F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 148

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 21 wrz 2005, 23:08

Niggaz pisze:Rijkaard nie potrafi podjąć bardziej zdecydowanych działań po raz kolejny. Mógł wpuścić Larssona albo Ezquerro za bardzo słabego dziś Ronaldinho.

He he he.

Obrazek

O to karny jak na moje oko sluszny. Edmilson napewno w tej sytuacji nie zagral ciałem a jesli zagral to lekko przecholował z siłą :? :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 21 wrz 2005, 23:54

Pokemon po raz kolejny(chyba 3) w tym sezonie wybija pilke na wbiegajacego przeciwnika. Teraz juz nie mial farta ale kiedy on sie qrwa nauczy wybijac futbolowke??
Szkoda bo valencia dzisiaj nie istniala i byla szansa na zdobycie 3 pkt.
Mister musi posadzic wrescie gwiazdki bo jak tak dalej pojdzie to skonczymy jak real :evil:

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 22 wrz 2005, 8:51

Moje spostrzeżenia co do meczu z Valencią:

Po pierwsze Barcelona zagrała już nieco lepiej niż w poprzednich meczach - więcej gry piłką, pewniejsze interwencje w obronie, jakby większe zaangażowanie zawodników.
Niestety straciliśmy dwie bramki po katastrofalnych błędach indywidualnych:

1-1 -> dla mnie ewidentny faul Edmilsona; mało tego - w dodatku kretyński :evil: , przecież przy jednym zawodniku Valencii było 2,3 graczy Blaugrany!. Po co w takiej sytuacji ryzykować karnego i taranować rywala jak możliwość utraty bramki z takiego kąta jest niemalże równa zeru? :? Moim zdaniem ten błąd zaważył na losach meczu - podobnie jak w meczu z Atletico rywale uwierzyli, że mogą wywieźć z Camp Nou dobry wynik i faktycznie im się udało.

1-2 -> VV nie po raz pierwszy zwleka z wybiciem piłki, w meczu z Atletico w podobnej sytuacji nastrzelił Kezmana, tyle że piłka wyszła za końcową linię; Rijkaard musi zauważać te błędy - pytanie tylko czy ma zamiar coś w tej sprawie zrobić (w poprzednim sezonie zupełnie poprawnie spisywał się Jorquera)

Moja ocena poszczególnych zawodników:

Valdes - 3/10 - sporo pewnych interwencji, piękna obrona strzału bodajże Rufete z pięciu metrów, na całym występie zaważył oczywiście katastrofalny błąd

Oleguer - 5/10 - dobry występ w obronie, jak zwykle nic w ataku... należy dać szansę Bellettiemu

Puyol - 8/10 - jeden z najlepszych zawodników na boisku, łatał dziury w obronie, pewny w interwencjach, ambitny (jak na kapitana przystało)

Edmilson - 4/10 - bezmyślny faul w polu karnym, bezmyślne długie podania, wydaje się że jeszcze nie rozumie stylu gry Barcy - dużo szybkich, dokładnych, krótkich podań, a nie jakieś wybicia do obrońców rywali

Gio - 5/10 - bezbarwny w obronie i w ataku, raz wkręcony w ziemię (niczym Presas przez Petrova) przy rajdzie Rufete

Marquez - 6/10 - za dużo niecelnych podań, w miarę dobrze w odbiorze

Deco - 6/10 - niedokładny, umiał znaleźć się w polu karnym i zdobyć bramkę na wagę punktu

Xavi - 5/10 - kolejny bezbarwny zawodnik, ewidentny spadek formy :cry:

Giuly - 8/10 - piękna bramka, dużo rajdów prawą stroną, biegał za trzech, waleczny, szybki - świetny występ

Dinho - 5/10 - cień samego siebie, szkoda słów, brak nawet sztuczek technicznych

Eto'o - 7/10 - ambitny, waleczny, piękna akcja z Giulym zakończona zdobyciem przez Francuza bramki

Belletti - 6/10 - wprowadził ożywienie z prawej strony, ale bez efektów...

