Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 147

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 sie 2007, 14:28

Nooo to jakieś ciekawe nazwiska jednak są :D Powinna być wyrównana walka i może jednak Rangersi faktycznie okażą się lepsi :think:

To tylko potwierdza, że Celtic jest zbyt słaby na skuteczną walkę w CL, bo na dodatek nawet w lidze będą się musieli bardziej sprężać niż ostatnio :smile2:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2007, 14:20

No to mamy 1 sensacje :!: Tampere w 3 rundzie eliminacji :!: Jednak dobrze sadzilem ze Lewski to najlepszy rywal do wylosowania w 2rundzie :!: niedosc ze stracil graczy to wyjatkowo nie trafil z forma :!: Efekt tego taki ze 2porazki z ""finlandczykami"" (Roman :P) a pokonanie ich daje rozstawienie - Wiec ostatecznie Tampere jest druzyna rozstawiona :o i zmierzy sie z Rosenborgiem - czyli derby nordyckie :!:

Patrzac na Norwegow trafili jak tylko mogli najlepiej, pierwszy raz od dlugiego czasu byli bowiem druzyna nierozstawiana w 3rundzie i udalo im sie ominac potentatow i zagrac z kopciuszkiem, kotry jednak nie jest bez szans - ale zobaczyc tampere w LM bylo by czyms nietuzinkowym :D

PS. To ten Celtic, kotry najpierw ma ograc Spartak a potem piac sie drabince LM az do polfinalu w weekend nie potrafil mpokonac kilmarnock :?:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 08 sie 2007, 14:32

sbQ pisze:w poprzednim sezonie tez zdarzaly sie im takie mecze w lidze, a mimo to zaszli daleko w LM i zdobyli mistrza
lige szkocka nie trudno wygrac. poziom podobny do polskiej z ta roznica, iz sa 2 bogate kluby z Glasgow. Tak czy inaczaj, nuda i zenada.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2007, 14:42

sbQ pisze:to kto gral w ich barwach, prezes?
nie prezes a brzydal :roll:
Dobrze wiesz o co sie rozchodzi :smile2:

sbQ pisze:w poprzednim sezonie tez zdarzaly sie im takie mecze w lidze, a mimo to zaszli daleko w LM i zdobyli mistrza
1/8 czy to daleko :think: zreszta to tylko wypadek przy pracy, jeden jedyny raz awansowali
Poza tym w tym roku mistrzostwa nie zdobeda - ide o zaklad :D

PS. Co to sie dzieje na jednym forum podpierdolka i brzydall :smoke:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 sie 2007, 15:00

Orientuje sie ktoś, czy w tym sezonei TVP pokazuje LM ?
Kiedyś pokazywali wtorki i środy, później tylko środy - strach pomyśleć, co będzie teraz :?

Ktoś coś wie na ten temat ?

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 08 sie 2007, 15:21

Jeśli chodzi o relacje to wszystko zostaje po staremu, czyli tak jak w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
ElFilipo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ElFilipo » 22 sie 2007, 12:58

Eh, czyli znowu trzeba będzie jednego dnia przy Sopcast'cie siedzieć... Może chociaż TVP się zlituje i odbierze "ekspertom" w studiu ich zaczarowany długopis.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2007, 21:53

Liverpool już praktycznie w LM.
w I meczu pokonali Toulouse na wyjeździe 1:0. Teraz do przerwy na Anfield prowadzą także 1:0.
Bramkę strzelił w 19 minucie Crouch, po podaniu Kuyta.

Liverpool zaczął bardzo mocno. Od razu rzucili się na rywali, jakby ich głównym celem, było strzelenie gola. Nacierali bez przerwy, przez całe 20 minut [do strzelenia gola] Znakomicie grali pressingiem, głównie w II linii. Później gra się troche wyrównała, Toulouse miała 2 akcje, jednak obrona Liverpoolu byla na posterunku.

W innych meczach
Dinamo Bucuresti 1 - 0 Lazio - do przerwy
Red Star Belgrade 0 - 0 Rangers - końcowy.

Mecz Sevilli jak wiadomo przełożony.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2007, 22:00

W Liverpoolu po raz kolejny spore wrażenie wywarła na mnie gra Sissoko. Ogromna ilość przechwytów tego gracza. Taki defensywny pomocnik to naprawdę skarb. Mam w pamięci zresztą jego świetny mecz przeciwko United w zeszłym sezonie. Ciekawym graczem jest też Leto. Chyba po raz pierwszy widzę go w akcji, ale widać że ma potencjał. Może zbyt często wdaje się w dryblingi. Ale jest dynamiczny i umie pociągnąć kontrę. Bramka to głównie dobry odbiór reprezentanta Izraela o trudnym nazwisko(Benayoun bodajże), świetne dośrodkowanie Kuyta i zamknięcie Croucha. Żeby skrzydłowi umieli tak dośrodkować jak Holender...

Mecz do jednej bramki, Toulouse atakuje sporadycznie i to też raczej akcje wynikające z błędów The Reds.

