Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1465

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 sie 2014, 11:40

Dzisiaj losowanie LM. Nie wiem czemu, ale chcialbym Barcelone. 8)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 sie 2014, 11:51

ozob pisze:Dzisiaj losowanie LM. Nie wiem czemu, ale chcialbym Barcelone. 8)
rok temu był oklep od Realu to teraz od Barcy? A o której losowanie?
Ja wolałbym Benficę czy Arsenal

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 sie 2014, 12:02

Nie Wiem.

EDIT: 17:45.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 sie 2014, 17:37

Oby nie Real i Bayern bo z nimi już graliśmy, chciałbym grupę złożoną z nowych ekip. Ciekawie by było jakbyśmy trafili na Liverpool bo bym z Sesto oglądał ;) generalnie nie chcę nerwówki jak w ostatnich dwóch sezonach i będę zadowolony

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 sie 2014, 17:39

Zdaje się, że Pirlo wypadł na miesiąc. Vidal nie jest jeszcze gotowy. Może Asamoah zagra w środku? Pereyra będzie raczej potrzebny w ofensywnej pomocy, a Romulo zagrał raptem jeden 45-minutowy sparing.
Swoją drogą sporo problemów ma Allegri przed debiutem. W środku obrony zabraknie Barzagliego i Chielliniego. Llorente zdaje się miał grypę i nie wiadomo czy będzie gotowy. Zastępca Morata oczywiście kontuzja...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6734

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 sie 2014, 22:01

Del Piero w Delhi. Wygrał życie, nie dość, że zwiedza świat, to jeszcze mu płacą za to.

Grupa w LM podobna do tej z poprzedniego sezonu, która była podobna do tej z jeszcze poprzedniego. Czyli zdecydowany faworyt (Chelsea, Real, Atletico), zdecydowany kopciuszek (Nordsjelland, Kopenhaga, Malmoe) i drużyna, która jest zdolna wysadzić z rywalizacji faworyta (Szachtar, Galatasaray, Olympiakos). Ponieważ nie wiadomo, jak w ogóle będzie się Juventus za Allegriego prezentował, to oceny nie wydam, chociaż uważam, że pod względem poziomu sportowego jest trudniej niż przed rokiem (Olympiakos > Galatasaray).

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 30 sie 2014, 17:45

Obrazek

Coman. Zaczynamy :majki:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1517
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 30 sie 2014, 17:56

Allegri jednak 3 z tyłu ? nie spodziewałem się, że on może mieć pojęcie o takiej grze. Zobaczymy, Bardi dzisiaj musi pokazać, że będzie mistrzem na bramce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 sie 2014, 18:55

Słuszną decyzję podjął. Zespół gra w tym schemacie z zamkniętymi oczami. Jak już drużyna wejdzie w sezon będzie mógł pokombinować.

Chievo ma farta, że mecz się już nie skończył. 2 poprzeczki i słupek to drobna przesada. Coman wyglądał baaaardzo dobrze w pierwszych 45 minutach. Vidal widać, że potrzebuje przetarcia, ale w ciągu minuty był dwa razy o centymetry od bramki. Na razie wszystko układa się dobrze. Tylko ten brak Chielliniego i Barzagliego mnie martwi.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 991
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 30 sie 2014, 23:27

Słucham odpowiedzi na temat dzisiejszego spotkania, bo wiele zostało napisane na forach Juventusu, ale tutaj zawsze jednak można liczyć na obiektywność paru osób. Głownie mi chodzi co pokazali Marchisio, Coman i Vidal.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 31 sie 2014, 9:41

wloski pisze:Słucham odpowiedzi na temat dzisiejszego spotkania, bo wiele zostało napisane na forach Juventusu, ale tutaj zawsze jednak można liczyć na obiektywność paru osób. Głownie mi chodzi co pokazali Marchisio, Coman i Vidal.
Szkoda, że akurat tu nie ma dyskusji, ale chętnie odpowiem.

Jak zagrał Coman możesz zobaczyć sam:

Jak widać był ustawiony na środku ataku, a skoro Tevez cały czas się cofał do rozegrania to Kingsley operował najwyżej. Coś jak para Tevez-Aguero w City. Moim zdaniem wypadł bardzo dobrze. Stwarzał zagrożenie i doszedł do kilku dobrych okazji. Widać, że jest dobry technicznie i umie współpracować z partnerami. Jasne z graczy ofensywnych tracił piłkę najczęściej, ale nie na tyle często by zaczął mnie irytować. Zresztą tracił piłkę gdy chciał grać z pierwszej, przyspieszając grę, a to się chwali. Giovinco do tego jeszcze nie dorósł. Naprawdę mam coraz większe oczekiwania względem tego chłopaka. On ma przecież 18 lat! Niech Allegri ustawi go z Tevezem za plecami Llorente i może wyjść z tego świetna formacja ofensywna.

