AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1470

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 01 sie 2012, 19:48

No nie dziwie się, że negocjację zostały zerwane po tym jak prezes Montepellier w gazetach francuskich nazywał Gallianiego Kodjakiem i domagał się niebotycznych pieniędzy za Mbwe. Szacunek musi być..:P

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 sie 2012, 20:21

Pewnie skonczy sie jak z Montolivo (Pisze o tym Di Marzio i mowi, ze zostanie poczyniona jeszcze proba pod koniec sierpnia), bo z graczem juz porozumienie mamy, bo Montpellier pozwolilo na rozmowy. Nawet fajnie by bylo jakbysmy teraz pozyskali kogos innego - Ogbonna, Nkolou czy Rolando a za rok w miejsce Yepesa i Bonery przyszedl gracz Montpellier.

W tym roku mistrzostwo juz jest w kieszeniu innego klubu to nie ma co tracic kasy na transfery.

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 01 sie 2012, 20:27

Właśnie w tym roku trzeba ściągnąć zawodników, którzy by w przyszłym sezonie, po ograniu się w Serie A stanowili by podstawę do walki o mistrzostwo. Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 01 sie 2012, 20:32

Nie wyczułeś ironii u mete

Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kniaź » 01 sie 2012, 20:37

Możliwe:p

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2012, 9:32

Ponoc M'Baye Niang przylatuje do Mediolanu na rozmowy transferowe. 17 lat, napastnik, gwiazda chyba ostatniego FM. Wie ktos cos wiecej?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 sie 2012, 9:35

Myślałem, że on do Arsenalu idzie. Coś tam nie wypaliło?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2012, 9:37

Pojawila sie informacja, ze Milan pokonal Arsenal w walce o niego, ale narazie nic pewnego.

Mam nadzieje, ze wezmiemy przyklad z Interu i tez znajdziemy sobie dodatkowe fundusze.

BTW myslalem, ze LGdS jest bardziej powazna a oni dzisiaj pisza o Kace jako nastepcy Bommela grajacym na defensywnym pomocniku...

Obrazek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sie 2012, 10:07

Berele Lewartow pisze:Myślałem, że on do Arsenalu idzie. Coś tam nie wypaliło?
ponoć ktos tam się obraził na sposób w jaki AFC prowadził rozmowy, czy coś takiego. Ale nie zdziwię się jak jednak do nas trafi

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 03 sie 2012, 10:25

mete - może zdają sobie sprawe z tragicznej sytuacji kadrowej milanu i wskazują stawianie na atak, tracenie 4 bramek ale strzelanie 5 :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 sie 2012, 13:53

Widzę kilka ciekawych informacji odnośnie Milanu, lecz niekoniecznie dobrych. W końcu Milan interesuje się Rossim :!: Tak długo na to czekałem, jeszcze Zapata i będzie ok. Kolejna dobra to, że Mou twierdzi iż Kaka zostaje i Roma poszedł do Monaco. Z tych mniej fajnych. Mówi się o Putinie jako współwłaścicielu. Jak to :?: :suicide: Aż tak upadliśmy :?: Tego gościa tak nie trawię, że masakra. Mam nadzieję, że zostanie to mało zabawną plotką. No i Balzaretti w Romie. To jest kpina naszego zarządu :!:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 sie 2012, 14:04

Giuseppe Rossi wlasnie leczy drugi raz zerwane wiezadla w tej samej nodze. Bardzo go szanuje i zdrowy jest swietny. Z jednej strony 6 baniek, ktore zaoferowalismy podobno (Hiszpanie chca 10) to gra warta swieczki a z drugiej nie mamy teraz kasy by decydowac sie na takie ryzyko.

Balzaretti ma 31 lat. To moglaby byc taka druga wersja Oddo. Lepiej poszukac kogos mlodego lub rozwijac De Sciglio. ktory moze grac na obu bokach obrony.

Gazprom mialby by wykupic okolo 22% udzialow. Z tym, ze za kazdym razem jezeli Berlu jedzie do Wladka to pojawiaja sie takie plotki a oni sie spotykaja, bo sie kumpluja i pewnie w Rosji tansze Call Girl. A pozniej sie okazuje, ze nie bylo nic na rzeczy.

Dziwie sie, ze jeszcze nie zainteresowali sie Zapata. Bardzo dobry gracz. To na niego trzeba bylo spozytkowac miejsce na gracza bez paszportu.

Oby Kaka zostal w Realu, bo nie zniose jego powrotu. Nie po to oddalismy najlepiej zarabiajacych graczy, by teraz ktos znacznie slabszy od nich pobieral podobna pensje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 03 sie 2012, 23:05

Mirek15 pisze:Z jednej strony 6 baniek, ktore zaoferowalismy podobno (Hiszpanie chca 10) to gra warta swieczki a z drugiej nie mamy teraz kasy by decydowac sie na takie ryzyko.
Piłkarzem jest nadal bardzo dobrym. Ja bym osobiście zaryzykował. Gra tam jeszcze Nilmar, ale On, aż tak dobry nie jest. We wszystkich grach wymiata tylko nie w rzeczywistości :lol:
mete pisze:Balzaretti ma 31 lat. To moglaby byc taka druga wersja Oddo. Lepiej poszukac kogos mlodego lub rozwijac De Sciglio. ktory moze grac na obu bokach obrony.
Tu masz pewnym sensie rację.

Kolejny popis zarządu. Do Fiorentiny trafia Aqua i G.Rodriguez. Podejrzewam, że ta dwójka nie kosztował ich więcej niż 8 mln. Takie wzmocnienia za taką kasę :angry2: Już nie mówiąc o Valero który też jest ciekawym piłkarzem i też pewnie drogi nie był.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 03 sie 2012, 23:22

Mirek15 pisze:Gra tam jeszcze Nilmar
Nilmar jakiś czas temu podpisał kontrakt z którymś z arabskich klubów. 10 mln. Villarreal za niego dostał.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 sie 2012, 23:59

Zmieniając Montolivo Allegri zdecydował się wpuścić na środkowego pomocnika Cristante, nie Ambrosiniego. W 55 minucie. Bryan Cristante - rocznik 95, drugi sezon w orbicie zainteresowań pierwszej drużyny.
Zapamiętajcie to nazwisko.
Mała ciekawostka: w zeszłym sezonie środek obrony Ferreira-Ely miał doskonałą markę, ale zbierał kiepskie recenzje. Do pierwszej drużyny tymczasem awansował w ostatnich dniach Iotti, 16 letni środkowy obrońca, który był ich zmiennikiem. Ciekawe.

Na razie projekt młodego Milanu ma dopiero 3 lata, więc nie sposób oczekiwać już doskonałych piłkarzy, ale ja trzymam kciuki, by do pierwszej ekipy trafiali piłkarze z co najmniej tak samą częstotliwością jak ostatnio. Teoretycznie z biegiem lat powinno być coraz lepszych wychowanków coraz więcej, ale już obecna sytuacja mnie satysfakcjonuje.
Oglądam De Sciglio w tych sparingach i tak się zastanawiam, czy to przypadkiem nie jest nasz najlepszy po Abate boczny obrońca. Sprawia wrażenie lepszego od wszystkich naszych lewych obrońców. Konkurencja słaba, ale chłopak jest młody i ma wszystko przed sobą. Jeśli wierzy w niego Tassotti, to ja też. Przy okazji Abate to nie jest klasa światowa na boku obrony, więc nie wiem, czy klubowi na dobre nie wyszła jego kontuzja.

To są tylko sparingi, ale tak przyglądając się pojedynczym piłkarzom i obserwując mobilizację na rynku transferowym jestem jakoś dziwnie spokojny o ten sezon. Po dużych zmianach taktycznych wygląda na to, że pomoc będzie mocniejsza, a to była nasza największa bolączka.
O poruszane tutaj długie piłki Silvy, których zabraknie, się nie martwię. Wytyczne Allegriego na ten sezon to więcej gry po ziemi, przyspieszenie wymiany piłki, nie mamy nikogo, na kogo moglibyśmy grać długie. Długie piłki Silvy to nie jest to, czego mi będzie brakowało po jego odejściu.

Pytanie: czy ktoś może mi wyjaśnić transfer tego Pazzagliego? Ściągnęliśmy bramkarza tylko po to, by na czas nieobecności Gabriela (IO) i urazu Abbiatiego Amelia miał zmiennika w sparingach? Wyraz pamięci o Andrei? Czy może stoi za tym jakaś głębsza myśl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”