery, Shawa i Rojo? :pijemy: Albo sprzedanie Welbecka, Van Persiego, Hernandeza i zostawienie w napadzie tylko grubego Rooney'a? :mrgreen:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 lip 2016, 23:39

Myślałem, że miesiącami unikając jakiejkolwiek odpowiedzi dam do zrozumienia, że po prostu rozmawiać z tobą nie chce bo ma to średni sens. Jak widać przeceniłem twoje możliwości. Tak więc krótko, żeby potem znowu nie było, że coś tam kiedyś napisałem, kolejny powtórzy, a jak wiadomo kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą.

Krótko. Krytycznie podchodziłem do pierwszych ruchów Moyes'a, jak również LvG. Byłem mega sfrustrowany pierwszym okienkiem Holendra i tego nie ukrywałem. Drugie oceniałem znacznie bardziej pozytywnie, ale chyba podobnie jak większość. Z perspektywy czasu wszystko się wydaje proste, ale na tamtą chwilę mało kto kręcił nosem. Obecne ruchy również oceniam całkiem pozytywnie do tej pory (nie widziałem w życiu tego murzyna z Villareal, ale Miki jest super wzmocnieniem. O Lingardzie nigdy nie pisałem, że to materiał na topowego grajka, a zawsze podkreślałem, że to co najwyżej zadaniowiec w stylu Ji, więc tym bardziej ucieszył mnie transfer gwiazdy BVB) , co pisałem wcześniej. Mourinho, czy ktokolwiek inny ma tutaj najmniejsze znaczenie. Wierzyć bez cienia wątpliwości to mogłem w Fergiego, bo sobie na to zasłużył. Wszyscy inni muszą na to zapracować. A jak coś wydaje się dla mnie bez sensu to o tym piszę. Proste. Zawsze byłem przeciwny zakupom za mega kasę. Zawsze mnie się to nie podobało, a zawsze wspierałem Fergiego jak wielu płakało, że poskąpił kasiury na MOurę, czy Hazarda. Mnie to odpowiadało. Ja jestem dalej po tej samej stronie :)

Co do naszej pomocy. Carras ma już swoje lata i niestety zeszły sezon miał co najwyżej przeciętny. W moim przekonaniu i pisałem o tym kiedyś powinien być co najwyżej rezerwowym. Morgan zaś...to dla mnie nie typowa 6-stka. Bardziej mi pasuje na box to boxa. Jego główną zaletą jest wychodzenie do pressingu, gra w odbiorze, ale zdecydowanie gorzej radzi sobie z wyprowadzeniem piłki i inteligentnym ustawieniem. Mam spore wąptliwości co do pozycji nr 6 i najchętniej zobaczyłbym tam Blinda, ale wydaje mnie się, że to nie jest typ zawodnika, którego Mou chce tam widzieć. Czas pokaże.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2016, 23:45 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 21 lip 2016, 23:42

red85 pisze: kupmy, bo jest taka możliwość...a dalej zobaczymy.
Widzisz, ja uważam że taki zawodnik na 8-ce i tak jest lepszy od innych realnych 8-ek i dlatego sens sportowy widzę.

Di Maria był źle ustawiany i co odbiło LVG żeby tak go stawiać, to nie wiem. Jednak Francuz nie ma takiej różnicy klas między pozycjami o których mówimy. IMO on powinien grać takiego Inestę z Barcy przy 4-3-3 i to jest dla niego najlepsza pozycja, ale skoro jej nie ma, to po prostu mamy 80-90% jego możliwości, które dalej oceniam wyżej niż np. 100% Herrery, czy Bastiana w tym momencie. Kto inny realnie wchodziłby w grę, Matiudi? Za niego kasa nigdy by nam się nie zwróciła, nie jest pewniakiem, jest starszy, itp.
Nie wątpię że byłby wzmocnieniem, ale nadal jego 100% nie jest dla mnie czymś większym niż to co może dać Pogba.

