Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 sie 2012, 11:39
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2012, 11:45
Wątpisz w to, że Milan dokona poważnych wzmocnień przed 31 sierpnia?Gdyby jeszcze Galliani był w stanie faktycznie wzmocnić zespół w tym oknie transferowym o sezon ligowy jakoś byłbym spokojny.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 sie 2012, 12:11
Bardzo wątpię. Jak widzę że zarzucamy sieci na "belong to Jesus" to widzę w tym tylko jedno, załagodzenie stosunków z kibicami poprzez kupienie upadłej gwiazdy. Kibice na chwilę dadzą nam spokój i zaczną przychodzić na stadion. Mamy idealnego kandydata do zespołu który jest na wylocie ze swojego obecnego klubu w postaci Dzeko a tu cisza tylko kierujemy swoje zainteresowanie w stronę Kaki. Jest ciekawy zawodnik do wyjęcia z mistrza Francji bo kończy mu się kontrakt a Milan składa śmieszne oferty w postaci 5-6 milionów euro. Na lewej obronie jesteśmy w dupie z Mesbahem i Antoninim a Balzaretti idzie za nie całe 4 miliony euro do Romy. Widzisz w tym sensWątpisz w to, że Milan dokona poważnych wzmocnień przed 31 sierpnia?
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2012, 12:42
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 05 sie 2012, 13:02
vila złapał kontuzje, przez którą bedzie pauzował pół rokuDlatego chciał pozbyć się Vili (coś Valencii się nie spodobało, nie wierzę w problemy zdrowotne u zdrowego od lat piłkarza)
rekinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 sie 2012, 13:48
Od dzisiaj... Ty natomiast myślisz że im więcej napiszesz tym to ma większy sensOd kiedy kibicujesz Milanowi? Od kiedy obserwujesz działania Gallianiego? Od wczoraj?
NiktKibice są przeciwni sprowadzeniu Kaki, nikt go z tifosich nie chce. Ktoś rzucił bzdurę, że on ma być "prezentem" dla kibiców, a wszyscy to powtarzają bezmyślnie. Berlusconi zjadł zęby na polityce, poważnie myślisz, że zignorowałby wszystkie (!) odezwy ze strony kibiców - głosy na forach, wyrazy sprzeciwu pod Milanello, informacje kibicujących Milanowi dziennikarzy i tak dalej - bo ślepo wierzy, że to będzie prezent dla fanów?
Piszesz jakbyś był pewny że Braida czy Łysy rozmawiali o dzeko. Nie masz żadnej pewności, zakładasz te swoje różowe okulary i snujesz [ch**] wie skąd te swoje teorie.To, że milan.sportube.pl czy acmilan.com.pl nie informują pięć razy dziennie o Dzeko nie świadczy o tym, że na transfer nie ma szans. Robinho sprowadziliśmy bez cienia plotek o zainteresowaniu nim, kiedy wydawało się, że atak jest nawet zbyt silny bez niego.
Proszę Cię, nie ośmieszaj już bardziej naszego zarządu bo nasi działacze tym transferem grubo narazili się w piłkarskim świecie transferowym zachowując się bardzo nie fair wobec zawodnika jak i klubu Porto.Jakim szokiem był transfer Cissokho?
O czym Ty piszesz. Oficialne stanowisko po upadku transferu algierczyka do Torino jest takie że Mesbah zostaje w klubie na następny sezon i będzie walczył o miejsce w składzie z Antoninim. Mesbah odmówił Torino i zdecydował się zostać w klubie. Valencii nic nie musiało się nie spodobać, kolano Villi nie wytrzymało i piłkarz ma 6 miesięcy z głowy to już oczywistym jest że zostanie w klubie.Na lewej obronie Galliani działa w myśl taktyki, którą stosuje od lat: najpierw sprzedać, później kupić. Nie chce ryzykować zostania z czterema (trzech już mamy) lewymi obrońcami w kadrze. Dlatego chciał pozbyć się Vili (coś Valencii się nie spodobało, nie wierzę w problemy zdrowotne u zdrowego od lat piłkarza) i chce się pozbyć Mesbaha.