Iniesta - 5/10 - starał się ale nie wychodziło

Znowu szkoda punktów bo rywal był do ogrania bez żadnych problemów... Rijkaard miał ponoć mieć 22 zawodników, dwie równorzędne jedenastki, a teraz gra pierwszym składem plus trzech rezerwowych :? Po co sprowadzeni byli Van Bommel i Ezquerro? Czemu w składzie nie ma Lopeza, czemu szans nie dostaje Larsson.
Niech Mister zacznie traktować piłkarzy jak piłkarzy a nie jak kolegów bo na razie wyniki są żałosne. To nie siatkówka, że po złej akcji rozgrywający daje atakującemu szansę na przełamanie się... Przed nami kolejny trudny mecz - Betis. Jeśli nie będzie trzech punktów mogą pojawić się białe chusteczki...

Pozdro

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 22 wrz 2005, 15:37

Niestety nie rozpiszę się tak jak mój poprzednik :D ale dodam coś od siebie...:)

Nie wiem co się w tym sezonie dzieje z Barcą...wg mnie zachłysnęła się troszkę sukcesem w La Liga z poprzedniego sezonu i teraz jest mały zastój formy :) przegrana z Athletico...teraz remis (jednak z czołowym klubem IMO) Valencią...jeśli tak dalej pójdzie to wróze koło 4-7 miejsca w lidze...teraz mam nadzieje tylko ze Real sie podniesie :P

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 22 wrz 2005, 18:40

ja osobiście powiem ze w real jakois nie wierze na moje za dzo gwiazd maja oi nie maja zespolu a barca jest była i bedzie na wieki wielka

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 22 wrz 2005, 18:46

[quote="Roomeczek"
Valencią...jeśli tak dalej pójdzie to wróze koło 4-7 miejsca w lidze...teraz mam nadzieje tylko ze Real sie podniesie :P

Pozdrawiam[/quote]

To ciekawe na którym bedzie Real z taką grą, tylko nie mów, że bedzie walczyć o mistrza...Jeśli ty Barcelonie wróżysz miejsce od 4 do 7 to ty szykuj sie na emocje w końcówce sezonu jak Real bedzie walczył o puchar UEFA albo o Intertoto.

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 22 wrz 2005, 19:51

wazi pisze:[quote="Roomeczek"
Valencią...jeśli tak dalej pójdzie to wróze koło 4-7 miejsca w lidze...teraz mam nadzieje tylko ze Real sie podniesie :P

Pozdrawiam
To ciekawe na którym bedzie Real z taką grą, tylko nie mów, że bedzie walczyć o mistrza...Jeśli ty Barcelonie wróżysz miejsce od 4 do 7 to ty szykuj sie na emocje w końcówce sezonu jak Real bedzie walczył o puchar UEFA albo o Intertoto.[/quote]

Ależ nie z taką grą to Real może nie wiem przy dobrych wiatrach liczyc na miejsca od 7-12...i nie pisałem tego o Barcie ze jestem stronniczy czy ze nienawidze Barcy...ja nie jestem takim kibicem ze kibola Barcy np bym zabił czy zgnoił czy coś :P lubie REAL i to bardzo ale do Barcy nic nie mam....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
szpari
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szpari » 22 wrz 2005, 22:06

no i chwała ci za to ale zarówno kibice fcb jak i realu muszą przyznać ze obydwie druzyny spisuja sie jak na raize fatalnie ja jednak wiem ze barca sie podniesie i zdobedzie mistrza

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 wrz 2005, 22:39

Obrona będzie cieżka ale z pewnością blizej końcowego sukcesu są pilkarze Blaugrany niz Blancos poprostu Katalończycy na obecną chwile graja lepiej...mimo że spisują sie fatalnie...