Marchisio zagrał dobry mecz. Nie był koronkowy, ale dokładny i szybko podejmował decyzję. Czyli jak zwykle na tej pozycji. Moim zdaniem Claudio jako rozgrywający gra już na stałym równym poziomie. Wie co ma robić i jest w tym bardzo rzetelny. Nie gra jakichś magicznych piłek jak Pirlo, ale za to stara się przenieść piłkę jak najszybciej w inny sektor. Nie podejmuje też zbędnego ryzyka. Fajnie, że wczoraj często obok niego ustawiał się drugi środkowy pomocnik. Z Pirlo i Conte nawet jeśli rywal całkowicie wyłączał z gry Andreę i tak dalej wszystko szło przez niego. Może, z Allegrim będzie częściej cofał się do rozegrania Pogba lub Vidal. Szczegół, ale wiele razy mocno mnie irytował.

Vidal bardzo się starał. W jednej sytuacji wpadł w pole karne i tylko ostatni obrońca stojący przed bramką odebrał mu prawie pewnego już gola. W efekcie był rożny, z którego Arturo trafił w słupek. Poza tym nie był aż tak widoczny w ataku. Dużo pracował w obronie. Momentami wręcz za bardzo przez co wyłapał kartkę. Przyznać trzeba, że trochę się spóźniał w tych interwencjach i widać, że nie jest jeszcze gotowy na 100%, ale mimo wszystko pozytywnie mnie zaskoczył. W sparingach nie grał prawie w ogóle. Długo trenował indywidualnie i myślałem, że będzie w dużo gorszej dyspozycji. Jeśli znów go nie wykończą na zgrupowaniu (dostał powołanie?) to za dwa tygodnie powinien być już w pełnej gotowości.

Świetnie wczoraj zagrał Lichtsteiner. Prawdziwe dynamo na skrzydle. Jeśli fani Mu są ciekawi jak powinien grać wahadłowy, to wczoraj mieli świetną okazję do nauki

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 31 sie 2014, 10:47

Ogladnalem wczoraj Juve, pozniej Rome i doszedlem do wniosku, ze majac Comana w skladzie ciesze sie, ze Juve zrezygnowalo z Iturbe. :D

Duzo radosci moze przyniesc nam ten chlopak.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 991
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 sie 2014, 12:05

Allegri to i tak jest MAX bezczel, bo bezczelnie wprowadził młodziaka do składu, ale tego po Allegrim można się spodziewać, że jeśli ma młode talenty w drużynie to potrafi im dawać szansę, nie jest jakiś zaściankowy, wie, że może 18latek nie jest wytrawnym graczem, ale mając talent wpasuje się w drużynę i da sobie radę. Marzę by Coman stał się naszym C.Ronaldo, tu zagra na skrzydle, tu zagra nawet na OPŚ no i w ataku. Nie stać nasz na piłkarzy więc mocno rozbudowujemy sektor piłkarski, też nie ma siły żeby sprowadzać 5 napastnika, jeżeli Berardi za rok się u nas loguje, Giovinco out i sprowadzić warto jeszcze jakąś gwiazdę do przodu, do tego pomoc kompletna, trzeba będzie zainwestować w boki obrony za rok i w środek.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 sie 2014, 12:24

Wiedziałem, że Coman może być bardzo ciekawym zawodnikiem. Jego najbardziej chciałem zobaczyć i w życiu bym się nie spodziewał, że w pierwszym meczu wystąpi w pierwszym składzie sadzając na ławce samego Llorente ;) to jednak może być ciekawy sezon, wszystko się okaże na półmetku czy nie dostaniemy przedwczesnego kryzysu i ilu Naszych wytrzyma bez kontuzji przy pracy Maxa. Niestety nie dane mi było obejrzeć wczorajszego meczu więc samego Comana nie widziałem na żywo tylko w skrótach i odbieram to bardzo pozytywnie. Szkoda jednak, że to był najniższy wymiar kary

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 708

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 sie 2014, 17:33

Jak nastroje przed zamknięciem okienka? Kogo obstawiacie, Denisa?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”