Kto by czekał i do kiedydyby Balzaretti był w jego planach, to by czekał jak Nocerino
Z jednym się zgodzę, kreowanie gwiazd a później sprzedaż z zyskiem. Złote czasy Milanu których Ty pewnie nie pamiętasz już się skończyły teraz to Milan ma produkować graczy na których później zarobi. Kiedyś to Milan był na końcu tego łańcuszka transferowego.No i najważniejsze w temacie Balzarettiego: uwielbiam tego gracza, ale on nie pasuje do naszej polityki transferowej sprowadzania piłkarzy znacznie młodszych i kreowania ich na gwiazdy. Nie wspominając o Zamparinim.
gilardino11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2012, 15:25
Popis ignorancji.Ty natomiast myślisz że im więcej napiszesz tym to ma większy sens
Na przykład osoby głosujące na milannews.it w sondzie przeciwko jego przyjściu, osoby protestujące przeciwko polityce transferowej pod Milanello, kreatorzy opinii publicznej w postaci dziennikarzy Milanistów z prasy, kończąc na użytkownikach różnych międzynarodowych for. Na cuorerossonero, największym włoskim forum Milanistów, ze świecą szukać komentarzy osób cieszących się z przyjścia Kaki. On nie rozkręci sprzedaży biletów, a Silvio i Galliani nie są tak głupi, by te głosy lekceważyć i wierzyć, że będzie zbawcą sprzedaży karnetów.Nikttzn kto
To ma sens, bo Galliani chce ściągnąć ofensywnego pomocnika. Nie wierzę jednak, że byłby tak głupi i ignorował sygnały dochodzące ze wszystkich możliwych źródeł mówiące, że jego transfer będzie dla kibiców odgrzewanym kotletem. Pamiętaj, że kibice go nie lubili jeszcze przed odejściem z Milanu. Zarząd o tym doskonale wie.nie bez powodu Galliani już zaczął gadać że transfer jest prawie niemożliwy żeby 31 sierpnia ogłosić przyjście nowego Cracka w miejsce Ibry.
Nie. Piszę, jakbym był pewny, że Milan sprowadzi dobrego napastnika, którego transfer nie musi być codziennym tematem rozmów w prasie. Galliani takich transferów przeprowadzał wiele. Czy to będzie Dzeko? Nie wiem, ale nie zdziwię się, jeśli znienacka wrócimy po niego - zainteresowanie Milanu nim było poważne.Piszesz jakbyś był pewny że Braida czy Łysy rozmawiali o dzeko.
popełniał więcej.Nie masz żadnej pewności, zakładasz te swoje różowe okulary i snujesz [ch**] wie skąd te swoje teorie.
Co nie ma absolutnie żadnego związku z tym, o czym rozmawiamy. Cissokho to jeden z wielu przykładów transferu, który chciał Galliani wykonać, a o którym było cicho aż do samej finalizacji. Emanuelson? Robinho? Zeszłoroczny Witsel zablokowany przez Silvio?Proszę Cię, nie ośmieszaj już bardziej naszego zarządu bo nasi działacze tym transferem grubo narazili się w piłkarskim świecie transferowym zachowując się bardzo nie fair wobec zawodnika jak i klubu Porto.
O sytuacji na lewej obronie. Ty natomiast łykasz wszystkie plotki medialne równo, co musi budzić niezłą schizofrenię, bo one często sobie przeczą.O czym Ty piszesz.
Brednie, ale wierz Gallianiemu na słowo, nie raz takie działanie doprowadzało do niezłych jaj przy tłumaczeniu posunięć Milanu. Spotkanie z Lippim, który współpracował przy transferze Nocerino, było wcześniej, zastanawialiśmy się z mete o kogo może chodzić. Uraz Flaminiego był na tyle wcześnie, że dał Milanowi sporo czasu na dokonanie ruchu. Z Balzarettim też by czekano dłużej, on odszedł do Romy, bo nie miał innych ofert. Gdyby zainteresowanie Milanu było poważne, to nic by nie stracił czekając, a negocjacjami tylko by podbił bębenek.Chłopie nocerino był last minute, łysy sam mówił że po urazie Flaminiego 31 wpadł do niego jeden z ludzi działających w włoskim mercato z pomysłem Nocerino.