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 22 wrz 2005, 22:49

Roomeczek pisze:Nie wiem co się w tym sezonie dzieje z Barcą...
Nie wiesz co się dzieje ??? Oj biedaku to ja Ci powiem co się dzieje: NIC SIE NIE DZIEJE !!! Barca zremisowała z Alaves, wygrała z Mallorcą, przegrała z Atletico i zremisowała z Valencją a Ty już nie wiesz co się dzieje, to co będzie jak Barca rozegra jeszcze 10 spotkań - wtedy to już się totalnie pogubisz... :lol:
Roomeczek pisze:wg mnie zachłysnęła się troszkę sukcesem w La Liga z poprzedniego sezonu i teraz jest mały zastój formy
Barca rozegrała zaledwie 4 spotkania a Ty już opowiadasz o zastoju formy... weź przestań !!!
Roomeczek pisze:jeśli tak dalej pójdzie to wróze koło 4-7 miejsca w lidze
No Tyrezjaszem to Ty nie jesteś... :lol:
Roomeczek pisze:teraz mam nadzieje tylko ze Real sie podniesie
"Nadzieja matką głupich"
szpari pisze:ja osobiście powiem ze w real jakois nie wierze na moje za dzo gwiazd maja oi nie maja zespolu a barca jest była i bedzie na wieki wielka
Kolego a jakbyś tak spróbował coś po Polsku wypocić ??? - byłbym wdzięczny...
wazi pisze:To ciekawe na którym bedzie Real z taką grą, tylko nie mów, że bedzie walczyć o mistrza...Jeśli ty Barcelonie wróżysz miejsce od 4 do 7 to ty szykuj sie na emocje w końcówce sezonu jak Real bedzie walczył o puchar UEFA albo o Intertoto.
Jeden mądry... !!!
Roomeczek pisze:Ależ nie z taką grą to Real może nie wiem przy dobrych wiatrach liczyc na miejsca od 7-12
Dobrze że jesteś tego świadom.
Roomeczek pisze: lubie REAL i to bardzo ale do Barcy nic nie mam....
Fajnie... a ja lubie Inter ale do Milanu też nic nie mam :lol: :lol:
szpari pisze: ja jednak wiem ze barca sie podniesie i zdobedzie mistrza
A z kąd :roll: ??? No ale nie powiem, fajnie by było !!!
PzDR.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 wrz 2005, 10:47

Pytanko do kibiców Blaugrany :

Co sadzicie o młodym Giovannim Dos Santos'ie ??
Czy działacze Bary puszczą go jak Cesc'a Do arsenalu ?
Podobno interesuje się nim kilka dobrych klubów [w tym Arsenal właśnie oraz ManU]
Ponoć jest to zawodnik prezentujący podobny styl do Ronaldinho [oczywiście proporcjonalnie gorszy - chłopak ma 16 lat] można go zobaczyć na MS U17

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2005, 11:07

Nie sądze, aby zarząd popełnił podobny błąd jak w przypadku Fabregasa. Poza tym była już wypowiedź (nie pamiętam kogo), że niby Giovanni pozostanie w klubie. Szefostwo twierdzi, że młody chłopak niedługo podpisze nowy 4-letni kontrakt.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 wrz 2005, 11:21

Damy go wam na otarcie lez po Henryku :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 wrz 2005, 11:27

hehe no rzeczywiście nie wziąłem tego pod uwagę :wink: ... ale ja osobiście wolałbym, aby Giovanni pozostał w klubie. Henryk jest bardzo dobry, ale wystarczy trochę hajsu, aby go wyciągnąć a jak nie to niech nie przychodzi wcale. Lepiej niech Messi i Giovanni się rozwijają bo przecież Chelsea niedługo wykupi Ronaldinho i Eto'o.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 wrz 2005, 11:35

Mamy szcescie ze nasza mlodziez jest taka utalentowana i pecha ze mamy trenera ktory nie wprowadza swiezej krwi do I zespolu :cry:
A propo mistera i jego sotatnich osiagniec to zastanawiam sie jak zaareaguje na jutrzejszym meczu. real wygral i ma punkt przewagi wiec trzeba gonic a na ciezkim terenie w sevilli bedzie trudno wygrac tym bardziej ze nasza II linia a w szczegolnosci srodek gra tragicznie. potzreba jakies korekty...moze MvB wrescie dostanie szanse? i Larsson wzmocni nasz atak?

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”