EDIT: Lazio strzeliło i może dojdzie do karnych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 sie 2007, 22:56

3 zespół z Angli upokorzył 3 z Francji.
Liverpool dziś był w każdym elemencie lepszy. Gracz meczu - Dirk Kuyt - strzelec 2 goli. Miał tez asyste [nie wiem, kto asystował przy golu Hyypii, bo nie widziałem]

L'pool mógł spokojnie strzelić jeszcze ze 3 gole. Kuyt miał jeszcze 2 świetne okazje. To samo Crouch. Wynik brzmi 4:0 a i tak jest dość niski, jak na to co pokazały obie drużyny.

Do LM awansowały także Lazio i Glasgow Rangers.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 28 sie 2007, 23:04

Tak jak napisałeś - deklasacja. Defensorzy Toulouse kryli katastrofalnie. Jak można zostawić Hyypie zupełnie samego w polu karnym?I to jeszcze gdy wykonywany jest rzut rożny, a on stoi 3 metry przed bramką. Francuzi nie mieli nic do powiedzenia i widać, że LM to chyba trochę za wysokie progi dla nich. Choć może mieli też trochę pecha z losowaniem. Z innym teamem poszłoby może lepiej. Zwłaszcza, że Liverpool od początku sezonu prezentuje się nieźle.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 29 sie 2007, 11:05

Istotnie Liverpool w zestawieniu z korespondencyjnymi okresami poprzednich kilku sezonów teraz prezentuje naprawdę świetną piłkę, jestem przekonany, że obecnie to faworyt numer jeden rozgrywek Premiership, a mając na uwagę skłonność do wspaniałej gry w Champions League, można zaryzykować stwierdzenie, że Liverpool jest o wiele mocniejszym zespołem niż chociażby w minionym sezonie. Zadanie ułatwia Rafie liczba, jakość, a przede wszystkim wszechstronność znakomitych piłkarzy, tak naprawdę piłkarze, którzy mają pewne miejsce w składzie to tylko Reina, Gerrard, a obecnie też Arbeloa, ale moim zdaniem pozycja Alvaro w drużynie łudząco przypomina tą, w której niegdyś znajdował się Luis Garcia...

PS: Wczoraj Liverpool zagrał genialnie, nie spodziewałem się aż tak ciekawej postawy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2007, 23:25

No i Artur Boruc znowu bohaterem Glasgow 8) Po serii rzutów karnych Celtic awansował do fazy grupowej Ligi Mistrzów. Dwa karne obronione przez Boruca, w oststaniej serii jedenastke wykorzystał też Maciej Magic Żurawski, który wszedł w 70 minucie. Mecz był niezwykle emocjonujący, bo już przed serią rzutów karnych po jednym karnym nie wykorzystały obie drużyny. VOH miał szansę w 27 minucie dogrywki, ale strzelił w poprzeczkę. Ale Boruc uratował mu tyłek i LM uratowana dla Celticu. Szkoda Spartaka, bo na dzień dzisiejszy bardziej zasługuje na LM niż np. Steua. Ale taki jest życie. Trzeba mieć jeszcze trochę szczęścia w losowaniu.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 29 sie 2007, 23:30

Boruc zaczyna być specjalistą od rzutów karnych :) można mówic ze wiekszość niewykorzystanych karnych to wina napastnika a bramkarz musi miec szczęście ,ale mimo wszystko trzeba mieć to coś, czyli... skilla:)

Brawo dla Żurawia, może w końcu Strachan sobie o nim przypomni

wiedziałem że to będzie polski wieczór :)

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 sie 2007, 23:51

Cris7 pisze: oststaniej serii jedenastke wykorzystał też Maciej Magic Żurawski, który wszedł w 70 minucie
oglądałeś mecz?

http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php?t=39
poczytaj regulamin i daruj sobie kolejne takie wypowiedzi // fieldy

Regulamin jako tako, pobieżnie znam i pewnie pijesz, że nabijam a ponadto nie wnoszę nic do tematu. Ale jak mam zapytac się kolegi czy oglądał mecz, skoro mam wątpliwości co do tego. Ok nastepnym razem ułożę wierszyk
kaczy pisze: a swoją drogą to arek_ahig odrazu napisał byś o co biega
Przecież pogrubiłem tekst? Kolejny, któremu trzeba wierszyk napisać? A może tym razem mam namalować? Nie bądźcie tacy drobiazgowi

nie obchodzi mnie, czy będziesz pisał wierszem, boldem, czy kursywą - nie masz nabijać, za nabijanie będą WP. Bo wiecej upomnień nie będzie // fieldy
hehe jasne, bo jedyne co mnie interesuje, to nabicie sobie jak największej liczby postów na tym forum. Nie bawia mnie takie rzeczy, ale wiem o co tak naprawdę tobie chodzi...

tutaj nawet nie chodzi o ilość twoich postów, wisi mi ile bedziesz ich miał - chodzi o zawartość merytotryczną tych postów. // fieldy
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 0:36 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 3 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”