PSG było tak zainteresowane, że aż nie wyciągnęło 4 milionów euro na niego. Paryżanie nie mieli forsy?Przy Balzarettim od początku lipca był łączony z PSG i miał tam odejść nie było szansy przetrzymania tego transferu bo chciało go kilka klubów i trzeba było zapłacić te śmieszne ( nie dla Milanu który nie ma pieniędzy) nie całe 4 miliony euro.
Złote czasy Milanu których Ty pewnie nie pamiętasz już się skończyły
Takim postem niczym się nie różnisz od tych fanów (fana?) Juventusu, którzy przyklepali scudetto AD 2013 dla Starej Damy. Wydajecie wyroki w oparciu o wyłącznie własne przekonanie, nawet w sprzeczności z rzeczywistością.Transfery jakieś będą to jest pewne tylko jakie. MAtri czy Kaka to tylko uzupełnienie i tak już dość przeciętnego składu. Ja wyżej pisałem o wzmocnieniach adekwatnych do potrzeb jakie mamy na pozycjach to: wspomniani wyżej Balzaretti ( chyba nasza najsłabsza pozycja obsadzona Mesbahem i Lucą) i Dzeko ( następca Ibry który wcale nie dałby mniej niż Szwed)
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 05 sie 2012, 15:54
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2012, 16:06
Musiałem w jakimś innym źródle o tym czytać, bo teraz u nich nie widzę tej informacji.Oby nikt w Milanie nie wpadl na pomysl uruchamiania akcji Matri.
Gramy z Montolivo na środku pomocy, ale sprawia wrażenie operującego wyżej niż w swoim czasie Pirlo. No ale to może tylko przez to, że Olimpia była cienka. Tak czy owak - nie gramy już klasycznym defensywnym pomocnikiem, co zmienia zasadniczo naszą taktykę, bo potrzebujemy teraz kogoś zdolnego do zmienienia Montolivo, a nie defensywnego pomocnika do pierwszego składu.Co masz na mysli mowiac ze styl Milanu sie zmienil ?
Za wiele to nie zmienia - nawet z nim w formie potrzebujemy snajpera wysokiej klasy.Przypomnialo mi sie ze jest jeszcze Kaczor w ataku
Bramka z Barceloną czy mecz z Chievo pokazały, że on wciąż ma duże możliwości, tylko nie ma jak ich pokazywać regularnie, skoro co mecz łapie uraz. To nie jest tak, że zapomniał, jak się szybko biega, panuje nad piłką czy pokonuje bramkarzy. Brakuje mu ogrania, nie umiejętności. Obawiam się jednak, że po powrocie z olimpiady szybko dozna kolejnego urazu.zapomnialem o nim bo przez glowe mi nie przechodzi czym chlopak dysponowal kilka lat temu a czym jest teraz,czasem sie ludze ze odrodzi sie jak feniks z popiolow.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 sie 2012, 16:15
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 sie 2012, 16:40
Wiadomo. Bonera, Pato i Abate (tak mi się wydaje, że ta trójka) skomentowała sytuację w szatni wypowiadając się o niej w superlatywach. Nowi piłkarze niezwykle chwalą atmosferę w Milanie, duch w zespole, zresztą to od wielu lat było atutem Milanu.Czyżby gracze ze stajni Ai Se Eu Te Pego kontrolowali szatnie? Bez złośliwości, co wiecej na ten temat wiadomo?
Nie wydaje mi się.Nie wiem czy temat Matrieg jest wciąż żywy. Wydaje się, że Matri był jakąś tam opcją rezerwową, z tym, że okazał się zbyt droga.