A skoro uważa się, że on będzie grał coraz wyżej, to akurat jest idealnym zastąpieniem dla Rooney'a na 10 za parę lat. Czyli: albo się sprawdzi na 8 w tym-kolejnym roku, albo idzie na 10 jak Roo już będzie tylko rezerwowym i szukamy za rok-dwa 8ki.

Jak Rooney będzie zawodził, to przecież Jose i tak będzie próbował innych opcji. Czyli Pogba przyspawany do 8-ki to założenie "Rooney gra dobrze na 10", czyli i tak dobry scenariusz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 21 lip 2016, 23:51

czarny samael pisze: Widzisz, ja uważam że taki zawodnik na 8-ce i tak jest lepszy od innych realnych 8-ek i dlatego sens sportowy widzę.
I tak samo było z Fellainim, AdM oraz Matą. Kupowaliśmy, bo "gorzej być nie mogło". Chodzi mi o sposób myślenia, który doprowadził nas do sytuacji, w której obecnie się znajdujemy. Oczywiście, czas może pokazać, że po ewentualnym transferze wszystko jakoś zagra, ale...to oczywiste, że przy tak olbrzymiej kwocie i takich okolicznościach stawia się znaki zapytania.
Di Maria był źle ustawiany i co odbiło LVG żeby tak go stawiać, to nie wiem.
Że co? Po pewnym okresie gdziekolwiek był ustawiony był słaby.
Jak Rooney będzie zawodził, to przecież Jose i tak będzie próbował innych opcji.
Na to liczę, bo dla poprzedników to nie było tak oczywiste.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2016, 0:01 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 lip 2016, 23:54

Mourinho, czy ktokolwiek inny ma tutaj najmniejsze znaczenie. Wierzyć bez cienia wątpliwości to mogłem w Fergiego, bo sobie na to zasłużył. Wszyscy inni muszą na to zapracować. A jak coś wydaje się dla mnie bez sensu to o tym piszę. Proste.

No to fajnie można wyrazić wątpliwość. Przecież nie mówię, że każdy ma podchodzić bezkrytycznie do tematu. Czym innym jest jednak wątpliwości, a czym innym tekst, że robi transfery bez pomysłu. Bo to kompletna bzdura. Pomysł jest, można się z nim nie zgadzać, krytykować, wyrażać wątpliwość, ale nie mówić, że go nie ma, bo to mało poważne.

Poza tym nie chce mi się już na dziś dyskutować. We will see what time we will tell jak mawiał W. Pawłowski.

a od siebie dodam w swoim znanym chamskim stylu, że jeszcze będzie wam [ch**] stawał na widok gry Pogby w United na 8-ce. That's for sure.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 lip 2016, 0:00

red85 pisze: I tak samo było z Fellainim, AdM oraz Matą.
Fellaini wyglądał na możliwe dobre uzupełnienie. ADM był jednak kupowany do 4-3-3, a że LVG użył 3 różnych ustawień podczas swojego pobytu na OT, to rzecz nie do przewidzenia niestety. A Mata miał być 11 lub 10 i był :-P
red85 pisze: Że co? Po pewnym okresie gdziekolwiek był ustawiony był słaby.
Nie chce mi się do tego wracać, wiesz że nie jestem aż tak krytyczny wobec Angela jak większość :wink:
red85 pisze: Oczywiście, czas może pokazać, że po ewentualnym transferze wszystko jakoś zagra, ale...to oczywiste, że przy tak olbrzymiej kwoty i takich okolicznościach stawia się znaki zapytania.
Ja wcale nie jestem mocnym zwolennikiem tego transferu. Nie podoba mi się jaka presja z miejsca zostanie nałożona na drużynę.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 22 lip 2016, 16:15

Mam nadzieje, że to ostatni mecz klowna Rojo w barwach United. Cały poprzedni sezon fatalny, pierwszy mecz w tym sezonie a on jest jeszcze gorszy niż był. NIe ma szans, że będzie grać u Mou. Ciężko jest mi sobie wyobrazić, że jakiś koleś z u-18 zagrałby od niego gorzej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 lip 2016, 20:05

Ja wiem że to sparing ,że BD na innym etapie ale na Rojo Anderka mate depaya jonesa nie idzie patrzeć. ....
Lav też grubo... :wink:

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 23 lip 2016, 9:09

Varela na wypożyczeniu w Eintrachcie Frankfurt. Ma spory potencjał, myślę, że jeszcze może mieć przyszłość na Old Trafford jeśli się odpowiednio rozwinie. Teraz by za dużo nie pograł, nie wiem jak wygląda sytuacja w niemieckim klubie, ale mam nadzieję, że powalczy.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lip 2016, 9:24

Już wcześniej się na to zanosiło bo nie dostał numerka. Podobna historia z Wilsonem choć nie wiadomo czy on nie zostanie sprzedany definitywnie.

Varela ma papiery na granie. W defensywie jeszcze sporo pracy przed nim ale Bundesliga wydaje się świetnym kierunkiem dla gracza o jego profilu i jak będzie miał głowę na karku to jest w stanie zdobyć miejsce w składzie.

W Eintrachcie z tego co kojarzę w zeszłym roku nie było jednego podstawowego, prawego obrońcy i grał tam prawie każdy kto był w stanie. Z tego co widzę to najwięcej na tej pozycji biegał 32-letni Hasebe, który częściej będzie biegał pewnie w środku pola. Poza tym są jeszcze Amerykanin Chandler i młody Regasel. Tak więc szanse na występy dla Urugwajczyka są. Oby powtórzył przypadek Carvalaja w Realu i jeszcze do nas wrócił.

Są nowe koszulki:
Obrazek

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2420

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 lip 2016, 11:48

koszulki dosyć dosyć ale MU raczej nie da rady powtórzyć genialnych koszulek z tymi pasami z tyłu z 2008 chyba sezonu,
Obrazek

najlepsze jakie MU miało

Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2461
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 23 lip 2016, 11:53

Okropne są te Wasze nowe komplety, takie przejście pomiędzy kolorami z reguły mi się podoba, ale tak jak to było np. w Barcelonie. Tutaj wyszło dramatycznie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lip 2016, 11:58

League pisze: najlepsze jakie MU miało
Najlepsze były z Sharpem na piersi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 23 lip 2016, 14:39

A że czasy są jakie są to i ceny rosną. 13 lat temu kretyństwem wydawało się wydanie na środkowego obrońcy Ryjo 30 baniek, po kilkunastu latach jego kariery u nas wygranych trofeach nikt chyba nie żałuje wydanej kasy. Teraz kretyństwem wydaje się 120 baniek na Pogbe, za kilka lat mam nadzieje, a wręcz jestem przekonany casus się powtórzy(a nawet jak odejdzie wcześniej to tylko do jednego klubu Realu i za większą kasę). A podejrzewam, że podobnie jak z Ryjo już za parę lat okaże się, że kwota wcale nie z kosmosu a że tak powiem typowa jak za gwiazdę. Wobec nowe kontraktu Angoli i kasy którą dysponują jak wkleili poprzednicy wyżej 120 baniek dla nas teraz, to tyle ile kilkanaście lat temu 30. Świat poszedł do przodu i inni będą już niedługo płacić tyle samo.

A nie mówiłem?

Po stokroć wolę 120 baniek za 23 letniego Pogbę, tak więc interes taki, że albo zostaje u nas z 10 lat i na 10 lat mamy rozwiązany problem ze środkiem pomocy, albo za 2-3 lata odchodzi do Realu, a jeśli już to za jakieś 150 baniek niż wydawać kuźwa 100 milionów na 29-letniego Gonzalo "spierdoliłem wszystkie najważniejsze setki w moim życiu" Higuaina.

Myślę, że więc czas skończyć płakać nad ceną.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”