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 05 sie 2012, 17:12
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 05 sie 2012, 17:16
i ponoc dotyczy sie to kaczora i boatenga. niewypał joann gurkóf tez przychodził piec po dwunastej. i przestał sie rozwijac.Gattuso:
W szatni Milanu zaczęło brakować poszanowania dla zasad
Gennaro Gattuso udzielił wywiadu dla France Football. Były pomocnik Milanu wyjaśniał powody swojego odejścia z klubu i nie ukrywał, że nie podobał mu się kierunek, w jakim zmierzała szatnia rossonerich: "Odszedłem, bo nie czułem się dobrze w szatni, która kiedyś była łatwiejsza do zarządzania. Problemy z oczami sprawiły, że nie byłem obecny przez cały czas, ale choroba pozwoliła mi spojrzeć na sprawy z innego punktu widzenia. W ciągu ostatnich dwóch czy trzech miesięcy zauważyłem rzeczy, jakich przez 13 lat w Milanie nie widziałem. Kiedy trening był o 9:30, wielu przyjeżdżało na dziesięć minut przed zajęciami i nikt nic nie mówił. Ja byłem trzy kwadranse wcześniej, aby wykonać jakieś ćwiczenia, pójść na masaż czy po prostu wypić w spokoju kawę zgodnie z kulturą pracy wynikającą z lat doświadczenia. Albo gdy był obiad o pierwszej, pewni gracze spóźniali się o 15 minut. Brakowało więc poszanowania dla zasad. Ta sytuacja bardzo denerwowała starszyznę. Kiedy poświęcasz czas na krytykowanie spóźnialskich, tracisz boiskową energię".
Kaka_ACM
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 sie 2012, 18:32
Ja też nie spodziewam się solidnych wzmocnień. Nie zawsze jak sprzedajemy kogoś świetnego to ściągamy w zamian kogoś dobrego. Przyszedł ktoś sensowny jak odszedł Kaka i Gourucuffgilardino11 pisze:Bardzo wątpię.
Nie szukaj już wymówki dla słabej formy Pato z jaką pewnie będziemy mieć styczność już niebawem.Wilmore pisze: Pytanie do zorientowanych - czy Pato miał urlop, czy trenował cały czas? Rok temu CA zarżnęła nam na cały sezon Robinho, szkoda by było, jakby i w tym sezonie to się powtórzyło.
W sensie pozytywnym(o ile jakiś w ogóle był) czy negatywnymWilmore pisze:Jakim szokiem był transfer Cissokho?
Szkoda, że PSG go nie wzięło ze sobą.Wilmore pisze:Przy okazji Abate to nie jest klasa światowa na boku obrony, więc nie wiem, czy klubowi na dobre nie wyszła jego kontuzja.
Śmieszne te pieniądze nie są. Piłkarzowi kontrakt się kończy. Nie kwapi mu się do podpisania nowego a sam chce odejść.Wilmore pisze:Jest ciekawy zawodnik do wyjęcia z mistrza Francji bo kończy mu się kontrakt a Milan składa śmieszne oferty w postaci 5-6 milionów euro.
Jak nie interesowalibyśmy się Kaka to rozmów w ogóle nie byłoby.Wilmore pisze:Kibice są przeciwni sprowadzeniu Kaki, nikt go z tifosich nie chce. Ktoś rzucił bzdurę, że on ma być "prezentem" dla kibiców, a wszyscy to powtarzają bezmyślnie. Berlusconi zjadł zęby na polityce, poważnie myślisz, że zignorowałby wszystkie (!) odezwy ze strony kibiców - głosy na forach, wyrazy sprzeciwu pod Milanello, informacje kibicujących Milanowi dziennikarzy i tak dalej - bo ślepo wierzy, że to będzie prezent dla fanów?
Zgoda. Nasz skład wygląda bardzo słabo jak na markę klubu. Spodziewam się transferów, ale bez fajerwerków.gilardino11 pisze:MAtri czy Kaka to tylko uzupełnienie i tak już dość przeciętnego składu.
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 05 sie 2012, 18:40
A gdzie ja napisałem że to beznadziejne mercatoNa koniec dodam, że nie rozumiem, jak kibic klubu, który od lat wszystkie ważne transfery wykonuje pod koniec okienka, uznaje mercato za beznadziejne piątego sierpnia.
gilardino11
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio